LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Satira Još dva dana do proslave utemeljenja republike genocidne
Još dva dana do proslave utemeljenja republike genocidne

 

 

Republika srpskaOTIŠ'O SI, SARME PROB'O NISI

Nihad efendija, jaran od Binga efendije, prespektivan veoma jako efendija

Kako saznajemo, preko naših veza u banjalučkom magacinu „Dođite nam na viru“ i bh. Agenciji za informiranje, dezinformiranje i ašćare palamuđenje, preds(j)ednik Vlade Republike Srbije, onaj deminutiv od vuka, Vučić, bivši četnik (četnik ostaje četnik - što četnička bešika zaljulja to četnički ašov ukopa) je najavio dolazak “skoro cele srpske vlade” u Banja Luku, 09. januara 2016., na proslavu i svečano obilježavanje Dana Republike Šumske. Prema prov(j)erenim informacijama, svečanom pošumljavanju u Narodnoj Skupštini Republike Šumske prisustvovaće i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodin Kara-Bakir Izetbegović sa u njega mu hazreti Sedijom i konpletnim vrhom od Stranke demokratske (re)akcije. Svoj dolazak je najavio i poznati teletualac, živi dokaz kredibiliteta ekonomske teorije „Danas znaš da ništa nemaš, sutra ne znaš šta sve imaš“, u nas poznate pod lokalnim imenom, „Ko je jamio jamio je“, poratni profiter i lider ateističkih Bošnjaka, gospodin Fahrudin Radončić.

Kao specijalni gost se očekuje gospođa Nura Bazdulj, po zanimanju majka od u nje joj Muharema, poetesa i bh. dopisna članica kabineta preds(j)ednika vlade Srbije za informacije i propagandu, koja će na svečanoj sjednici Skupštine pročitati, uz ovaj povod napisanu poemu „Oda mirotvorca: stotinu za jednog, jednog ni za šta“.

Prije svečanog pošumljavanja na sjednici Narodne Skupštine planinsko-brdskog i šumskog enteletenteteta, poslanici će zajedno sa gostima prošetati do Srpskih toplica (nakadašnji Gornji šeher), gdje će gosti iz Pederacije BiH na lokalnom muslimanskom mezarju proučiti Fatihu svim žrtvama talibanskih Zelenih beretki mučki pobijenih u Banjaluci za vrijeme njihove strahovlade 1992.-1995. godine.

Zatim će se prisutni autobusima državne kompanije „Bus Srpske“ prevesti do obližnjeg srpskog Banj brda (nekadašnji Šehitluci), gdje će svečani uzvanici imati prilike nadisati se čistog srpskog zraka (bivša hava Šehitlučka) i usput u akciji „Pošumimo Šumsku“ posaditi svečano drvo, te položiti vijence svim palim borcima antifašističkog rata i borcima za slobodu srpske otadžbine.

Poslije svečanog pošu(m)ljavanja na sjednici Narodne Skupštine blentiteta, predviđena je svečana večara. Kako saznajemo iz naših izvora, jelovnik je posebno prilagođen za uzvišenu priliku. Služiće se samo odabrani srpski odojci, srpski papci, srpsko gravče na tavče sa srpskim rebarcima, srpske tripice, srpska rakija, srpsko vino, srpska kava, srpski šećer i srpska voda. Za goste muslimane pridošle iz pederaliteta predviđena su pohovani srpski pilići, srpske koke i srpske tukice. Specijalno za svečanu priliku, pošto se nigdje u Šumskoj ne može nabaviti, kao izraz dobre volje i najboljih želja, za goste iz Pederacije je naručena iz Sarajeva: bosanska kahva, šoljice za kahvu bez drške (nekadašnji fildžani) i sarajevski rahat lokum. U zabavnom dijelu programa koji ide uz zakusku, zvijezda grand-večeri biće Srpkinja iz Srbije Svetalana Ražnjatović Ceca, koja je, pripremila premijerno izvođenje u novom aranžmanu tradicionalnog šumskog hita, posvećenog njenom herojski poginutom mužu Željki, a pod naslovom: „Otiš'o si, sarme prob'o nisi“.

Voditelj Programa pošumljavanja u časovima relaksacije, biće proslavljeni filmski reditelj, karavlah Emir, Nemanja, Kusturica. Muratov!

Nakon završetka svečanog dijela Programa pošuljavanja predviđen je kolektivni odlazak u srpsko kino „Bog te vido“ (nekadašnja „Kozara“) na premijeru filma posvećenom blagopočivšem Slobodanu Oslobodiocu, u režiji naprijed pomenutog slavnog karavlaha Kusturice Emira, pod naslovom: „Sve je isto, samo tebe nema“.

Na kraju nam ostaje samo zaključiti: Ovako se razvijaju dobrosusjedski odnosi, c(ij)eni i poštuje zemljica Bosnica i odluka njenog Ustavnog suda koji je 9. januar kao Dan Genociteta presudio neustavnim.

Jer, jedno je sigurno, takve odluke ne doprinose pozitivnoj atmosferi u Regionu i dobrosus(j)edskim odnosima dva bratska naroda. Ne može se više kao do sada, što bi narodni duh šumske rekao: „Plitak potok, a duboka voda“. Nego samo ovako, udruženo i složno bratskim pošumljavanjem, ili, da se opet poslužimo šumskom metaforom: „Ti na zeleno, a ja na crveno. Semafor nas rastavi, al nas sarma sastavi“.

U to ime želimo srećno svim poturicama, vlasima i karavlasima na proslavi Dana planinsko-brdskog i šumskog genociteta.

Bujrum kod svojih v(j)ekovnih jarana, prijatno i samo nam se ne prežderite.

Šta bih mi bez vas, a šta bi vi brez njiha, jučer dželata, a danas taldžija u tranširanju polukrepale krave?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search