LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost Alija Resulović - Grande - lićnost godine bome pofalijo bh anbasadora
Alija Resulović - Grande - lićnost godine bome pofalijo bh anbasadora
Utorak, 22 Listopad 2013 18:08

Bingo – efendija, prdsjednik Svijetskog Vijeća BiH – hođa u osnivanju

Ahtung, ahtung draga braćo u sestre u bošnjaćko-bosansko-hercegovaćkom islamu!!! Proćitajte ovo pažljivo, na tenane i jamda ćete uhavizat preduboku dubinu pohvale anbasdora u Magacinu. 

Daklem u najnovijom taze broju od Magacina Bosna broja 642 na strani osam u ćlanku „Ponižavanje države“ kometator stalni od otijeh novina Alija Resulović se osvrnijo i na dosadašnji rad BiH – anbasadora u Australiji. Pa vako naš veleucijenjeni mudralija piše:

„Saznanja kazuju da su se i ambasadori naše zemlje koji su službovali u Canberri držali nekog nepisanog pravila (ili je to, budimo objektivni, slika i prilika odnosa u zemlji?) da sve ili najveći dio svojih kontakata sa bh građanima vrše u krugu onih koji su iz istog nacionalnog korpusa kao oni?! Prečesto se koristila Islamska zajednica za nastupe ambasadora, što jeste protivno i djelovanju Islamske zajdenice, a i svebosanskom opusu rada ambasadora! Pogotovo što se nikada za posljednjih 18 godina nije ni pokušalo održavanje sličnih skupova pod svodovima pravoslavne ili katoličke crkve?!¨Mnogi su se ispražnjavali na efetmnim skupovima, turnirima, obećanjima i nerealizovanim uvjeravanjima, pa čak i nekakvog glumljenja svemogućih. Stiče se dojam da pojedine diplomate i dalje naše ljude, a sada državljane Australije i tretiraju i sa njima komuniciraju po onoj izlizanoj matrici starih vremena – radnici na privremenom radu u inostranstvu, ne trudeći se da uvežu bh ekonomiju, kulturu, informatiku sa uspješnim ljudima, Bosancima i Hercegovcima, koji su se na ovom kontinentu istakli i dokazali kao vrsni menadžeri, biznismeni, ljekari, pravnici, inžinjeri, informatičari. Uglavnom se ta navodna saradnja odvijala na sijelenjima, šutljivim slušaocima i praznim pričama.“ (završit citat)

Eeee, što him Aljo opali šamarćine, klempe i šjage svim otim bivšim bh anbasadorima a svijesno al idiretno bome baš pofali ovog sadašnjog anbasadora Arnauta. Tako brez puno rjeći nafalit nekog more samo ćojek koji je dojajen našog magacinskog novnarstva, lićnost godine, rasplodan pisac hejbeta knjiga od kojih je najmuvažnija ona šta se zove „Plać duše“ za koju je pošljem što je je defintivno ustanovito prepiso mislim daklem lićno napiso i doćim za nju bome zaslužito dobijo titulu BH-građanina godine u Australiji. Bilo je doduše nakih munafika i podlaca koji su po Bosni pisali ćlanke daje Alijica otaj svoj „Plać duše“ prepiso od jednog davno umrlog vlašine Vlade Mrkića al moje iformacije koje dobijam od preko mojih hođinskih iformatićara doli usarajvu potvrđivaju da je otaj Vlado koji je umro prija neg što je Alijica promoviso svoj „Plać duše“ ustvari prija što je Vlado rahmetlija preselijo na ahireta on je kad je već bijo umro prepiso od Alijice taj njegov plać duše i obijavio otaj Vlado za svog života pod naslovom „Nikad više zajedno“. Helem, Alijica je taj plagijat otrpijo stojećki i nije tužijo izdavaća a ni Vladu jerbo je Vlado prija neg što se pojavijo plać duše umro i kako će mrtvaca mejita tužit zbog radi toga što je taj pokojni Vlado plagjiro i prepiso sve te ratne priće od njega u nama nam knjževnika. Ooooo, koliko velkodušno, ooooo koliko velemoralno od našog Alijice!!!! Joooj, šta njega ne zapadne da na bude makar otpravnik poslova u Anbasadi a šefica mu da budne anbasadorka. Baš nako po mijeri od naše diaspore ovdi. Šipka i bubanj golemi, šupji. On šipka da se razumimo!!!

Helem, more neko pitat pa đe to Alijica u svom testu spominje i fali anbasadora Arnauta?

Eeeee, Alijica je stara komunistićka škola i novnarska lija stara oldtajmerska daklem u njegov birvaktile vakat kadje bijo radijo u Oslobođenju nikad se nisu pisala imena, već vako: „Drugarce i drugovi, ima nekih koji su radili i sad rade neke antisocjalistićke stvari u nekim situvacijama, bla,bla,bla...“, pa ti socjalistićki samoupravno toleratni ćojeće pogađaj šta se iza toga krije. Ko nakav kolektivni kviz zvati vrać pogađać! I u tom i jest bila najdraža nam draž!

Kad pažljivo proćitate šta je Alijica napiso kritkujući prijašnje bh anbasadore, vidimo da se ta kritika nemere nikako odnosit na najnovijog anbasadora Arnauta što sad sijedi u anbasadi doćim upravo nasuprotno fali ga Alijica al nesmije jamda napisat u njega mu ime i prezime Damir Arnaut i ono pride šta ispred dođe eselecija i doktor itd jerbo se boji da ga šefica ne bi naružila na pasija preskakala i zauši vukla jerbo je ona alegrićna na sve anbasadore pa i opravnike posleva anbasade koje rastijeruje ko Turke na buljuke a posebno otpravnike poslova na cestu da hodaju nako brezposleni ko nakav diplomski tehnološki višak na ćekanju jal na leru a ne mogu više bit pošljem njezina verbalnog degeneka ni otpravnici vozova. A i onako je otaj Momćilo bijo za nju podmukli diplomantski ćetnik al kase uporedi sa njom Momćilo je levat poćetnik etuzijast koji je hotio poštovat pravila rada diplomskog prestavništva pa mu ga naša mubarek hanuma suknila jerbo je nasijeo ko som na mrmka i bude se bunijo pa nek sad hoda doli i gricka košpe pocesti. Njemu je ona dala tapiju. Jok bre više po našim anbasadama da se lepuriš i šepuriš. Uzinat Momćilu su se u njojzi orile ilahije i kaside i dove kolege Muhale.  


Viđam ja da je Alijica dobro, dobro prostudiro veb-strancu od anbasade i skužijo anbasadora kako se uslikavo sa popovima onim mislim mojim vijerskim inovjernim kolegama bh popovima i drugim vijerskim zaposlenicima zadužitim za stado srbsko pravoslavne vijere, a u stvarnosti, kako bi ja oto najbolje izrazijo za srbske Bosance i Hercegovce pravoslavne vijere.

Ima tude slika i sa kolegama velećasnim i pratrima koji su bh velećasni zadužiti jope za svoje stado ovdi kako bi ja oto jope najbolje izrazijo za hrvatske Bosance i Hercegovce katolićke vijere.

Pa ima tude slika kako anbasador Arnaut sijedi sa raznim teletuacima. Enoga na jednoj sliki sijedi i sa profesorom plus doktorom od nauka u nama nam Harizom Halilovićem baš je Hariz ljepo ispo nako telegetno poluanfas fotoenergićan i na sliki se ne hakaće već je plaho ozbiljan i zagledat u budućnost socialne atropologije i šire. 

Pa ima i uslikata slika od asanbla Jelasković i izložbe Muftić đe je i Alijica skužijo da je tude bilo umijetnićkih slika i nakav momak sa golemim ćemanetom jamda svira a oni svi pijevaju i jamda je i anbasador pijevo jerbo anbasador mora imat i sluha, jeldeee?

Pa enoga i sa onim Ćarlesom Bilićem naše bh gore listem šta je anbasadi poklonijo golemu kolor sliku u bojama sa Sarajvom uslikatim umijetnićki i na sliki ima bukadar đamija, crkvi i latinskih i vlaškijeh i singoga ko biva sinbolika vijećne sarajevske multikulturnosti i multirelgijoznosti, itakodalje.

Pa ima slika đe na njojzi sijedi u nama nam anbasador za golemim hastalom sa pratrima hrvatskijem bh mislim katolićkim i iza njih bome tanburaši konpletan asanbl ljepo sviraju jamda ono „Bosno moja cjelovita ljepa mila divna gizdava“...a ljepa bome meza pred njima i vide se samo dvije boce vina biće sklonili ostale kopromitirajuća dokaze prije slikanja a u nama nam anbasador pije onaj sok Ribena od borovnica zbog radi krvne slike jerbo on ne smije piti alkohola jer more doć kolega Đidara zamotate glavušice iz Jelenskog Parka pa ga gonjat oko hastala i nagonit da puše ono nulakomanulapet i da mu udri demerit pojene i ako je prevše pipa da mu udri islamskog restrajnig ordera ko onom Šahbegu što suga skužili da pije alkohol pa nemre bit prdsjenik IC-ja i eksele i finacijsku trasparetnost brezveze nama hođama uvodit. I tenisa, haaa! Mi višlje ajlovju kamena s ramena a Đidara mijeri ko je nadbacijo.

Eeee, baš him zavidim najprvije dami je bilo bit makar heftu anbasador  a drugo ja sam hođa alim goleme ahmedije a mi hođe ne pijemo alkohola jerbo je to nama zabranito po vijeri islamu haram je i sve hođe garant ne piju ni brezalkoholne pive. Ko drukćije kaže kleveće i laže...a ima munafika što su za jednog kolegu ovdi imama spijevali pijesmicu „crven nosić nano, crven nosić nanice, crveeeen nooosić u imama moga, jooooj nano naniceeee....“

Pa ima jope slika anbasadora sa mojim kolegom bh popom zadužitim za stado srbskopravoslavne vijere vođekance u Australiji i bome popo ima golem krst oko mu vrata od osamnest karata frtalj kile najmanje vidi se iz avijona i jamda ne pliva u oceanu sa njim da ga ne pritegne doli po Arhmedovom zakonu (joj jesam načitat!), a naš abasador drži naku jamda diplomatsku frciklu plavu ispod mu anbasadorske mubarek rukice.

Da zakljućam!

Znači druži nam se anbasador i sa kolegama popevima i velećasnim i pratrima bh srbsko-pravoslanim i bh hrvatsko – katolićkim doćim svi anbasadori prija njega su se samo šunjali po đamijama i sijelili po privatnićkim kućama i lizali se samo sa u nama nam našoj Islamskom zajenicom i njezinom šeficom što dovodi hođe ko fuzbalere što igraju u njezinom timu kako ona na frulicu svira. Isturene polutke povućeni halfovi. 

Nije naš abasador zaboravijo i naše Jevreje jer je bijo ovdi u muzeju holkausta a to vam je ono šifra što je njima Aušvic to je nama Srebrenica samo oni plaho pametniji od Muja i Suja pa stalno o ćemuće već o holkaustu itreba svaka him ćast jerbo nedaju zaboravit šta su im hitlerovci i ostali fašsti zla napravili a naših 90% više za Srebrenicu ni mukajat prave se najivni ko pariske sobarice iz Pariza (glavni grad Francuske, joj jesam načitat!!) koda nije ni bila samo da budne brastvenojedistvenim krmcima niz dlaku da se nebi narezilili i najutili i ponove kame poćeli masatit za naš piliće na njihovom kocentratu ala hodte braćo malo vamo da vas konplet pokokamo - ne gubte svi iz vida - mi smo željni genocida - ne mjenjajte sada teme - igraće se drugo poluvreme - svi znamo šta će biti - valja poso završiti....

Evo draga braćo i sestre u islamu i u drugim bh vijerama jerbo sam ja na višlje ekumeski nako na našog eks-rejsa meritusa Mukija nego za novog Husu (novo sito o visoku visi!) pa kostatujem da je Alijica napiso ko uvjek obijektivno i idirektno pohvalijo u nama nam anbasadora Arnauta a bome isto na otaj naćin direktno iskritkovo prijašnje bh anbasadore koji su samo vjesili po Islamskoj zajednici po našim đamijama i družili se samo sa našim hođama alem kamenjem našog teletualnog alimstva i neki žemski anbasadori su hapili buređike po fustkraju i tulumbe i pušćali da him po majeru i dejviđonsu nake teletualke biraju pantale za diplomantiju i haljinke pa su kasnije sve to na nos povraćale ko stare kokoši kako su zvate od prdsjenice kad se prenazobju nezrela kuruza.  

Daklem, svaka ćast u nama nam Alijici, a bome svaka čast i anbasadoru što je iz pera takog velikana prepisate rijeći pohvalit od našeg ovdi Lava Tostoja ćlanak stoja makar indiretno i nek je naša ovdašnja vijersko multnacijonalna ekemenska anbasadorsko-vijerska bh-ćorba što bogatija i masnija i zaćinjenija i neka nas u njojzi ima svih vijera i zato na kraju od srceta klićem „brat je mijo koje vijere bijo, samo nek je musliman!“  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search