LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost
Alija Resulović - Grande - lićnost godine bome pofalijo bh anbasadora
Utorak, 22 Listopad 2013 18:08

Bingo – efendija, prdsjednik Svijetskog Vijeća BiH – hođa u osnivanju

Ahtung, ahtung draga braćo u sestre u bošnjaćko-bosansko-hercegovaćkom islamu!!! Proćitajte ovo pažljivo, na tenane i jamda ćete uhavizat preduboku dubinu pohvale anbasdora u Magacinu. 

Daklem u najnovijom taze broju od Magacina Bosna broja 642 na strani osam u ćlanku „Ponižavanje države“ kometator stalni od otijeh novina Alija Resulović se osvrnijo i na dosadašnji rad BiH – anbasadora u Australiji. Pa vako naš veleucijenjeni mudralija piše:

„Saznanja kazuju da su se i ambasadori naše zemlje koji su službovali u Canberri držali nekog nepisanog pravila (ili je to, budimo objektivni, slika i prilika odnosa u zemlji?) da sve ili najveći dio svojih kontakata sa bh građanima vrše u krugu onih koji su iz istog nacionalnog korpusa kao oni?! Prečesto se koristila Islamska zajednica za nastupe ambasadora, što jeste protivno i djelovanju Islamske zajdenice, a i svebosanskom opusu rada ambasadora! Pogotovo što se nikada za posljednjih 18 godina nije ni pokušalo održavanje sličnih skupova pod svodovima pravoslavne ili katoličke crkve?!¨Mnogi su se ispražnjavali na efetmnim skupovima, turnirima, obećanjima i nerealizovanim uvjeravanjima, pa čak i nekakvog glumljenja svemogućih. Stiče se dojam da pojedine diplomate i dalje naše ljude, a sada državljane Australije i tretiraju i sa njima komuniciraju po onoj izlizanoj matrici starih vremena – radnici na privremenom radu u inostranstvu, ne trudeći se da uvežu bh ekonomiju, kulturu, informatiku sa uspješnim ljudima, Bosancima i Hercegovcima, koji su se na ovom kontinentu istakli i dokazali kao vrsni menadžeri, biznismeni, ljekari, pravnici, inžinjeri, informatičari. Uglavnom se ta navodna saradnja odvijala na sijelenjima, šutljivim slušaocima i praznim pričama.“ (završit citat)

 
Bingo-efendija javlja...
Nedjelja, 13 Listopad 2013 00:37

U nas u Australiji nejma fikativih brakova! Ahtung, Ahtung! Ne nasijedajte svijetskim traćovima!

Bingo-efednija, prdsjenik vijeća hođa brez hođa

Braćo i sestrice u islamu, u našom hazreti sedmićnjaku, jal heftićnjaku, more bit i tijedniku, kako kodko hoće, daklem u našom predragom Magacinu Bosna, šta nosi broja šestaićeteresjedan a u njemu mu na petoj strani broj pet. U desnom uglu ima ćlanak doli desno đe piše naslov “Radi vize sklopila fiktivni brak s Australijancom – Cazinjanka se udala uz odobrenje svekrve”. Taj ćlanak je nepotpisat od strane novinara magacina. Al jebli lamperiju svoju namah ga od njiha kopi-pejst bizmisom maznijo hrsuzki Dnevni avaz ćiji je gazda onaj David Koperfild iz neke CG-vukojebine u kojega važi dva plus dva plus pun love esdea jesjednako miliarde maraka KM - ćisto bistro.

Proćito ja otaj test Mufetu sinu od u mene mi nejbera Hamzalije u homvestovu tavanhauzu šta stoji i taksejšna se ni mrven ne boji - ono - depresija teška logor Manjaća - šćer neuspiješna udavaća - guta para kopezacija  i mirna lezihljebovićka na dolu nacija.

Veli meni Mufe – Hej ba Bingane nije se ota Refmira udala u fiktivnom braku za Ozija ovdi. Jerbo ti si slabo skužijo ota se iz magacina doćim udala u Austriji a to je anamo u njiha poviš Slavonije. Kaka ba Australija! Kod nas se to Bingo efendija bog ti dao ljepo zdravlje i svake nafake bome drukćije radi. Ovo u magacinu je naka fukara ota ba S.K. na sliki u vijenćanici bjeloj "ko u ćetnika obraz" šta joj magacin krije odnje lićne podatke i daje samo icijale biće daje malolijetna a i jebla mater tako mlada  nejebata ima bilesi i svekrvu pride plus ćojka i djece razne komata tri. A magacin jope krije ko sve šta krije al mensćini nemre da hin jebu sakrit jednu priću koja se prića tuda po Đilongu.

 
Bingo-efendija javlja...
Nedjelja, 29 Rujan 2013 13:49

Senada Softić-Talalović, u nama nam mubarek glasnogovornica (bošnjački - telalica) Vijeća BH organizacija Australije, bilesi raskrinkala propagadu beha Anbasade i anbasadora Arnauta!!!

Ahtung! Ahtung!

Đematlije u Australiji, draga braćo i sestre u našom bošnjaćkom islamu, svi daste izatrke otrkali na trafike i kupili glasnogovornicine đeride Magacin Bosna i ne morate sve ćitat al MORATE svi proćitat test i to dvatriput makar a koji je naslovit „Popis diskriminirao dijasporu“ na stranici 3. Letite na trafike, pa ako ujagmite baš ste plaho nafakali! Morebit lahko da je sav tiraž od preko 200.000 primjeraka već rasprodat jerbo tolko iteresovanje vlada za popis od naše diaspore u BiH.

Ima tude i njezina uslikata slika na fotografiji! Plaho ljepa glasnogovornica! Hanuma nabas – ko talambas! Nasmijata u nama nam glasnogovornica nako optimistićki a donje stoji smrknit Haris Halilović što naske gledi sa ote slike baš pesimistićki, luzer garant.

Helem u otom testu nepotpisatog autora vako piše da je „glasnogovornica vjeća bh organizacija u Australiji uputila OŠTRO upozorenje građanima u Australiji da ne nasijedaju na propagandu uposlenika Ambasade BiH po pitanju popisa, te ovaj popis građana u inostranstvu smatra završnim činom etničkog čišćenja (jamda je mislila ćetnićkog ćišćenja!!) i veli „nije ovo popis dijaspore, ovo je izigravanje dijaspore, ovdje nema ni „p“ od nekog popisa“ (citiro ja Bingo – efendija islamski samostalni glasnogovornik).

Jestel zapazili ono „oštro upozorenje“??!! Buuuu! Da se svi od hastra ukehamo!

 
Bingo-efendija javlja...
Četvrtak, 22 Kolovoz 2013 15:06

 

Bingo – efendija javljaaaaa....

Alimski osvrt na ćetnićki test “Mureslović proterao logoraše”

Najprvije, aferim hađi-Muhareme! Date nema trebalobite izmislit! Ma ote logoraše si trebo izgonit sa ljopata ba, ne na pismeno, jazuk od ćageta, bolan ne bijo!

Jope viđamo da nejma udarca brez starca, a nejma u logoraške guzove šuta brez ljuta Arnauta! Vavjek bilo i biće! Svaka ćast hađi-Muhareme! Baš si pravi mudaga! Eeeeee, svaka ti dala! Zajebavat se stobom nije šala. Hoće oni kurvanjski pisat “Daleko je Prjedor”. Budu pisali i okole lajuckali. Vala nako pitam sebe šta si hina ba i meto u taj svoj polovni prostor?! I to iznad u tebe ti restorana. Da ozgo šmekaju koje šta doli pojo i popijo. Haaa? Da ti ćejfa kvare kad doli sjedeš u separeju sa svojim najboljim jarom Markom Paviće i svojski mu sviraš na srbsku frulicu doli, mislim u restoranu, a Markan u svedahu totale koluta okicama i rokće: “Tooooo Mursele! Toooo! Joj sevdaha, joooj merakaaaa! Oh-Oh-Oh!

 
Humor
Četvrtak, 04 Srpanj 2013 14:09

Zakon gravitacije po Bingu - efendiji

Uhvatili Jovo i Hrvoje Binga na trehu. Sjede tako u kafani i pijuckaju svak svoju pivu, pa će Jovo:

-         - Bingo, jel teži perjani jastuk od kile ili gevikt od kile?

Bingo se malo zamislio. Češe se po glavi. Odšuti minutu, pa odgovori:

-         - Bogme je puno teži gevikt od kile od perjanog jastuka od kile.

Tada graknuše Jovo i Hrvoje da se prolomi po kafani – Hej raja, žiku ba glupog Binga! Kakav ba hodža! Hajvan, dabili hajvan! Ne konta da je perjani jastuk od kile isto težak ko gevikt od kile. EEEEEE, Bingo jesi panglu. Jesil ba ikad čuo za zakon Njutnov zakon gravitacije ili zemljine teže? Haaaa?

Bingo otpi par gutljaja pive pa će: „Jebo vas i taj zakon i taj hablešina, ne znam kako se zove, koji ga izmisli. Totalno je taj polupo lončiće...

-      - Kako ba Bingo? Neš valjda ti sada mijenjat zakon gravitacije?

-          -  Nemam vala namjere zakone mjenjati, nego hajmo vako. Haj ti Jovo, kad si taki mangup i plaho prepametan, stani ispod mog balkona, a znaš da ja stanujem u homvestovom tavanhauzu. Ja ću ti ozgo na glavu baciti prvo perjani jastuk od kile na glavu, a onda gevikt, svakako opet na tu pametnu glavu prepunu i malog i velkog mozga. Pa ti Jovo, ljepotane moj prepametni, meni poslije reci je li teži perjani jastuk od kile il gevikt od kile. Svakako ako ostaneš pri svjesti i živ, gluho bilo.

Kafana umuknu na par sekundi, pa se razliježe gromoglasni smijeh. Jovo i Hrvoje se zgledaše i poklopiše ušima po glavušama.

 
BINGO EFENDIJA
Četvrtak, 23 Svibanj 2013 21:27

Muslimani smrde  –  ašćarile je oto još “uvek” službeni stav mojih kolega iz srbske pravoslavne crkve?

Bingo – efendija, partajm imam u prićuvi

U mojoj mi sehari već se evo preko devet godina valja jedan papir istrgnit iz srbskijeh đerida koje oni zovu na njihovom jeziku “Vreme”. Štede samoglasna slova?! Biće to. Neka, neka! Mašala!

Tada su se, 7. aprila 2004. godine, pod šatorom neđe uokolo od Valjeva sakupile moje pravoslavne kolege međ kojim je mensćini bilo i podosta vijerskih popina - glavuzija pa bijo tamo nakav njihov dernek. Helem biće da se tude i podosta popilo jute šjive pa je u neki vakat za govoraonicu se đipijo kolega Atanasije Jevtić, kojog ja odmilja zovem otad moj kolega  - veseli Tasa, jamijo ko podšatorski pijevać minkrofona  i bubnijo, ni manje, ni više neg baš vako:

 
Bingo-efendija javlja...
Utorak, 12 Ožujak 2013 15:42

Bingo – efendija javlja: Ahtung! Ahtung!

Draga braćo i sestre u islamu, a posebno ovom našem veselom bošnjaćkom!

Obaviještavam vas da će se od 15. do 17. marta u Melbouru održati Australisko-islamska koferecija o miru (Australian Islamic Peace Conference) u organizaciji Islamik resreć i edukejšunal akademije. Šućur Allahu! Ota trodnevna koferecija će se održavati na Melbourne Showgruond – u, u paviljonima 7,8,9,10,11 i 13. Ulaznice koštaju $50, te vam skrećem pažnju da požurite s kupovinom istih jerbo kolko znadem iz pouzdanih izvora navala na ulaznice je nezapamtita. Maltene, ko da se radi o finalu NFL-a ili Beha-Grćka.

Postoje određeni išareti da će šverceri, odnosno preprodavaći kupiti veliki dio karata, te ako zaksanite i hotjednete ujagnim sebu kartu za unutra platićete beli otim haram hrsuzima $150 do $200 da prisustvujete ovom velićanstvenom skupu svijetskih islamskih alima na kojom će biti na desetine govornika, daklem izabratih alima su pet zvijezdica samo, iz cjelog dunjaluka. Govoriće: IMAM OF MAKKAH (SAUDI ARABIA), BR IMRAN (IREF, India), SHEIKH MISHARY ALAFFASY (Kuwait), ABDULLAH ROLLE (UK), AHMED BUKHATIR (UAE), SHEIKH ABDULHADI (UK), SHEIKH ANWAR (NewZealand, Islamic Online University Professor, Dr SEHABEDDIN KIRDAR (TURKEY), SHEIKH MOHAMMED ISMAIL (UAE), SHEIKH YUSUF ESTES (US), SHEIKH YASIR QADHI (US), i tako dalje.

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 7 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search