LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home "Roman - Rušid" RUŠID - roman u nastavcima
RUŠID - roman u nastavcima PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 10 Svibanj 2019 10:18

 

MjesecinaRušid - priča o čovjeku koji se rodio u strahu, živio u strahu i umro u strahu (69)

Srebrena noć

U toku noči ga zakratko probudi lupanje krošnji o oluk kuće. Mjesečina je obasjavala sobu. Sve je srebreno oko njega. Ponovo utonu u san. Međutim, taman kad je “ušečerio”, probudi ga nekakav dodir po prsima. Otvorio je oči. Srebro mjesečine je obasjavalo Justinino golo tijelo. Plava kosa mu se prostrla po trbuhu, a lice joj je bilo na njegovim prsima. Spavala je ili se pravila da spava. Pođe da je nježno pomakne na stranu, ali odustade. Srce mu je lupalo. Odjednom ga uhvati kašalj. Justina ga samo pogleda ne skidajući glave sa njegovih prsa: “Prepala me je lupa grana po olucima, a i ljepše nam je ovako.”

Ostao je bez riječi. Odjednom njena ruka poče polako plaziti preko njegova stomaka prema dole. Mazila ga je i on osjeti kako mu krv navire u međunožje. Gaće su se počele uspravljati. Zavukla je ruku i dalje ga mazila.

-Justina, ja nisam nikad bio sa ženom. Ne znam šta da radim.

-Rusido, ludo moje Rusido. Naučila sam te plesati. Naučit ću te i pravoj ljubavi i kako da uđeš u mene. Da sjedinjeni uživamo na ovoj mjesečini.

Legla je na leđa, a njega povukla da legne na nju. Podigla je noge i stavila mu ih na ramena.

-Sada ga stavi. Tako....tako....uh jeste lijepo.

Počela je vrtiti stražnjicom. Rušid je osjaćao sve jaču slast, sve jaču i sve bržu. I on je ubrzao.

-Ne brzaj. Polako...polako, joj...nemoj još, još malo, još malo izdrži da i ja..ne, ne sada, još malo....joooj što je lijepo, hajde sada ako moraš.

Divlje ubrza, a Rušidu eksplodira nešto u glavi i dole. Osjeti neizmjernu slast. To li je valjda merak o kojem sevdalinke pjevaju – pomisli na tren. Justina ga nježno odgurnu da leži pored nje. Stavila je njegovu ruku na svoj donji dio stomaka, na brežuljak. Osjetio je neke damare u njemu. Najprije jake, pa sve slabije.

-I ja sam, ali malo. Hajde, ustani i uzmi cigaretu i zapali. Moramo se malo odmoriti do zore, a u zoru češ biti još bolji. Ostat češ u meni što duže da se nauživam, da svršim barem nekoliko puta, a onda ćemo, kao u plesu, svršavati zajedno.

Justina ustade i zatvori oba prozorska krila: “Ja sam u ljubavi previše glasna. Bolje da ne budimo susjede.”

Utom oblaci prekriše mjesec i soba utonu u mrak.

Osvanulo je nedeljno jutro. Ostali su u krevetu cijeli dan. Rušidu se otvorio novi horizont. Uživao je u seksu sa ženom koju iskreno voli. Prvi put je osjetio nešto što bi se moglo nazvati srećom.

U vođenju ljubavi brzo prođe još jedna noć. Kleti ponedeljak! Valja im raditi.

I tako se rastadoše, doduše na kratko. Ona na svoju, a on na svoju stranu. Za poslom. Justina je radila kao prodavačica u jednoj trgovini kolonijalne robe u kojoj se moglo kupiti skoro sve što je potrebno za kućanstvo. Dvije ulice dalje od njegovog radnog mjesta.

Dani su im postali prelijepi, a da i ne govorimo o noćima. Ona je bila stalno željna seksa i nježnosti, baš kao i Rušid. Mladi ljudi. Nezasitni oboje.

Stara Lidka je sve “skužila” ali se pravila da ništa ne primjećuje. Kad bi ga seks smorio spavao je u svojoj sobici odakle je ranio na posao, ali subotu, a često i nedelju, nije mogao izbjeći. Vikend je provodio u krevetu sa Justinom. Sam sebi je priznao da mu se osladilo. A i vakat mu je bio. Da nije naletio na Justinu samo bog zna kada bi skinuo mrak sa očiju.

(nastavlja se)

Ažurirano: Petak, 10 Svibanj 2019 10:38
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search