LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home "Roman - Rušid" Komentari kao simptomi, po svoj prilici neizlječive psihoinfekcije
Komentari kao simptomi, po svoj prilici neizlječive psihoinfekcije PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 09:35

 

PolitikaШолтесов амандман – мрља на позитивно о Србији

БРИСЕЛ - Европски парламент је приликом усвајања Резолуције којом је констатован напредак Србије у процесу евроинтеграција усвојио и амандман посланика Игора Шолтеса, којим се признавање геноцида у Сребреници означава као „фундаменталан корак на путу Србије ка чланству у ЕУ”.

Европски парламент је приликом финалног гласања о Резолуцији о Србији усвојио и три од четири усмена амандмана које је словеначки посланик из редова Зелених Игор Шолтес доставио на извештај о Србији.

Поред амандмана којим Шолтес, иначе известилац Европског парламента за Косово, тражи решавање „случаја Савамала” и транспарентност у изградњи хидроелектрана на заштићеним подручјима у Србији, највећу пажњу привукао је амандман који се од Србије и њених званичника тражи признавање геноцида у Сребреници, преноси Танјуг.

Шолтес је у свом амандману изразио жаљење због „поновљеног порицања геноцида у Сребреници од стране неких представника власти Србије”.

Он је овај амандман поднео у последњем тренутку као тзв „усмени амандман”, након интервјуа који је премијерка Србије Ана Брнабић дала новинару Дојче Велеа Тиму Себастијану.

У том интервјуу, премијерка Србије је на поновљена инсистирања новинара на признају геноцида у Сребреници одговорила да „не мисли да је страшан масакр у Сребреници био геноцид”.

„То је био гнусни злочин. Ратни злочин. Нисам поносна на то. То није урађено у име српског народа и Србија не може колективно бити окривљена за оно што се тамо дешавало”, одговорила је премијерка Србије.

(Tekst je prenesen iz beogradske POLITIKE od 29.11.2018)

Komentari “pacijenata”:

Miroslav: "Genocid" ne poriču neki iz vlasti, nego "genocid" poriče velika većina Srba. "Genocida" gospodine Šoltes nije bilo u Srebrenici, to je politička, perfidna hajka na Srbe, smišljena u tz haškom tribunalu, od strane "pravnika" i njihovih sponzora. Šoltes nije sam, takvih Šoltesa je puno u EU, ali bez obzira na njih, nikad nas nećete naterati da mislimo kao vi i da priznamo ono čega nije bilo. Samo se vi komodajte u toj EU i pravite probleme drugima, bilo bi bolje da počistite pred svojim vratima. Pitanje je vremena, kad će se EU preurediti u pravu EU sa 5-6 članica i na periferiju, pa će biti zanimljivo onda čuti priču Šoltesa? Zanimljivo je kao sa periferije EU dolaze maligne priče, od marginalnih članica? Za neki euro više, pričaju što im je naručeno, lažu,lažu i lažu, da bi laž postala istina.

Suzana zagar: A tko je Šoltes ? Unuk Edvarda Kardelja ,a otac mu je Srbin.

Milan-Uroš: Јад и беда Запада! После вековног геноцида над српским народом ( I рат,II рат, 1991-1999) када је српско национално биће готово преполовљено они сада Србе оптужују за исти. То је стари принцип: "оптужи жртву" још о Старог Рима и увелико су га примењивали и аустро-угари против Срба после убиства оног Смрада. Србија мора под хитно да организије и покрене тужбе за геноцид против Немаца(Аустријанаца), Хрвата и Ватикана а за помагање против Британије,Италије.. итд . Поступак водити у Русији или Кини значи у земљама у којима има изгледа на успех. Оптужнице припремати темељно и стручно на највишем нивоу и уз учешће "непоткупљивих" Срба. Ово потискивање са вековних територија и убијање Срба може престати на овај начин и и ово се мора спровести без изговора као некад: " у име стабилности Краљевине" или Титовог "братства и јединства" или данас: " јер је Немачка главни трговински партнер" или " због уласка у ЕУ". Свако наше не чињење они виде као слабост ( као Хијене) и неће престати да сатиру.

Саша Микић: Ако гледамо тако онда нисмо ништа ни бољи ни гори од САД. И они учествују у раду суда (и једног и другог) али не признају његову јурисдикцију над својим држављанима. А речи ''геноцид'' и ''национализам'' су толико злоупотребљене у последњих двадесетак и више година да је потребно да се пишу њихова нова значења у речницима. Геноцид није када баците атомску бомбу, када бацате напалм бомбе и бомбе забрањене међународним договорима, уговорима и конвенцијама, али зато је геноцид када побијете војноспособне мушкарце дозвољавајући свима осталима да се евакуишу. Национализам није када ваши војници могу да чине злочине свуда по свету и да никоме не одговарају, јер су ваши, а сви остали који се боре за своју државу и свој суверенитет су националисти, јер побогу ''како смеју да воле своју отаџбину више него западну демократију''.

buki: Kaze Srbin koji je sa dva deteta, suprugom i celom imovinom natovarenom na konja, iz okoline Srebrenice prebegao u Srbiju: " Mrava nisam zgazio dok bezeci otud nisam video sestrica nabijenog na kolac. Posle toga, niti znam niti zelim da se setim sta sam uradio". Verovatno se misli na takve "genocidne Srbe".

Dakic Zeljko: Nije mi cilj da branim ratne zlocine ,niti ubistva i jednog jedinog nevinog coveka,ali u Srebrenici je ubijeno 2500 ljudi,a u Hirosimi i Nagasakiju 165 000 ljudi,civila sprzeno!A u ratu u Vijetnamu,2 milona Vijetnamaca izgubilo je zivote,ali i 60 000 Amerikanaca!Zasto se,gdin Sotes,ne dotalnee genocidnosti saveznika Slovenije iz SAD!Sve ipak treba gledati i kroz broj ubijenih.A za Nemacku,u doba Hitlera,ne treba ni trositi reci,a ipak ih niko nije proglasio genocidnim narodom!Ubijali su pojedinci,a ne ceo narod.Ko nas je upitao,obicne gradjane,da li zelimo rat u Bosni?

Саша Микић: Који су то Бошњаци постојали пре и после 1918-те. Нигде се у пописима не помињу, већ се помињу нације и вероисповести. Број Турака није увек био једнак броју оних који су били пописани као становници муслиманске вероисповести. Друго, да ли ћете да кривите Србе и за оне који су после анексије БиХ одлазили из Босне и којима је Шантић певао ''остајте овдје, сунце туђег неба...''. Колико ја знам још један егзодус је био и 50-тих година прошлог века, али и тада су их молили да остану, али пропаганда је увек јача. Што се тиче ратова, па у рату су убијали једни друге и стварно се не може мерити ко је кога више или ко је први почео, јер су сви испаштали. Што се тиче речи геноцид она је ''мало злоупотребљена'' баш од стране оних који су и ''закували кашу'' на овим просторима баш да би оставили да се и даље кољемо око тога. Геноцид је тотално уништавање једне групе људи или нације, а то значи убијање свих. Из Сребренице су жене, деца и стари евакуисани, колико ја знам.

Straškoje: Dobro je da nije genocid i etničko čišćenje 250000 Srba pobijenih i proteranih civila iz Hrvatske,gobro je da nije genocid i etničko čišćenje preko 300.000 pobijenih i proteranih Srba iz Sarajeva.Dobro je da se uporno ne dozvoljava ispitivanje dokazanog neviđenog civlizacijskog zločina u Žutoj kući gde su sadašnje Kosovske kabadahije ubijale srspke civile i vadili ljudske organe i prodavali ih narko dilerskim šiptarskim eu moćnicima....DOBRO JE TO.PO ŠOLTESU ZA OVO NE TREBAJU AMANDMANI...dovoljni su novci od narko dilerskih šiptarskih eu organizacija koji nabavljaju i distribuiraju drogu po svim većim eu metropolama...

Bivsi vojnik: Po kriterijumu ovog izvestioca, ubistvo onih neduznih regruta u sloveniji od strane slovenackih paravojnih formacija je takodje genocid. A on to negira!

Ažurirano: Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 09:38
 

Komentari  

 
0 #1 Zijo 2018-12-03 22:21
Sve ovo, I puno gore po drugim portalima, dolazi I dozira se sa politickog, vojnog I posebno crkvenog vrha Srbije. Tesko se je ophrvati skoro sveobuhvatnom medijskom ispiranju mozgova toga naroda.
Realno, nije ni cudo. Na vlasti su sve sami akteri agresije na BiH, Hrvatsku, Kosovo (Sloveniju da zanemarimo).
Zalosno, ali istinito- Srbija je glavni remetilacki factor na Balkanu I dok se ona ne ukroti ne moze biti opustanja u regiji.
Reklo bi se da Srbija trazi dobru lekciju I cini se da ce je I dobiti.
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

 • O marihuani i hašišu
  Hello. I have checked your bosnjackooko.com and i see you've got some duplicate content so probably ... Više...
  11.12.18 06:13
  Autor - TillyBig
 • Komentari kao simptomi, po svo...
  Sve ovo, I puno gore po drugim portalima, dolazi I dozira se sa politickog, vojnog I posebno crkveno... Više...
  03.12.18 22:21
  Autor - Zijo
 • Tonijeva priča za subotu
  Tuzna ali literarno lijepa prica. Suglasno tvom zivotnom dobu (koje je istovijetno i moje) u jednom ... Više...
  01.12.18 22:16
  Autor - Zijo
 • Miljenko Jergović o Bosancu
  Ima (H)rvata kojima hrvatska bura ne smeta ali im smeta mirisni bosanski lahor! Nažalost, ima bikova... Više...
  28.11.18 23:03
  Autor - Mehmed Meša Delić
 • Mešina priča za subotu
  Lijepa prica kao i uvijek. Više...
  24.11.18 23:42
  Autor - Heli
 • RUŠID - roman u nastavcima
  Apsolutno se slažem s tobom moj polu-imenjače. ;-) Više...
  18.11.18 02:37
  Autor - Zike
 • RUŠID - roman u nastavcima
  Nadane, ne zahatori, ali mislim da je ovaj moj polu-imenjak Zike nestrpljiv da procita sta se desava... Više...
  17.11.18 12:46
  Autor - Zijo
 • RUŠID - roman u nastavcima
  Boga mi se oteglo. Ali nema veze, izdržao je Zike i gore. ;) Vozdra. Više...
  17.11.18 02:20
  Autor - Zike
 • RUŠID - roman u nastavcima
  Zike, ako Vam se radnja otegla, lijepo forget Rušida i to je to. Što se tiče pitanja odgovor bi moga... Više...
  15.11.18 08:01
  Autor - Nadan Filipovic
 • RUŠID - roman u nastavcima
  Ne bih da dosađujem ali moram priupitati nešto: “Ima li još kol’ ko?” :roll: Više...
  13.11.18 16:02
  Autor - Zike
 • Otvoreno pismo reisu-emeritus...
  Ovo pisanje je za pohvalu, da neko napokon nešto tačno (istinito) napiše o reisu Ceriću koji je uspi... Više...
  05.11.18 17:29
  Autor - Mehmed Meša Delić
 • Nemanjin portret
  Eeee, Amire, Amire! Grdne rane moje, o čemu sanjate. Iz faze jednog tetrijeba koji svoje megasrpstvo... Više...
  05.11.18 10:06
  Autor - Nadan Filipovic
 • Nemanjin portret
  Nadane, doći će i moje vreme, kada će se stvoriti povoljne okolnosti kada će i ovakvi "doći do izraž... Više...
  04.11.18 23:27
  Autor - Amir Čamdžić
 • Nemanjin portret
  Zijo, Amir Čamdžić je u dubini duše jako nesretan izgubljeni čov(j)ečuljak. Htio bi biti nešto što m... Više...
  04.11.18 22:47
  Autor - Nadan Filipovic
 • Nemanjin portret
  Nas "do kraja zivota Srbin" bi trebao da malo vise prati sociolosku nauku, azurirao bi stanje oko pi... Više...
  04.11.18 21:42
  Autor - Zijo
 • Nemanjin portret
  @ Amir Camdzic Sramotno za jednog pravnika da toliko brka babe I zabe, da ne pravi distinkciju izmed... Više...
  04.11.18 21:42
  Autor - Zijo
 • Nemanjin portret
  Nema to nikakve veze sa tim da su Srbija, Srbi, Beograđani kako god nazovite, izvršili agresiju na B... Više...
  03.11.18 16:11
  Autor - Zike
 • Nemanjin portret
  https://www.youtube.com/watch?v=yt9Uy-1zuQw&t=1559s Više...
  03.11.18 09:30
  Autor - Znam čovjeka
 • Nemanjin portret
  Salih Selimović - Moj predak primio je islam 1650., mi smo Vujovići iz Hercegovine „Moja je želja bi... Više...
  03.11.18 09:21
  Autor - Znam čovjeka
 • Nemanjin portret
  Ja ne razumem čemu potreba Emira Kusturice da se pravda bilo kome za svoje poreklo, ko su mu bili ot... Više...
  03.11.18 09:02
  Autor - Amir Čamdžić
home search