LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost Bingo-efendija javlja...
Bingo-efendija javlja...
Nedjelja, 13 Listopad 2013 00:37

U nas u Australiji nejma fikativih brakova! Ahtung, Ahtung! Ne nasijedajte svijetskim traćovima!

Bingo-efednija, prdsjenik vijeća hođa brez hođa

Braćo i sestrice u islamu, u našom hazreti sedmićnjaku, jal heftićnjaku, more bit i tijedniku, kako kodko hoće, daklem u našom predragom Magacinu Bosna, šta nosi broja šestaićeteresjedan a u njemu mu na petoj strani broj pet. U desnom uglu ima ćlanak doli desno đe piše naslov “Radi vize sklopila fiktivni brak s Australijancom – Cazinjanka se udala uz odobrenje svekrve”. Taj ćlanak je nepotpisat od strane novinara magacina. Al jebli lamperiju svoju namah ga od njiha kopi-pejst bizmisom maznijo hrsuzki Dnevni avaz ćiji je gazda onaj David Koperfild iz neke CG-vukojebine u kojega važi dva plus dva plus pun love esdea jesjednako miliarde maraka KM - ćisto bistro.

Proćito ja otaj test Mufetu sinu od u mene mi nejbera Hamzalije u homvestovu tavanhauzu šta stoji i taksejšna se ni mrven ne boji - ono - depresija teška logor Manjaća - šćer neuspiješna udavaća - guta para kopezacija  i mirna lezihljebovićka na dolu nacija.

Veli meni Mufe – Hej ba Bingane nije se ota Refmira udala u fiktivnom braku za Ozija ovdi. Jerbo ti si slabo skužijo ota se iz magacina doćim udala u Austriji a to je anamo u njiha poviš Slavonije. Kaka ba Australija! Kod nas se to Bingo efendija bog ti dao ljepo zdravlje i svake nafake bome drukćije radi. Ovo u magacinu je naka fukara ota ba S.K. na sliki u vijenćanici bjeloj "ko u ćetnika obraz" šta joj magacin krije odnje lićne podatke i daje samo icijale biće daje malolijetna a i jebla mater tako mlada  nejebata ima bilesi i svekrvu pride plus ćojka i djece razne komata tri. A magacin jope krije ko sve šta krije al mensćini nemre da hin jebu sakrit jednu priću koja se prića tuda po Đilongu.

A istabirijo mi je jedan naš bošnjaćko oldtajmer koji je tude dugo i zna ćak i onog lopinu iz Đilonga šta je na pasje govno nalik. Jel Nađik il Nadik šta je da ponovim na golemo pasje govance nalik. Onaj šifra: imam ljek protiv raka garatovato nula posto ljeći s garacijom - pa koga pregulim. Jah, jah, onaj ba psihijatorski slućaj pakašu od krave šta ota krava ima hemerojide i još pride ima ucerativi kolitis pa stalno prolijev i to je otaj ohrdani "prdibeg" šta se on okolo šupjom glavušom beći. Reko šupćina tužit Nadana pa odonda Nadan sve keti pred sudem a njega mu hanuma ga stalno vozi pred suda da ćeka nako kaće parnica i kaće šupkali-hađija iz Đilonga presvit ćage i tužbice nakitit. Neće brezmud šupaćki nikad. A doće njemu okano i u Đilong da se nako mrven poprićaju, svakako sa gas maskama da tvor ne zasmrdi kako inaće okole zasmrđuje.   

I otaj ihtijar N.N. (strah ga od Serenade jerbo ota ima svoje ljude u Đilongu rasporedite pabiga mogli liknit) proćito isti test i veli Mufetu a Mufe jope meni vako:

“Moj si mi Bingo efendija reko meni ihtijar da se kod naske oto sa brakevima zbog radi papira radilo birvaktile haj-haj da se prejebu ozijevske vlasi i ovlasti kod jamljanja papira, al u nas se ovdi u Australiji bome ne udaju i ne žene fitivno već žive u harmonićnom braku đe sve dalape dugmetara svira ono roke koke a po arhimedovom zakonu zvani Medo u nesretnom braku sve škripi osim kreveta.

Viđaj ba - znaš li onog taksejšna četverotoćkovnog samopuravljaća Esnafa Zolraka onog šta mu je kolega isto taksist za taksu Muki Kadrovibegović? Znaš! Eeee, dobro je. On se oženijo iz karijere konto biće makar ministar finansja doli pa poletijo za pare za Refmiru Tihanbegović šta je sestra od jednog glavatog glavuzije esdejaovca. I šta je normalno, sestra mu je, pa je samo jadnu zapalo je da budne naka zamijenica ministra Halilbegovića. I nije oto fitivan brak jerbo je to sve sriktala naša Serenada svijetska je ba ona za kojekaka vijeća a kolko ota hoštaplerka okolososka more bijografija naštancat šejtanka jedna nemere to ni štanparija u prezidenta Mugabeja anamo u nesvrstatom rahmetli Zibabveju milijona kovertibilnih dolaroava u njega mu naštanpat.

Helem, Serenada svog majmuna majmunagića Zolraka metnila za podprdsjednika od njezinog joj vjeća. Brezopasan! Zna samo vozat taksu. Ni to plaho! Rekneš mu dva puta devet on utekne i napije se. Pošljem sijedi na hali - PROLJEV matematićki totale! Jebe ga vrćanje od kusura!

Mensćini Refmira nemere živit u nojzi joj ćojka što joj je ćojk na ćagama jerbo otaj taksira (skuplja porez taksu - baaaa) od šes do nesvjest se voza i umoran od taksimetra mijeraća sakupite takse. Takav je u mešihata isti zove se kurbanmetar. Dođe umoran kući i ne dižemu se hašimaga znaći nemere klanfat hadum pa se bome Refmira brez plaho teretli hopacupa seksuvalnih aktivnosti udala po šerijatskom zaklonu jerbo je njojzi islamski vrhovnik Muhala posavijetovo da se ne klanfa nipošto jerbo po šeriatu ako nije brak ni mrven seksuvano konzumirat ne pika se pa se bome Refmirica dokopala ozijevskog pašoša (aj em friiiiiiii!). Al radi zbog toga mora dok je živa slušat Serenadu jerbo ota isuviše zna bilesi je ko Hićkok. Psiho je ota ba i zaoto Refmira malo malo na đabića i muftića svakako za državnićke repa u avijon zamijenićkoministarske guzeve metne - ima se more se - pa doleti vamo svaka trimjeseca da kobajagi vidi kako joj njezna diaspora živi i kako joj sugrađani Australijanci žive. I ondak za revanširat se njezin brat glavuzija metnijo Serenadinu kolegicu Mirsadu zvatu Dadu za glavnog komzula Australie u Sarajvu, mašala. A nikad dovršena Serenada kad odleti doli vavjek navrati u Travnik kod talđije Šoše da joj on salije stravu jerbo je poćela da se zinjanjiva i za oto traži papanka krivce. Piše joj Šošo zapise protivu dušnama šta su se ujedinili pa joj okrenili guzice. Pa se ondak njiha dvoje promuhabete pa ona solo ondak doli otrka u Refmire pa one iđu na aparatmane na Igman i pošljem seire Sarajvo iz onog Faretovog restorana pošteno zaraditog. Đe ote svijetske hanume gravtaciski doli metnu  u njiha him svoje spuštene guzove na fotelje da him se Sarajvo vrti pred njihovim mubarek okicama a kad bi hih neko drastćno poklanfo bila bi him to rapsodia u plavom gerešvinova. Al nisu one od ote sreće jerbo Sarajvo take ohrdane tražijebke ne jebe ni za suhu šjivu!

Budne tu u parcialnom talu mrven nako i poslušna Zafirica Pokle kojoj su srediti papiri sistemom istureni grćki halfovi povućene bosanske polutke. A Zafirica je jope  genijalka u matematiki šta zna samo tablicu sabiranja šta je svi znaju Arapima izmišljala ćitava naša bošnjaćka sela u Hrvatskoj i ovi davali ko mahniti (dokopo se neko kopija raćuna fotokopija Kuvajit i ostali. I plakali Arapćići joj na ramenu zbog ugrozite bosanske muslimanske braće i bila u atašeju i šta je donila vamo para puna ko Titanik. Pa njiha tri raja zove “tri bjele” a kad him se primakne Razim Muminagić s bjelom malkice nakrivitom glavušom ondak su “ćetri bjele”. Al Razim ima kosonantan glas i radijo mu dobro stoji i sve mu u srcetu pijeva ono jugoslavensko ćaćak ćaćak jugoslavenski rokenrol radijo je sada moj,  nejma Đane, nejma više nikake mane, ćešem muda brojim dane, druže tito miti se kunemo da sa srpskog puta ne skrenemo, nismo mi posranci već smo bome njihovi Bosanci, ćistokrvni brćaci što nas svrbi šta nismo jedan kroz jedan ko u naske braća Srbi. E jes da je Serenada pošljem klofe s Đanom nagulila a nek se bome one ćupaju ja posto glasnogovornik ispred mikrafona jebe se ba mene saću ja samo užićko ma ko užićki kajmak mi na dušu lježe.

Tako konta i prekontaje se u nama nam radijonski urednik Razim. Megadecibel!

A ja Mufetu velim: “Jes ba ti Mufe oto sve sanjo? Šta je tebi dođi sebi junijoru jedan kroz jedan.”

A ahmak meni veli: “Hej ba Bingo efendije eha ba i curik. Sve je oto šta ti velim na iternetu. Taksi-men Kadribegović i Refmira Tihanbegovićka bome u skladnom braku žive doduše u plutonskoj ljubavi. Jerbo Muki Kadribegović ćeka svoj Penelopicu nako depresivno zaboravijo osam milja dolarova za obavit poso lapo Serenadici za reprezetaciju ili humanizam akcije tako je laprdala. I zaljubijo se Muki u svoju vijnćatu hanumu al nespretno popušijo jerbo je nemere konzumirat. Jebe se sadaRefmire. Poso je svršit. Dobila i državjanstvo. Šejtan je ona i more i ovdi kadidirat za zamijenicu ministra makar katonalnu po formuli Sejdić Finci a morebit da će se uvalit i za abasadoricu paće Serenade vilenit i vikat đe sam tu jaaaa bila ba!

Imam ja toga Bingo si mi efendija na bacanje. Joj šta je pisama još stiglo. Kad budneš raspoložit samo me zaringaj pa hejbet nastavaka sljedi…” A a taksejšn man Kadribeg svi kažu nije ni okinijo u njega mu hanume prićaju samo da je bilo snažnog petinga do podapisivanja papirologije. Pošljem naja! Teorija japanska suho-kuro! A vijenćanje Bingo kati opišem a kati dam da obijaviš ako Nadan pušća slike uslikate šta su procurile a svijedoci ha-ha-ha biće ba šege al pazi da uredniku OKA ne izbiju oko, ma jebe se njega ima Nadan rezervno. A tek kad viđaš zagrlitu grćku i okolozeničku baklavu pašćeš na guzove snene. Kaka strasssst! Nije maslo, više mast! Kakilikakis? Kako bi se na francuskom reklo - la-kaki jel la-kakiš? Joj kad mu hanuma sazna a već nagađa!!! Biće jebeeeeenoooa situvacija!!!

Ja osto prenerazit. Šta sve ova nova adrojid genracija sve ne zna. Aaaaa?! Svašta!!!

 

Komentari  

 
0 #1 Abduselam 2013-10-13 03:04
Ma jel to Gargamelovka?
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search