LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Satira Doli izdajnicu KCUS-a i našeg naroda osjetiće SNAGU NARODA
Doli izdajnicu KCUS-a i našeg naroda osjetiće SNAGU NARODA

 

Sebi jaSpisak svih ljekara koji su iz KCUS-a, u posljednja 32 mjeseca utekli kao izdajice zdravstva BiH KCUS u posljednja 32 mjeseca!

Oni će kadli-tadli ketiti kao mace umiljate ispod prozora menadžmenta KCUS-a, moleći da se vrate, ali neka zapamte nikad hih nećemo primiti u redove našeg temeljito pročišćenog zdravog kadra čiji pripadnici ponosno dignutog čela, kličući radosne parole stupaju u susret svijetloj zdravstvenoj budućnost i prosperitetu medicinske struke i nauke naše domovine.

Da se ne bi pravile , ne daj Bože , nekakve diskriminacije koje neki zli čaršijski jezici mogu insinuirati doživjeće da kolektivno osjete SNAGU NARODA, odnosno, preciznije rečeno protiv svih izdajica otškolovanih na račun poreznih obaveznika Federacije BiH bit će procesurani na Prijekom sudu KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - petriotske NARODNE PRAVDE

Prema zvaničnom Izvještaju o radu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu broj uposlenih na najvećoj zdravstvnoj ustanovi smanjio se za 240 u nešto manje od tri godine. Među njima je i 69 ljekara koji su napustili tu zdravstvenu ustanovu, dok ih je 19 otišlo u penziju. Među tih 88 ljekara bez kojih je KCUS ostao u dvije godine i osam mjeseci, 40 je doktora medicinskih nauka!  

Ukupan broj zaposlenih na KCUS-u na dan 31.12.2015. godine iznosio je 3.637, dok prema Izvještaju o radu KCUS-a za 2016. godinu ukupan broj uposlenih smanjio se na 3.453 uposlenika, a 2017. broj je smanjen na 3.397 uposlenih.

U periodu od 32 mjeseca KCUS je prosječno napuštao jedan ljekar svakih devet dana!

Najveći broj ljekara koji su napustili Klinički centar u Sarajevu i prešli da rade u druge bolnice u zemlji ili u inostranstvu, kao razlog svog odlaska sa KCUS-a naveli su mobing generalne direktorice dr. Sebije Izetbegović i njenog tima. O tome su govorili u brojnim medijskim izvještajima. Dr. Izetbegović, specijalista ginekologije i akušerstva, na čelo KCUS-a imenovana je početkom 2016. godine. Domaće i strane nevladine organizacije to imenovanje nazvale su političkim pritiskom na zdravstvo u Sarajevu. Dr. Izetbegović je supruga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Pravednost snage naroda posebno će osjetit oni klevetnici koji su se usudili ustvrditi da su te izdajice pogbjegle iz KCUS-a zbog mobinga generalne direktorice dr. Sebije Izetbegović i njenog tima, a ti pokvarenjaci čak u svoja laprdanja upliću i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, inače po zanimanju supruga unamanam hazreti generalne direktorice dr. Sebije Izetbegović, a on ni luk jeo ni lukom miriso. Čovjek ne radi u KCUS-u i sa kolektivnom bježanijom izdajica nema baš nikakve veze. Njegova “jedina krivica” je u ovom slučaju činjenica da je on legalni suprug doktorice Sebije Izetbegović.

Dalje, ooptuženi će morati objasniti na potpuno neutralnom i nepristrasnom Prijekom sudu KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - patriotske NARODNE PRAVDE svoje veleizdajničke izjave da je naša direktorica devastirala sarajevsko zdravstvo..gospodo izdajnici, pripremite se odgovoriti na pitanje: “ Za koje vi mračne sile radite i kojih neprijateljskih agentura ste neprikriveni špijuni?.

Eški vas! Prodali ste se kojekakvim nevladinim agenturama koje šire klevete da je kolektivnim bjegom doktora – izdajica sa KCUS-a dovodena u pitanje i edukacija budućih generacija ljekara. Sve skupa može imati nesagledive posljedice po zdravastveni sistem Bosni i Hercegovini.

-O čemu buncate? Nikad mi nećemo imati manjak doktora, dok je nama u KCUS-u našeg bratskog Medicinskog fakulteta, koji svake godine nama proizvodi toliko novih doktora koji lahko mogu popuniti i popunit će vaša izdajnička mjesta

- Šta?! Velite da mladi doktori nemaju iskustva! Pa šta?! Niste ga ni vi imali kad ste bili početnici. Iskustvo se stiče vremenom, a uostalom skoro sve se može pročitati na Internetu, lijepo googlate svaki dan i nađete sve i eto iskustva, plus znanje nas njihovih mentora koji će ih naoružati znanjem svjetskog nivoa.

Uporni ste pitate: “A nastavna baza?” Ni to nije problem. Imamo dovoljno profesora čije je znanje na svjetskom nivou. Oni će “probrati” najambicijoznije najajtalentovatije novoproizvedene doktore, pa će him biti mentori za magistrate i doktorate nauka i znanosti. Mentorski rad će biti stimulisat sukladno našem pravilniku o proizvodnji magistara nauka i doktora od nauka i znanosti. Za jednog proizvedenog magistra 900 bodeva ili 900 KM plus PDV, a za jednog proizvedenog doktora nauka ili znanosti 1800 bodeva plus PDV.

Još se usuđujete pitati: “ A šta je sa naučnim radovima te nove nastavne baze koja će biti naš zdrav podmladak? ”

-Nejma ba problema izdajice! Ne brigajte se! Mi imamo naš “Medecinski arhiv” koji ima tradiciju od zadnjeg sultana Abdul Hamida, Allah rahmetejle. Tu će objavljivati svoje naučne i stručne radove. Ima tu jedan naš uhodati system. Vako ide – jedan obijavi jedan rad i on je na primjer prvi autor, ali dopiše još desetak kolega. Onda na red dolazi drugi koji sebe metne za prvog autora, pa on velikodušno dopiše dvadesetak kolega i sve tako. Eto vam naučnih radeva ko sitnog ćevapa. Ako je naša direktorica uspjela imati više nučnih radeva od one harambašice izdajica KCUS-a one notorne Senke Dinarevićka, koja je šatro akademik u Sarajvu, neka zna da će je direktorica išćerat i iz Akademije, kad je zazmemo i metnemo svoje bogme akademike, a za prdsjednicu ZNA SE koju, onu iza koje stoji SNAGA NAUKA! BOgme ona dopisivl svoje jrane, nju redovno dopisivli njezini jarani I sve je čisto bistro, sve po zakonu Kko mudro veli Njezin komšija sa Poljina Prof.Dr Nedžad Branković.

I Ne prestajete, pa pitate: “ Kako će se nučnici cijelog svijeta uvjeriti u superiornost medicinske nauke u Bosni, kad su naučni radovi štampati u Medecinskom arhivu na bosanskom jeziku, koji malo ko od njih zna? Većina piše na engleskom što je općeprihvaćeno pravilo, je najviše čitatelja medicinske literature piše i objavljuje naučne priloge na engleskom jeziku. Ha.. a šta sad?! Imate li i na ovo suvisli odgovor?

.Imamo odgovor bando izdjnićl nepoprvljiv. Joj vas, jeste vala pravi blećci! Svaki onaj svijetski naučenjak koji je baš uporan da se napoji na našem vrelu nauke i da nešta od nas nauči, lahko će u tome uspjeti. Samo otvori Google translate Bosnian to English, pa ljepo čitav rad ukuca n bosanskom, klikne i eto ga na engleskom. Preostaju mu samo zahvati copy – paste i print i eto mu pred nosem bosanskog medecinskog nučnog rada sprevedenog sa bosanskog jezika na engleski, pa ljepo legi na sećiji i čita, uživa i divi se.

Evo raji diljem svijeta spiska izdajnika koji će uskoro biti sudski goniti pred neutralnimm i nepristrasnimm Prijekimm sudom KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - patriotske NARODNE PRAVDE.

Nepotpuni spisak izdajnika, bićhih još:

Harambaša izdajnika liderica, šatro akademik ANUBiHBivša Prof.dr. Senka Dinarević , pedijatrija
Prof.dr. Nenad Vanis,  gastroenterohepatologija
Prof.dr. Rusmir Mesihović, gastroenterohepatologija  
Prof.dr. Goran Akšamija, abdominalna hirurgija
Prof.dr. Reuf Karabeg, plastična hirurgija
Prof.dr. Nedžad Šehović,  abdominalna hirurgija
Prof.dr. Velija Zelija Ašimi, endokrinologija
Doc.dr. Ismar Raščić, abdominalna hirurgija
Prof.dr. Mirsad Kacila, kardiohirurgija
Prof.dr. Ajša Meholjić, dječija fizijatrija
Doc. dr. Adnan Hadžimuratović, dječija hirurgija
Doc.dr. Alden Prcić, urologija  
Doc.dr. Mehmed Kulić, invazivna kardiologija
Dr.sc.dr. Selma Vanis, dječija anestezija
Prim.dr. Alemko Čvorak, plastična hirurgija
Prim.dr. Alija Agincic, plastična hirurgija
Prim.dr. Suvad Karčić, oftamologija
Mr.sc.dr. Huda Hajjir Karčić, oftamologija
Dr. Sabina Kurtagić, subspecijalista dječije gastroeneterologije
Mr.sc.dr. Ivanka Hizar, psihijatrija
Dr. Samra Soškić, dermatologija
Dr.sc. Rijad Konjhodžić, molekularna biologija
Dr. Anes Mašović
Mr.sci.med. dr. Nina Solaković, specijalista dermatovenerologije
Dr. Samra Soskić, kožne bolesti
Dr. Majda Jukić, kožne bolesti
Dr. Nusreta Hadzimuratović, kardiohirurški anesteziolog
Prof.dr. Jasenko Karamehić, Klinička imunologija
Prof.dr. Aida Pilav
Dr. Haris Vukas, vaskularni hirurg
Prof.dr. Emir Solaković, vaskularni hirurg (penzija)
Dr. Benjamin Bejtović, maksilofacijalna hirurgija
Dr. Amir Hadzić, infektivne bolesti
Mr.sc.dr. Adnan Delic, kardiologija
Dr. Suad Rožajac, anestezija
Dr. Mubera Hasanovic, pedijatrija
Prim.dr. Alma Mujanovic-Narančić, endokrinologija
Dr. Dragan Đokanović, neonatalna pedijatrija
Dr. Nermin Muminbasić, ginekologija
Dr. Amina Rovčanin, ginekologija
Mr.sc. dr. Edin Avdagić, neuroradiologija
Mr.sc. dr. Edin Omerbašić, kardiologija novorođenčadi
Mr.sc. dr. Mirza Kozarić, ginekologija
Mr.sc.dr. Anela Sofic-Kasumović, ginekologija
Prof.dr. Đemo Subašić, dipl.biolog, klinička imunologija
Dr. Harun Lepara, oftamologija
Dr. Esad Brigić, subspecijalista dječije gastroeneterologije
Dr. Aladin Čarovac, dječija radiologija
Dr. Emir Alispahić, anestezija
Dr.sc. Sanko Pandur, dječija kardiohirurgija
Dr. Hasan Tanovic, ortopedija
Dr. Senad Maksić, ortopedija
Dr. Semin Bećirbegović, ortopedija
Dr.sc. Semir Vranic, patologija
Dr. Srebrenko Vuković, anestezija
Prim.dr. Rusmir Ajanović, interventna kardiologija
Dr. Faris Hasečić, ortopedija
Doc.dr. Harun Avdagić, kardiologija
Prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, ortopedija
Dr. Kenan Nahodović, gastroeneterologija
Dr. Lana Mulabegovic Hadžić, kardiologija
Dr. Esada Kominlija, anestezija
Dr. Marina Delić
Prof.dr. Jasmina Alajbegović-Halimić, Klinika za očne bolesti
Dr. Aida Bjelopoljak, ginekologija
Dr. Jasna Dervoz, anestezija
Doc.dr.sc. Muhamed Đedović, vaskularna hirurgija
Prof.dr. Mirza Biščević, ortopedija
Mr.sc. Avdulah Hasanagić, neurohirurgija, ima ih još hipten

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search