LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
Bingo - efendija predlaže PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 27 Veljača 2019 22:04

 

Bingo-novaKako rješiti preostale probleme Klinićkog Centra Univerziteta u Sarajevu? I Medecinskog fakulteta! U paketu!

Bingo-efendija, imam-emeritus

Stalno se neka frka diže oko Klinićkog Centra Univerziteta u Sarajevu. Stalo otpušćaju Zehrinog maksuma profesora i doktora Kemala Dizdarevića. Otpušćaju ga, on ljepo nađe nabas advokate, oni utuže, Kemica na sudu dobije, vrate ga na poso, on budne miran par hefata pa jope narizili hazreti Sebiju, ona povileni, jope ga otpušćaju, on jope na sud, jope advokati, dobije presudu, vrati se na poso, al ne izdura dugo pa jope narezili hazreti profesoricu i doktoricu Sebiju, u njega mu direktoricu, ona mu da nogu, on jope na sude….i sve tako.

Pitam se ko teletualac ko je taj Kemica? Šta ba on hoće? Eški on operiše mozgeve? I velke i malehne. Hade ba Kemice. Kome paldume udaraš! Eški tebe! Ko da nejma niko drugi da operiše mozgeve. Ima, ima, al on stalno vodu muti i neda prespektivnim doktorima da iđu naprjed i da oni operišu.

Hazreti direktorica i profesorica i doktorica od nauka i doktorica od medicine je zavela reda u Koševi u hastahani i rješila se kojekakijeh neradnika samoproglasitih šatro akademika i onih koji imaju kobajagi hejbet objavitih naućnih radeva, a sve je to bijo folirant do foliranta. Ublehaš do ublehaša! Medecinski hamelj! Samo još Kemica osto, al će i njemu Ona dokundisati.

Hazreti direktorica je rješila 99% problema, al su ostali malehni problemćići oko nabavaka kojekakijeh aparata za dijagnoze od otkrivanja kad je neko hasta a kad neko folira i hoće pemzije na guzove da se dokopa. Ti aparati slikaju insane iznutra i biva kad se izrade slike od haste doktor zovne hastu i kaže imaš to il to il tebi nije ba ništa koga ti ovde foliraš mrš da te nisam više vidijo.

Eeeee, ti aparati su skupi a država nejma para za njiha i to je problem.

Drugi mali problem je što ima manjak od doktora a sve veći višak hasti pa treba stalno konkurse raspisivat i gonjat smijel ko da se zaposli u Nje.

To se more lahko rješit. Garant!

Vako bi ja!

Imamo mi našijeh teletualaca koji se bave medecinom. Ima hih vidovitih da vide kroz hastu i ne treba trošit pare na kojekake konpjuterske tonografije i magnetske rezonencije.

Na radijologiji sve one preostale ublehaše otpušćat i za šefa radijoloogije ljepo metnit vidovitu Džemilu, a za zamjenicu Aziru kašikaru. Bilo bi vako – dođe hasta sa uputnicom od onog najobićnijeg doktora opšteg što samo sijedi nako i piše recepata i uputnica. Vidovita Džemila hasti uzme amanezu, ime matere, ime babe, atresu i onda gleda hastu nako dubinski i kaže tebi je to i to. Tada ga preuzima Azira koja u oridinaciji ima stolić sa zelenom ćohom prekrit i na njega baci šes kašika. Gleda, gleda i potvdi diagnozu od doktorice vidovite Džemile i pošalje ga u Švrakino selo kod hađi Hamzalije da mu nekolko strava salije tamo đe on ima radnju društvo jednog lica “Deri ga – strava supet zvjezdica”. I problem rješit. A njiha dvije u talu sa Hamzalijom.

Onda u hastahani treba zaposlit za profesora radijoterapije bioenergetićara doktora Konzolu koji ljeći Severinu i Bregu, pa obavezno za profesora Medecinskog fakulteta emeritus-efendiju Alju Harića iz Tešnja, ordinacija u Zenici, koji prema svjedočenjima mnogih, spada u red cjenjenijih duhovnih iscjelitelja. Učenjem 112 sura iz Svetog Kur’ana efendija Harić skida sihire, uroke i nagaze, ili kako to većina danas naziva, crnu magiju. Isto tako, tvrdi nam, njegovo iscjeljivanje otklanja bolest opsjednutosti, strah, nervozu, padavicu, glavobolju i nesanicu, on bi trebo bit šef od neurologije. I psihijator.

A za docjente mu treba mu metnit duhovnog iscjelitelja kolegu hođu Sead – efendiju Salanovića koji lječi/skida sihr (crnu magiju), otklanja probleme emotivne, poslovne i zdravstvene prirode, eplepsiju padavicu na psihičkoj bazi, inpoteciju na psihičkoj bazi, šizofreniju, šećernu bolest (piše Sead-efendija smanjenje šećera u krvi, a ja blesan mislijo da je šećerne bolest povećanje šećera u krvi), duševne bolesti od ograme, ljeći od sihira (crne magije) i vjetar, ima ih više vrsta koje utiču na psihu pojedinca, potiče bračnu slogu fala dragom Bogu, sreću u ljubavi i poslu ili životu uopšte, pronalazi igubljene osobe ili stvari, svojom energijom ostvaruje pozitivan utjecaj na ljude. Daklem, ako se neđe zijaniš tebe će naći Sead-efendija i uzet za rukicu i haj-haj, klaj-klaj kućici te dovede i budeš plaho pozitivan jerbo ti docjent Sead-efendija ostvari pozitivan efeket na tebe i ti si otada pozitivan. Jope, ako ti neko u tranvaju izbunari šlajpek samo kod docjenta Seada i on nađe šlajpek. Jesul i pare u nađitom šlajpeku ostale nebi znao rijet. Pitajte docjenta.

Za profesoricu i doktoricu interne medecine (unutrašnja medecina) obavezno metnit profesoricu i doktoricu iscjeliteljskih medecinskih nauka Mukadesu Kadu Radetinac – iscjeliteljku koja ko od šale ljeći kad stalno boli u drobu, kad je stomak napuhat, kad se ružno sanja, kad boli pokvarit zub, kad neko škripi zubima il protezom kad drinca, glavobolje svih vrsta, mujasile na koži, picajzle, proljepša ženu ako je ružna na prvi pogled onda budne ljepa mužiću al na drugi pogled, kad se dvoje pofesate ona hih razvađa i miri, kad neko stalno ni mukajat, samo šuti i gleda u jednu taćku predase, kad ćojik vidi nepomićne stvari kako se kreću, kad je neko stalno pospan i još stotine boleština ali – kaže da ne ljeći mahmurluk al je ipak humana pa ako neko dođe da mu ljeći mahmurluk ona ima zašnjirato par piva u frižideru pa ga pomogne do druge prilike.

Za profesora bi hazreti direktorica od Koševa trebala metnit doktora Seada Kljunu koji je među rjetkim koji posjeduju dar ljećenja i iscjeljivanja raznih bolesti. On ima Božansku energiju i sa svojom sposobnošću, Božjim darom te predivne ljekovite božanske energije (kako on sam za sebe kaže), dr.Sead Kljuno je izlječio brojne pacijente od tumora (rakonja), cista, čira na želucu, bolesti kralježnice (kićma na bosanskom), alergija, hasme, depresije, neuroza, glavobolje, nesanice, neplodnosti, inpotencije, angine pectoris, noćnog mokrenja (pišanja podase u kreve), kožnih bolesti, reume, smetnji krvnog tlaka, bolesti štitnjače (žljezda), bolesti jetre itd. Kratko i jasno rećeno, Dr Kljuno ljeći sve što je bolesno: od psihićke, pa do fizićke bolesti. Tretmanskim ljećenjem Dr Kljuno polaže ruke na pacijente zbog ćega oni uz njega ćesto vežu pojam "ruke koje ljeće". Njegovi su pacijenti ljudi svih profila, obrazovanja, statusa i dobi. On ljeći i na daljinu preko Skajpa, more i preko mobitela. On bi trebo bit šef isto neki na Koševi.

Makar za docjenta treba mu metnit hađi Mustafe Čajlakovića iz Zenice svima su dobro poznati kako u BiH, tako i van njenih granica. Njegova knjiga “Kapija saznanja” je jedna od najpopularnijih u našoj zemlji. On je reko da je dokazo da onaj ko jede konjsko meso postaje potpuno bezosjećajan. Kaže jedan Lutvo, kad se u birtiji pravo zakonjako, da se slaže sa hađi Mustafom i da ima za svijedoka da Kirba stalno pomalo jede konjsko meso.

Ooooo, ne bi smijela hazreti direktorica zaboravit vidovitog Adu iz Doboja koji spada u red cjenjenih i priznatih vidovnjaka i duhovnih iscjelitelja. Glas o njegovim sposobnostima ćuo se na sve ćetri strane svjeta. Prvo na tri strane svjeta, pa prošle godine i na ćetvrtoj bilesi. Svijetski je avtoritet i uvažavaju ga parapsiholozi (psiholozi što rade sa parama), duhovni iscjelitelji, bioenergićari, a posebno nesretni i bolesni. Iz njegove prakse i dugogodišnjeg uspiješnog rada, neprestano nam stižu priće od kojih se ledi krvi u žilama. I njega za profesora na Medecinskom fakultetu u Sarajvu.

Neka hazreti direktorica ne zaboravi ni vidovitu Džanu, vidovitu Amru, vidovitu Kleopatru, vodovitu Melitu, vidovitu Dervišu – sve hih treba za profesorice metnit na Medeciski fakultet u Sarajvu.

Naćuo sam da hazreti direktorica hoće da otvori Katedru za magićnu cekerologiju na Medecinskom fakultetu u Sarajvu. Aljo efendija Harić koji patentiro magićne cekere, ono ideš bez kaema u pađe sa praznim Aljinim cekerom i kući dođeš sa punim cekerom. Vjest da Aljo efendija Harić ima moćne zaštite protiv uroka, crne magije, nesreća, nafake u vidu "magićnog cekera" brzo se proširila zenićko - dobojskom regijom. Trgovine su u roku od nekoliko dana ostale bez cekera, a pred efendijinom kućom su redovi insana sa praznim cekerima. Svi žele da him efendija proući nešto na u ceker i on nabije sebi taj ceker na glavu i proući. Ne naplaćiva al ne odbija ako neko nešto kljukne u hođinsku mu rukicu, drhtavo bljedu. Tako Aljo-efendija stalno s cekerom na glavi. Jedan nabije na glavu, proući, skine, pa nabije drugi i sve tako. Red praznocekeraša pre kućom mu. Svaki dan!

Eto, svi vidimo da mi imamo puno neiskoristitog kadrovskog potencjala i moremo rješit još 1% od problema bosanske medecina na ćelu sa našom hazreti direktoricom i profesoricom i doktoricom.

Tolko od mene, a poruka hazreti direktorici – Svak svoje zna!

Ažurirano: Četvrtak, 28 Veljača 2019 12:11
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search