LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost Bingo efendija o hali iz Novog Sarajva
Bingo efendija o hali iz Novog Sarajva
Subota, 29 Travanj 2017 22:13

 

Mirsada HadžićMirsada hanuma Hadžić mi izijavila izijavu!!!!

Na sliki: hazreti Mirsada hanuma Hadžić u nama nam vjećnica koja se pravo sriktala i nabakamila za ovu izijavu koju je meni izijavila

Bingo efendija, uzimatelj izijave od Mirsade

Mirsada hanuma: “Hej ba Bingo-efendija, ja sam bila pravo zbunita. Nadigla sa golema frkuša nanas koji smo demokratski glasali protiv da budne naša sportska haaala imena Goran Čengić a oto je naše pravo da glasamo slobodno kakav je svijetski trend jerbo kakoćemo u Evropu ako nejma demokratije i slobode glasanja. Neg' velim ti oćinjeg mi vida da bi ja bo'me glasala da se dvorani poda ime od otog rukometaša za kojeg ja nisam ćula, a'l mu dragi efendija nešta ne valja ime. Meni lićno ono se osobno ne sviđa. Nebegenišem mu ime!!! Pa eto. He-he-hE!!!

Doćim, da se on na primjer zove Suvad ko u mene mi kolega vijećnik Suvad Spahović …he-he-he… ja bi izatrke glasala da se pušća dat' njegovo mu ime, al' 'vako – okej mu je prezime Čengić k'o prdsjednik od Sabora u nama nam Islamske zajenice, al' Goran, eeee…nemere ba, vlaško mu ime totale i frontale pa bi to morda moglo uzbihuzirit' građane Novog Sarajva koje ja džematile zastupam k'o moju bazu il' moj narod doduše mi svi smo Bakirev narod a ovi iz Novog Saraj'va su moj narod.

Doćim, hvala tebi poštovati alime Bingo efendija. Ti si meni plaho puno pomogo u ovom mom za mozak mi i srdašce niježno, teretu. Pade mi kamen sa srceta! Fala ti đe ćuo i đe ne ćuo što mi reće da Goran na arapskom znaći Hasan. Odlično. Poguraću druge ćlanove od u mene mi komisije da damo sportskoj hali ima “Hasan Čengić” a šta sprevedeno znači isto ko Goran Čengić. Svi će biti hepi. I raja naša glasači, i Islamska zajednica, a bome i u nama nam hazreti prdsjenik od Sabora IZ-e, naš Hasan, a to je na arapskom Goran.

Joooj, šta bi mi brez naših alima – teletualaca.  

A vako da budne Goran Čengić, nemere ba ljudi, biobi oto pravi zbunjitis.

Usput da ti šanem moj si mi Bingo efendija da moja glasnogovornica i savijetnica Ševala Trtica još veli da je u otog Gorana što ima has muslimansko prezime žena inovijerka zove se Gordana (Ševala je gruba pa kaže vlahinjdura), gluho bilo euzibillahi mine šejtani radžim, al' sam ja, znaš ba mene, proevroski ono multietićki or'jentirata pa nikad ne govorim vlahinjdura već kulturno kažem inovijerka, i još mi Ševala šalantno šanula da se zna da su u njiha dijetovi muški obadvojica Vanja i Srđan daklem inovijerci (Ševala kaže jope i za njiha da su vlašćad) iz m'ješatog braka po imenima su ašćarile vidi se iz avijoma vlašćad, sori, inovijerci pa i zato nemere da se glasa za oto da se dade ime “Sportska haaala Goran Čengić” jerbo more bit rizikantno da na primijer dođu u dvoranu njegovi dijetovi Vanja i Srđan i kad hih naša dijeca pitaju nešta a oni se napušu i kažu ovo je sportska dvorana od u nama nam oca Gorana i ondak naša dijeca uteknu jerbo su plaho isprepadata od vlaha i vlašćadi daklem ćetnika i podmlatka him ćetnićića a još nam ondak sportska haaala budne k'o ona škola doli u Stocu đe inovijerci, Ševala kaže ustaška vlašćad-papinci, i naša pomiješata iđu se školat pod jednijem krovom.     

Znaći ni to nemere al' bila je moja dobra volja.  

Daćemo sportskoj haaali ime “Hasan Čengić”. Nadam se da je jasno elaborirat ovaj sada rješiti problem.

Eto tol'ko od mene.”

(završita izijava Mirsadina u u mene mi mikrofon)

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search