LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Feljton - Sve o alternativnim liječenjima raka O varalici (ne našem kroničnom, australskom) koji je liječio sve vrste raka!!!
O varalici (ne našem kroničnom, australskom) koji je liječio sve vrste raka!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 01 Ožujak 2017 09:27

 

IvasovićNadriliječnik Boran Ivasović: “Ne govorite doktorima da pijete moje koktele za ozdravljenje”

Marina Butorac

 

Neizlječivim bolesnicima i njihovim obiteljima uzeo je stotine tisuća kuna za

običnu otopinu

– Za sebe nam je rekao da je liječnik koji je nekoć radio u bolnici Sv. Duh, kako je njegov lijek testiran na Institutu Ruđer Bošković, da je riječ o skupom i dobrom lijeku te da je Vlada razmatrala da taj lijek uvrsti na listu lijekova, no od toga se odustalo jer je bio preskup – tako je stomatolog Boran Ivasović (68) iz Zagreba mamio svoje žrtve, osobe oboljele od teških i neizlječivih bolesti, kojima je obećavao izlječenje čudotvornim koktelom.

Taj su koktel oboljeli morali prvo uzimati oralno, odnosno tekućinu su, kako im je Ivasović objasnio, morali grgljati i mućkati u ustima kako bi se stvorila neka pjena koja šalje signale u mozak i potom je progutati. Nakon toga slijedilo je intravenozno uzimanje, a potom i intramuskularno. Teško oboljelima Ivasović je posebno napominjao kako bi bilo najbolje da o uzimanju lijeka ne govore liječnicima jer "oni to ne odobravaju".

Sve ovo su tužiteljima zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva iznijeli članovi obitelji osoba koje je koktelima "liječio" Ivasović i sastavni su dio optužnice protiv ovog stomatologa.

Tužiteljstvo ga tereti da je prevario ukupno šest bolesnika tijekom 2012. i 2013. Od šest bolesnika četiri su bolovala od neizlječivih metastaziranih karcinoma, a troje ih je tijekom "liječenja" preminulo. Prema optužnici Ivasović je tako od travnja do lipnja 2012. od karcinoma gušterače u terminalnoj fazi "liječio" R. B. kojemu je rekao kako je otkrio koktel koji uspješno liječi karcinom.

Rekao je da je točan sadržaj tajna, no da sadrži neke pojačane ili povećane aminokiseline koje u tijelu stvaraju i razmnožavaju zdrave stanice koje zapravo napadaju stanice karcinoma – svjedočila je supruga 61-godišnjeg R. B. Bocu koktela naplaćivao je 1100 eura, a obitelj ovog bolesnika isplatila mu je ukupno oko 32.000 kuna. Nakon što je R. B. preminuo, Ivasović je nazivao njegovu suprugu govoreći joj da mu je ostala dužna još 2000 eura.

– Dr. Ivasoviću, sjećate li se vi što ste mi rekli, da ću se ja sa svojim suprugom ruku pod ruku šetati Samoborom, ali ja se sada šećem sama, i to na grob svom suprugu – odgovorila mu je supruga preminulog nakon čega ju je Ivasović prestao nazivati.

Ivasovića se optužnicom tereti i zbog prijevare teško bolesnog I. Š. kojem je rekao kako je završio medicinu na Sveučilištu u Sorbonni, a od njega je za liječenje uzeo ukupno oko 92.900 kuna.

Stomatolog je, tvrdi tužiteljstvo, od teške i rijetke bolesti liječio i S. Š. K.

– S obzirom na to da smo bili očajni, suprug i ja odlučili smo pokušati – svjedočila je u tužiteljstvu supruga. Od neizlječivog karcinoma Ivasović je liječio i I. G., a toj je obitelji za koktele uzeo oko 83.270 kuna. Mladić je preminuo u ožujku 2013.

Od karcinoma je Ivasović liječio i K. M. koja mu je ukupno dala oko 16.632 kune. Ona je prekinula liječenje. Od obitelji V. T., koji je bolovao od metastaziranog karcinoma debelog crijeva, za liječenje je uzeo oko 60.640 kuna. I taj je pacijent preminuo, a Ivasović je do zadnjeg trenutka tvrdio da mu se stanje poboljšava.

Ivasović na ispitivanju u tužiteljstvu nije sporio da je prodavao koktel, no tvrdio je kako se nije predstavljao kao liječnik. Branio se i da bolesnicima nije savjetovao da prekidaju konzervativno liječenje, već da im je samo rekao kako mogu probati s koktelima koje je nabavljao od inovatora Vinka Rogine. Tužiteljima je naveo i to da se bavi alternativnom medicinom te da je imao puno uspjeha u liječenju karcinoma. No kada su ga tužitelji upitali može li imenovati barem jednog pacijenta kojeg je izliječio, nije im htio odati rekavši da je to povjerljiv odnos između liječnika i pacijenta. Inače, analizom koktela utvrđeno je da je riječ o neutralnoj otopini s ionima.

"Mali, ti si živ, izvukao si se!!!"

Mučna terapija

Obitelji Ivana G. (26), čija je bolest bila u terminalnoj fazi i liječnici su mu uz kemoterapiju davali još najviše 11 mjeseci života, Boran Ivasović obećavao je potpuno izlječenje.

– Ivan izgleda dobro, 50 posto je izliječen samim time kako izgleda, a drugih 50 posto napravit ću ja i moj koktel uz Božju pomoć – rekao je obitelji nakon što je prvi put vidio bolesnika. Ivasović je Ivana G. posjećivao u bolnici i čak mu je u bolnici intarvenozno davao kotel. Kada je Ivan G. povraćao, obitelji je govorio da mu karcinom izlazi kroz povraćanje i stolicu. Iako mu se stanje pogoršavalo iz dana u dan, Ivasović mu je govorio: "Mali, ti si živ, ti si zdrav, ti si se izvukao". Preminuo je 14. ožujka 2013., a Ivasović se nakon toga roditeljima više nije javio.

(Ovaj tekst je prenesen iz Večernjeg lista od 1.8.2015)

Ažurirano: Srijeda, 01 Ožujak 2017 15:47
 

Komentari  

 
0 #1 sande 2017-03-01 18:16
E, vala, uredniče čuo sam za mnoge nadriliječnike I ljekarnike, ali ovaj zagrebački gospo’n je mala maca za vašeg Namika u Aiustraliji koji tvrdi da lijeći svaku vrstu raka sa 99% uspjeha…?
Doduše, oti vaš veli da “vrće” pare!? I to ciglih 25% ako kojim slučajem tretman ne uspije, što je malo zbunjujuće vizavi onog “sigurno” – 99%.
Ali je Namik makar pošteniji od ovog Zagrepčanina i za tih 25%, što suma sumarum i nije beznačajna svotica!!! Žalosno je da osim političara imamo I liječnike u postocima. Kuku si ga nama s njima!
Sande
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search