LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Komentari Muftija je pravi “mudaga” (pozitivno značenje na engleskom: Mufti has balls and he is brave to fuck) – konačno je prekinuo podmukla laprdanja usmjerena protiv kvalifikovanog imama Mirsela Kozice – graditelja jedne od najljepših džamija
Muftija je pravi “mudaga” (pozitivno značenje na engleskom: Mufti has balls and he is brave to fuck) – konačno je prekinuo podmukla laprdanja usmjerena protiv kvalifikovanog imama Mirsela Kozice – graditelja jedne od najljepših džamija
Petak, 26 Travanj 2019 21:50

 

KozicaKonačno je sve jasno – naš poštovani Muftija Profesor Jasmin efendija Bekrić definitivno razbistrio vodu uzmućenu u Bosanskoj Islamskoj Zajednici u Perthu

Nadan Filipović

Na fotografiji su kvalifikovani imam Mirsel efendija Kozica (lijevo), u sredini je Sifet efendija Omerović, a desno sjedi Reis ul Ulema dr.sc. Husein efendija Kavazović. Fotografija je snimljena 18.12.2018. godine u kabinetu reis-efendije u Rijasetu IZ u Bosni i Hercegovini. Nešto kontam, ma gdje bi reis - efendija sjedio i muhabetio sa nekvalificiranim imamom ili, ne daj Bože, nekim prevarantom. Barem je reis - efendija, čini mi se, baš ozbiljan čovjek koji ne bi potpisao dekret kvalifikovanom imamu da nije pregledao njegove tri diplome. N.F.

Među našom ovdašnjom bosankom rajom, pa i šire po Australiji, par mjeseci su se širile podmukle glasine da aktualni imam Bosanske Islamske Zajednice u Perthu, Zapadna Australija, Mirsel efendija Kozica uopće nema ni minimum kvalifikacija da vrši imamsku dužnost i da “nako” prima ogromnu plaću za desetak sahata heftično. Govorkalo se da ima diplome nekog nepostojećeg fakulteta u “prijateljskom” Beogradu, a bilo je čak i nekih koji su otvoreno govorili da su sve njegove diplome nevješti falsifikati odrađeni pomoću svima dostupnog internetskog “photo shopa”. Međutim, svi ti laprdavi lavovi iz mišjih rupa definitivno su se zavukli duboko u rupe i sada šute kao zaliveni. Naime, kao čekić po njihovim laprdavim tintarama došao je Proglas našeg uvaženog Muftije Profesora (ako Bog da uskoro i doktora islamskih nauka, he-he-he, sve se sazna) Jasmin efendije Bekrića, desne ruke uvaženog reisa – profesora doktora islamskih nauka Husein efendije Kavazovića – proglas desne ruke za Australiju.

Proglas je napisan 4.4.2019.

Pošto se radi o dokumentu nazvanom “Proglas” osobno smatram da je to javni dokument urbi et orbi tipa te mislim da je društveno korisno objaviti ga u medijma, pa i u “Bošnjačkom oku” .

ISLAMSKA ZAJEDNICA BOŠNJAKA U AUSTRALIJI

Bosnian Islamic Council of Australia, Inc.

Bosnian Islamic Society Perth, WA, Inc.

Bosanska Islamska Zajednica u Perthu, Zapadna Australija

PO BOX 514, Mirrabooka, WA, 6941,

Sydney; 4. April 2019

Hadži Zafir Kadic – Predsjednik BIZP

Mirsel ef Kozica – Imam BIZP

                                                                 PROGLAS MUFTIJE IZB U AUSTRALIJI

Postovana braco i sestre, postovani clanovi islamske zajednice u Perthu, postovani clanovi svih nasih Islamskih zajednica u Australiji, Esselamu Alejkum – neka je Allahov mir i spas za sve nas.

Zahvaljujem se Allahu Uzvisenom na svim blagodatima sa kojima nas daruje, donosim salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a. s., njegovu casnu porodicu, uzorite ashabe i sve odane sljedbenike naseg poslanika.

Draga braco i sestre, ja Jasmin Bekric, muftija IZB u Australiji ovim dokumentom zelim da vas obavjestim i da potvrdim da je Mirsel ef Kozica kvalifikovani imam.

Mirsel ef Kozica ima saglasnost muftije IZB u Australiji da nesmetano obavlja sve svoje imamske, hatibske i mulaimske duznosti u BIZ u Perthu.

Mirsel ef Kozica ima dekret Reis ul Uleme nj.e. dr Husein ef Kavazovic. Isti dekret Mirsel efendiji obnovljen je 2018 godine.

Muftija IZB u Australiji zajedno sa izvrsnim odborom BIZ u Perthu dogovorice datum svecanog urucivanja dekreta Mirsel ef Kozici.

Postovana braco i sestre o rezultatima Mirsel ef nezelim puno pisati. O njegovom imamskom radu u BIZ u Perthu i uspjehu koji je ostvario zajedno sa svojim dzematlijama i clanovima najbolje govore rezultati i djela. Mirsel ef Kozica ucestvovao je zajedno sa svojim clanovima i dzematlijama BIZ u Perthu, u izgradnji jedne od najljepsih dzamija u bosnjackoj dijaspori koju danas imamo.

Molim Allaha uzvisenog da pomogne svim clanovima u BIZ u Perthu kao i njihovom vrijednom imamu Mirsel ef da ustraju na pravome putu.

Jasmin ef Bekric

Muftija IZB u Australiji

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search