LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Prilozi iz psihotoksikologije Psihotoksikologija
Psihotoksikologija

 

Opet kama-sutra ili prekosutra?!

Nadan Filipović

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je prilikom službene posjete Italiji izjavio za talijanski list Corriere della Sera: "U Srebrenici se nije dogodio genocid. Riječ je o pojedinačnoj krivnji pripadnika srpskog naroda. Srbijanski parlament je osudio ovaj zločin, ali nije kazao da je riječ o genocidu. Niti jedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja.”

Nikolić je dalje kazao: “Radovan Karadžić i Ratko Mladić su trenutno u Haagu i protiv njih se vodi postupak. Ja smatram da su oni nevini i da ih se takvim mora smatrati, sve dok im se ne dokaže krivnja.”

Šta reći na ovakve riječi?

To nije ništa do otrovni jezik prononsiranog četnika, čak dapače glavatog četničkog vojvode za kojeg je glasalo preko pola srpskih glasača. Te riječi ne mogu biti ništa drugo nego najava novog klanja na Balkanu, svakako ako to okolnosti dopuste.

Tomislavu Nikoliću se, međutim, mora dati za pravo kada kaže da nijedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici. Skoro da je u pravu, jer ja lično na prste jedne ili obje ruke mogu nabrojati Srbe koji imaju “muda” i obraza prevaliti preko usta “U Srebrenici je napravljen genocid”. Ta skoro apsolutna svesrpska šutnja je u stvarnosti ne samo prećutno odobravanje genocida provedenog nad Bošnjacima na skoro cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, već i potencijalna mentalna priprema planiranja njegovog temeljitijeg ponavljanja.

Ali, ne zaboravimo da nema više savezne bezdan blagajne u Beogradu da Srbiju izdašno hrani, a ni četničke JNA da je tenkovima i topovima brani. Sada Srbija puca iz praznog pištolja. Kakva bre sila?! K..cu za uši je Srbija pala. I umjesto da se bre-breji bre poklope uvetima po tikvama još velikosrpstvom drogirani srpski levati puše ove priče kopača raka na Kragujevačkom groblju. Takvi kao Nikolić će, ako bog da, iskopati raku i ovom teškom psihijatrijskom bolesniku na Balkanu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search