LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Alternativna medicina
Rak - alternativni tretmani i prevare
Subota, 03 Kolovoz 2013 14:51

Varalica Edward Sopcak i preparat CanCell koji bajagi “uspješno liječi 80% svih vrsta raka”

Nadan Filipović

Varalica je uvijek bilo i bit će ih do kijametskog dana, svakako dok god ima i naivnih ljudi, a i teških bolesnika. Varalice koje tvrde da uspješno liječe svaki oblik raka dobro znaju da njihove tvrdnje prosto gutaju ne samo oboljeli, već i članovi familije oboljelog, te njegovi ostali najbliži, ali i preostali, u takvim teškim situacijama  vjerni prijatelji, jer “ko se davi, i za slamku se hvata”.

Jedan iz pogoleme galerije beskrupuloznih varalica – “svemoćnih iscjelitelja” svih, pa i najtežih oblika i stadija raka bio je diplomirani inženjer metalurgije Edward Sopcak. Taj varalica, koji je doduše bio relativno umjeren u “telalenju” svog lijeka protiv raka, “izmislio” je i u prevarantsku praksu uveo svoj “čarobni preparat” CanCell. Za navedeni preparat Sopcak je tvrdio da liječi rak u 80% slučajeva, što je, ono što se u narodu zna kazati – “brat bratu” skromnije od izjava jednog našeg ocvalog cirkuzanera čiji je lijek bajagi 99% efikasan, a što jedino može podrazumijevati da je 99% uspješan ili da sa 99% - tnim uspjehom liječi svaki oblik raka, svakako uz obećanje za vraćanje para ako liječenje ne uspije, a to je u samo 20-25% slučajeva. Koja budalaština, dragi bože!!! No, pustimo sada tog našeg ofucanog “doktora Münchausena”, starog lažovčinu i šatrologa, koji je, po mom ličnom mišljenju, više problem čuvara zakona ili šireg psihijatrijskog kolegija specijalista koji se bave socijalnom psihopatologijom.

 
Novosti iz alternativne medicine
Četvrtak, 20 Lipanj 2013 11:24

Tribulus terrestris - biljka koje stimulativno djeluje na energetski status organizma

Nadan Filipović

Postoje određene biljke koje mogu značajno pomoći u prevladavanju stresnih situacija i koje na potpuno prirodan način pomažu da se obnove i normaliziraju izvori energije u organizmu.

Tribulus terrestris je jedna od najboljih biljki koje regeneriraju energetski status organizma. Još u staroj Grčkoj, antičkom Rimu, te u Indiji i Kini ova biljka se koristila kao tonik koji podmlađuje, pojačava snagu mišića i izuzetno pozitivno utječe na hormonalni status. Ta je biljka toliko dobra da je svakodnevno koristi veliki broj vrhunskih svjetskih sportista.

Tribulus terrestris zaista djeluje tako da povečava koncentraciju testosterona (muškog spolnog hormona) u krvi čak i do 30-50% i tako stimulativno djeluje na povečanje ne samo fizičke energije u tijelu, već djeluje i na povečanje mišićne mase. Zbog te činjenice Tribulus terrestris je prava “muška energetska biljka”, premda postoje naučna objašnjenja da je mogu koristiti i žene, no, ja ne dijelim takvo mišljenje.

 
Rak - alternativni tretmani i prevare
Petak, 14 Lipanj 2013 16:29

Aparatura doktora Rife-a za 100% - tno “liječenje” raka i drugih neizlječivih bolesti

Nadan Filipović

Posla mi jaran Kemo Huseinćehajić jednu reklamu za “čudotvorni” aparat koji navodno liječi sve oblike raka, AIDS, multiplu sklerozu, artritis, lumbago, astmu,  sve bakterijske infekcije, Crohnovu bolest, psorijazu, hepatitis B, hepatitis C, i još pedesetak kojekakvih najtežih bolešćina. Ta “čarobna” kutija nije ni skupa – samo 1.900 eura!!! A kad bolesnik i njegovi najbliži pročitaju opis za upotrebu i “svjedočanstva o uspješnosti izlječenja” uvide da je ovaj aparat bir iladž, pa kad se kupi aparat i nauči njime rukovati nema te haste koju ne može ponovo dovesti u potpuno zdravo stanje.

No, koliko su na kratke staze trajna varanja kojekakvih samoproglašenih eksperata za 99% liječenje raka s garancijom povrata para u slučaju neuspjeha, spomenuta “RIFE-terapija” je upravo proslavila osamdeseti rođendan. To je još jedan dokaz da kvazinaučno utemeljene prevare, nafilovane šatro – naučnim izrazima, kamarama i kamarama bajagi svjedočanstava pacijenata navodno izliječenih ne samo od raka, već i od mase neizlječivih i veoma teško izlječivih boleština imaju mnogo, mnogo duži rok trajanja od kojekakvih tragikomičnih šibicarenja kojekakvih nedokuhanih prirodnih “onkologa” palanačkog ili seljačkog tipa kojim začuđeni svjedočimo.

 
Rak - alternativni tretmani i prevare
Nedjelja, 09 Lipanj 2013 10:38

Barefootov tretman raka i drugih teških bolesti pomoću koralnog kalcijuma – još jedna velika prevara

Nadan Filipović

“Koralni kalcijum” je naziv jednog dodatka hrani koji se dobija iz ostataka korala koji su pali na dno mora. Po kemijskom sastavu radi se o smjesi kalcijum karbonata, magnezijum karbonata i tragova drugih mineral. U alternativni “tretman” raka ga je uključio Robert Barefoot iz Wickenberga, Arizona koji je godinama izjavljivao da minerali iz korala dobiveni iz mora kod Okinawe u Japanu mogu uspješno liječiti sve oblike raka, ali i drugih najtežih bolesti. (Barefoot RR, Reich CS. The Calcium Factor: The Scientific Secret of Health and Youth 5th Edition. Southeastern, PA: Triad Marketing, 2002) Kad su novine širom svijeta objavili ovu vijest nastala je prava pomama za tim “čarobnim lijekom”. Barefoot se jednostavno nametnuo svjetskoj javnosti jer je stalno putovao i držao predavanja u USA, Evropi, Aziji, itd., objavio je dvije tridesetminutne reportaže o koralnom kalciju kao lijeku za rak, a dao je novinarima na stotine intervjua. Njegova knjiga “The Calcium Factor” objavljena je ranije, još 1992. godine i doživjela je nekoliko izdanja. Prema Amazonovoj rang listi iz 2003. godine bila je na 412 – tom mjestu najčitanijih knjiga u svijetu. Njegova web – stranica “Barefoot's Cure America” - k Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript bila je veliki hit nas Internetu, ali je 2003. godine Američka komisija za trgovinu (U.S. Federal Trade Commission) učinila sve da se ta stranica trajno ugasi.

 
Novosti iz alternativne medicine
Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 08:11

Mate čaj - Yerba Mate - Ilex paraguariensis

Nadan Filipović

Otvori li se na Google-u pojam “Yerba Mate” sa ekrana nas odmah zapljusne “tsunami” od preko tri miliona “referenci” o tom čaju. Kad se, opet, lagano prošeta po bazama naučnih podataka i radova koji se tiču spomenute biljke onda se nađe oko stotinjak relevantnih podataka vrijednih pažnje prosječnog potrošača.

Mate čaj (yerba mate) se koristi od davnina na područjima Paragvaja i Brazila, a u zadnjih je tridesetak godina postao veoma popularan osvježavajući napitak širom svijeta. Mnogi stručnjaci tvrde da ovaj čaj povećava opći nivo energije, pomaže u “sagorijevanju” masti, inhibira apetit, stimulira probavu, “čisti” crijeva, ublažava bolove, pojačava izlučivanje žuči, pojačava imunitet, pojačava memoriju, djeluje antioksidativno, smanjuje nivo “štetnog” LDL-holesterola, jača rad srca, pozitivno djeluje na seksualnu energiju, itd.

Međutim, u takvim tvrdnjama ima i istine, ali i pretjerivanja.

 
Novosti iz alternativne medicine
Srijeda, 03 Travanj 2013 09:45

Vidac (Eyebright, Euphrasia officinalis) – nomen est omen

Nadan Filipović

Vidac (Euphrasia officinalis) ima veoma dugu tradiciju u tretmanu različitih problema sa očima. I danas je u širokoj upotrebi ne samo u herbalizmu i narodnoj medicini, već i u klasičnoj medicini. Preparati pripravljeni od ove biljke jako povoljno djeluju na mukozne membrane očiju (sluzokoža očiju), te su najbolje prirodno sredstvo za upalu konjunktiva (konjunktivitis) i upale očnih kapaka (blefaritis). Odavno je poznato da je ova biljka pravi izbor kod svake upale ili katara oka. Pored toga vidac je veoma uspješno prirodno ljekovito sredstvo za liječenje određenih alergija koje znaju zahvatiti oči, srednje uho, sinuse i nosnu šupljinu. Za tretman sinusitisa, alergije na polen (hay fever allergy), upalu gornjih disajnih puteva i upale sinusa koristi se čaj od ove biljke, a za upale oka kao što je konjunktivitis ili upale očnih kapaka, kao što je blefaritis, koriste se takozvane infuzije pripremljene od vidca, i to za ispiranje očiju, ali i kao kapi, svakako sa svim prethodnim mjerama opreza u pripravljanju.

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 10 od 14

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search