LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
Džana Mujadžić ekskluzivno za “OKO” iz Pariza - “Žaba” i na velikom ekranu
Utorak, 07 Lipanj 2011 06:51

Kazališni komad "Žaba" u režiji Elmira Jukića, adaptacija djela hrvatskog književnika Dubravka Mihanovića, bit će prenesen na veliki ekran. Bosanskohercegovački reditelj će uskoro snimiti igrani film po istoimenoj, Mihanovićevoj prici. Reditelj ističe kako je odmah po dobijanju autorskih prava iz Zagreba, sa kolegom Pjerom Žalicom, započeo obrađivati scenario. Jukić se ne misli udaljavati od izvornog teksta jer, kako kaže "Žaba tematizira bitne i relevantne pojmove današnjice, na jako ozbiljan način"!

 

Tako će film imati jednaku poruku koju Jukić osjeća kao deficit sredine, nazvan optimizam. Smatra da ljepota teksta, preciznost i problematika moraju biti očuvane, posebno što su svojstvene i hrvatskoj ali i bh - sredini. Tu najprije ubraja nemoguće komuniciranje i saslušanje mišljenja drugih. Djelo će producirati Ademir Kenović i sarajevska kuća "Refresh", a glumci ostaju isti: Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Moamer Kasumović i Mirsad Tuka. Elmir Jukić, aktualno priprema novi ciklus tv- serije "Lud, zbunjen, normalan", a nedavno je u sarajevskom Kamernom teatru upriličena jubilarna stota izvedba "Žabe", koja je trebala biti predstavljena i u beogrdskom "Ateljeu 212". Predstava je aktualno na turneji po Švedskoj, te je odigrana u Stockholmu, a nakon toga odlazi i u dva manja grada, ove skandinavske zemlje.

 
O JAGODAMA I KRVI
Nedjelja, 05 Lipanj 2011 19:52

Iz Engleske - Nihad Filipović

 

Teza je nedokaziva. A ide ovako: konačno “otkrivanje” i hapšenje generala Nečastivog rezultat je igri i talova međunarodnih tajnih i diplomatskih službi i aktuelne srbijanske vlasti. Kažem, teza je nedokaziva. Kao što je osim ZLA, te dodirne tačke generala i njegovog saudijskog posilnog likvidiranog u Pakistanu, nedokaziv njihov “udruženi zločinački pothvat“. Pa ipak mora da ima neka tajna veza. I Demokritus je tvrdio da je čitav materijalni svijet sazdan od atoma, a to nije mogao empirijski dokazati. Dvije hiljade godina poslije ispostavilo se da je to uistinu tako. Pitanje je, koliko će napaćena Bosna čekati na ISTINU u slučaju Otac Sotona pro i kontra Sin Nečastivi?

 
Hamo, hajd’ ’vamo! (9)
Subota, 04 Lipanj 2011 18:20

Ismet A. Čaušević

 

Među našima se nekoliko dana tabirilo to što ja uradih u Zagrebu. Bilo je onih koji su mi odobravali, ali bilo je i drugih. Dija je bila najgora: Zar s nami da ljudi ispiraju usta? Zar da se krijem od žena i ljudi? Zar ne mogu biti, ni ovdje, mirna od tebe i tvojih budaleština? Nisam joj nijedne odgovorio. Trpio, a sve mi milije bilo. Istres’o sam huju i sad mi lakše! Odoše, jednog dana, cure da nešto sebi kupe u Karlovcu, ja i Dija sami u sobi, šutimo jedno od drugog sjedeći na suprotnim krevetima. Odjednom, skoči Dija, zaključa  vrata, pogleda me onako ispod obrva, zatreperi nekol’ko puta trepavicama, leže na onaj svoj prizemni krevet i reče: Hod’ vamo, da t’ nešto kažem! Otada nije više bila ljuta, niti je pominjala Junuza. Nema pravog mira u kući ako se u krevetu ne dogovori. Trudio sam se, dao sve od sebe. Mir je najpreči!

 
OGLAS
Subota, 04 Lipanj 2011 11:48

Ovaj OGLAS mi je poslao gospodin Namik Omerspahić. Valjda mu je zalutao u poštansko sanduče, ali nemoj se Namik radovati da Ti možeš biti prdsjednik tog ribarskog društva. Sitna si Ti riba za njih, a i ne ispunjavaš uslove. Nemoj se zaletati pa se džabe prijavljivati

Vozdra

Nadan

 

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu, draga braćo isestre u Islamu

OGLAS

 

Ribarsko društvo gradžana đematliya izsidneja zafatanje velkih riba umutnom

Mešetar ihat

Raspisiva ovikonkurc za Prdcjednika od otoga društva jerbonam sestari Prdcjenik strmekno dolubosnu sapovelkom gutom štoje zašnjiro muce drugijeh ribara djematlija štojeisti prodavo ispodžita svešto smoufatili zadnjije godina  akažu onje jošprijasve uzduriso dolubosni padobro podmazo za direktorsku fotelju almu pofino iostalo odonegute štoje odnijo ovdalek.

 
Kurbanski grafiti
Petak, 03 Lipanj 2011 15:38

Voli i on janjetine, al` nejma ...Beli mu valja čekati Kurban-bajrama ili se, ako je akutno željan, obratiti na mesarsku industriju "Klanzo" GmbH ili na mesnog Mešihata.INC. u Australiji?


 
Kemo iz Njemačke za OKO
Četvrtak, 02 Lipanj 2011 18:02

Poruka dana:

Pametan si ako poveruješ samo u pola onoga što čuješ.

Genijalan si ako pogodiš pravu polovicu.
 
Izreke
Četvrtak, 02 Lipanj 2011 11:36

Najviše štete islamu će nanijeti lažni vjernici i lažne hodže - Muhammed a.s. (hadis)

Ništa ne može biti ogavnije od hodžinskih trbuha – Osman-efendija Kurbegović, muderis, travnički muftija

Hairnije je kad alim spava nego kad džahil ibadet čini – Salim-efendija Muftić

 
SLABO SE BRANIO!
Srijeda, 01 Lipanj 2011 18:14

 
Ekskluzivno iz Sarajeva – dopunska vjeronauka za imame
Srijeda, 01 Lipanj 2011 15:52

Prof.Belkis-efendija Grlica

Esselamu alejkum draga braćo i sestre!

Iz pouzdanih izvora smo saznali da će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini organizirati dopunsku vjeronauku za imame o pravom islamskom značenju kurbana. Dopunskoj vjeronauci će obavezno prisustvovati neki imami iz Njemačke, Švedske, USA, te posebno iz Australije, odnosno oni koji su se bavili uplatama kurbana u akcijama kurbana u Australiji, te svakako imami preko kojih su išle sve te kurbanske i ostale novčane transakcije u Australiji. U vezi sa tom dopunskom izobrazbom zamolio sam Hasan-efendiju Malkića, jednog od članova Komisije za fetve, da nam objasni o čemu se radi. Nažalost, poštovani Dr Enes-efendija Ljevaković, fetva-i emin, je bio zauzet pripremanjem definitivnog programa časova vjeronauke samo za imame koji su, kako mi je rekao Hasan-efendija Malkić, svojim dosadašnjim djelovanjem islamsku instituciju kurbana u najboljoj namjeri i bez ikakva ličnog interesa pretvorili u čisto humanitarnu akciju za dijeljenje jeftinog australijskog mesa upitne kvalitete i higijensko-sanitarnog statusa socijalno ugroženim kategorijama bošnjačkog stanovništva u Domovini koje su hrane potrebne i tako su od kurbana napravili jednu vrstu „mesne sadake“.

 
Bošnjačka varijanta „hamzi ga hop islama“, ili ima li hrsuzluka u Mešihatu?
Ponedjeljak, 30 Svibanj 2011 22:46

Nadan Filipović

Od pojave takozvane „bijele knjige“ niti jedan vjernik, Bošnjak u Australiji, neće baš onako, od srca, poletjeti i uplatiti kurban, ali ni zekjat, pa ni fitre dok dobro, dobro ne razmisli. Naime, Advan-efendija Ljevaković, zajedno sa još dvanaest imama iz Njemačke, argumentirano je, s daljine od oko 16.090 kilometara zračne linije „pripucao zvučnu šamarčinu“ našoj samozvanoj islamskoj „krovnoj organizaciji“, odnosno samoproglašenom Mešihatu U Sydney – u. Baš ih je narezilio podastirući činjenice koje, ako su tačne, la(h)ko mogu dovesti do kolektivne bošnjačke sumnje da je taj naš takozvani australijski Mešihat u stvarnosti jedna mućkaroška, da je ne nazovem hrzuska, organizacija koja se pretvorila u globalne švercere ovčijim mesom. Ako činjenice ne lažu to su šverceri i možda čak i nepostojećim kurbanima, islamski formalno educirani nakupci starih ovaca su se izgleda predugo vremena bavili, najblaže rečeno, jako sumnjivim transakcijama koje mogu izgledati i kao pranje kurbanskih para i drugih džematlijskih para preko privatnih računa određenih osoba. U svoj ovoj tragikomičnoj, a po aktere i potencijalno samoubilačkoj - kamikaze situaciji u kojoj će garant biti prozvani i pozvani od vlasti Australije, a posebice Australian Taxation Office –a, da polože račune, moglo bi se raditi i o udruživanju jedne grupice izabranih bošnjačkih muslimana koji su muljajući oko kurbana iz Njemačke i drugih zemalja imali i određene materijalne koristi, a što nije spojivo sa zvučnim titulama koje im krase imamska imena.

 
Kemo iz Njemačke za OKO
Nedjelja, 29 Svibanj 2011 21:46

Došao Bračanin u konobu i pita čovjeka za stolom:

- Jesi li ti spasija mog malog jučer iz mora?

- ... jesan...

- A di mu je kapa?!

 
« Početak«261262263264265266267268269270»Kraj »

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

 • Bajramska čestitka
  Allah razi olsun. Više...
  21.08.18 20:23
  Autor - Zike
 • Bajramska čestitka
  Hvala na iskrenoj bajramskoj ČESTITKI! Allah razi olsun! Više...
  21.08.18 16:25
  Autor - Mehmed Meša Delić
 • Dioptrija Bože Kovačevića
  Momče, svijetom vladaju drugi(katolici i čifuti), tako da eksperiementi ovoga tipa nosi još više žrt... Više...
  20.08.18 01:46
  Autor - Ibrahim
 • Humoreska za subotu
  U mom mjestu je zaista živio Rušid koji je doselio sa Kosova, oženio se i tu ostao do kraja života.... Više...
  19.08.18 19:04
  Autor - Mehmed Meša Delić
 • Salih Selimović nam je, između...
  Amire Čamdžić, boni ne bili, OKO je otvoreno za svačije mišljenje i nije moj monopol.Za OKO pišu, št... Više...
  19.08.18 15:29
  Autor - Nadan Filipovic
 • Humoreska za subotu
  A gdje je Rušid zaglavio? :) Više...
  19.08.18 14:30
  Autor - Zike
 • Salih Selimović nam je, između...
  Gospodine Filipovicu, 100% se slazem sa vasom konstatacijom da Amir Camdzic provocira svojim komenta... Više...
  19.08.18 12:12
  Autor - Zijo
 • Salih Selimović nam je, između...
  Nadane, ja ne provociram samo iznosim pogled na određene stvari "s druge strane medalje". Uostalom p... Više...
  19.08.18 09:29
  Autor - Druga strana medalje
 • Salih Selimović nam je, između...
  Amire Srbine, Vi ste pravi provokator. Izgleda da trebate stručnu pomoć doktora ili više doktora jed... Više...
  19.08.18 09:04
  Autor - Nadan Filipovic
 • Salih Selimović nam je, između...
  Profesor Salih Selimović i profesor Vojislav Šešelj na TV Happy, link: https://www.youtube.com/watch... Više...
  19.08.18 02:28
  Autor - Znam čoveka
 • Dioptrija Bože Kovačevića
  Pravoslavno muslimanski savez. Super. Tako i treba. Ako bude u odnosima Turaka i Rusa bice i U odnos... Više...
  17.08.18 17:56
  Autor - Druga strana medalje
 • U sridu!!!!
  Jeste, naravno. Zato su Srbi postali popularni u svijetu do te mjere da ih svijet nije mogao više g... Više...
  16.08.18 17:27
  Autor - Zike
 • U sridu!!!!
  Imaš li stranku svoju? Kako ja za tebe nisam čuo? Jesi li ti Srbin musliman? Više...
  16.08.18 17:23
  Autor - Zike
 • U sridu!!!!
  Jeste tako je, zato će Beograd opet biti bombardiran. Znaš da vam saveznici svakih 40,50 godina pra... Više...
  16.08.18 17:20
  Autor - Zike
 • U sridu!!!!
  Kao budući srpski akademik trebali bi znati razliku između agresije i građanskog rata. Na BiH je iz... Više...
  16.08.18 15:43
  Autor - Mehmed Meša Delić
 • U sridu!!!!
  Kada pišeš o srpskoj premoći, zar vas ne brine i ne čudi, da ta "jaka" Srbija sa takvim naoružanjem... Više...
  16.08.18 15:34
  Autor - Mehmed Meša Delić
 • U sridu!!!!
  Ja nemam ni viziju da postanem "Dodikov Ljajić", meni sasvim dovoljno da u perspketivi postanem srp... Više...
  16.08.18 00:10
  Autor - Znam čoveka
 • U sridu!!!!
  U Bosni i Hercegovini se vodio građanski rat između posvađanih politika bošnjačke, hrvatske, srpske ... Više...
  16.08.18 00:05
  Autor - Znam čoveka
 • U sridu!!!!
  ... ali su im u pomoć priskočili... Srbi iz Srbije i Crne Gore... Međunarodni sud pravde je donijeo... Više...
  15.08.18 23:57
  Autor - Znam čoveka
 • U sridu!!!!
  Srpska volja se pretvorila u srpsku nevolju. Od zamišljene države "velike Srbije" u kojoj su Srbi t... Više...
  15.08.18 01:30
  Autor - Mehmed Meša Delić
home search