LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Feljton - Sve o alternativnim liječenjima raka Varalica Prodan Hristov je tvrdio da liječi rak sa 82% uspjeha
Varalica Prodan Hristov je tvrdio da liječi rak sa 82% uspjeha PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 15:35

Nadan Filipović

U pogolemij galeriji bjelosvjetskih varalica koje su “uspješno liječile rak” značajno mjesto zauzima Prodan Hristov, Bugarin iz sela Mračenik u blizini gradića Karlovo. On je davno plasirao priču o svom “eliksiru za rak” koji je nazvao “Antimalignocyt” ili "CH-23". Hristov je još 1955. godine emigrirao u Austriju gdje je u Beču počeo studirati medicinu. Uspješno je završio sedam semestara, ali se iz nepoznatih razloga predomislio, te nastavio studirati biokemiju i stekao je zvanje diplomiranog biokemičara. Šest mjeseci nakon diplomiranja plasirao je austrijskoj javnosti bombastičnu novost da je izmislio lijek protiv raka, Antimalignocyt. Prema uputstvima koje je dao sam Prodan Hristov Antimalignocyt se aplicirao intravenskim putem, a naveo je da je pripravljen od aktivnih komponenti iz dvije biljke:  jedne specije Božura (Paeonia peregrine) i Divizme (Verbascum thapsus). Navodno je svaka ampula Antimalignocyt-a sadržavala 500 miligrama smjese aktivnih supstanci spomenurih biljki uz dodataka aminokiselina glicina, alanina, valina, serina, cisteina i asparaginske kiseline. Hristov je tvrdio da tretman raka pomoću Antimalignocyt-a traje dva mjeseca. Nadalje je tvrdio da Antimalignocyt veoma uspješno liječi sve tipove raka i to tako što uništava ćelije raka, a pri tome uopšte ne oštećuje zdrave ćelije. Prema Hristovu njegov Antimalignocyt je bio 100% netoksičan.

Početkom šezdesetih je tvrdio da je tretirao čak 1.053 pacijenta oboljela od različitih formi raka i da je uspješnost kompletnog izlječenja bila 82%. Hristov je 1967. godine otvorio privatnu kliniku u Njemačkoj u kojoj je “liječio” oko 600 pacijenata, sve dok njemačke vlasti nisu zatvorile tu njegovu kliniku. Naime, on se jako obogatio na nesreći tih praktički neizlječivih bolesnika. Jednonedeljni tretman pomoću Antimalignocyt-a je naplaćivao po 3.000 njemačkih maraca. Nakon jedne godine prakticiranja Bavarska ljekarska komora je podigla tužbu protiv Hristova, a njemačka policija je uskoro isposlovala da Hristov bude izbačen iz Njemačke bez prava da više ikad u njoj boravi, čak ni kao turist. No, prevarant se odmah snašao i našao utičište u komšiluku, u Beču, gdje i sada živi i “na crno liječi” neizlečive bolesnike.

Američki naučnici iz American Cancer Society su se dokopali jednog seta Antimalignocyt-a (SH-23) i započeli istraživanja. Dokazali su da se radi o još jednom prevarantu i da Antimalignocyt nema nikakvog uspjeha u tretmanu raka. (Unproven methods of cancer treatment: CH-23. CA—A Cancer Journal for Clinicians 18:174-175, 1968, Unproven methods of cancer treatment: Issels Combination therapy. CA—A Cancer Journal for Clinicians 22:188-191, 1972)

U isto vrijeme Prof.Dr Fleischacker i saradnici iz bolnice Hanusch u Beču su izvršili istraživanje o eventualnoj djelotvornosti Antimalignocyt-a i neovisno od američkih kolega su dokazali da se radi o preparatu koji nema apsolutno nikakvog djelovanja na bilo koju vrstu raka.

Kasnije je Hristov pokušao svoj Antimalignocyt registrirati u Bugarskoj, ali bez uspjeha. Sada, prema vijestima iz Makedonije, pokušava tamo da ga registrira, ali će biti slaba fajda i od tog pokušaja.  

Eto, tako je raskrinkan i Prodan Hristov, varalica koji je na mukama nesretnih ljudi zaradio ogroman novac. Dobro je i prošao, jer takav kriminalac i svi njemu slični bi trebali biti sudski procesuirani i upućeni na dugogodišnje robije. Ne daj mu bože da je te prevare pokušao izvesti u Australiji. Crno bi mu se pisalo!

Jedino što se mora priznati je da Prodan Hristov nije baš previše pretjerivao u tvrdnji o efikasnosti svog Antimalignocyt –a. Prema njegovim tvrdnjama Antimalignocyt je bio 82% efikasan u liječenju svakog oblika raka. Barem je tu varalica Hristov bio “skromniji” u poređenju sa nekim svojim “kolegama”, izlapjelim i potpuno nekritičkim budaletinama seljačkog mentalnog sklopa, koje prepotentno tvrde da imaju 99% efikasan lijek za svaku vrstu raka. Bože me sačuvaj kakvih sve budala nema. No, budala među ljudima i drva u šumi nikad ne može faliti. 

Ažurirano: Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 15:48
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search