LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost
Bingo efendija javlja iz Sarajva - misterijozno janje na ražnju
Srijeda, 03 Svibanj 2017 16:35

 

Zisko i janjeZisko nije, pa ko li je ondak okretatelj misterijoznog janjeta na Ferhadiji???

Bingo efendija, partajm hođa, teletualac-alim

(Na sliki ljevo je Zisko, a desno je misterijozno janje)

Klix.ba je obijavijo ovu vjest da je moj jaran okrenijo janje u Ferhadiji (citiram) - Aziz Gluščević Zisko, pjevač i dugogodišnji showman iz Goražda danas je u centru Sarajeva "okrenuo" jagnje i napravio feštu za slučajne prolaznike i turiste koji su zastajali da se fotografišu. Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada u danas poprilično praznom Sarajevu zabave nije nedostajalo. Za to se pobrinuo popularni Zisko, koji je s prijateljima "okrenuo" jagnje i organizirao veselje na glavnoj sarajevskoj šetnici. Jagnje na ražnju bio je nezaobilazan detalj, a ulicom Ferhadija prolamala se pjesma i zvuk harmonike. Nakon što je u medijima objavljena informacija i fotografije da je Aziz Gluščević Zisko, pjevač i dugogodišnji showman, iz Goražda, povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada u Ferhadiji u centru Sarajeva "okrenuo" janje i napravio feštu za slučajne prolaznike i turiste, a što je izazvalo brojne reakcije, na Facebook-u se oglasio i Zisko:

- Dragi građani, ja nisam okrenuo janje. Ja sam naišao, a muzika i turisti su već bili tu. Neko je napisao da sam ja okrenuo janje, a ja sam samo sjedio tu. Ja sam patriota naše BiH i ne bih to sebi nikad dozvolio, napisao je Zisko na Facebook- u.

Kasnije je na Bportalu.ba i na Faktoru premijer Kantona Sarajvo Elmedin Konaković reko: “Primitivizam, urbicid urbicid, prekršaj, cirkus".

Eški premjera!

Ma, krivo mu što i on nije bijo tude da ga zapanu dva špinjetka i plećka. I pokoja hladna piva klipača! He-he-he, naučijo je Elmedin na đabića-muftića hape i cuge i janjetine na premjerske guzove. Zato je on ba popizdijo.

A evo šta kaže u mene mi jaran Zisko o svemu tome što bomba premjer Kantona Sarajvo narezlilti Elmedin Konaković.

Zisko je odlućan u ovom dematiju: “Ma nisam ja okretao janje. Gdje ću ja okretat', kad nije moja kafana. Ja sam slučajno naišao, čuo muziku i pjesmu, svratio malo, zapjevao malo... Bilo je turista iz Slovenije, Turske, Dubaija, iz Zagreba, Beograda... Oni pjevali, pa tako i ja malo bio tu, zapjev'o i zaigr'o i otiš'o. Ja sam sjeo pored vatre da se malo ugrijem. Nemam pojma ni ko je donio janje, ni da li ga je neko okretao ili je došlo pečeno. Otkud ja znam čije je janje - kazao je Zisko za Faktor.

U svom stilu je odgovorio i svima koji su se, bez prethodne provjere o tome čiji je ražanj zaista, obrušili na Ziska.

- A na koga će se obrušiti nego na mene, kad sam ondje bio najpoznatiji i najpopularniji. Niko nije bio poznatiji od mene. To je neka ljubomora. Možda ima i politike. Ne znam šta je. Nema razloga za to. Ja volim sport i muziku i mene ništa drugo i ne zanima, ni politika, ni janje. Vidio sam lijepo druženje, lijepe žene, bili su tu i turisti. Šta ja mogu što nisu bili drugi, nisam ja kriv - kazao nam je Zisko. Tako zakljućuju u Bportalu i Faktoru.

 
Bingo efendija dobio emajla sa ataćmentom
Utorak, 02 Svibanj 2017 21:10

 

DodoI Dodig se slaže sa kolegicom, gospođom Mirsadom Hadžić, da se hali ne daje ime Gorana Čengića

Bingo efendija uoči tajnog tehvida Dodigovoj neni

(na sliki je Dodo prija tajnog tehvida njegovoj najdražoj neni)

Poslo sam emajla Dodigu sa pitanjem jel on zato da se sportskoj hali u Novom Sarajvu dadne ili nedadne ime Gorana Čengića. Bio je nešto zauzet oko tajnog tehvida za njegovu rahmetli nenu. Ne voli on puno prićati o neni jerbo bi mog'o kod svojih srbova zijanit' na popularitetu zbog radi toga što je i on d'jelom musliman odnosno Bošnjak. Ima jedna tajna genetićka veza. He-he-he!

Prič'o mi je prija u Titagino vr'jeme kad nije bijo vako srbast da je plaho begenis'o svoju nenu koja ga je k'o malehnog nosala i nosala kad bi mu mater i otac otiđi na muzike a njeg ostavi s nenom pa bi on u bešiki ili dubku zakamići. Tol'ko puta je spominj'o to nosanje da sam mu znao rijet: “Eeee, vallahi billahi, žao mi je što te nije đegod glavom na beton bacila, kol'ko si dosadan sa tom tvojom nenom!!!”

Evo šta piše: “Jarane Bingo, igrali smo se kao dijetovi i uspomene ostaju. Što se tiče pitanja o hali u Novom Sarajevu (Novom Teheranu, he-he-he, moram malkice zbog mojih hajvana ovdi) apsolutno se slažem sa odlukom Komisije na čelu sa kolegicom viječnicom gospođom Mirsadom Hadžić.

Brate si mi dragi, ne valja mu ime za etnički skoro očišćeno Sarajevo, dok mi u Republici Srpskoj živimo 100% multietnički. K'o prvo ne valja mu ime, srpskasto je Goran, a da je bijo naš srbski rukometaš pa ga ubile balije - Turci nebi išlo ni ovde, naprimjer da se sportskoj hali u Boriku dadne prezime Čengić. Svako srbsko djete zna kakav je genocid i holokaust nad nama napravio njegov predak Smailaga Čengić. Jasenovac je bio mala maca prema strašnom Smailagi Čengiću.

K'o drugo, imate vi tamo nekoliko heroja koji su prije tog rukometaša zaslužili da se hali dadne njihovo ime. Na primijer, po imenu onog velikomučenika Amira Zukića, Bakirovog partijskog sekretara, koji legi bez veze, zavidni mu na kućerku što ga je napravio otkidajući od usta i što je zapošljavao djecu pripadnika svoje partije. Pa koga će, ako neće djecu partijskih kolega. Taj isti Amir Zukić je bio tajni agent odbrane Sarajeva jer se uvijek presvlačio u cursko ruho, u dimije i hod'o pokriven k'o visoka cura i k'o cura trk'o Baščaršijom. Ostali majmuni koji se nisu obukli u dimije i pokrili - njih bi gonilo hajde hajvani juriš na Trebević, na Žuč i okolo. Šef Amirov Bakir k'o pi.ka se krio u već 100% opuhanom trezoru (opuhala pare šatro Hajra Balorda, he-he-he), a Amir pravi heroj u dimijama i pod zarom laganice šeće gradom. Amira u SDA, doduše iza leđa, iz zezancije nazivaju “golema lezbejka”.

Doduše, mogli bi esdeaovci dati ime toj hali i po onom SDA-ministru što je pobjegao iz već blokiranog Sarajeva preobučen u staru nenu ihtijarku, dakle u dimije, profesorske glavuše maskirane jamenijom i velikim starinskim naočalama sa staklima kao dna od tegle. U drhtavim rukama tespih i Kuran. Pravi heroj! Iskoristio je ministarski autoritet pa ujagmio vozilo Hitne pomoći sa šoferom Srbinom, pa su se ministar i njegov zamjenik, isto Srbin, potrpali u vozilo i nagarili. Zamjenik ministra je šatro bio pratitelj stare i bolesne nene koja se zahvaljujući ministarskom autoritetu snabdjela lažnim identitetom na ime svoje majke i sa nalazima koje su mu napisali doktori (i sada živi i zdravi) prema kojim je „nena“ trebala da ide na hitno i neodloživo liječenje u Zagreb. I zaista je bilo najherojskije djelo provući se kroz sve naše linije i kroz našu teritoriju tako preobičen u nenu i dokopati se Zagreba, pa onda Švedske. To je onaj što ga u kuloarima SDA sada nazivaju Žujan-Minhauzen. Da, da, onaj lažni emeritus za Sarajevo je bio k'o fol profesor emeritus u Švedskoj, a njima gore spaldumio da je profesor emeritus u Sarajevu, pa je u Sarajevu švedski emeritus, a u Štokholmu sarajevski meritus. Prevara na dva fronta. Zaista je herojski hrabro varati u dvije države. Kako je ono moja rahmetli nena znala kazati, zapamtio sam – bardak ide na fiskiju dok se ne razbije, lažni emeritus je i gore i u Sarajevu totalno provaljen. Šveđani se koji su dugo pušili njegove lažnoemerituske dumine okrenuli su mu leđa i ne fermaju ga ni za suhu šljivu, starog lažovčinu. Ne daju mu više oko njih prismrditi. Ušutio se nešto. Prije je pisao debele knjige pune šege i budalaština, a sada je kao bubica. Mora biti da nešto sprema, stari varalica. 

Doduše, ako Mirsada Hanuma predloži i podrži da se ime poda po imenu tog ministra - nene pobjegulje – heroja odbrane Sarajeva, nemam ništa protiv. Dobro mu je ime, a i staro, bivše prezime, a kako je promjenijo prezime sviđat će se ono i Jakobu Finciju, zna on zašto. Uostalom, mislim da je najbolje dati ime pod kojim je herojski pobjegao, dakle, prije nego što je promijenio prezime.

Eto, toliko od mene.”

 
Bingo efendija o hali iz Novog Sarajva
Subota, 29 Travanj 2017 22:13

 

Mirsada HadžićMirsada hanuma Hadžić mi izijavila izijavu!!!!

Na sliki: hazreti Mirsada hanuma Hadžić u nama nam vjećnica koja se pravo sriktala i nabakamila za ovu izijavu koju je meni izijavila

Bingo efendija, uzimatelj izijave od Mirsade

Mirsada hanuma: “Hej ba Bingo-efendija, ja sam bila pravo zbunita. Nadigla sa golema frkuša nanas koji smo demokratski glasali protiv da budne naša sportska haaala imena Goran Čengić a oto je naše pravo da glasamo slobodno kakav je svijetski trend jerbo kakoćemo u Evropu ako nejma demokratije i slobode glasanja. Neg' velim ti oćinjeg mi vida da bi ja bo'me glasala da se dvorani poda ime od otog rukometaša za kojeg ja nisam ćula, a'l mu dragi efendija nešta ne valja ime. Meni lićno ono se osobno ne sviđa. Nebegenišem mu ime!!! Pa eto. He-he-hE!!!

Doćim, da se on na primjer zove Suvad ko u mene mi kolega vijećnik Suvad Spahović …he-he-he… ja bi izatrke glasala da se pušća dat' njegovo mu ime, al' 'vako – okej mu je prezime Čengić k'o prdsjednik od Sabora u nama nam Islamske zajenice, al' Goran, eeee…nemere ba, vlaško mu ime totale i frontale pa bi to morda moglo uzbihuzirit' građane Novog Sarajva koje ja džematile zastupam k'o moju bazu il' moj narod doduše mi svi smo Bakirev narod a ovi iz Novog Saraj'va su moj narod.

Doćim, hvala tebi poštovati alime Bingo efendija. Ti si meni plaho puno pomogo u ovom mom za mozak mi i srdašce niježno, teretu. Pade mi kamen sa srceta! Fala ti đe ćuo i đe ne ćuo što mi reće da Goran na arapskom znaći Hasan. Odlično. Poguraću druge ćlanove od u mene mi komisije da damo sportskoj hali ima “Hasan Čengić” a šta sprevedeno znači isto ko Goran Čengić. Svi će biti hepi. I raja naša glasači, i Islamska zajednica, a bome i u nama nam hazreti prdsjenik od Sabora IZ-e, naš Hasan, a to je na arapskom Goran.

Joooj, šta bi mi brez naših alima – teletualaca.  

A vako da budne Goran Čengić, nemere ba ljudi, biobi oto pravi zbunjitis.

 
Bingova dijoptrija
Srijeda, 15 Ožujak 2017 14:29

 

Bingo-novaBingo – efendija: Morem li ija koju moju rijet o otoj reviziji!

Bingo – efendija, po zanimanju efendija, hođa partajm, alim-espert i za međunarodno pravo

Vidim da su u nama nam naši Bakir i Sakib skupili na kamaru sve sarajevske alime na vjećanje u Vjećnici na ćelu sa mojim kolegom doktorom taze od islamskijeh nauka Husein efendijom Kavazovićem (Al Muki je reis meritus, a Huso jok on nije meritus jerbo ima da se još škola).

Naš Bakir je nabas ko talambas. A i Sakib mi je plaho sinpatićan. Sve obadva hih volim, svaka him dala, Allah hih je poslo nama Bošnjacima, al Bakiru mrven zamijeram što je pušćo bradicu jerbo se znade ko pušta brade kad jope krenu da nas kolju, a pogotovo sade kad nejma revizije pa nekako sud ko da porućiva: “Braćo ćetnici koljite hih, jerbo vidite nejma nikake kazne kolko god hina poklali!”

A Sakib je uvjek taze izbrijat i namirisat. Ko curica skockat.

Neg da mi budne dozvolito rijet i moju da se ćuje – Neznam što se digla volka frka oko kolega Sakiba i Bakira?

Sakibu zamijeram jedino nako kolegijalno i dobronamijerno što je imo nako najivan pisat pismo tom sudu u Hagu i pitat: “Hej sude, jesam li agenat il nisam?!”

Ćim je oto pito i to na ćagetu napismeno ovi skontali ako je agenat u takom duševnom stanju da nas pita jel on agenat il nije daklem on se nalazi u takoj psiološkoj situvaciji da ne zna jel il nije agenat hajmo otom blećku napisat da nije i da se mora on jope od prdsjedništva odnosno od tri prdsjednika jal potvrdit jal treba bit birat nanove za novog agenta.

I stvarno kako more bit agenat onaj koji suda pita jel on agenat?! Sasvim jasno - medecinska dijagnoza - more bit mala upala od velkog mozga jal velka upala od malog mozga. Dilema ostaje.”

Helem nejse!

Protutnjili i voz i vlak. Nejma od revizije u zadnji ćas ništa. Al pametan Sakib ba! Rasto u Tuholju na zraku i mozak mu se razvijo na kisiku na višoj nadmorskoj visini. Iako je on napismeno od suda u Hagu prija deset mijeseci dobijo da više nije agenat on se pred rajom i u Vjećnici na tom mudrom skupu najtelegntnijih mozgeva pravio da je agenat i oni što su sijedili anamo su avtomatski skontali – ma Sakib je naš agenat. Kostanta! I primo ljepo ljepu plaću ko agenat iako nije više bijo agenat.

Tika-tika taćke nejma parama vraćke!

I ćitam Sakib agenat koji nije agenat i Bakir u talu po našim novinama i na televizoru podućivaju sudije od suda u Hagu kako ne znaju radit i da ne rade kako treba i da su jedan kroz jedan teški levati za međunarodno pravo. Sudije u Hagu su to primile svom znanju i pokrile se ušima po glavušama i šute ko anamone da ne kažem kurve al ta šutnja je i znak da su Sakibove i Bakireve primijedbe dobra uputa za njiha kako ne treba radit. Istrukcije i to đab-đabice! Paziće ubuduće da ne sefe ko ovaj puta!

 
Bingova dijoptrija
Subota, 28 Siječanj 2017 10:33

 

MukiŠto je višlje kleveta i laži meritus nam miliji i draži!!!!

Bingo-efendija, imamćić u prićuvi, honolarac

(na sliki: kolega meritus raširijo mubarek rukice i krisno: Joooj vlašino Šimiću kad te ujagmim ovim ću te vijerskim rukama šerijatski zadavit il kako prof.dr Sebija kaže još bolje - grkljan ću ti išćupat!)

Ljudi moji, tobe jarabi, tobe estagfirullah, šta se sve po Bosnici dozvoljava. Pogledajte ba šta ovaj vlašina Šimić piše o u nama nam rejsu meritusu profesoru i doktoru od islamskijeh nauka, mom imenjaku Mustafi, ćoj' ku o sebi pri sebi. Jooooj, naziva ga vlašina Šimić kriminalcom i to tak' im kriminalcom koji je organizov' o kriminal u Islamskoj vijerskoj zaje'nici i tako inputira da je Islamska vijerska zaje' nica leglo i loga kriminala.

Halooo, kolega meritus, deder presavi ćage i namah da si tužbicu protiv vlašine Šimića napis'o jerbo ako ako se ukehaš ko miš i budneš šutijo more ispast' da je vlašina Šimić napis'o istinu ne samo o tebi kolega merituse već i o kamari kolega nam hođa pa narod more pomislit da su hođe lopovi a svi mi izmeđuse hođe znamo da smo mi pošteni jerbo smo mi direktni zastupnici od Allaha đelešanuhu pa đeće lopovi bit' Božiji prestavnici.

Doćim, viđajmo konaćno dokle se ja ta vlašćadija povampirila da ima kuveta vake neistine pisati. Zbog radi od toga ti kolega meritus trebaš pod hitno dematije da udriš i zaringaš tužitelja Ćamparu da ovog vlašinu Šimića namah u prdekanu u Zenicu smijesti makar na deset godinica, a ako oto ne ugajguliš ovo će bit svijetski skandal.

Eto kolega meritus tolko od mene.

Selam,

Tvoj kolega Bingo

Jača mu pohlepa nego vjera - organizirani kriminal u Islamskoj zajednici BiH

Josip Šimić

Ovim obraćanjem, želim vam skrenuti pažnju na jedinstvenu pojavu nezabilježenu u dosadašnjoj povijesti Islamske zajednice u BiH,  od njenog uspostavljanja od strane Austro-Ugarske monarhije 1882. godine pa sve do danas.

O čemu se radi?

Opće je poznato, da je institucija vakufa u Islamskoj vjeri aksiom, dakle, nešto čije je postojanje neupitno i ne treba ga dokazivati. Smisao postojanja ove institucije jasno je definiran i kao takav inkorporiran u temelje same Islamske vjere. Posebnu težinu institucija vakufa dobila je upravo na teritoriji BiH, sa svim antropološkim nanosima koji su tokom povijesti utjecali na razvoj osebujnog Islama na ovim prostorima. Vakuf je zahvaljujući čestitoj ulemi i porodičnom ambijentu i formirao zdrav odnos bosanskohercegovačkog dijela svjetskog Ummeta prema smislu i svrsi postojanja vakufa. Dakle, prvotna želja i namjera vakufa ni u kom pogledu ne smije biti oskrnavljena, a pogotovu privatizirana, što je naročito potencirano u svakoj vakufnami, te kvalificirano kao protivljenje Božjoj volji, sa posljedicama prokletstva na počinitelja i njegove suučesnike – kolaborante do sedmog koljena.

 
Bingova dijoptrija
Subota, 15 Listopad 2016 21:53

 

Bingo-novaNešta se sve prekontajem ove subote

Bingo efendija, po zanimanju alim-meritus

Jedni hoće da je Bosna cjela, a drugi bi da je istri djela.

Bošnje hoće cjelu Bosnu, ne da budne samo njihova ukajtita na njiha jedan kroza jedan, već da budne jedan kroza tri, da je zemja i od Srba i od Hrvata i od Bošnjaka i svih ostalijeh. Doćim nemere him oto proć jerbo je mrven manje od cjele pole Bosne zapalo Srbima bilesi ko naka nagrada za genocid, masovna klanja, silovanja, otimaćine, saoravanje oko 700 đamija…ama da ne nabrajam više jerbo se sve zna al se sve to polako zaboravlja i pod ponjave mete.

A ta njihova “republika ćetnićka” je bilesi baš ko da su Rusi, Ameri i Englezi s Adom Hitlerom 1944 sklopili mir u Dejtonu, prekinuli onaj Drugi rat i dali mu pola Poljske da ona bajagi u Poljskoj budne republika nacistićka i da esesovci ćuvaju mehmorijalni centar Aušvic baš kako sada u Srebrenici, bošnjaćkom Aušvicu, ćetnici “ćuvaju” mezare od onih koje su oni postreljali na bigajri hak.

A Hrvati bosanski, bolje rećeno njihovi hadezejci, hoće da otkinu sebi više od pole preostale pole, baš ko da je Bosna polukrepala krava pa je komšije i susjedi ćejreće. Ćetama i ujama glavuša, plećke, butevi, bifteki, a Bošnjama crijeva za škembe ćorbe, posebno debelo cjevo.

I kad Bošnje legnu i latinima na rudu, ono hade ba da ih ne ljutimo - krmcima niz dlaku - šta će ondak nama ostat’?

Krpica Krajinice oko Bihaća - Kladuša je jope šaptom pala babuki Fikri u šape - rahmetli Njofra na vakat posl’o svog bajagi diplomskog komzula Bernarda Jurlinu u Krajinu sa golemim samsonajt kuferima punijem od pasoša sa šahovnicom, i naši, šta će drugo, svi polećeli i ujagmili hrvatsko državjanstvo jerbo sa našim pasošem možeš prelaziti “granicu” između kuhinje i sobe, ili iz špajza u ganjak, jazuk ba para i ćageta, a sa hrvatskim moreš dobacit’ do Evrope, makar k’o turist.

 
Tepsija bureka na pet dijelova!
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 21:54

 

BurekBakir poj'o “republiku srpsku” - Bosna i Hercegovina k'o tepsija bureka

Bingo efendija, imamćić u prićuvi, idepedet alim

Prićala mi jedna doktorica, specijalka za anastaziju, ona je'na koja klofa Sebiji ćilime da bi saćuvala radno mijesto na kliniki. Ima hazreti Sebijica pešes takih doktorica hizmećarki đabnijeh što su u nje klinerice samo da saćuvaju radno him mijesto na Sebijinim klinkama, a sve su njezine jedan kroz jedan. 

Prića ota što se glavnoj šefici u pakšu uvlaći vako je bilo:

Doš'o Kirba kući. Sebija uzdurisala burek. Taman izvadila tepsiju iz rerne.

-Šta ima mužiću. Jesil' gladan? Bil' hapijo? Haaa?

-Jesam ženo, kako da nisam. Krepajem odgladi! Vas se cijeli dan prekontajem kako da se rastalim od bakinaćkog domuzine i onog škutora, bivšeg direktora mostarskog “Sokola”, što se do 1992 potpisiv'o ćirlicom. Da se znade šta je njihovo, a šta je tvoje i moje da oto naše ljepo ukajtimo jedan kroz dva u grutovnicu!

-Hade ba! Što hih ti i Fahro ne pohapsite? Eno onaj vlašina Dragan Mektić ćeka k'o zapeta puška da ga zaringaš da ono debelo krme spremi u prdekanu, a poslije da SIPA pokuca i škutoru na vrata.

-Ma ženice draga, lukava se tude igra zaigraje! Puknel' grana, pade konplet vlada, odnosno pr(e)dsjedništvo. Odosmo i škutor i ja s krmkom u prdekanu. Garant! Moramo mi krmku niz dlaku jerbo dok je on na slobodi i mi smo.

-Pa štaš radit'?

-Doćim gledim ovu tepsiju bureka i kontam da je to Bosna. Da si napravila burek u zvrkovima...šta bi...svakom po zvrk, pa svak sebi, al' 'vako, mora se tepsija d'jelit. Deder mi dofati nož!

-Evo mužiću!

-Vako ću ja! Na pet d'jelova!

-Kako ba? Halooooo! Pa nije Bosna tepsija bureka. To ja morem radit' u mom zdravstvu, smicat nepodoban nam kadar, čak i onu Senku akademikicu, doće ona meni na koljenima molit i kamikat da naše hale ćisti samo da je vratim na pos'o, al' mrven morgen. Jok. Njojzi je tapija! Hatma! Bo'me ću đe god ima mijesta popostavljat' naše dajdžiće, amidžiće, dijecu naših taldžija ze šefove u mene mi klinika, baš kako ti postavljaš za anbasadore sve iz familije…al' d'jelit Bosnu ko tepsiju bureka, mislim mužiću da to ne iđe.

 
« Početak«123456789»Kraj »

Stranica 1 od 9

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

 • Bajramska priča
  Dobra!! Prica i svakodnevnih pouka o prijateljstvu utemeljenom na imanju novca ima na pretek, ali je... Više...
  26.06.17 22:34
  Autor - Zijo
 • Bajramska priča
  Aferim Ti za ovo, moj Nadane! Više...
  26.06.17 04:41
  Autor - Kemal Dietz
 • Bajramska priča
  Zanimljiva priča sa pomalo tužnom porukom majstorski napisana. Više...
  26.06.17 02:41
  Autor - ivan berisov
 • O generalima i generalici stra...
  bravo Sejo , ali bojim se da je to borba s jetrenjacama Više...
  23.06.17 00:56
  Autor - Yasna Avesta
 • Banalnost zla Olge Zorić
  Ako su Bošnjaci narod bez “korena”, kako pišete, onda meni, kao pojedincu valjda može biti dopušteno... Više...
  22.06.17 09:59
  Autor - Nadan Filipović
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Ово је мој последњи коментар на овом веб сајту.Опростите на сметњи. Зијо, говорим арапски језик, у н... Više...
  22.06.17 02:10
  Autor - Амир Чамџић
 • O generalima i generalici stra...
  Аутор је заиста у праву када је написао "да нема ништа горе од тога да понизиш човека". Управо тако,... Više...
  22.06.17 02:04
  Autor - Амир Чамџић
 • Banalnost zla Olge Zorić
  SRBI MORAJU DA PRIZNAJU DA POSTOJE I DR.NARODI OSIM NJIH-SRBA. ETO SRBI SU PRIZNALI 90TIH GODINA POS... Više...
  21.06.17 23:54
  Autor - ISTINA
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Amire, Vasi komentari vise zvuce kao krik, vapaj, manje kao neko utemeljeno misljenje. Nije se lahko... Više...
  19.06.17 22:32
  Autor - Zijo
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Dajte, l(ij)epo Vas molim gospon Čamdžić, nemojte više lupetati kao mitraljez maksim po diviziji. 80... Više...
  19.06.17 21:41
  Autor - Nadan Filipović
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Моје је дете умрло због неправде која је мени учињена. Više...
  18.06.17 19:50
  Autor - Амир Чамџић
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Специфичност ваше политике Зијо је да понижава врхунске интелектуалце, факултетски образоване људе п... Više...
  18.06.17 19:13
  Autor - Амир Чамџић
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Зијо, кад си већ поменуо неке личности, зашто си изоставио Фикрета Абдића? Шта мислиш да Алија Изетб... Više...
  18.06.17 18:09
  Autor - Амир Чамџић
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  На нека Ваша питања, претходно сам парафразирао књигу, а књига или читанка, исто значење једне речи ... Više...
  18.06.17 17:54
  Autor - Амир Чамџић
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Зијо у "Злочину и казни" Фјодора Михаиловића Достојевсбог млади и екстремно сиромашни студент Раскољ... Više...
  18.06.17 17:41
  Autor - Амир Чамџић
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Svojevremeno je nad Dzevadom Karahasanom, mislim da je jos uvijek predsjednik Udruzenja knjizevnika ... Više...
  18.06.17 13:02
  Autor - Zijo
 • Osvrt na doseljavanje stranaca...
  У тексту је поменуто исељавање под агитацијом у Србију у току Првог светског рата.То је период трого... Više...
  16.06.17 19:19
  Autor - Amir Čamdžić
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Моје мишљење је у потпуној сагласности са српском националном политиком и са оним што готово сваки ... Više...
  16.06.17 18:17
  Autor - Amir Čamdžić
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Amir moze imati svoje misljenje ali je ono u suprotnosti sa utvrdjenim cinjenicama. Samo teska indok... Više...
  15.06.17 23:51
  Autor - Zijo
 • Bosanski ljudina - Bogić Bogič...
  Истина Слободану Милошевићу као комунисти и Југословену није ни требало судити, можда онако "успут"... Više...
  15.06.17 10:29
  Autor - Amir Čamdžić
home search