LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
Džana Mujadžić ekskluzivno iz Pariza za OKO – Mostarac iz Melburnea Al Mehičević završava novi film, BH - erotski roman na Salonu knjige PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 18 Prosinac 2010 10:00

"Toll Free" je naziv novog filma sve uspješnijeg Mostarca, glumca i reditelja, što je napustio ratni vihor preselivši se u Australiju. Na čelu vlastite produkcije "Mostar Vision Motion Pictures", reditelj je završio masters iz filma, na poznatom "Deakin University" i ostvario diplomsko djelo "Razor" koje je prošle godine odabrano za  zvaničnu selekciju "St Kilda Film Festivala". Mehičevićev kratki film "Corner", prikazan je i na ovogodišnjem Međunarodnom Filmskom Festivalu u Cannesu, a kratkometražni "One More Tonight" se našao među odabranim ostvarenjima na St Kilda manifestaciji, kao i na  bosanskohercegovačkom "Tribecca Film Festivalu" u NYC-u. Reditelj je glumio glavni lik i u dugometražnom "The Black Rogue", koji je realizirao Nakul Waghela. Iako engleskog naziva, film "Toll Free" je snimljen u Australiji, na materinskom, bosanskom jeziku. 

“Igraju glumci bh porijekla”-ističe nadareni Al : “Ivana Legin, poznata iz ostvarenja "Kuduz" Ademira Kenovića, Nehrudin Džambegović, Zumreta Ibrahimović i Agim Dobruna. Film govori o bosanskoj obitelji u dalekoj Australiji i njihovom prilagođavanju, novoj sredini".

 

Glavna junakinja zabavne komedije, Elvira Kapetanović, zaljubljuje se u Joea, došlog sa otoka Fiđi. Samo njezin otac, zbog kulturnih i običajnih razlika nastoji ih udaljiti jedno od drugoga. Glavna glumica, Ivana, što je snimila spot sa Zdravkom Čolićem i Kenovićevo ostvarenje, ne bavi se profesionalno sedmom umjetnošću. Kako se jako dobro snašla, reditelj je radostan što je prihvatila njegov prijedlog i odlično odglumila zaljubljenu curu. Film je sniman u Melburneu a Mehičević ga je htio završiti za  "Topfest" u Sidneyu. Međutim, on se predomislio, pa će ga probati plasirati na slijedećem festivalu u Cannesu, pošto, kako kaže, obožava Azurnu obalu.

Beogradski izdavač "IDN Media Publishing" objavio je erotski roman Sanele Dizdarević, naslovljen "Borim se sa strastima", što će biti promoviran  krajem nedjelje, na Šestom zimskom salonu knjige u Sarajevu. Radi se o sretno udanoj Albini koja seksualni život razumijeva drugačije od supruga, te ga je dugo stavljala u drugi plan. Nakon što je upoznala zavodljivog mladića pokušava vladati vlastitim libidom, što joj nije nimalo jednostavno. Čini joj se kako se pretvorila u nepoznatu osobu, pa preispituje nekadašnja seksualna iskustva, čak i ona iz doba prve mladosti. Autorica opisuje Albinina nastojanja da ostane umjerena osoba i izbori se sa vlastitom čulnosti, koju je napokon otkrila. Pošto za knjigu vlada ogromano zanimanje Sanela Dizdarević će dugo ostati na štandu izdavača iz srbijanske prijestolnice, gdje će potpisivati svoje djelo svim prisutnim čitateljima i kupcima.  

 

Džana Mujadžić

Ažurirano: Subota, 18 Prosinac 2010 10:34
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search