LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Komentari Koje li to hairlije “dilaju” australijske kurbane u Bosnu????
Koje li to hairlije “dilaju” australijske kurbane u Bosnu????
Srijeda, 07 Kolovoz 2019 13:31

 

Kurbani - VogoscaU TOKU AKCIJA UPLATE KURBANA MDD “MERHAMET”

Irma Bisić

 

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ i ove godine provodi akciju pod nazivom “Bosanski kurban” i „ Australijski kurban.“ Donacije za nabavku domaćih kurbana mogu se priložiti u svim regionalnim i osnovnim odborima „Merhameta“ kao i u sjedištu društva u Sarajevu. I ove godine, kurbansko meso iz Australije namijenjeno je izbjeglicama iz Sirije u kampovima na tursko-sirijskoj granici.

Sekretar osnovnog društva Merhamet Vogošća, Hasan Šabić rekao je da je cilj ove akcije obezbijediti meso za korisnike javnih kuhinja „Merhameta“ i migrante, istovremeno pomagati poljoprivredne proizvođače i povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja i socijalne ustanove, kao i socijalno ugrožene građane.

Za „Bosanski  kurban“  potrebno je izdvojiti 350 KM, a za „Australijski kurban“  cijena je 270 KM. Akcija traje do 10.augusta 2019.godine. Ove vrijedne donacije HO „Merhamet“ obezbjeđuje i prikuplja zahvaljujući solidarnosti građana Bosne i Hercegovine koji godinama ukazuju povjerenje, te doniraju kurbane.

Za sve dodatne informacije i uplate možete izvršiti lično na adresi P.O. Zvijezda br. 38 Vogošća.

(Ovaj tekst je prenesen sa sajta Radio Televizija Vogošća, od 26.7.2019, zahvaljem se gospodinu Sabitu Spahiću koji je u svom komentaru poslao link na uvid. Hvala Sabite!)

 

Komentari  

 
+2 #2 SmajoVic 2019-08-07 17:23
Poredjenje cijena kurbana:
1. Portal Merhameta Svedske
http://www.merhamet.nu/ramuppsattningen.htm
Cijena kurbana 1200 SEK. Po danasnjem kursu oko 218 BAM.

2. Merhamet BiH https://www.merhamet.ba/2019/07/08/merhamet-pocela-akcija-kurban-2019-1440/
Cijena kurbana preko Merhameta Svedske je 270 BAM.

3. Human Appeal International (Australia)
https://www.humanappeal.org.au/qurban-udhiyah/
Cijena kurbana 110 i 150 dolara (130 i 176 BAM). Za 110 dolara Human Appeal salje kurbane u odredjena krizna podrucja a za 150 u Siriju, Bosnu, Kosovo, itd.
Citat
 
 
+2 #1 Nadan Filipovic 2019-08-07 13:51
Hajde raja, čitajte pa kolutajte okicama! Kakva ba Sirija, kakva ba Čećenija! U padže!!! U čekmedže, imamsko, 100% islamsko, čisto-bistro, neka se ljudi čiste. Kuću je jedan hairlija, šatro ulema (jadne li uleme, majko moja) napravio u svom selu od kurbanskih para u ping-pongu sa Klancom u Deutschlandu. Imaju dokaze oni u Rijasetu, ali utišaše autore "bijele knjige". Podvezaše im mudašca! Niđe ih više, ni da vjetar straga puste. Pitam se je li IZ u BiH zaista islamska ili lopovska zajednica koja pušta lokalnim glavuzijama da hapaju koliko im volja. Međutim, ti "imami" čije su seljačke guzice previše zinule trebaju znati da sve to što haram-rade neće halaliti i zabašuriti Rijaset i Sabor, već će pred lice pravde zemlje u kojoj čine ove protivzakonite radnje. Mislim da je nekim vakat da "tiketa" za Bosnu kupe - jednosmjernog. Ostanu li, kukavna im majka! Donji su.Biće ih po prdekanama. Garant.
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search