LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
O JAGODAMA I KRVI
Nedjelja, 05 Lipanj 2011 19:52

Iz Engleske - Nihad Filipović

 

Teza je nedokaziva. A ide ovako: konačno “otkrivanje” i hapšenje generala Nečastivog rezultat je igri i talova međunarodnih tajnih i diplomatskih službi i aktuelne srbijanske vlasti. Kažem, teza je nedokaziva. Kao što je osim ZLA, te dodirne tačke generala i njegovog saudijskog posilnog likvidiranog u Pakistanu, nedokaziv njihov “udruženi zločinački pothvat“. Pa ipak mora da ima neka tajna veza. I Demokritus je tvrdio da je čitav materijalni svijet sazdan od atoma, a to nije mogao empirijski dokazati. Dvije hiljade godina poslije ispostavilo se da je to uistinu tako. Pitanje je, koliko će napaćena Bosna čekati na ISTINU u slučaju Otac Sotona pro i kontra Sin Nečastivi?

 
Hamo, hajd’ ’vamo! (9)
Subota, 04 Lipanj 2011 18:20

Ismet A. Čaušević

 

Među našima se nekoliko dana tabirilo to što ja uradih u Zagrebu. Bilo je onih koji su mi odobravali, ali bilo je i drugih. Dija je bila najgora: Zar s nami da ljudi ispiraju usta? Zar da se krijem od žena i ljudi? Zar ne mogu biti, ni ovdje, mirna od tebe i tvojih budaleština? Nisam joj nijedne odgovorio. Trpio, a sve mi milije bilo. Istres’o sam huju i sad mi lakše! Odoše, jednog dana, cure da nešto sebi kupe u Karlovcu, ja i Dija sami u sobi, šutimo jedno od drugog sjedeći na suprotnim krevetima. Odjednom, skoči Dija, zaključa  vrata, pogleda me onako ispod obrva, zatreperi nekol’ko puta trepavicama, leže na onaj svoj prizemni krevet i reče: Hod’ vamo, da t’ nešto kažem! Otada nije više bila ljuta, niti je pominjala Junuza. Nema pravog mira u kući ako se u krevetu ne dogovori. Trudio sam se, dao sve od sebe. Mir je najpreči!

 
OGLAS
Subota, 04 Lipanj 2011 11:48

Ovaj OGLAS mi je poslao gospodin Namik Omerspahić. Valjda mu je zalutao u poštansko sanduče, ali nemoj se Namik radovati da Ti možeš biti prdsjednik tog ribarskog društva. Sitna si Ti riba za njih, a i ne ispunjavaš uslove. Nemoj se zaletati pa se džabe prijavljivati

Vozdra

Nadan

 

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu, draga braćo isestre u Islamu

OGLAS

 

Ribarsko društvo gradžana đematliya izsidneja zafatanje velkih riba umutnom

Mešetar ihat

Raspisiva ovikonkurc za Prdcjednika od otoga društva jerbonam sestari Prdcjenik strmekno dolubosnu sapovelkom gutom štoje zašnjiro muce drugijeh ribara djematlija štojeisti prodavo ispodžita svešto smoufatili zadnjije godina  akažu onje jošprijasve uzduriso dolubosni padobro podmazo za direktorsku fotelju almu pofino iostalo odonegute štoje odnijo ovdalek.

 
Kurbanski grafiti
Petak, 03 Lipanj 2011 15:38

Voli i on janjetine, al` nejma ...Beli mu valja čekati Kurban-bajrama ili se, ako je akutno željan, obratiti na mesarsku industriju "Klanzo" GmbH ili na mesnog Mešihata.INC. u Australiji?


 
Kemo iz Njemačke za OKO
Četvrtak, 02 Lipanj 2011 18:02

Poruka dana:

Pametan si ako poveruješ samo u pola onoga što čuješ.

Genijalan si ako pogodiš pravu polovicu.
 
Izreke
Četvrtak, 02 Lipanj 2011 11:36

Najviše štete islamu će nanijeti lažni vjernici i lažne hodže - Muhammed a.s. (hadis)

Ništa ne može biti ogavnije od hodžinskih trbuha – Osman-efendija Kurbegović, muderis, travnički muftija

Hairnije je kad alim spava nego kad džahil ibadet čini – Salim-efendija Muftić

 
SLABO SE BRANIO!
Srijeda, 01 Lipanj 2011 18:14

 
Ekskluzivno iz Sarajeva – dopunska vjeronauka za imame
Srijeda, 01 Lipanj 2011 15:52

Prof.Belkis-efendija Grlica

Esselamu alejkum draga braćo i sestre!

Iz pouzdanih izvora smo saznali da će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini organizirati dopunsku vjeronauku za imame o pravom islamskom značenju kurbana. Dopunskoj vjeronauci će obavezno prisustvovati neki imami iz Njemačke, Švedske, USA, te posebno iz Australije, odnosno oni koji su se bavili uplatama kurbana u akcijama kurbana u Australiji, te svakako imami preko kojih su išle sve te kurbanske i ostale novčane transakcije u Australiji. U vezi sa tom dopunskom izobrazbom zamolio sam Hasan-efendiju Malkića, jednog od članova Komisije za fetve, da nam objasni o čemu se radi. Nažalost, poštovani Dr Enes-efendija Ljevaković, fetva-i emin, je bio zauzet pripremanjem definitivnog programa časova vjeronauke samo za imame koji su, kako mi je rekao Hasan-efendija Malkić, svojim dosadašnjim djelovanjem islamsku instituciju kurbana u najboljoj namjeri i bez ikakva ličnog interesa pretvorili u čisto humanitarnu akciju za dijeljenje jeftinog australijskog mesa upitne kvalitete i higijensko-sanitarnog statusa socijalno ugroženim kategorijama bošnjačkog stanovništva u Domovini koje su hrane potrebne i tako su od kurbana napravili jednu vrstu „mesne sadake“.

 
Bošnjačka varijanta „hamzi ga hop islama“, ili ima li hrsuzluka u Mešihatu?
Ponedjeljak, 30 Svibanj 2011 22:46

Nadan Filipović

Od pojave takozvane „bijele knjige“ niti jedan vjernik, Bošnjak u Australiji, neće baš onako, od srca, poletjeti i uplatiti kurban, ali ni zekjat, pa ni fitre dok dobro, dobro ne razmisli. Naime, Advan-efendija Ljevaković, zajedno sa još dvanaest imama iz Njemačke, argumentirano je, s daljine od oko 16.090 kilometara zračne linije „pripucao zvučnu šamarčinu“ našoj samozvanoj islamskoj „krovnoj organizaciji“, odnosno samoproglašenom Mešihatu U Sydney – u. Baš ih je narezilio podastirući činjenice koje, ako su tačne, la(h)ko mogu dovesti do kolektivne bošnjačke sumnje da je taj naš takozvani australijski Mešihat u stvarnosti jedna mućkaroška, da je ne nazovem hrzuska, organizacija koja se pretvorila u globalne švercere ovčijim mesom. Ako činjenice ne lažu to su šverceri i možda čak i nepostojećim kurbanima, islamski formalno educirani nakupci starih ovaca su se izgleda predugo vremena bavili, najblaže rečeno, jako sumnjivim transakcijama koje mogu izgledati i kao pranje kurbanskih para i drugih džematlijskih para preko privatnih računa određenih osoba. U svoj ovoj tragikomičnoj, a po aktere i potencijalno samoubilačkoj - kamikaze situaciji u kojoj će garant biti prozvani i pozvani od vlasti Australije, a posebice Australian Taxation Office –a, da polože račune, moglo bi se raditi i o udruživanju jedne grupice izabranih bošnjačkih muslimana koji su muljajući oko kurbana iz Njemačke i drugih zemalja imali i određene materijalne koristi, a što nije spojivo sa zvučnim titulama koje im krase imamska imena.

 
Kemo iz Njemačke za OKO
Nedjelja, 29 Svibanj 2011 21:46

Došao Bračanin u konobu i pita čovjeka za stolom:

- Jesi li ti spasija mog malog jučer iz mora?

- ... jesan...

- A di mu je kapa?!

 
Gurabija i baklava
Nedjelja, 29 Svibanj 2011 21:14

Nadan Filipović

Adnan je imao nenu koju su svi zvali baba Amira. Kod nje, u ulici Radojke Lakić je stanovala njena rodica Behija, zvana Behka. Behka je došla iz Sanskog Mosta da studira pravo. Trebala je ostati kod babe Amire samo par mjeseci, „dok se ne snađe“. Ostala je punih četrnaest godina. Behkini prestrpljivi roditelji su „otkidali od usta“ za maratonsko studiranje sanjajući predugi san u kojem je njihova jedinica trebala postati, ni manje, ni više, već advokatica.

 
« Početak«261262263264265266267268269270»Kraj »

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search