LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Poezija Ameriko, ima da te nema!!!!
Ameriko, ima da te nema!!!!
Subota, 06 Lipanj 2015 22:18

 

BajićAnatema

Izvjesnog srbijanskog reditelja i producenta sv(j)etskog kalibra, Milorada Bajića (evo ga na slici!) su pr(ij)e m(j)esec dana glavne face Hollywood-a na ko(j)lenima molile da dođe kod njih i zam(ij)eni već potrošenog i dosadnog Stevena Spielberga. Nudili su mu stotine miliona dolara za potpis ekskluzivnog ugovora da bude tamo reditelj i producent. No, on je sve te primamljive ponude odbio iz čisto patriotskih razloga i bacio anatemu na Ameriku. Kad su Amerikanci saznali za tu anatemu počeli su se u milionskim brojevima spremati na selibu preko Atlantika, s nam(j)erom da se uglavnom nasele u demokratskoj Srbiji, kod nebeskog izabranog naroda. Pred srpskom ambasadom u Washingtonu na Kalorama Road otegli su se redovi oko ulaza dugi po dvadeset i šest kilometara. Sa tri strane! Dvadeset i šest puta tri jest jednako 78 kilometara četverorednih kolona strpljivih Amera koji apliciraju za srbijansku . Oni uopšte ne odlaze kućama ili u hotele (motele), već noći provode pod šatorčićima ili u vrećama za spavanje. Ambasada radi punom parom, od 5 ujutro do ponoći, samo na izdavanju useljeničkih viza za Amerikance koji žele živ(j)eti u Srbiji i kasnije, ako budu slušali, postati čistokrvni Srbi. Dok stoje u redovima vr(ij)edno uče srpski jezik, ćirilicu i srpske epske p(j)esme. Napamet!

Svi u Americi su sv(j)esni da su nakon Bajićeve anateme usl(ij)edile strašne poplave u Teksasu, tornada i orkani po cijeloj Americi, a broj ubistava se udevetorostručio, dok je broj samoubistava povećan za 108,165 puta.

Panika je zahvatila c(ij)elu Ameriku jer su nakon katastrofalnih poplava u Teksasu, u Koloradu zaredale serije tornada za tornadom, brzine od preko 200 kilometara na sat, a koji su praćeni gradom veličine naranče ili veće jabuke. Masa je mrtvih i onih sa frakturama lubanje, a da o potresima mozgova i ne govorimo.

Jedna d(j)evojčica koja se zove Mary Smith ispred svoje kuće je našla komad leda (grada) veličine lubenice od 12 kila, a na kojoj se nalazilo nešto napisano na nepoznatom jeziku. Njen tata, Jason Smith, inače lokalni automehaničar, stavio je taj komad leda u zamrzivač koji je uključio na dizel-agregat pošto je u c(ij)elom Koloradu nestalo struje, a u Elektrodistribuciji Kolorada pojma nemaju kada će stuja doći. Iz Njujorka su dofurali najiskusniji agenti iz FBI i konstatovali da u ledenoj lopti piše: „Bože, ako si Srbin kazni Ameriku. Anatema! Anatema!“

Isti dan su kineski „majstori“ za kompjutere hakovali 11,682.542 personalna podatka službenika američke administracije. Čak su hakovali i bankovnu karticu Obamine gospoje Mišele koja je pošla na pijacu i stala pred automat da izvadi malo love. Ukucala je 200 dolara i svoj PIN, a automat joj je izbacio dva miliona bezvrijednih zimbabveanskih dolara tako da se Mišel vratila kući praznih cekera i Obami za ručak napravila supu od tikve koju oni tamo zovu pumpkin soup. Kad je Obama zatulio da mu krče crijeva i da bi on hapno nešto konkretno, Mišel mu je odbrusila: „Hoš se ti polubalija pravit mangup i izazivat Milorada!“ Obama je mudro ušutio jer je Mišel zajebana kad se raspuca.

Evo vam te anateme u stihovima koje će od slijedeće godine sva srpska d(j)eca da uče u prvim razredima osnovne škole, a to će kao zakonska uredba biti oglašena u sl(ij)edećem broju Službenog lista Srbije.

Ameriko, po kući ti zmije zimovale

Spjevao reditelj i producent Milorad Bajić

Ameriko, čuj glas moj i anatemu.

Što Srbiji otimaš Kosovo

usta ti se za vrat okrenula,

obrnula noge naopačke.

Do pasa živina te kljucala,

a od pasa guba razjedala,

s ježevima zime zimovala

oštre bodlje kapke ti grebale,

tuđe oči zemljom te vodile.

Na glavi ti stajalo kamenje,

od kamenja koljivo kuvala,

u rešetu vodu zahvatala,

a vode se nikad ne napila.

Pseće meso u pomami jela,

na glavi mravinjak nosila,

što radiš na propast SORABA

od Boga naroda izabrana.

Ameriko, čuj klevetu ovog pokolenja.

Sedamdeset osam dana i noći

NATO je bombama ubijao srpsku decu,

zločin je činio i po suncu i po mesecu.

Ameriko, po kući ti zmije zimovale,

crne sove hranu donosile

usred noći dok ljudi spavaju,

u kući kandilo ne palila,

kroz vilice jezik proturala.

Ameriko, ti ajkulama hrana bila,

od šta bežala od toga ne pobegla,

gde se kretala nigde ne stizala,

sa psima se oko kostiju klala,

iz pasijih korita pomije lokala.

Oko vrata verige nosila,

svrab češala dranje ne pomoglo,

potkovice na taban skolala,

uskršnja jaja ne šarala.

Ameriko, Kosovo je

za Srbiju Jerusalim i Meka

i tako će biti doveka!

Lab i Sitnica pune su srpskih suza.

Već vekovima suza suzu stiže.

Ameriko prokleta sotono i vraže!

Ameriko, čuj glas ponosnog Srbina!

Što Srbima otimaš Kosovo?

Nad blizancima ti gavran graktao,

rđom njino gvožđe ti kapalo.

Od njih ti ugarci ostali,

sve ti živo pod vatrom izgorelo!

Ameriko, sve što Srbin u te uložio

Tesla, Pupin mudro sagradio!

Tvom napretku Srbin doprineo.

Ameriko, prokleto ti bilo.

AMIN!

 

Komentari  

 
0 #4 zike 2015-06-11 13:38
:lol: primijetio sam i ja da je g. Nadan polupao lončiće.
Citat
 
 
0 #3 Zijo 2015-06-10 21:28
Eto Zike, i g. Nadana smo pokarabasili, pomeli pa se Tebi obraca sa "Zijo". Rekoh ja da ce biti zabune oko wslicnih nadimaka.
Citat
 
 
0 #2 Nadan Filipović 2015-06-07 20:11
Polako Zijo! Strpljenje je vrijeme! Vojvodinu nemilo pljačkaju jer im je samo još ona ostala u rukama. Zasada! Zaigrat će mečka i na Terazijama! Garant! Vojvođanima je pun kufer nezasitnog Beograda. Mislim jedino da su se Albanci zeznuli što nisu ostali s njima u kakvoj labavoj konfederaciji. Za sto godina bi se u Nišu govorilo albanskim jezikom, a za dvjesta u Beogradu.
Citat
 
 
0 #1 zike 2015-06-07 16:14
Lako je za Kosovo, ali šta ćemo sa Vojvodinom?
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search