LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
Obama-Strauss
Subota, 25 Lipanj 2011 08:11

 

Gdjes' ba poš'o sa otom rukom staronja. Znam ja dobro koji si ti seksuvalni harambaša!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sigurno je sigurno! Svak svoje zna!

 
Jovo i Simo u parku
Petak, 24 Lipanj 2011 19:34

Kemo Huseinćahajić iz Njemačke


Stari Jovo i Simo sjede na klupi u praku. Vručina pripekla. Ni daška vjetra.

Jovo reče  - Joj bre Simo, što bi ja voleo jedan sladoled.

Simo  odvrati – Bre Jovo, dobra ideja. Odoh ja lepo prošetati. Slastičar je iza ugla.

Jovo naglasi – Ja želim čokoladni.

Simo će – A ja ću vaniliju.

Jovo kaže – Zapiši bre Simo. Izlapeo si. Zaboravićeš do ćošeta.

Simo se nakleberi – Šta bre?! Nema bre Jovo teorije da zaboravim. Stalno ću ponavljati – čokolada, vanilija.

Vrati se Jovo nakon desetak minuta i nosi dvije pljeskavice u lepinji.

Jovo ga pita – A gde je bre lukac? Ne volem ja pleskavicu sa bez luk.

Simo će – Jooooj bre Jovo. Zaboravih lukac.

A Jovo će pobjedonosno – Jesam li ti bre rekao da uzmeš plajvaz i lepo zapišeš.


Napomena: Kemo nam je poslao vic o Muji i Sulji. Ja sam se usudio malo promijeniti imena, jer je, vala, više dosta i Muje i Sulje. Hajdemo malo popularizirati Jove, Sime, Franje, Hrvoje i ostale. Naime, neko nedobronamjeran bi nam mogao zamjeriti da u vicevima forsiramo samo Bošnjake.  

 
Duh samoizoliranog geta
Srijeda, 22 Lipanj 2011 08:11

Nadan Filipović

Kako na području razbijene Jugoslavije, tako i u okviru imigrantske populacije, koju neki vječni, odnosno doživotni portabl-diktatori telale kao ex-jugoslavenski dijasporu, često u „novoj domovini“ dolazi do samoizolacije, odnosno samogetoizacije utemeljene na primitivnim osnovama plemenskog duha. Ti temelji minornih „paralelnih društvenih zajednica“ armirani su jednoreligijskim jedinstvom koje se javlja kao surogat za nedostatak izgrađene i još, u historijskom kontekstu, nedefinirane nacionalne svijesti. Zemlje imigracije zdušno pomažu imigrantskim skupinama da se samoizoliraju iza ograda svojih centara koji prečesto imaju religiski predznak u svom nazivu. Meni, kao pojedincu, nije sasvim jasno da li je to politička intencija društva koje jeste u osnovi multikulturalno, svakako samo ako se multikulturalnost uopće može podvesti pod imenitelj skupa monokulturalnih paralelnih društava. Kad se još pri tome osvrnemo na urbani aspekt distribucije pojedinih imigrantskih grupacija možemo lako vidjeti da postoje čitavi dijelovi pojedinih gradova gdje se silom centrifugalne zemljačke privlačnosti uglavnom naseljavaju pripadnici istog „plemena“. Koliko će to utjecati na proklamiranu integraciju, točnije integraciju bez asimilaciju, tek će vrijeme pokazati. A integracija bez određenog stupnja asimilacije i nije integracija već samo imitacija neke formalne integracije.

 
Uvin čaj i druge “zlatne biljke” za prirodni tretman infekcije mokraćnog trakta
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2011 12:13

Nadan Filipović

Godine 1805. veliki  Johann Wolfgang von Goethe, (1749-1832) zamalo što nije  umro zbog obične  urinarne infekcije i sepse (trovanja krvi) kao posljedica te infekcije. Prema svim historijskim podacima koje su u naučnom časopisu World Journal of Urology 1999 godine prezentirali njemački doktori, specijalisti za urologiju, Gross i Hummel iz Klinike za urologiju sa Georg-August Sveučilišta u Gottingenu, spomenute 1805. godine u februaru leže veliki filozof, pjesnik, književnik i novelist maltene da umre od jedne banalne infekcije mokraćnih puteva. Znači, piscu “Jada mladoga Wertera” je tada bilo samo 56 godina. Međutim, njegovi prijatelji i poštovatelji poduzeli su sve da velikana odvedu u Lauchstadt kod jednog, za tadašnje ljude čudaka, doktora Johanna Christiana Reila, kojeg su mnogi “veliki” zvanično priznati doktori proglasili šarlatanom. Ali, upravo taj je “šarlatan” uspio izliječiti velikog Goethea, premda su ga veliki “medicinski znanstvenici” već bili otpisali. Nakon toga izliječenja veliki je Goethe živjeo još punih 27 godina, stvarao, radio, čitao i pisao svoja najveća djela, a umro je u pristojnoj starosti od 83 godine, a da više nikada do kraja života nije imao problema sa mokraćnim infekcijama.

Nevjerovatno, ali istinito. Ko ne vjeruje, ove navode lako može provjeriti.

 
Kemo iz Njemačke za OKO
Nedjelja, 19 Lipanj 2011 23:06

Amerikanci borbom za ljudska prava i demokratiju brane svoju otadžbinu

gdje god se ona pojavi!

 
Izvod iz govora Kralja Petra II Karađorđevića na Petom svesrpskom kongresu u Chicagu, 29.juna 1963. godine
Nedjelja, 19 Lipanj 2011 09:42

Nadan Filipović

Prošlo je četrdeset godina od smrti jugoslavenskog Kralja Petra II Karađorđevića i skoro pedeset godina od jednog njegovog zaboravljenog govora. Radi se o uvodnom izlaganju na Petom svesrpskom kongresu u Chicagu, održanom 29.juna 1963. godine. Govor je dosta opširan i obuhvata nekoliko tematskih područja, a ja bih samo citirao neke njegove stavove o Muslimanima Jugoslavije, koje citiram bez ikakvih izmjena.

 
Šestorica u Ujedinjenim arapskim emiratima osuđeni na smrt zbog jednog ubistva
Subota, 18 Lipanj 2011 07:43

Nadan Filipović

Fajez Juma

Bacim ponekad pogled na crne kronike zemalja nastalih raspadom Jugoslavije; kronike pune mrtvih, silovanja, razbojništava, pljački banki i kladionica, ubistava uzvršenih u mafijaškom stilu, ali i sporih sudskih procesa koji se okončavaju smiješno blagim kaznama, zaista počesto potpuno neadekvetnim počinjenim kriminalnim djelima i krvnim deliktima. Takvih nakaradnih suđenja, bolje rečeno cirkusa od suđenja ima i u Bosni i Hercegovini, u oba njena entiteta.

Sasvim slučajno, u “Avazu” naletih na agencijsku vijest srbijanskog TANJUGA, a što je, da podsjetim pripadnike mlađe generacije, skračenica za telegrafsku agenciju nove Jugoslavije. Interesantno, agencija nove Jugoslavije u Srbiji, a Jugoslavije već odavno nema!!! No, to nije tema ove priče.

Helem, u današnjem “Avazu” pročitah da je Vrhovni sud Abu Dabija izrekao smrtnu kaznu Fajezu Jumi, igraču prvoligaškog kluba “Šarija” i to zbog ubistva komšije Jasema Yousifa nakon banalne svađe oko parkirnog mjesta. TANJUG navodi da su na smrt osuđeni i saučesnici fudbaler “Šarija” Mohamed Najib, i Jumin brat Moses.

 
Džana Mujadžić ekskluzivno za “OKO” iz Pariza – Haris Pašović u fokusu CNN –a, Amar Bukvić “hara” Zagrebom…
Subota, 18 Lipanj 2011 07:26

Haris Pašović u fokusu CNN –a

Poznata televizija CNN u jako gledanoj emisiji World Report, što se emitirala četiri dana zaredom, objavila je reportažu o predstavi "Europa danas", čiji je reditelj Haris Pašović, Istaknuto je kako je ova produkcija sarajevskog East West Centra jako upečatljiva, te upozorava na ponovni uspon fašizma na Starom kontinetu, pa je okarakterizirana kao  “najzanimljivija ovogodišnja kazalisna postavka u južno-istočnoj Europi"! Premijera je odžana 28 travnja, u Olimpijskoj dvorani "Zetra" u izvedbi Mikija Manojlovića, slovenskog banda "Laibach" i u koreografiji slavnog Edwarda Cluga. Postavka koja je uzbudila svijet je koprodukcijski uradak Esta-Westa Centra iz Sarajeva, Europske kulturne prijestolnice Maribor i Slovenskog narodnog gledalisča Maribor.

 
Alčak Kemo iz Njemačke
Srijeda, 15 Lipanj 2011 17:45

DEŠAVA SE U JEDNOM BARU

- IZVINITE GOSPOĐICE, MOGU LI VAM PONUDITI JEDNO PIĆE?

- NE, HVALA GOSPODINE, ALKOHOL NIJE DOBAR ZA MOJE NOGE.

- OH!? ŽAO MI JE, SIGURNO VAM OTEKNU?

- NE! RAZMAKNU SE!

 
Hamo, hajd’ ‘vamo! (10)
Srijeda, 15 Lipanj 2011 09:31

Ismet A.Čaušević

Snovi se samo ponekad ostvaruju. Dolazak u Njemačku je bio kao da se sanja na javi. Zakratko, jer samo nakon jedan mjesec dana mnogi su počeli da se ponašaju kao da su tu godinama. Mi, Popare, nismo bili u nekom hajmu. Oni iz „Preživjeti zimu“ smjestili su nas kod familije, vlasnika pogona nekadašnje Kruppove fabrike, a sada kooperanta Mecedesa i Bayera. Pogon je proizvodio metalnu galanteriju za auta i vještačke ruke i noge za Bayer. K’o stvoreno za mene, mislio ja. Biće tu posla za ’najboljeg’ tokara na Balkanu. Ali, džaba ti zlatne ruke kad ne znaš beknuti! Prokleti jezik! Sjećam se da jezik glavu siječe, ovaj put – ruke veže.

 
Ratko Mladić već op(j)evan kao epski heroj
Ponedjeljak, 13 Lipanj 2011 10:25

Nadan Filipović

 

Sa portala VESTI online, prenosim riječi novokomponovane srpske epske pjesme koja je naslovljena sa „Ratko Mladić“. Pjesmu su komponovali i izvode je članovi dueta „Zare i Goci“. Eto, upravo nakon što su Ratka Mladića neki Srbi-Brankovići iskoristili kao sitnu monetu za potkusurivanje s međunarodnom zajednicom i strpali u zatvor, drugi neki ga pjesmom uvrstiše da se se nađe rame uz rame s knezom Lazarom, Gavrilom Principom i ostalim epskim srpskim junacima. Uđe Mladić u zatvor u Ševeningenu, ali evo uđe i u epsku „poeziju“. Interesantno je, međutim, da u ovom kukanju, odnosno naricanju nad tužnom sudbinom srpstva, tekstopisac ili tekstopisci mole kneza Lazara, kojeg, usput rečeno, časte titulom car, da spasi Ratka i spali avion u kojem se on nalazi na putu u Hag, „ne bi l' malo obraz sačuvali“. Jasno je da je i u ovom tekstuljku izražen opravdani strah da Ratko Mladić na suđenju ne „propeva“ glasnije od ove dvojice sa slike i jasno kaže od koga je dobivao sva naređenja i odakle su dirigirani svi zločini i genocid počinjeni po Bosni. Boga  mi, ako đeneral „propeva“, što je lako za očekivati, ode kompletno i ostatak obraza, a još bi moglo srbijancima biti i „po džepu“, što bi ih jedino moglo i opametiti na duži rok.

 
« Početak«271272273274275276277278279280»Kraj »

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search