LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
PROBLEM
Subota, 15 Listopad 2011 21:35

In memoriam: Deset godina otkada nas je napustio velemajstor Dario Džamonja

(poslao naš Duba Banjac kojem se u vaše i u moje ime zahvaljujem)

 

Kao napomena, kao motto, uz svaki moj tekst, priču (a ako ćemo pravo, uz sav moj život) trebalo bi da stoji slijedeće:
 

“Ovaj nepouzdani svjedok sjeća se mnogih nebitnih detalja u svojim iskazima, a neke stvari od životne važnosti izmiču njegovom zapazanju i on ih naprosto zaboravlja. Ali, kako njegov iskaz ne može imati nikakvog utjecaja na Vaše mišljenje, koje je postojano i već davno formirano, neka mu bude dopušteno da priča onako kako on nalazi za shodno, jer, ponavljam: ništa se neće i ne da promijeniti”.

Kažu da se nekad desio i ovakav slučaj: u davno vrijeme, kada su djevojke još uvijek mučile dileme, u jednom selu, nije mu važno ime, ostala djevojka u blagoslovenom stanju. Po selu se počeli pronositi glasovi da je uzročnik sve vidljivije promjene na djevojci niko drugi nego jedan aga iz tog kraja. Došlo to i do aginičinih ušiju, pa ona poletjela da mužu saopšti novost, koja više nije ni bila novost, da vidi kako će on na to reagovati.

 
Bosanci u Australiji su odahnuli - utvrđen identitet K.H.
Petak, 14 Listopad 2011 23:43

BiH - raja u Australiji su pravo odahnula. Utvrđen je identitet globalnog proizvođača lozovače "KEMO"! Jeste Kemo H. i to Kemal Kemo Hadžihafizhandanbegović, poznat i pod nadimcima Napolica i Sieben. Njegovi saradnici koji su pomoću golemih podmornica-tankera švercovali lozu "KEMO" u Western Australiu i šire još se nalaze u pritvoru. Glavnom kolovođi je određena kaucija od 5 miliona dolara da se brani sa slobodi. Taj bahati bezobraznik je upitao "Morel zimbabveanskih!?" Užas! Tužno i žalosno.Tiha jeza! 

Na to mu je sudija u istražnom postupku rekao "Ko prizna pola mu se prašta. Tebi je garant doživotna!" Kolovođa rakijske švercerske grupe je upitao "Pa kolko je to pola od doživotne???" Sudija je popizdio i naredio da ga hitro odvedu iza sedam brava. Zamislite, drage OKANE i OKAŠI, iz podmornice-tankera su spojili crijevo sa česmom u dvorištu glavnog harambaše, a on je lozovačom punio demižone na kojim je pisalo HADVAO i razvozio po Perthu, pa i šire.

Pratimo nastavak ove afere.

 
Tahebo čaj i rak
Petak, 14 Listopad 2011 08:34

Nadan Filipović

Kad se čovjek „prošeta“ Internetom, odnosno najvećom buvljom pijacom na svijetu, može naiči na hiljade podataka o tome da Tahebo čaj liječi rak. Kad to pročita neko neuk on lako u to povjeruje. Nemoguće bi bilo odgovoriti na pitanje koliko je stotina hiljada ljudi oboljelih od raka povjerovalo u te priče i prihvatilo Tahebo čaj kao veliku i jedinu preostalu nadu.

Postavlja se pitanje da li zaista Tahebo čaj može pomoći ljudima koji boluju od nekog malignog obolenja ili raka?

Odgovor na ovo pitanje se može samo dati nakon detaljnog pretraživanja svih relevantnih i naučnih podataka o stvarnom farmakološkom djelovanju Tahebo čaja u pacijenata sa dijagnosticiranim rakom.

 
Afera - Lozovača "KEMO" - pao glavni igrač
Četvrtak, 13 Listopad 2011 15:16

Javlja Duba Banjac iz Sydney-a

Allgemeine Zeitung i Frankfurter Rundschau su objavili na udarnim stranama slijedeću vijest:  
"Konačno uhvaćen famozni Kemo H. iz okoline Stuttgarta koji je godinama u svojoj garaži proizvodio rakiju lozovaču od grožđa iz svoje bašte. Europsko ilegalno tržište je godinama bilo prepravljeno ogromnim količinama ove veoma jake rakije sa sadržajem od 48% etilnog alkohola ili etanola. Rakija se čak dilala i pred islamskim centrima širom Njemačke, posebno u doba kada su dilani kurbani na vezi Njemačka - Australija, akcija kodno ime - istureni halfovi, povučene polutke ili sigurnosna šifra Klanco-Bekrija-Lepenica. Notorni proizvođač loze je bio toliko bezobrazan i prepotentan pa je na flaše lijepio etikete sa svojim imenom KEMO. Bundesgeheim Polizei ili, prevedeno, Njemačka tajna policija je konačno otkrila mjesto proizvodnje i Kemi metla lisice na ruke i odvela ga u zatvor najviše sigurnosti, Stammheim. Prema tvrdnjama novinara Kemo je pružio snažan otpor gađajući pripadnike tajne policije flašama loze koje su mu služile kao Molotovljevi kokteli. Šef Njemačke tajne policije je dobio opekotine po rukama. Njemački političari, ali i političari Europske zajednice su odahnuli. Naime, dosadašnja šteta u budžetu Europske zajednice zbog prodaje ilegalne loze marke KEMO iznosila je oko dvije milijarde eura i to godišnje. Prilikom prvog isljeđivanja Kemo H. je priznao da ima saradnika u Perthu, Western Australia koji dila lozu KEMO na najmanjem kontinentu. I u Sarajevu su uslijedila mnogobrojna hapšenja jer je lozovača KEMO preplavila BiH - tržište. Očekujemo nove vijesti. Na kraju da kažemo da se na telefon jednog našeh saradnika OKA Keme Huseinćehajića niko ne javlja. Da li se radi o slučajnoj koincidenciji poklapanja identiteta ili je naš Kemo u frci sa lozom, ostaje da se vidi? Dragi posjetitelji OKA uskoro ćemo se javiti sa potpunijim izvještajem o ovoj aferi koja je uzdrmala cijelu Njemački, Europu, ali i zemlje južnog Balkana. 

 
Službeni put kao domino efekt
Srijeda, 12 Listopad 2011 14:24

Za OKO poslao naš Duba Banjac iz Sydney-a

Direktor kompanije poziva sekretaricu i kaže joj: "Hajde, spremi se, idemo na nedelju dana na službeni put u inostranstvo..."
Sekretarica po povratku kući obavještava muža: "Dragi, moram sa šefom na
službeni put na nedelju dana, moraćeš sam da se brineš o sebi..."
Muž obavještava svoju švalerku: "Moja žena putuje na nedelju dana, provešćemo
to vreme zajedno..."
Švalerka obavještava svog đaka kome daje časove iz matematike: "Biću veoma zauzeta, imam puno posla i pauziraćemo nedelju dana..:"
Đak sav srećan obavještava svoga dedu: "Dedice moj, biću slobodan nedelju
dana i nemam časove, jer mi je nastavnica zauzeta, hajde da idemo na
pecanje..."
Deda (direktor kompanije) ponovo zove svoju sekretaricu: "Plan je promijenjen,
moj unuk me moli da provedemo vrijeme zajedno. Putovaćemo drugi put..."
Sekretarica zove svoga muža: "Dragi, moj šef je zauzet, službeni put je
odložen..."
Muž zove švalerku: "Nećemo moći ove nedelje, žena je odložila put..."
Švalerka zove đaka: "Nastave će ipak biti kao i obično..!"
Đak zove dedu: "Dedice, nastavnica je rekla da će nastave biti kao i obično,
ne mogu da ti pravim društvo..."
Deda zove svoju sekretaricu: "Ne sekiraj se, ipak putujemo ove nedelje.
Spremaj stvari..."

 
Behko
Utorak, 11 Listopad 2011 07:46

"Ma, Behko je pravi!!!"

 
Alimentacija – u tri čina‏
Ponedjeljak, 10 Listopad 2011 22:36

Za OKO poslao naš Duba Banjac iz Sydney-a

Razvedeni otac:
"Kad se večeras vratiš majci, daj joj ovu kovertu i reci joj da, budući da si sada 18 godina, ovo je posljednji ček koji će ikada vidjeti od mene za alimentaciju. Tada se odmakni i promatraj izraz na njenom licu."

Kćerka:


"Mama, otac me je zamolio da ti predam ovu kovertu. Rekao je da ti kažem da budući da sam sada napunila 18 godina, da je ovo zadnja isplata alimentacije koju ćeš ikada dobiti. A sada bih se ja trebala odmaknuti i promatrati izraz tvog lica."


Razvedena majka:


"Idući put kad posjetiš oca, reci mu da nakon 18 godina sam konačno odlučila da ga obavijestim da on nije tvoj otac ... a tada se ti odmakni i promatraj izraz na njegovom licu."

 
Kiša u Sarajevu
Ponedjeljak, 10 Listopad 2011 07:55

Mujo piše dnevnik.

“Ova kiša pada već danima. Fata je skroz depresivna zbog toga, samo stoji i gleda kroz prozor!

Ako kiša nastavi padat još koji dan, morat ću Fatu pustit u kuću!”

Preneseno sa dovla.net

 
Šta je višlje kleveta i laži, Mustafa nam je miliji i draži
Subota, 08 Listopad 2011 23:53

Bingo – efendija, imam u prićuvi

Draga braćo i sestre emigratlije raspuhati totale i frontale na svih pet strana od dunjaluka, evo ja bome prilego na sećiji. Pojo pešes zvrkova vruća bureka, zalijo paluzeto i prelistajem nake stare brojove od  Henfije šta mi hih je kamaru posudijo da ćitam “BH-dana”. Nešto se prekontajem, raskontajem I dokontajem kakve su nam tek bilesi BH-noči kad su vaki naopaki BH-dani. U broju 470, od birvaktile 16. juna 2006. (1428 po Hidžri) prvo tabirim članak sa podmuklim idikativnim naslovom “I Bog vozi Mercedes”. Ja namah popijo hapaurin od deset milih grama da se smirim prevetivno da ne bi bijo povilenijo i hodo po doktorima – psihijatorima.

Otaj munafik ko biva nakav novinar jadna li da mu je majka brezobrazno vako laže i piše: “Cerić, (viđaj, viđaj pa ni reis-efendija, pa ni doktor već samo Cerić ko on da je šnjime, u nama nam  vertikalom ovce čuvo, primjedba Binga-efendije) pak, ne vidi ništa nemoralno i neprimjereno u svom novom službenom Mercedesu i činjenici da je zabadava sebi u vlasništvo prepisao (jamda misli na se ukajtio) luksuznu državnu vilu u centru Sarajeva, što nije palo na pamet ni nekadašnjem stanaru te kuće, funkcioneru mrskog komunizma.” Jedan mi jope jaro, nek ostane strogo izmeđunas, moj tajni agenat zvati Luftika 007 donijo izsječeno iz „Vesti“ taze od 2.12.2009 šta hin masovno čitaju oni bre-breji šta od muke vilene pa sad i oni sprovociraju đe piše naslov „I Alah zatvorio oči“. Tudi je citirato iz one ko fol „Slobodne Bosne“ onog hroničnog munafika Senada Avdića đe srbonje vele da se otaj ahmak dokopo konpletne dokumetacije o tom kako se je u nama nam vertikala uvalijo u vlasništvo kuće jenog komunističkog diktatora Rate Dugonjića.

 
Prilog Dube Banjca iz Sydney-a
Petak, 07 Listopad 2011 17:41

KONAČNO!!!

Kako nekome,
objasniti, šta su to:
- radna
- jalova
- prividna energija?

Samo uzmite kriglu piva...

 
Avdo Hodžić – narodni heroj o čijoj se sudbini malo govorilo
Petak, 07 Listopad 2011 11:42

Nadan Filipović

Avdo Hodžić, šnajderski kalfa, bio je jedan od najhrabrijih ilegalaca Sarajeva. Posebno se istakao u skrivanju i spašavanju sarajevskih Jevreja. Još u to doba je bio član Komunističke partije i član Centralnog komiteta SKOJA-a. Koncem 1941. godine je otišao u šumu, u partizane. Godine 1943, u borbi sa četnicima, negdje na padinama Konjuh-planine, Avdo je ranjen u nogu. Rana je bila lakše prirode. Prema kazivanju Dr Šemse Derviševića, Avdo je trebao biti na konju prenesen preko planine do najbliže partizanske bolnice. Tu se, međutim, zatekao član Glavnog štaba Svetozar Vukmanović – Tempo koji je naredio da se Avdo ima ubiti injekcijom objašnjavajući da partizanima treba konj za prenos municije. Avdini drugovi su plačući molili Tempa i obećali da će municiju sami nositi na leđima, ali ta molba je bila uzaludna. Onda su isti Tempu predložili da Avdu oni sami nose na nosilima, a ovaj je odgovorio da će im to usporiti kretanje. Tempova okrutna odluka je izvršena i injekcija sa otrovom je data pod izgovorom da je to sredstvo za ublažavanje bolova. Tako je ubijen Avdo Hodžić. Svetozar Vukmanović – Tempo nije nikad pozvan na odgovornost zbog ovog okrutnog ubistva, a komunisti su još imali obraza Avdu Hodžića proglasiti narodnim herojem.

Izvor: Dr Šemso Dervišević, „Povodom brošure MUSLIMANI JUGOSLAVIJE“, Bosanski pogledi, London, 1984, strana 253 - 255

 
« Početak«261262263264265266267268269270»Kraj »

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search