LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost
Bingo - efendija
Nedjelja, 10 Travanj 2016 16:11

 

BingoBingo efendija: Postavljam se stritno na stranu od umene mi kolega- mi smo za Latića&Fatića - doli Jasna Šamić!!!

Prikjućijo bi se bome i ja diskusiji. Moje kolege profesori i doktori od nauka, Latić&Fatić imaju utal pravo i ja him odsrca velim „AFERIM GAZIJE!!!“ Ma da neđe trasfera napravite i promjenite dresa Islamski fakultet u Sarajvu bi se nama uduno i stavijo kjuće u bravu. Eeeee... neka vas! Da vas nejma valjalo bi vas izmislit! Svaka vam dala!!!

I ja dobro znadem da su aziske žene iz Azije malehne i to je na neki naćin ko naka prednost jerbo su portablaste i na njiha se troši manje para na hajinke, dimije, pa i manje jedu što je logićno jer su u mene mi kolege profesori i doktori od nauka, Latić&Fatić, davno prija kasu spremali doktorijate naućenjaćki dokazali da manje žene manje jedu, a veće žene više jedu i u zakjućku od otog rada su ingenijozno zakjućili da su malehne žene malehne zato što ne jedu puno već malo, doćim veće su žene veće zbog radi od toga što više jedu.

Jasnije negoli Ahrimedanov zakon, ono lego Medo u kadu (eški imo tada kadu???) i skužio da kad on zalegne da se voda podigne. Jakog mu zakona! Al priznalo ga zaoto što je Grk, a Grćka u Evropi pa him svi moraju zanositi ono dol međ nogicama, na okuki.

Bolji je vala Latić&Fatić zakon o propocijonalosti malehnih i golemijeh žena u pogledu hape u njiha. Još je jena prednost je pored hajinki i hape ćinjenica da aziske portabl ženice brže letaju ko ćelice po kući i lakše him je kuću oćistit dok si reko petit beure keks. A goleme? Što je golemija to se teže sagne, pretežu je guz.vi, a kase previše nagnu pretežu ih simfoni. Nemogu se zavuć pod hastal, samo hukće, dvi minute usisać radi, a onda golema hanuma kaže sama sebi: „Ode ja bome sebi kahvu uzdurisat pa odmorit’” - pa se više na sećiji izleživa neg radi po kući!  

Profesor doktor emeritus Hamdo Akšamija što je kao golemi espert za trgovinu poslat u Kinu da budne šef od ekonomsko-trgovaćkog prestavništva BiH u Kini (mora biti zbog golemog izvoza BiH u Kinu – valja to sve pratit’) bio obudovio. Žena mu iznenada preselila, a on sam samcijat u Kini, a družijo se najviše sa ministrom ekonomije Kine Gao Hu Chengom, nako u slobodno vjeme igrali tavle, table k’o više i k’o manje, doduše samo povremeno žandara, al’ ne u pare, već ćasti pivu ko zijani. I taj hajduk Cheng (Ćenga ga zvao naš Hamdo jerbo je on prvi rod od svih Ćenga onih gori, a blizu je i Kirbi, pa je zaoto tako daleko od Bosnice, a plata golema legi li legi a ostalo sve đabća muftića) skužijo Cheng ihtijar sam, para pun k’o brod pa mu, kužite ba raja, heeeeeej, hotjeo uvalit’ od sestre mu unuku da Hamdicu nako po kineski prižene i da budne i kineski zet. Hamdica, međutim, pametan k’o AID! Na vakat sazno da buduća nevjesta već ima punih osamnest godina, daklem, još dvi godinice i fertik! Napuni nevista dvobanku, a Hamdica dođe iz prestavništva a ona jedva baza po kući, pomatuhila, dakle oronula…ja bi k’o imam u prićuvi prija rek’o “orohnula” (joj moram se emeritus kolegi Jahiću hitno javit’). Eški Kineza! Misle Kinezi mi levati. Znao je jako dobro naš Hamdo da “azijske žene već sa dvadeset godina ulaze u proces oronulosti” i na otu ćinjenicu mu je lićno ukazo prije puta za Peking kolega Đemo Latić, a tekstmesiđem još potvrdijo kolega Fatić.

 
Golemi avtogo gospoje iz Pariza
Utorak, 16 Veljača 2016 20:18

 

BingoProfesorica plus doktorica jamda opšte prakse iz Pariza i Sorbona napravila golemu mahu

Bingo efendija, imam u prićuvi i teolog entuzijasta

Jasna Šamićka kođoja zna nešta o islamu i petlja se ko domuz u surutku đe joj mijesto nije. Ona jamda smatra da je svijetski avtoritet kad more vako napisat: “Cijeli svijet zna da je današnji islam uvezen direktno iz Saudijske arabije, da Wehabje i Salafiti sve više imaju uspjeha svuda u svijetu, pa i u Bosni… ” (citirato odslovadoslova iz njezinog testa)

Kakav bona hanuma uvozni islam u Bosniciu iz Saudiske Arabije?!

Hajmo vako!

Oni ovdi nama đamije baš ljepe i pregoleme prave, stat pa gledat, da ti okice ispanu, a mi ćemose unutri Bogu moliti da nam nađe kakog ivestitora za kake fabrikice il ćemo svi đematila i đuturile maline, gjive-šampijone i hajvana gojit, a vala i šta će nam fabrike kad moremo ekološki ljepo živit u svojoj vijeri, na svojoj zemji. Doćim, jest da smo mrvem puno zgurati ko kad hejbet hajvana zgurate na horuk u malehan hajvan-vagon pa ga gonite štrekom.... znate ono kopozicija i lokamotiva.

Eheheeee, gospoja! Mi bona ne bila izvozimo islam u Saudisku Arabiju. Oni nama đamije i upute da se ovdi u Bosnici pravi tvrdi islam, a ne onaj bivši mehki komunistićki i da se islam demostrira putem šamije, mahrame i hiđaba što su na našijem fajv star muslimankama, a sve him svakoj legne plaća na prvog po dvjetristoje kaemova doli kod jarana s bradicama i kratkijem pantalama pred Fahdinom đamijom iza ćoška da svak ne gleda za ote naše 100% islamske žene što nosaju šamije, mahrame i hižabe gori-doli Ferhadijom do Sebilja pa dole zaokrenu se kod one gume đese cigara more pripalit, zna se - da psiološki isprepada što više vlaha preostalijeh a i naših što ne priznaju ova naš baš-inoks-čelik islam supet zvijezdica i drže se još onog islama koji su him dali crvendaći komunjare đeje bilo po deset žutih hođinskih kartona a nikad crvenijeh pa se pilo kockalo i kurvalo sve u šesnest hodalo žemsko sve otkriveno mini suknjice guzovi se ba vide i mame muškinje eeee…nemere više tako. Dosta!!!

 
Svak svoje zna!
Nedjelja, 31 Siječanj 2016 13:25

 

BingoŠto je višlje kleveta i laža, Sebija nam sve draža i draža!!!

Bingo-efendija, imam u prićuvi

Fuuuuj uredniće! Kako ba moreš bit taki pokvarit da mećeš na kopjuter vake ćlanke. Najprvije trebaš da budneš svijestan da je u nama nam hazreti Sebija profesorica i doktorica su pet zvijezdica svijetska velićina i sve šta se doli po ćaršiji i okole laprda (bulšita) je samo odraz teške megatonske ljubomore određenih hajvana.

Veli taj nepotpisati avutor što je piso taj prepokvariti paflet u portal Moje Vijesti da je u nama nam Sebijica studirala jedanest godina a ta šatro akademik bolje kazato kakademik Senka Mesihović – Dinarević (joooj idikativnog u nje udatog prezimena Dinarević – jašta radi obavezno ponesi gutu para paš imat nake šamse da te Dinar-efendinca primi na pregled) studirala samo pet godina.

Pa đe je tu Sebijicin problem? Halooo uredniće!!!

Hajmo vako!

Senka Mesihović – Dinarević je šćer Munira Mesihovića nekada birvaktile komunistićke zvijerke koja je lićno hapsila našog rahmetli dedu Alju, babuku od u nama nam naslijednika Bakira. Da Bog da Muniru zemja kosti izbacivala zato što je hapsio, lićno ikvizitorski mućijo i na kraju na robiju u Foću poslo našeg dedu Alju. A naše merhametlije pušćale od otog Munira dva dijeta…heeej dva dijeta...zamislite ba samo... da mu sin Rusmir budne glavni direktor od cjele medicine i klinika u Koševi i pohapa hejbet para i naguli u inostrastvo u Švajcarsku da pare metne u senf (pisalo u Avazu, znaći ćista istina) a Senka da budne glavna direktorica od pederijatrije anamo đe se maksumi lijeće a Senka Mesihović udato ime Dinarevićka (samo da joj je para ba!!!) se ljepo uvalila đe matere i babuke daju nemilo kuferte sa gutama marki da him ota šatro doktorica bolje pripazi dijeta. Nagruhala se ona haram para izmuzitih od matera i babuka – puna je para ko brod (kad iđe sa posla vukari po dvije torbe goleme pune maraka i valute) za razliku od naše hazreti Sebijice koja je hudnjica sirota i nejma para da avtobusom iđe na poso već je mora vozit službenićki avto sa šoferom od otog avta. I preumorna i slomita od savijesnog posla povratit se mora sa avtom kućici!

Jesteeee, taćno jeste da je Senka studirala SAMO pet godina i da su je zbog tada dahije babe Munira morali ukehati profesor sa medecinskog fakulteta još nagraditi kojekakim značkama i proglasit da je bajagi student ote generacije njezine. Znači Senka je zbog od straha od Munira isprepadatijeh i ukehatih profesora ekspreks završila medecinu, a dotle je buduća snaha od dede Alje studirala baš pravo, odsrca, mozgovno, temeljito, svako slovo studirala iz hejbet debelih knjiga i za jedanest godina logićno je utvrdila gradivo iz medicine stoput bolje od Senke koja je to optrćala od ukehatog profesora do drugog ukehatog profesora koji su joj drhtavim rukama upisivali ćiste desetke sve.

 
Bingo - efendija protestira
Četvrtak, 12 Studeni 2015 20:34

 

Muki CerićHajde da vas viđam – u mene mi kolega i jaran prima petoricu u marisanu nase, a on solo kun-gfu!

Bingo – efendija, imam frilancer u prićuvi

(na sliki: u mene mi jaran pred kućicom pošteno stećenom mu)

Imate li doli mu.a (latinski tetsisa) munafici nijedni? Haaaa? Hade Fatmire! Hade Fazliću novinaru od onog jalijaša i pijane Senada! Hade Đirlo! Iskupite još vašijeh jalijaša pa dođite pred kuću na atresu Hazima Šabanovića 4, namah spreko puta od somatološkog medecinskog fakulteta za zube. Ima da vas sve Muki išuta. Od sikiracije se nabildo u kratkom roku, skinijo preko pedest kila žive vage bruto – neto i sav je mišić ko od ćelika. Bolji neg Brusli. Divi mu se ćak i Ćak Noris. Samo dođte na marisanu. Kaman ba! Haman vam je fakultet za zubala tudi pri ruki i mogu vam namah gubice sredit, a ako koji od vas budne imo problema sa kostima od lica ima gori na Koševi maksimofacialna hirurgija pa će vas oni sriktavat. Samo dođite pred Mukijevu pošteno stećenu kućicu i pošljem ćete hodat po doktorima. Kućica je pošteno ukajćena. Platijio je vertikala meritus rejs sve pošteno, moralno, etićki, po zakonu sve...skupljo, šparo, nije išo u kahviće ni na muzike bome i vavjek meto u kasicu prasici pase nakupilo. Kotile se, legle se! Dabogda mu svaka koka po tri trožuma jaja nosila! A vi zavidni po onoj tuđa koza puna loja.

A šta hoće Fatmir?! Neka on kokuriše da budne rejs. Ako ga nedaj Bože izberu on bi kupio za cetifikate i vojnićke štedne knjižice, one šatro trijes milja kaemova dao dedo Aljo na njojzi a more mlađi ćojk na njoj rupu okruglu izrezat pa je da izvinite nabiti na u njegamu hašimagu, pa izlevatiti borac je proda Fatmiru za dvije joje (cvajhunderd) i Fatmir onda kupi butun Zemajski muzej doli na Marindvoru da se anamo šepiri a u mene mi kolega i jaran skroman ba samo 237 kvadrata (haman ni frtalj ba dunuma) pošteno kupijo i sada pravite frkušu. Haj dođte mu pred hauza pa će vam biti prava razvala.

Što je višlje kleveta i laži Mustafa nam miliji i draži.

 
Brejkin njuz!
Nedjelja, 06 Rujan 2015 15:03

 

Dva igračaBeograd i Srbija će odahnuti – graditelj gradova se (izgleda) kani kandidirati za gradonačelnika Trebinja

Intervju sa Bingom efendijom, part time imamom u pričuvi

Na slici su dva igrača, malo jača, Bingov kolega, vjerski službenik Grigorije (lijevo) i Muratov sin (desno)

Trebinje je na redu da na.ebe, da izvineš na izrazu, ali boljeg nema – veli mi Bingo efendija.

Kaže mi Bingo da se ukazala velika šansa da Beograd i Srbija odahnu. On smatra da je to još jedan veliki izaziv je pred najvećim modernim posrbicom, nekada Emirom, a sada Nemanjom Kusturicom, 100% krštenim Srbinom. Neupitnim! 24 - karatnim! 

Bošnjačko oko: Bingo efendija, na čemu temeljite te tvrdnje.

Bingo efendija: Jarane, jesil ba ćito interviju mog kolege Grigorija što je anamo u Trebinju i bog i batina? Interviju je objavit u ćasopisu Start i u njemu kolega Grigorije kaže da postoje goleme šamse da se Nemanja kandidira za gradonaćelnika od Trebinja.

Bošnjačko oko: Aaaaa, jel ba to istina il nam ti hođinske dumine udaraš?!

Bingo efendija: Ma jok ba! Ćista istina, jedan kroz jedan. Đe će ba moj kolega Grigorije lagat. U otom interviju medi li medi u mene mi kolega episkop Grigorije kako je Nemanja zavolio Trebinje, „kao i mnogi drugi ljudi koji dođu u ovaj grad, Emir je zavolio Trebinje. Ljudi zavole ovo sunce, klimu, položaj, arhitekturu, neku estetiku koja jeste malo narušena, koja može i mora da se obnovi, ali je i sačuvana kao rijetko gdje.” (citirato od slova do slova).

Bošnjačko oko: Izvinjivamo se Bingo efendija! Sad skontasmo da je sve čisto-bistro? Znači, naše gore list sa Gorice ponovo kreće u akciju!

Bingo efendija: Da, da! Jaštaradi! U akciju. Dok je mahnitova biće i Nemanji, bivšom Emiru, hem guta para, hem ukajtitih nekretnina. Kolega Grigorije nekako stidljivo u intreviju spomenijo “neku estetiku koja jeste malo narušena u Trebinju”, valjda pri tome misleći na Đivar đamiju, Osman-pašinu đamiju, Muje Kotezije đamiju, Carevu (sultan Ahmedovu) đamiju i sve ostale đamije saorite na podrućju Trebinja; đamije koje su sve onako “srpsko-estetski” sravnjene sa zemljom kao znaćajan doprinos ćetnićkoj urbanoj estetici. Ja mu to na telefon reko, a kolega Grigorije kaže – nemoj ba Bingo tako – evo svi bivši Trebinjci, Bošnjaci muslimanske vere koji sada ko turisti navrate u Trebinje, poćnu povraćati od muke kad dođu i zato su pravi povratnici. Pa se sve grohotom hakaće, vlašina, nalet ga bilo!

 
Zaklela se zemlja raju (prevod - đenet)
Subota, 13 Lipanj 2015 20:29

Kurbani - 1

Otkrita tajna labartorija za proizvodnju ovnova-specijalaca!

Bingo-efendija javlja iz Gluhe Osamice

Draga braćo i sestre, moj pouzdani špijon mi je javijo da se po livadama Gornje Osamice u blizini Vetrinarskog fakulteta Unverziteta Gornja Osamica viđaju ovnovi i ovce sa po dvije pa čak i tri glave, ima hina i sa ćetri glave al ti se kriju jerbo him je slaba cikulacija od u mozgu pa se stide izać pred svjet. Doćim ima hih sa puno noga (špinjetaka, plećaka i buteva). Najmanje imaju po osam noga, al je najviše njiha su dvanest-trinest noga (špinjetaka i plećaka). Dugi su najmanje dvaipo metra dužna. Nisu za stadardnog ražnja.

Pa je nena Tatlija Hasić pobjegla ko od šejtana jal Mr. Azraila čak iz Gornje Osamice doli nizobalu u Donju Osamicu kod kolege hođe Abduselama Kukuruza, zvanog Kokičar, da joj u svojoj stravarskoj radnji za alternativnu medecinu društvo jenog lica „Deriga“ salije strave da nena Tatla dođe priube sebi jer je sve vikala do u hođe navrata: „Jooooj, ovnova stonogijneh....joj ovnova dvoglavijeh...joj ovnova troglavijeh...“ – i sve tako. Nakon kolegine strućne itervecije u obliku terapie od dvije salite strave mrven se je nena Tatla kođoja smirila al je ostala kod šćeri Pembe u Donjoj Osamici jerbo se boji doć ponove u Gornju Osamicu da jope ne sretne te ovneve – specialce jerbo ako hih sretne ne gine joj opet u kolege Kukuruza po repetu strava doćim svaka je strava petobanka kaemova a Tatli pemzija malehna i vavjek kasni a kod kolege Kukuruza nejma ono „dođem ti“ ili "pjevam Ti"! Đeš ba alima zajebat! Prvo pare, onda strava!

Ako kolega Kukuruz ne pomogne obratiće se preko skajpa onom alterativnom medecinaru Namiku iz Melbura koji kad već veli da ljeći garantirato sve rakonje more jamda rješit i ovaj problem nene Tatle štoje bazirat na psiološkoj bazi.

 
Bingo efendija - ko od njiha dvojice hajirlija laže?
Srijeda, 17 Prosinac 2014 09:51

 

Je li Mujalo lago 2007 ili je Jasmin Bekrić lago? Neko od njiha dvojice jest lago oko hođinske pinke od kurbana, zekjata i fitri.

Bingo – efendija, imam u prićuvi

(na sliki uslikat presjenik od Mešihata, iza njega hor, on drži ders, on se dobro drži, nije ništa prizno, a Mujalo jest prizno!)

jasmin-ef-i-hor-deer-park4Obraćam se Bošnjaćkom oko da meni razoćaratom hođi obijavi jedan protesni test u kojem sam plaho ogorćit zbog radi od goleme nepravde koja se stalno ćini ne samo meni ko hođi i alimu već i drugim hođicama koje životare od malehne him hođarine samo. Mensćini da ću se po ovom pitanju morat obratit kolegi Husi-efendiji sadašnjom rejsu, Riasetu i bilesi onom prepoštenom Edhemu Bićakćiću presjedniku od Sabora od Islamske zajednice doli u Sarajvu.

Pitate se đe je ota diskrimacija?

Evo vam pred okice Zabilješke sa sastanka Odbora Australijske bosanskohercegovačke islamske zajednice „Gazi Husrevbeg“ u Sidneju. Otaj sastanaka je održat davne 30.11.2007. godine. Ovu sam ašćarile sakrivenu zabilješku gonjo haman sedam godina jerbo je to bila islamska top sikrit. Neka, neka! Doćim istina vavjek ispliva na površinu vode, pa čak i na površinu septićke jame kakav je u nama nam šatro Mešihat (ćariti organizejšn) i mali broj onih snalažljivih i bogatih hođa – glavuzija što sijede oko mešihatske sofre i trpaju u ćekmežad i đepove pare ko pinke od kurbana, zekjata, fitri, sadaka i kojekakvijeh „islamskih“ akcija.

Helem na otom sastanku bijo je slijedeći dnevni red (citirato od slovca do slovca, imam orginalni dokumet):

1-Umiješanost imama, zaposlenih u Islamskoj zajednici „Gazi Husrevbeg“ u slučaj Osmana Softića, sekretara Zajednice i predsjednika Mešihata bošnjačkih islamskih zajednica u Australiji,

2-Da li imami, Salih ef. Mujala i Jasmin ef. Bekrić, s obzirom na iskrsle okolnosti (slučaj Softić), nastavljaju raditi u Zajednici,

3-Da li imami, s obzirom na otkrića o nezakonitostima u vođenju humantiranih akcija (kurbani, zekat i sadekatu-l-fitr u Islamskoj zajednici u Njemačkoj, odakle je novac stizao u Australiju) uzimaju procenat iz tih akcija za sebe lično?

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 4 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search