LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home BANDAKHANA Senada Softić-Telalović je drska lažljivica i varalica
Senada Softić-Telalović je drska lažljivica i varalica PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 26 Svibanj 2017 21:51

 

Senada-1Senada Softić-Telalović i njene laži – dokle će ta hohštaplerka pokušavati varati ljude???

Nadan Filipović

(Na slici je lažljivica bajagi naivnoga lica. Čuvajte se raja! Opasna je to prevarantica i kronična lažljivica. Okolo je kokodakala da će me tužiti sudu i raskućiti, a ništa od toga. Zna ona da bi bila donja i pušiona! Jedva bih čekao!)

Hajmo se raja malo nasmijati!

U ovom nastavku ćete dobiti serviranu kolekciju laži koje je Senada Softić – Telalović godinama prodavala našim papcima u Australiji, baš kao mu.a pod bubrege, (izvinjavam se na izrazu, ali taj je najadekvatniji), pa pošto je ovdje konačno kompletno raskrinkana, da ne kažem provaljena, utekla je u Sarajevo da sebi tamo u “velegradu” kakve nafake nađe, odnosno, kako joj piše u najnovijoj biografiji, “da se uključi u akciju pružanja stručne podrške malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini u restruktuiranju i repozicioniranju njihovog poslovanja u cilju postizanja veće efikasnosti, višeg nivoa morala radnika i poboljšanja prakse upravljanja kojom će se prihvatiti i podržati jak i produktivan timski rad.”

Eški Senade! Ona, nemoralna prevarantica i lažljivica da radi na postizanju višeg nivoa morala BiH radnika! Za povratiti!!!!

Svakom čovjeku iz bivše Juge koji živi u Australiji je jasno da je Senada Softić-Telalović kronična prevarantica i lažljivica, možda čak i psihopatska lažljivica, a što bi najvjerojatnije mogao “dijagnosticirati” ne samo svaki psihijatar, već čak i mlađi specijalizant iz područja psihijatrije.

Evo laži okolozeničke “barunice Münchausen":

1. Ona ne posjeduje diplomu filozofskog fakulteta Deakin Univerziteta u Melbourne jer, prije svega, na Deakin Univerzitetu u Melbournu ne postoji Katedra za filozofiju.

Senada, varalice i lažljivice jedna, deder diplomu Filozofskog fakulteta Deakin Univerziteta u Melbourne-u na BiH sunašce!

2. Ona u biografijama tvrdi da je završila nekakav postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Laže toliko da gladan pas ne bi pomašćeno pojeo!

Naime, ona je boravila par mjeseci u Zagrebu na učenju hrvatskog jezika, kojeg nije nikad ni naučila, dakle, ostala je nepismena. Prema Statutu Sveučilišta u Zagrebu svaki njihov poslijediplomski studij traje dvije godine ili četiri semestra. Da bi neko mogao kazati da je završio postdiplomske studije na Sveučilištu u Zagrebu taj neko mora imati dokaze da je na studiju prove četiri semestra (dvije godine) te dokazati da je ispolagao sve ispite na istom postdiplomskom studiju.

U studentskoj referadi Sveučilišta u Zagrebu nigdje nema imena “postdiplomca” Senade Softić-Telalović.

3. Što se pak tiče laži da je dobila nagradu Telstra Business Women Award 2000. godine za Viktoriju, administracija organizacije koja dodjeljuje nagrade nije u stanju da, u svojim arhivama, pronađe bilo kakvu Senadu Softić-Telalović na spisku žena koje su tu nagradu dobile.

Da Senada Softić-Telalović ne govori istinu lako se može provjeriti na (https://www.telstrabusinesswomensawards.com).

4. Ona, po svoj prilici nije dobila Centenary Medal za 2003. godinu od predsjednika Australije kako urbi et orbi kokodače. Njeno ime ne može se naći na oficijelnoj stranici na kojoj se nalaze imena i prezimena svih 15,464 odlikovanih.

Samo treba laganice ukucati “Senada Softić-Telalović u http://www.smh.com.au/articles/2003/04/24/1050777361460.html i uvjeriti se da toj predugačkoj listi nema imena spomenute gospođe. Uostalom, 15.464 Centenary Medals su dodijeljene samo jednom, 2001. godine prigodom proslave stogodišnjice Australije, a Senada Softić-Telalović ju je, kako tvrdi, naknadno primila 2003. godine, dakle sa zakašnjenjem od pune dvije godine, i to iz ruku presjednika Australije.

Vidimo da Senada Softić-Telalović u toj svojoj laži izmišlja funkciju predsjednika Australije, jer takva funkcija u Australiji ne postoji.

5. U svojoj drugoj biografiji navodi da je završila Filozofski fakultet na lingvistici, ali ne navodi gdje. Niđe diplome!

6. U svojoj drugoj biografiji navodi da je godinu dana provela kao stipendist na Sveučilištu u Zagrebu, a ta tvrdnja je možda i istinita, svakako ako se njen boravak na učenju hrvatskog jezika u Zagrebu svede na par mjeseci koje je tamo provela, po formuli  - “Nepismen Martin u Zagreb, nepismen Martin iz Zagreba.”

7. Senada Softić-Telalović laže da je magistrirala u Melbourne.

Hajmo hohštaplerko lažljiva diplomu melbournškog magisterija na sunašce! Kakva lažljivica!!!!

8. Senada Softić-Telalović laže da je 2003. godine dobila the Australian Centenary Medal – Queen Elizabeth II, for "Business achievement, inspirational leadership and vision".

Raja, dobro pročitajte - takva medalja ne postoji u Australiji.

9. Senada Softić-Telalović laže da je od 1992. do 2008. bila je vanredni profesor na RMIT Univerzitetu, Odjel za jezike.

Hajmo hohštaplerko lažljiva na sunašce dokument koji potvrđuje da ste izabrani za vanrednog univerzitetskog profesora. Eški, “profesorice”! Po, kad ste već profesorica Univerziteta RMIT što se ne potpisujete tom titulom, kao naprimjer da pišete “professor M.Sc Senada Softić-Telalović”? Kome te šupljake prodajete?

10. Senada Softić-Telalović laže da je 2003. godine nagrađena ordenom Kraljice Viktorije II (Australian Centenary Medal) za doprinos poslovnom uspjehu u Australiji.

Raja, takva medalja ne postoji u Australiji, isto kao što ne postoji Kraljica Viktorija II. Senada Softić-Telalović je toliko drska lažljivica da je izmislila čitavu englesku kraljicu Viktoriju II!!!

Još jedna nesuvisla laž ove na vlastitim lažima nedokuhane okolozeničke “teletualke”, a kako stara raja u Melbournu priča, u stvarnosti jedne cleaner lady, (klinerica, čistaćica) kojoj je sjekira u med pala kad su je, onako merhametli, uvalili u Merhamet, da tamo "skuplja pomoć" za Bosnu. Eeee, grdne rane moje ko je Bosni pomagao!!!

11. Senada Softić-Telalović tvrdi da je autor brojnih članaka, udžbenika i raznih publikacija, uključujući i zakonodavni Rječnik kojeg je objavio VITS Language Link na 15 jezika.

Da bi se za ovu tvdnju povjerovalo ovoj lažljivici onda je "univerzitetska profesorica" trebala u biografiji, ne znam više kojoj, manta mi se vjerujte mi, navesti te članke, udžbenike i razne publikacija (šta li Senadi znači razne publikacije???) u listi vlastite bibliografije.

Ne vjerujem da je iko vidio njene “naučne radove”, ako pod naučnim radovima ne podrazumijeva, često veoma nepismene priloge u njenim privatnim novinama “Magazine Bosna” čiji je glavni urednik bio i jeste njen suprug kojeg je supruga proglasila predstavnikom intelektualaca BiH dijaspore Australije, pa je svog “teletualca” bilesi povela na nakav Kongres Svijetskog Saveza BiH-dijaspore u Sarajevo (prevod zguza na guz, ćevapi u pola s dosta luka, naprđivanje o obavezi Bosnice kaharne da utemelji Ministarstvo za dijasporu, đe je turnir slijedeći BiH-dijaspore u fuzbalu na male i slične turističke atrakcije džabića - muftića).

Da, da, raja - SVIJETSKOG saveza), kako je često pisala naša vajna profesorica bistra kao Univerziteta u Melbourne nauka magistra. Umjesto Svjetskog, za nju je Svijetskog!!! Ljankase ba!!!

Prije transformacije u glavnog predstavnika intelektualaca BiH-dijaspore iz Australije, taj njen bračni “teletualac” je valjao gume u nekoj vulkanizerskoj radnji. Koliko znam, nikad nije završio za diplomiranog vulkanizera, ali eto, lakše mu je uz supruginu pomoć bilo postati intelektualna zvijezda BiH-dijaspore u Australiji i da kao takav puše po Sarajevu. 

Šta ćemo?! Prema “svecu” i tropar!

(nastavlja se)

Ažurirano: Nedjelja, 28 Svibanj 2017 22:19
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search