LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Alternativna medicina Odličan prirodni lijek za upale sinusa
Odličan prirodni lijek za upale sinusa
Petak, 07 Travanj 2017 20:16

 

XsanthiumKsantium (Xanthium sibiricum) - odličan prirodni lijek za upale sinusa i rinitise

Nadan Filipović

Veoma fino sprašeni plod Xanthium sibiricum-a je izuzetno dobar za najteže oblike upale sinusa, kronični sinusitis, alergijski rinitis, te kronični rhinitis. Djeluje kao snažan antiinflamatorni agens, ali ima i snažno izraženo bakterijsko djelovanje. U knjizi objavljenoj prije više od 2,000 godina naslovljenoj “Sheng Nong’s herbal classics” Xanthium je sastavni dio desetine ljekovitih formulacija. (Tao su i suradnici, Comparison of the toxicities, activities and chemical profiles of raw and processed Xanthii Fructus, BMC Complement Altern Med 2015, 16, 24 - 26).

U Tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se preko 2.000 godina kao prirodni lijek za upale sinusa.

Važno je, međutim, napomenuti da je Xanthium prilično toksičan, bolje rečeno hepatotoksičan. Opisani su slučajevi teških oštećenja jetre nakon konzumiranja Xanthium ili pripravaka koji sadrže Xanthium.

Za tretman upale sinusa potrebno je što finije samljeti tvrdo sjeme Xanthiuma, a za to nije dovoljan obični mlin za kafu, jer ako se to sjeme pokuša samljeti u običnom kafenom mlinu, rezultat je da se treba kupiti novi mlin.

Iskustva su pokazala da ušmrkavanje fino sprašenog Xanthiuma kod preko 85% ljudi rezultira najprije pojačanom sekrecijom iz nosnica, a kasnije, nakon nekoliko dana i izbacivanjem jako viskoznog sekreta iz sinusa.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search