LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost
Bingo efendija javlja - ahtung, ahtung!
Subota, 31 Svibanj 2014 21:39

 

Vertikala je konaćno prelomijo!

Bingo-efendija, hođa-meritus partajm

Pade mi pogolema hripa sa srceta kasam ćuo da je moj imenjak Mustafa konaćno prelomijo i donijo istoriskopovjesnu odluku da budne kadidat na izborima za bošnjaćkoga prdsjednika ćlana u troglavatom prdsjedništvu od države ako ne budne ćetveroglavato jal petoglavato jerbo se onaj Finci i Sejdić plaho šuljaju oko prdsjeništva da i oni budnu štrasbursko suski unjega na mala vrata uvaliti. Viladanino đeride Oslobođenje je 30. maja obijavilo test sa naslovom “Maršalov plan za izlazak iz krize” đe sve o kadidatu Mukiju i u njega mu kadidaturi piše a otaj test je podapiso nakav A.B. a meni su moji špijoni iz Oslobođenja druknili da je to piso onaj Vildanin mali od ašćince Asaf Bečirević što se pravi golemi šalđija.

 
Bingo - efendija oštro protestira
Četvrtak, 13 Ožujak 2014 11:59

Uredniće, nemoj ba jope u antislamske vode!!!

Bingo – efendija, imam u prićuvi

Selam uredniće!

Vala sam ja kao vijerski službenik i teletualac plaho razoćarat vakim pisanjem o izgradnji nove Alađa đamije u Foći. Najprvije od najprvijeg da ti velim nama je Foća vavjek Foća, a nek njima budne Srbinje ako su tako izabrali. Nama ne smeta po formuli - moreš me ako hoš zvat i bardak al me nemoj razbit kad iđeš na fiskiju.

Moreš mi uredniće zahatorit kolko hoš al sam ti hotjeo nešta rijet. Sve kontam dasi ti ljubomoran na našu Islamsku zajenicu jerbo ćemo mi njezini alimi i glavni teletuaci imat hejbet ganc novih đamija. Sve nove ko ispod ćekića! Sve ba novogradnje! Neka oni anamo ćetonje vilene kad vide da su plaho novije od u njima him crkava. Vidiš li ba da u svakom zlu ima i nakog dobra. Oni saorili stare đamije, a mi bome oma ugajgulili nove pa će ćetonje vilenit. Nejma nas u njiha al ima u nama nam novijeh đamija! Eto him!

I ti ba uredniće ko mahnitov budalašeš kad veliš da je njiha trebalo utuživat. Hej ba uredniće!!! Jes mahnit baaa?! Treba te u mahnithanu metnit! Prićo sam ja sa mojim imenjakom sada emeritusom kolegom rejsom (bolji od Huse za sto kopalja!!!) i on je meni vako kazivo: “Kolega Bingo, ja sam se sve raspito kod najboljijeh advokata, bilesi na kraju i kod Fahrije Karkina, u mene mi mog vrlog jarana. Znaš onog što veoma uspiješno zastupa našu dobru nanu Fatu i po hitnom postupku već desetak godinica saće bit izbaciva njihovu crkvu iz njezine avlije. Samo šta nije vlašine izbacijo! Sabur! Bića! Inšallah!!!

I velki dalje moja vertikala emeritus da svi advokati vele, šta vam je ba?! Veli i Fahrija, ne tuživajte. Biće skupja pita od tevsije. Sudije će tražit ćageta od srušitih đamija, urbanističke dozvole, građevinske dozvole, ekološke dozvole, evropska su to jarane pravila, a kad se deduki sudiji rekne vako naprimjer …ota i ota đamija stara pesto godina..nejma nikakih papira…a sudija vam kaže hej ba šta vam je pa ota vaša mošeja je davno brez građevinske dozvole i urbanistićke saglasnosti napravita ko bezpravni obijekt vijerski i ona je tako stara davno amortizovata i knjigovostvena vrjednost njojzi je nula.Tude se nejma išta plaćat!

Eeeeeee, uredniće, doćim kad četonje saore ove nove najnovije sve koje imaju njihove urbanstičke i građevinske dozvole, eeee, tada ćemo mi njiha na sud pa će platit šta su saorili jerbo te đamije šta su novogradnje imaju vrjednost a one stare nemaju nikaku knjigovostvenu vrjednost. Ma lukavi smo miiiii! Hej baaaa, mi najivni ko pariške sobarice u Parizima! Sve smo mi hođe davno skontali i prekontali! Zato mi i prevetivno medecinski nosamo ahmedije da nam se mozgevi ne bi prehladili, gluho bilo, pada s prehladitim mozgevima nemeremo logićno mislit!

Drugo šta more sudija pitat je a imate li vi kake svijedoke? A naši advokati vele gospon sudija nemamo svijedoka al nemere niko drugi bit neg oni jerbo oni nama vavjek ruše đamije namerećaili se a sudija samo odmahne rukom i kaže – morebit da su se same od sebe srušile od starosti il zemljotresa jal od jaka vijetra a ako nemate svijedoka ja namah ćekićam da je rasprava završita a vi namah kešem platite sudske troškove u admistraciji doli niz basamke pa ljevo.

Uredniće ba!

Mi ćemo šnjima diplomski! Onako kako je moj imenjak skoro petnest godina radijo. Mudro, krmku niz dlaku. Na noge him išo. Molijo, dajte ba makar koji kaem za Ferhadiju. Sabur uredniće. Kad nam udru šamar, mi treba da okrenemo i drugi obraz i velimo džela mašala, udri ba, bivše moje brastvo i jedinstvo, dosadiće ti ba, nemorete vi nikad nama degeneka nadavat kolko mi bosanski muslimani moremo degeneka i klanja podnjet pa se jope popravimo i ako smo šnjima vavjek anderdogovi, a šućur Allahu dobar nam je natlitet samo do duše kad je mirno i kad nas se ne kolje i negenocidira.

Daklem uredniće …ko nas hripom, mi njega somunom i velkokalinbarskim tufahijama jal tulumbama, jerbo mi nismo ko vlašine primtivci već smo bome evropski begnigni muslimani đe nas je među civilizirate evropijane u nama nam vertikala emeritus u raf šnjima evropijanima davno metnijo. Mi se ne ponašamo a četonje se stalno neodgojito ponašaju! Eto ti pase puši!!! Moraš obijavit moj demati!

Sikter ti je ne budešli upamet se dao i presto vako pisat.

 
Bingo-efendija javlja...
Srijeda, 19 Veljača 2014 16:09

Interviju sa pemzijonisanim profesorom od istorije Halimom Hujdurom – Puljkom, koji sijedi na pendžeru i dobija sve manju pemziju

Bingo – efendija, prdsjednik i glasnogovornik vijeća partajm hođa bh-diaspore

Ja, Bingo: Eselamualejekum profesoreeee! Đes ba? Šta ima, šta nejma?

Pemzijonisani profesor od istorije Halim Hujdur – Puljak (u daljom tekstu samo Puljak): Pa eto. Vala moj Bingo, mrka kapa il fes. Svedno. Ketim na pendžeru i čekam i čekam zasluženu penziju baš ko majmun majmunagić sa četeres godina staža, a poštara niđe. Gladujem i čekam. A kad poštar na onom svom mopediću i stane da mi na brzaka uvali kakav račun da ga metnem na gomilu neplaćenih, veli da još nejma pemzije….čeka se da pare skupe…pohapali sve lopovi…opuhali i penzione fondove…struja mi isključena, televizor mi zapečatilo, gladna crijeva tule, a kontejneri sve siromašniji…niko više ni bajata okrajka ne baca bome…eto…tako mi je...

Ja, Bingo: Šućur Allahu, poćela se raja okupljivati na demostracije. Znaš li da je ovih dana goleme frkuše bilo po Sarajvu? Palili istitucije…

Puljak: Ja, čuo sam nešta od komšija, al od tih demonstracija i plenuma neće biti nikave fajde….

Ja, Bingo: Kako ba neće? Eto formirati i naki plenumi građana pase ljudi skupe tude da postavljaju zahtijeve ovim glavuzijama šta su na vlasti…ma na našim leđima…

 
Humor
Subota, 01 Veljača 2014 21:47

 

Stanija

Silovana

Izlazi plavuša iz toaleta i moli konobara:
- Možeš li mi usitniti ovih 75 Eura?
- Ne postoji novčanica od 75 Eura, ovo je falsifikat!
- Kuku meni, pa ja sam silovana!!!

Nula ne kuca

Đetić došao kasno kući i ujutro ga žena pita:
- Kad ti ono noćas dođe?
- Aaaa, neđe oko deset sati.
- E nemoj da lažeš kad je sat samo jednom otkuca!
- Što je jadna, oćeš li i nulu da ti kuca!!!

 
Bingo efendija javlja - ahtung, ahtung!
Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 23:50

Štas se ba zaobado na našog hođinskog Mešihata?

Bingo – efendija, glasni govornik vijeća partajm hođa

Stalno svaki ćas malo pomalo ti se uredniće navaljivaš na našu krovnu islamsku istituciju islamskih zajenica, na u nama nam Mešihat. I prozivaš brez veze. Sram date budne!

Na primijer! Pozivaš se na uplatu od 25.000 eurova koju je hafiz Esnaf efenfdija Begić 2002. godine nazvo “uplata za Jasminova brata da pravi Jasminovu kuću”, a kako su oni munafici iz Nijemaćke podmetnili u svojoj bjeloj knjigi na 38 strani samo da unesu razdor među nas hođe koji smo direktni prestavnici Allaha đelešenuhua ovdi na zemaljskom dunjaluku i ko nama hođama poćne postavljat kojekaka pitanja o parama nekmu budne jasno da na otaj naćin on sumnja u Allha dželešenuhua ko kad bi ga pito “Allahu đe su one od kurbana pare?” jerbo kadse sumnja na Allahove prestavnike da su hapili pare taki munafici optuživaju samog Allaha da je on mazno pare, a što je pregolemi grjeh za u đehenem pravo ić brez zadrživanja ispred montažne sirat ćuprije pravo u đehenemske vatre.

Heeeej ba ekscel nakav za kotrolu! Nepovijerenje unosiš između raje a što višlje unosiš nas hođe đematlije višlje vole. Ha-ha-ha! Pukni i crkni od muke munafiku jedan dabli! Mi smo fultajm udružili rad direktno s Allahom đelešanuhu i ko naske propitiva matematike, propitiva Svevišnjega! Haj na Njega! Haj probaj! Đesu ti muda? Haaaa?!

 
Bingo - efendija
Utorak, 24 Prosinac 2013 17:03

Eh, eh, baš sam peh!!!

Bingo - efendija

U jednom golemom gradu, ovdi u Australiji, za ćlana “nakog” đamiskog odbora preporučit je s visoka mijesta izvijesni Amir Egić. Mensćini se da mi jedan moj jaran stari đematlija tako njegovo ime reće il nešta slićno. Kažu hajmo uzet u đamiski odbor njega jerbo je svijetski smartlija bizmisman i diplomirati inžinjer mašinstva – drvni smijer.

Helem, onako uz kahvu, poćeše i naki drugi muhabeti osim predviditog službenog, pa otaj stari đematlija, koji mi je ovu andegtoticu i isprićo, upita:

-      Amire sine, de ti nama dušo ljepo reci kako bi to dati garažu hrsuzi tri puta obiše, sav ti halat svaki put pokradu, a murija do sada ne nađe ni traga od otijeh poćinitelje?

-      Vallahi billahi efendija, Allah dželešanuhu mi je znaći sviedok, da sam i ja znaći zbunit pravo i pitam se kako mi se oto moglo dogoditi. Neg da ti ja vako kažem. Ima znaći tudi i od mene moje greške znaći greške od moje dobrote i vijere u ljude, znaći…

-      Kakve ba tvoje greške? O ćemu ti to sada…

-      Ma, ja sam znaći vavjek garažu držo samo zatvoritu, ali znaći nezaključatu, pa…

-      Hej ba! Haloooooo! Kako ćeš bolan ne bijo garažu ostavljat otvoritu? Pa nije jamda tvoj halat Alajbegova slama da ga svak ko poželi raznosit more?

-      Ma... ja sam... znaći uvjek vako konto – ako neki brat musliman tuda naiđe, znaći pa mu kakva halatka zatreba, naprimjer jal motorka, jal flekserica, il bušilica, morebit mistrija jal fangla jal štemejzla znaći bilo kakva halatka, pa red je znaći da on tu halatku što mu treba kad zajmi sutra znaći ljepo u garažu i vrati…baš kako i prilići znaći poštenu bratu muslimanu i zbog radi otog mog dobra nijeta ja garažu nisam katancom zakljućavo…znaći…velim dođe brat musliman, pozajmi, posluži se znaći i vrati, a nemere znaći brat musliman pozajmit ako je garaža zaključata. Jel znaći oto logićno?

-      Pa vratil se ikad i išta?

-      Jok! Sve pokupe, poćiste sve znaći i nejma u mene mi halata. I triput tako! Skonto ja! Nisam pupahava baaa! Nisu to znaći zajmali braća muslimani već hapali inovjerci lopovi.

-      Pa kolko si jadan i nesretan dosad štetovo?

-      Ma, jok! Ništa! Naja. Znaći nisam nikad bijo na zijanu, već vavjek bome u debelu plusu.

-      Kako, bolan ne bijo? Kako si bijo u plusu, a nikad na zijanu, a opuhalo te triput?

-      Pa uvjek je svu štetu platijo inšuranc. Imam ja jednu havericu.... svijetska je ota! Joooj što ona ima debele veze u inšurancu pa mi je pravo pomogla naplatit keša. Podam joj štgoderce od pljena. Mora i ona imat tala, znaći. Ona je ovdi plaho iskusna u naplatama inšuranaca…. eh, eh, baš sam peh, meni sića samo…

-      A štaš ako te inšurancovci jame?

-      Hade ba efendija bolan ne bijo…ko će me ba jamit? Prava se lova znaći ovdi pravi kad imaš dobar alibaj šatro sijediš i sijeliš sa jaranicama hapiš buređike i tuhafije i ljepo kahvenišeš ono hja-haj lahuri i hakaćete se izmeđuse i traćate  a ljepo dok si na alibaju stopostotnome pošalješ jarane da ti materinu i babinu kuću kobajage provale i razvale i znaći unerede se po njoj znaći da izvineš i skinu sve lehava sa zidova i pobacaju po podu i pride radi murijanera napišu na zidovima muslim pigs gou aut ov Austrejlija, bajage diskiminacia antimuslim ono... zapale malo vatrice u njojzi i ondak ti inšurenc renovira bome đabice kuću i to pravo ko nova znaći ba, ha-ha-ha glupi Emglezi i još pride him inšuranc kirije platijo danemoraju dok se kuća pravi rentavat već da žive u drugoj kući rentatoj a pravo super akaomdejšnu dok him u njiha kuću nisu ganc završili….ko nova baaa!!! I platita him i selidba tamo vamo pride. Eh, eh, baš sam peh! Ja nasitno, samo oko halata i garaže, a pametni bome okolo kuća đabno renoviranje naplaćivaju i pravih profita….eh, eh, baš sam peh!!!

 
Bingo-efendija javlja...
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013 16:49

Ahtung, ahtung! Ne valja Njojzi ni ovaj anbasador i još mu je mubarek „Doktorica“ metnila diagnozu da je bilesi bolestan!!!

Bingo – efendija, imam u prićuvi, glasnogovornik za sama sebe, nako

Esselamu alejkum drage sestre i braćo u našom bošnjaćkom islamu! Jutros mi na sabahu Al-Dino, sin od Avde Hažihafizdsoganolmabegovića, onog šta ga znaju ispod nadimka mu Jahnija, doletijo sa lapi topom i veli žiku ba Bingo šta ima na nakom fejs buku. Morebit ćete iteresovat. Jope se zakuhiva! Nemere Bingo moj ni jedan anbasador ovdi izsarajva doć a da mu se jal dijagnoza ne postavi, jal kakav šega nadimak ne prišije da se mi Njezina vijerna raja hakaćemo jerbo je Ona u nama nam vertikalaprava šalđijka. Ha-Ha-Ha! Ma kad je viđam crknem od smjeha!!!

I upalijo Al-Dino u njega mu lapi topa i ćitam ja tako, tabirim, pa viđah ove pimg-pong muhabete:

Adnan Rondić teti Senadi: Iskrene čestitke i prisjećam se 2010...

Senada Softić-Telalović svom dobrom Adnančiću: Eh to je bila najbolja godina, a ova nam je gorčinu donjela ali riješit ćemo se mi gnjida koje rove i ruše stabilnost naše dijaspore. Rado bi da smo ponovo u 2010 i u društvu tako dragi nam ljudi.

Senada Bosnić-Ekić teti Senadi: Ambasador bi se samo svadjao! Ako njega ne slaviš, nisi podoban! I kod njega su na prijemu samo odabrani, lojalni.

Senada Softić-Telalović afirmativno imenjakinji: Arnaut IDE nazad ako BOG da, što prije, što bolje, njegova bolesna sujeta, njegov ego je previše čak i za ovu prostranu zemlju – bolesnik!

Pita mene Al-Dino: „Šta veliš efendija na oto? Šta misliš o ovim rjećima?“

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 6 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search