LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Komentari Edhem (Eddie) Čustović - nekoliko pitanja za profesora i doktora nauka
Edhem (Eddie) Čustović - nekoliko pitanja za profesora i doktora nauka
Četvrtak, 21 Prosinac 2017 13:28

 

Eddie CustovicProf.dr sci. Edhem (Eddie) Čustović – tamna sjena sumnje pada na njegove navode

Edhem (Eddie) Čustović, bh. genije s dvodecenijskom adresom u Australiji pomjera svjetske granice u nekoliko oblasti. (citat iz teksta objavljenog na portalu KLIX)

Helem, pročitasmo da je mlađani bh.genije profesor La Trobe Univerziteta, magistar nauka i doktor nauka. Naime, u intervjuu je navedeno da je on profesor na La Trobe Univerzitetu.

Provjerom javnih podataka koji su svakom dostupni očevidno je da Edhem (Eddie) Čustović nije profesor na La Trobe Univerzitetu, već je naveden kao Industry Project Coordinator. Dakle, on je koordinator industrijskih projekata, ali nije profesor navedenog Univerziteta.

Dalje je u intervjuu navedeno (citat) “da je nakon sticanja diplome u prvom ciklusu studija, magistarski rad Čustović je odbranio u oblasti ekonomije, a doktorsko zvanje stekao je u elektrotehnici.”

Međutim, ni nakon temeljite provjere nije nađen niti jedan relevantan podatak koji bi mogao potvrditi ovaj navod, tako da se može smatrati da Edhem (Eddie) Čustović nije magistrirao u oblasti ekonomije, niti da je stekao naučno zvanje doktora nauka ili znanosti iz elektrotehnike.

Dakle, u taze slučaju Edhema (Eddie) Čustovića dubiozni su navodi o njegovoj univerzitetskoj profesuri, zvanju magistra nauka, kao i zvanju doktora nauka.

Naime, u Australiji je uobičajeno da se navedu titule, odnosno naučna zvanja svakog suradnika bilo kojeg univerziteta, ali na službenoj web-stranici La Trobe Univerziteta (OUR STAFF) za Edhema (Eddie) Čustovića piše ono što piše, a među tim podacima koji su navedeni nigdje nema podatka da je on profesor navedenog univerziteta, kao što nigdje nije navedeno da je magistar nauka i doktor nauka.

Izvor: (http://www.latrobe.edu.au/engineering/staff/profile?uname=ECustovic

Nadalje, Edhem (Eddie) Čustović vrlo napadno pokušava prodati “vrapče pod golupće” navodeći da je La Trobe “renomirani australski univerzitet”. U stvarnosti La Trobe University je na dvadesetoj poziciji od ukupno 33 univerziteta, svakako prema službenom rankingu australskih univerziteta, pa bih mlađanom Edhemu (Eddie) Čustoviću najdobrohotnije preporučio, da u slučaju naučne institucije u kojoj je nekakav koordinator, ne koristi hiperbolu “renomirani” jer se ranomiranim univerzitetima u Australiji mogu smatrati samo oni iz tvz. Go8 grupe.

Izvor: http://www.universityrankings.com.au/qs-australian-rankings.html

Šta kazati na kraju ovog kratkog osvrta?

Pribojavam se da bi lako moglo biti da je i mlađani Edhem (Eddie) Čustović  zaražen “virusom nepotrebnog laganja” i lažnog predstavljanja vlastitog “lika i djela”. Taj mini-tsunami lažnog predstavljanja (preciznije rečeno kroničnog laganja) započeo je sa nekadašnjom predsjednicom bosanske krovne organizacije, nekada na papiru postojećeg Vijeća BH organizacija Australije čiji se “krov srušio”, a predsjednica "pala sa krova" te je kompletno provaljena, dakle raskrinkana, “podvila repić” i za stalno mjesto svog boravka i života izabrala Sarajevo. Pokazalo se, međutim, da je da je tu “bolest” kroničnog laganja ili “chronic lagitisa” ponijela sa sobom u Sarajevo gdje je nastavila “čaršiji” lagati o svom liku i djelu, pa će i tamo biti “prokužena”, ako već i nije.

Od te bolest laganja o samom sebi odavno boluje i notorni lopov – kradljivac čitave jedne knjige pokojnog Vlade Mrkića – Alija Resulović koji se ne zaustavlja samo na nezapamćenom plagijatu (krađi tuđe intelektualne imovine), već u svojoj službenoj biografiji navodi da je završio Filozofski fakultet u Sarajevu – a zglave nije (provjereno 100%), te da je završio postdiplomske u Krakovu (Poljska) što je također drska izmišljotina. Eški, Alijice! Šatro završio postdiplomske sudije, a nije diplomirao, već odmah u početku nagario sa faksa u Sarajevu. 

Navedenom dvojcu lažova se vrlo brzo pridružio naš ovdašnji barun Münchausen, inženjer Hasan Alijagić, koji se toliko nalagao da to ni najgladniji pas ne bi ni onjušio, a kamo li pojeo. A ni zacrvenio se nije!

Bojim se, zaista se bojim da se ekipi “BH-australskih lažova” pridružio i mlađani inženjer Edhem (Eddie) Čustović. Taj će me strah savladavati sve dok on lično ne podastre čvrste podatke o svojoj profesuri na La Trobe Univerzitetu, te o svom naučnom zvanju magistra nauka, te naučnom zvanju doktora nauka.

Red bi bio da se očituje jer bi njegovo eventualno neočitovanje bilo jasan znak da je moj strah bio opravdan.

Bošnjačko oko će mu dati koliko god hoće prostora da nam elaborira i demantira naše sumnje u njegove navode koje nesebično raskalašeno dijeli po KLIX-u, Dnevnom Avazu i drugim bosanskim medijima prodajući testise pod bubrege o svojoj genijalnosti “dole” po Bosnici gdje se takve ublehe itekako “rauhaju”.

 

Komentari  

 
0 #1 Mustafa G. 2017-12-26 23:37
Custovic prodaje po bosanskim medijima kako je izmislio neki patent (uredjaj) koji koriste trudnice kako bi to sprijecilo pobacaje. U stvarnosti, taj "patent" je nagrada koja se dodijeljuje za studentski projekat (i takvih ima na hiljade u Australiji), a Custovicevu famoznu nagradu je dobila grupa studenata kojima je g. Custovic bio vodja prakse. Dakle, tu nagradu nije dobio on ni kao student, niti kao "akademicar", niti kao genije strucnjak, nego su studentsku nagradu dobili La Trobe studenti. Dakle, on nije (nazalost) nikakav genijeod koga ce Bosna imati nekoh haira.

Evo, crno na bijelo, from the horse's mouth: https://www.youtube.com/watch?v=brJJMCpx7G4
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search