LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Komentari Dioptrija neupućenog džematlije
Dioptrija neupućenog džematlije
Nedjelja, 14 Srpanj 2019 19:47

 

UpitnikPismo jednog neupućenog džematlije (nisam ništa ispravljao. N.F.)

Zbog vašeg posljednjeg pisanja, evo da reknem i šta ja o tome mislim. Prvo i prvo, niko nije kriv dok se nešto ne dokaže. Lijepo naša sveta Knjiga kaže, najmanje četverica svjedoka, pa onda je neko kriv. Dobro, u sadašnjem vaktu to ne može tako, ali ipak nešto znači. I Đorđe Balašević pjeva red je red, sve po zakonu, itd. Efendija Bekrić je školan čovjek, zna šta je zakon, zna šta je red. Njega i Kur'an ćasni obavezuje na ispravno ponašanje. Koju fajdu bi on to trebao imati da odobrava tuđa loša djela. On je preuzeo na sebe veliki zadatak da nam bude primjer i uzor. Znam ja da je pisato da je okrivljavan za neke pare oko kurbana, al pokazalo se duplo golo. Nisam čuo ni pročito da je išta pokrenuto pred sudom, policijom ili u Islamskoj zajednici. Ni pokrenuto, a kamoli dokazato. Haman će tako bit i ovoga puta, zato ja i velim daje to još uvjek rekla-kazala-ćula. Vjerujem da će naš muftija profesor Jasmin efendija Bekrić oprati svoj obraz i od ovog potvaranja njegovih dušmana, zavide mu. Siguran sam da neće preći preko vakih potvora i da ćemo uskoro vidit sve diplome od tog hođe u koje se sumnja. Isto tako i sve to što se traži da bude na sastanku koji pominjete, to za financiski izvještaj za 10 godina i sve ostalo.

Selam i pozdrav ljubiteljima OKA.

Neupućeni džematlija

(Ime i prezime su poznati urediku OKA)

 

Komentari  

 
+1 #5 Svezna 2019-07-15 19:06
@neupuceni,nije ta knjiga jedino maslo koje je nas muftija koristio,naprim jer of 2008 I dan danas muftija koji bira sebi odbor svakog petka dobija @100 u gotovini sto bi rekli bonus,a u zadnjih 20 godina osaim bajrama nije klanjao sabah namaz u dzematu ,da,od 2008-2018 pomnozi sa 52 hevte.
Citat
 
 
+1 #4 Sabit Spahic 2019-07-15 18:05
Selam
Te probleme sto imate imali su i imace i drugi. Zasto? Zato sto odgovrnost ne postoji. Ja ne znam kako je kod vas ali ako se imam bira u dzematski odbor to za moj pojam nema smisla, ne moze on sam sebi podnosit izvjestaj o svom radu i imati jos pravo glasa. Srz problema lezi u samoj IZ koja nezeli takve probleme da rijesi jer dok je mutna voda moze se sta i ulovit, nemojte mislit da su imami i muftije imuni na novac. Boriti se protiv Organizacije ciji je vrh koruptan nema smisla. Vi kao i ja smo gospodari svoga novcanika shodno tome tako se kao i muslimani ponasajte jer njima je novac na prvom mjestu a kad je tako onda su uzde u naIm rukama.
Citat
 
 
0 #3 Neupućeni 2019-07-15 14:59
@Svezna
Pročito bi ja tu knjigu kad bi znao kako daje nabavim. Imali je na internetu. nisam znao da je muftija Bekrić pozivan na sud. Dokle je stigla istraga. To je bilo prije 9-10 godina, mora da nije našla ništa protiv efendije. Nisam čuo daje izašta odgovaro.
Citat
 
 
0 #2 Svezna 2019-07-14 21:04
E moj "neupuceni"dzematlijo to si tek stigo u zajednicu I ima Jo's toga da vidis,procitaj "bjelu knjigu"pa vidi ko je vodio istragu I dokle je istraga stigla,iskreno niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno samo ja tebe pitam zbog cega je tako skolovan,obrazo van efendija koji kako kazes ima zaduzenja of gospodara svjetova dopustio sebi da ga ljudi pozivaju na aud I da tamo traze svoja prava koja I'm je blazeni muftija uzurpirao selam
Citat
 
 
0 #1 Svezna 2019-07-14 20:45
E .oh neupucei dzematlija,pred postavljam da si ti ovaj novi efendija sto je stigo u sydney,ima vremena insallah,vidjec es,a posto si neupucen procitaj "Bijelu knjigu"pa ces vidjeti dokle je istraga oko kurbana stigla I Jos bolje ko je tu istragu vodio.Selam
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search