LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Alternativna medicina
Terminalia arjuna – “zlatna biljka” za anginu pectoris i druga srčana obolenja
Četvrtak, 12 Svibanj 2011 21:42

Nadan Filipović

Terminalia arjuna je ljekovita biljka koja ima veoma dugu historiju. Ta biljka je jedan od najvažnijih prirodnih lijekova za sva srčana obolenja. Koristi se preko dvije tisuće godina u Ayurvedsoj (ajurvedskoj) medicini. Svi doktori ajurvedske medicine su jedinstveni u tvrdnji da je spomenuta biljka pravi eliksir za sva srčana obolenja, kao naprimjer za anginu pectoris, pericarditis, srčana obolenja koja imaju za komplikaciju endocarditis, obolenja srčanih arterija, a koja su u ajurvedskoj medicine grupirane u kategoriju “hritoga”.

 
Hej raja! Senada Softić – Telalović mi je postavila stručnu psihijatrijsku dijagnozu! Napisala je da sam manijak i ludjak. Bravo doktorice!
Subota, 26 Ožujak 2011 00:08

Nadan Filipović

Naša agilna, možda preagilna i po svoj prilici doživotna pr(e)dsjednica Vijeća BiH – organizacija Australije, nesvjesno je „obogatila“ svoje tri zasada poznate biografije. Zašto zasada? Po svoj prilici “rasijala” ih je okolo još nekoliko, no, ja čekam da ih imam sve „crno na bijelo“. Cirkus se nastavlja! Umjesto da se izjasni o svoje tri različite biografije, ona, magistar nauka, specijalist nečega sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završenik Postiplomskog studija na Sveučilištu u Zagrebu, diplomand Filozofskog fakulteta Univerziteta Deakin, nositelj odlikovanja Centenary medal – Queen Elizabeth II, ambasador Univerziteta u Sarajevu, bogme evo postade i doktorica medicine – specijalist za psihijatriju. Gdje li je završila medicinu i ko joj dade diplomu specijaliste za psihijatriju, ja ne znam, ali eto, bez moje volje postadoh pacijentom ove osobe nakićene titulama u čije vjerodostojnosti niko ne smije posumnjati. Ta hipertalentirana i svestrana intelektualka, samozvana doktorica – specijalist za psihijatriju mi je već nekoliko puta postavila stručnu dijagnozu, a da ja, odabrani pacijent, nikad nisam bio ni u njenoj organizaciji, a ni u privatnoj ordinaciji. Prva dijagnoza koju mi je još 2008 godine postavila doktorica Senada je da sam manijak.

 
Hemoroidi – problem koji se može jako dobro sanirati primjenom kriotretmana i jedne masti pripravljene od ljekovitog bilja
Subota, 20 Studeni 2010 07:52

Nadan Filipović

Veoma veliki procenat australijske populacije pati od hemoroida, kako vanjskih tako i unutrašnjih. Prema podacima doktora Charles, Miller i Fahridina koji su u junu ove godine publicirani u stručnom časopisu „Australian Family Physician“ australijski  ljekari opšte prakse odnosno general practitioneri (GP) su samo u toku prošle 2009. godine imali preko 800.000 intervencija u vezi sa vanjskim ili unutrašnjim hemoroidima. Od hemoroida posebno pate osobe koje rade kao vozači, taksisti, gojazne osobe, oni koji po desetak sati sjede pred kompjuterom, ali svakako i žene nakon porođaja, itd.

 
Liječenje raka - Iscador - preparat dobijen iz jedne vrste imele (Viscum album)
Nedjelja, 05 Rujan 2010 13:30

Iscador je zaštićeno ime preparata koji se pripravlja posebnom fermentacionom tehnologijom samo iz određenih vrsta imele (Viscum album), i to samo evropskih vrsta imele. Američke i azijske vrste imele ne sadrže u sebi one aktivne supstance koje su osnova biološke aktivnosti Iscadora. Imela je popuparazitska biljka koja egzistira u simbiozi sa borom, hrastom, brijestom i jabukom. Iscador se pripravlja fermentiranjem vodenog ekstrakta imele sa bakterijom Lactobacillus plantarum. Produkt fermentacije se miješa i filtrira sa ciljem da se uklone bakterije prije standardizacije preparata i proizvodnje ampula za injekcije. Neki eksperti preporučuju dodatak homeopatskih doza teških metala kao što su živa, srebro ili bakar, a taj dodatak zavisi od tipa raka koji se tretira.

 
« Početak«11121314»Kraj »

Stranica 14 od 14

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search