LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost Bingova dijoptrija
Bingova dijoptrija
Subota, 15 Listopad 2016 21:53

 

Bingo-novaNešta se sve prekontajem ove subote

Bingo efendija, po zanimanju alim-meritus

Jedni hoće da je Bosna cjela, a drugi bi da je istri djela.

Bošnje hoće cjelu Bosnu, ne da budne samo njihova ukajtita na njiha jedan kroza jedan, već da budne jedan kroza tri, da je zemja i od Srba i od Hrvata i od Bošnjaka i svih ostalijeh. Doćim nemere him oto proć jerbo je mrven manje od cjele pole Bosne zapalo Srbima bilesi ko naka nagrada za genocid, masovna klanja, silovanja, otimaćine, saoravanje oko 700 đamija…ama da ne nabrajam više jerbo se sve zna al se sve to polako zaboravlja i pod ponjave mete.

A ta njihova “republika ćetnićka” je bilesi baš ko da su Rusi, Ameri i Englezi s Adom Hitlerom 1944 sklopili mir u Dejtonu, prekinuli onaj Drugi rat i dali mu pola Poljske da ona bajagi u Poljskoj budne republika nacistićka i da esesovci ćuvaju mehmorijalni centar Aušvic baš kako sada u Srebrenici, bošnjaćkom Aušvicu, ćetnici “ćuvaju” mezare od onih koje su oni postreljali na bigajri hak.

A Hrvati bosanski, bolje rećeno njihovi hadezejci, hoće da otkinu sebi više od pole preostale pole, baš ko da je Bosna polukrepala krava pa je komšije i susjedi ćejreće. Ćetama i ujama glavuša, plećke, butevi, bifteki, a Bošnjama crijeva za škembe ćorbe, posebno debelo cjevo.

I kad Bošnje legnu i latinima na rudu, ono hade ba da ih ne ljutimo - krmcima niz dlaku - šta će ondak nama ostat’?

Krpica Krajinice oko Bihaća - Kladuša je jope šaptom pala babuki Fikri u šape - rahmetli Njofra na vakat posl’o svog bajagi diplomskog komzula Bernarda Jurlinu u Krajinu sa golemim samsonajt kuferima punijem od pasoša sa šahovnicom, i naši, šta će drugo, svi polećeli i ujagmili hrvatsko državjanstvo jerbo sa našim pasošem možeš prelaziti “granicu” između kuhinje i sobe, ili iz špajza u ganjak, jazuk ba para i ćageta, a sa hrvatskim moreš dobacit’ do Evrope, makar k’o turist.

Ondak će nam zapast’ komadić oko Goražda, komadić koji je bilesi već k’o palestinska Gaza i do kojeg se treba busom jal avtom vozat’ ciglijeh sto kilometara, a sve preko ćetnika.

Ondak krpica Zenica - Sarajvo - naš komadić od Mostara, pa Tuzlica sa okolinom…i to je sve.

Slika i prilika ašćarile već nanijetite Palestine koja to neće bit samo sinbolićki već će u njojzi bit i arapskijeh mumina što od maksumskog đeparca pokupovaše na hi’jade i hi’jade duluma ne pojeftino, već za njihove prilike dibidus bud-budzašto k’o da navel’ko kupuju Alajbegovu slamu.

Doćim, oti Arapi će nam davati privid da je naša buduća evropska Palestina ono arapasta, baš k’o ona doli što je Ćife svaki dan smanjivaju pomicanjem onijeh montažno-demontažnih zidova i nama’ prave na stotine kuća na od Palestinaca otetom gruntu po formuli - đe god ima palestinske zem’je ti kuću nasadi, a Tel Aviv je blagorodan pa će nepovratnim kreditem da nagradi i da ti svakako u svakoj novoj kućici - bunkeru ostavi kamaru naoružanja i bomaba i po makar po jedan bestrzajni top, da se nađe ako palestinski maksumi praćkama i hripama izvrše radikalni islamski turistićki napad na pre’stavnike izabratog naroda.

Nego, sjetise ja one - poželiće drumovi Turaka, a Turaka više biti neće!

Kolko smo utiho ’nako kurvanjski p’juvali po Hamdiji Pozdercu, Đemi B’jediću, pa po Branki Mikuliću što smoga onako izmeđuse šapćući zvali latinska Vlašina. Eeee… tobe jarabi - tobe estagfirullah, sad kasno skonta’ da smo plaho ogr’ješili duše jerbo nisu samo ota dvojica muslimanskijeh crvendaća i titagića bili veći Bošnjaci za Bosnu od svih Bošnjaka na ćelu sa babukinim naslijednikom sultanem Bakirom i njegovom Helenom Ćaušesku koja će mu glavi dohakat, ka’li - ta’li, već je to bijo i Branko Mikulić, sve za Bosnu i to ponosnu. Prvo ćetnici liknuše Đemu, pa njihov mesar Slobo saćeka da se ukloni, bolje rećeno kokne i Hamdija, a brez njiha dvojice Branko nije mog’o ništa sam, ost’o u Saraj’vu opkolitom i saoritom s rajom da d’jeli sudbinu, jamio ga rakonja od đigare crne i nije hotjeo ni na l’jećenje ić’ a po njega doš’o bijo glavom i bradom onaj olinpiski glavuzija Samaranć da ga izvede, a Brano veli jok ja ostajem do smrti sa mojom rajom i mojim gradom.

Eeeee, grdne rane moje, to su bili pravi patrijoti, a ovi naši brezmudi što ko mumificirati ne slaze i stalno u vrhu sijede…?

Ovo što sad imamo je ašćarile halaša totale i frontale. Kad bi ćo’jek reko da su šupci bijo bi nako anatomski uvrijedljiv spram tog važnog okruglog svintera što lići na ćajni kolutić i koji svaki dan obavlja svoj pos’o a da ne obavlja bi svi puknili. Jaštaradi, to bi bila uvreda za rupu od gujice kad bi neko, gluho bilo rek’o da je u nama nam babin nasljedni princ Bakir šupćina i papućar Sebijin.

Sad nešta u ovaj subotnji akšam kontam i prekontavam se da u Bakira mu babo rahmetlija Alija vallahi billahi nije bijo fer kadje vik’o na televizoru i na radionu da rata neće biti, da za rat treba dvoje, da se ništa ne sikiramo, da smirom pijemo kahve, da ćemo jest’ zlatnijem kašikama, da ćemo živit na svojoj zemji u svojoj vijeri.

Jes ba, kad na vrbi grožđe rodi! Matrak! Ubleha i prevara jerbo se jedino tako more nazvat ulazak u rat na dva fronta i protiv ćetnika i protiv ustaša, a bez ikak’a oružja.

K’o kad bi mladoženja krenijo na svadbu bez one muške halatke! Baš tako!

Aljo je makar im’o priću, a ovaj brezmud što ga nasljedijo je politićki pupa - hava totale, zijanit za politiku ko šećeraš na Slatkom Ćošetu. On i u njega mu sultanija znaju samo tablicu sabiranja i množenja. I on će nas zavalit’ na kraju a kraj se pravo približijo, samo da u njega mu sultaniji Sebiji i sebi obezbjedi krpicu oko Sarajva, a jebe se njiha za cijelovitu Bosnu njiha dvoje i njihove dajđićko-amiđićke bulumente što je sva na državnićkijem jaslama i po bijelosvijetskijem anbasadama. A ta serđada - državica treba da bude jedan kroz dva na sultaniji i sultanu.

Eeeee, grdne rane moje, pitam se ’nako alimski zaštoli su ginuli sinovi i šćeri Bosne. Mensćini baš k’o formula kolji Bosnu za Sebiji i Bakiru ćevape! Uzdurisali su i rejs efendiju po brezmudnoj mijeri poslušnosti, a skoro petnest godina su pušćali mog kolegu i imenjaka rejsa meritusa Mustafu da budaleše i sjebava IZ da je višlje niko nemere skrpiti.

A ostali djelovi naše buduće Palestine? Ma ko hih šiša, da ne kažem prostije, euzibillahi šejtani rađim, jer je Sebiji i Bakiru Bosna od Sebilja do okretaljke tranbaja trice na Iliđi.

Ono vrijedi baš sad: “Zbogom Bosno, ode u Saraj’vo!”

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search