LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Bingo - efendija
Nedjelja, 10 Travanj 2016 16:11

 

BingoBingo efendija: Postavljam se stritno na stranu od umene mi kolega- mi smo za Latića&Fatića - doli Jasna Šamić!!!

Prikjućijo bi se bome i ja diskusiji. Moje kolege profesori i doktori od nauka, Latić&Fatić imaju utal pravo i ja him odsrca velim „AFERIM GAZIJE!!!“ Ma da neđe trasfera napravite i promjenite dresa Islamski fakultet u Sarajvu bi se nama uduno i stavijo kjuće u bravu. Eeeee... neka vas! Da vas nejma valjalo bi vas izmislit! Svaka vam dala!!!

I ja dobro znadem da su aziske žene iz Azije malehne i to je na neki naćin ko naka prednost jerbo su portablaste i na njiha se troši manje para na hajinke, dimije, pa i manje jedu što je logićno jer su u mene mi kolege profesori i doktori od nauka, Latić&Fatić, davno prija kasu spremali doktorijate naućenjaćki dokazali da manje žene manje jedu, a veće žene više jedu i u zakjućku od otog rada su ingenijozno zakjućili da su malehne žene malehne zato što ne jedu puno već malo, doćim veće su žene veće zbog radi od toga što više jedu.

Jasnije negoli Ahrimedanov zakon, ono lego Medo u kadu (eški imo tada kadu???) i skužio da kad on zalegne da se voda podigne. Jakog mu zakona! Al priznalo ga zaoto što je Grk, a Grćka u Evropi pa him svi moraju zanositi ono dol međ nogicama, na okuki.

Bolji je vala Latić&Fatić zakon o propocijonalosti malehnih i golemijeh žena u pogledu hape u njiha. Još je jena prednost je pored hajinki i hape ćinjenica da aziske portabl ženice brže letaju ko ćelice po kući i lakše him je kuću oćistit dok si reko petit beure keks. A goleme? Što je golemija to se teže sagne, pretežu je guz.vi, a kase previše nagnu pretežu ih simfoni. Nemogu se zavuć pod hastal, samo hukće, dvi minute usisać radi, a onda golema hanuma kaže sama sebi: „Ode ja bome sebi kahvu uzdurisat pa odmorit’” - pa se više na sećiji izleživa neg radi po kući!  

Profesor doktor emeritus Hamdo Akšamija što je kao golemi espert za trgovinu poslat u Kinu da budne šef od ekonomsko-trgovaćkog prestavništva BiH u Kini (mora biti zbog golemog izvoza BiH u Kinu – valja to sve pratit’) bio obudovio. Žena mu iznenada preselila, a on sam samcijat u Kini, a družijo se najviše sa ministrom ekonomije Kine Gao Hu Chengom, nako u slobodno vjeme igrali tavle, table k’o više i k’o manje, doduše samo povremeno žandara, al’ ne u pare, već ćasti pivu ko zijani. I taj hajduk Cheng (Ćenga ga zvao naš Hamdo jerbo je on prvi rod od svih Ćenga onih gori, a blizu je i Kirbi, pa je zaoto tako daleko od Bosnice, a plata golema legi li legi a ostalo sve đabća muftića) skužijo Cheng ihtijar sam, para pun k’o brod pa mu, kužite ba raja, heeeeeej, hotjeo uvalit’ od sestre mu unuku da Hamdicu nako po kineski prižene i da budne i kineski zet. Hamdica, međutim, pametan k’o AID! Na vakat sazno da buduća nevjesta već ima punih osamnest godina, daklem, još dvi godinice i fertik! Napuni nevista dvobanku, a Hamdica dođe iz prestavništva a ona jedva baza po kući, pomatuhila, dakle oronula…ja bi k’o imam u prićuvi prija rek’o “orohnula” (joj moram se emeritus kolegi Jahiću hitno javit’). Eški Kineza! Misle Kinezi mi levati. Znao je jako dobro naš Hamdo da “azijske žene već sa dvadeset godina ulaze u proces oronulosti” i na otu ćinjenicu mu je lićno ukazo prije puta za Peking kolega Đemo Latić, a tekstmesiđem još potvrdijo kolega Fatić.

Nije to bilo prvi puta našom Hamdi da ga Kinezi žele žedna preko vode u braćnu zajenicu privest. Kad je bijo na jednom važnom sastanku u Hongu-Kongu pokušali su mu za kokubinu uvalit’ isto jednu već postariju što je imala sedamnest godina. Ma kak’i! Nije Hamdica som pa da se jami za bućku.

Draga braćo, bježte od Azijatica! Sve je to ba “Made in Kina”. Kupiš kineski šarafciger i šnjim moreš 2 do 3 šarafa uvrnit’.

A viđajte sad’! Alarahmetile hađi Muzafer Bublo što je za onog rata bijo ratni zarobljenik u Njemaćkoj ka’se vratijo otamo donijo je vamo hipten kojekak’og njemačkog halata još za Hitlerova vakta napravitog i služijo je otaj halat ne samo njega, rahmetliju, pa ondak sinove, već bogme i unuke mu i služijo bi mu praunuke da nisu ćetnici sve pokrali odnjeli tamo preko Drine, pa će i u ćetnika još da služi pesto godina…najmanje. Doduše, oni ne ajlovju plaho radit’ pa će to neđe ostavit…da hrđa.

Tako vam je isto sa ženskinjem. Ako je napravita u Kini, daklem Kineskinja jal kak’a druga Azijatica iz Azije sve je to boni ne bili gladan hašimaga pravijo, nije imalo k’o dijet maksum jest’, radilo od šest do nesvjest, šaka pirinća dnevno, kakav burek, kak’e pite, kak’e klepe, kakav grašina sa više mesa neg graha, kakva jahnija i tako dalje. Rodi se malehna i krivonoga i sa dvajes godina oronula, nejma od nje ništa što se u potpunosti uklapa u Latić&Fatić zakon o oronulosti.

A naše made in Bosnia?! Ćim se rodi tahanhalvom šopaju, kajmakom duše, nedaju puzat ni hodat, samo s ruku na ruke nosaj, nosaj, nina-buba, nina-buba, pa u bešiku drincaj, drincaj, pa ćim mrven zakmeći namah gurnu politru punomasnog mljeka sa medom, dudlaj, dudlaj, meso joj hapa, bubrežnjak najvoli, a još zubića nejma, pa još pošljem ako se sa otim tempom hrani i ako je kuća imućna ima da to budne komadina cure sa mašala guzovima, simfonima i ostalo.

I u Njemica je tako, onih made in Dojćland. Prićo mi je jedan Ruždija, zvali smo ga Fergazer, da je jedan njegov jaran škutor u Munhenu oženijo naku Gertrude koja je rodila curicu od 6 i po kila i sutra otišla na Oktobarfest i po trijes onih krigala od litre ona sam nosala i ništa joj, a udala se sa tri banke i jaće i eno je još raducka a ima predo sedamdeset. Još nije ni mrven oronula. More tri Azijatke od po dvajes godina, orohnule starice, u kolu nadigrat!!!

Daklem, vi koji iđete u Taj Land (nejma viza za BiH), he-he-he, pa ne iđete letat preko butum dunjaluka nako il zbog plaža. Pa i oni vrapci sa Ćaršije zanju zašto tamo iđu sarajevski ihtijari. Da još malo za pare zašećere malehni okrajak od života što him je preost’o. Pazite malo zagonđije ihtijari! Nedajte da vam anamo uvaljivaju već onemoćale starice od dvajes godina. Mlađe štogoderce tražite. Njihove puterice.

Tolko od mene.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search