LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost
Rektor Čaklovica od Univerziteta u Sarajvu plaho begeniše da prima u zvanične posjete velike svijetske zvijezde
Petak, 17 Veljača 2012 08:42

(Foto-Bingo-efendija)


Angelina Jolie u posjeti kod rektora akademika profesora i doktora nauka, diplomiranog veterinara Faruka Čaklovice, rektora od Univerziteta u Sarajvu


Predsjednica Vijeća BiH - organizacija, ambasadorica od Univerziteta u Sarajevu za Australiju, magistra nauka, Senada Softić-Telalović u posjeti kod rektora akademika profesora i doktora nauka, diplomiranog veterinara Faruka Čaklovice, rektora od Univerziteta u Sarajvu

 
Dopunsko obijašnjenje za mog jarana Alkija. Ma svijetski je šalđija!
Nedjelja, 22 Siječanj 2012 11:45

Bingo-efendija

Onaj vlašina Duba što se pretvara u Arnauta sa kećetom na glavi iz Sidneja poslo mi je dopunsku iformaciju šta je bilo kad su mi jarana Alkija drotevi ufatili trogominđoloz pjanog kad je neki dan udrijo u avto od nake hanume Kad su ga drotevi zaštopali sa “Ehaaaa ba minister. Stander mrven!” namah mu je vođa patrole reko: “Eheheeee ministru, ba! Prešo si na crveno!”

A moj jaro Alki mu trtljajući nako pjan totale odgovorijo: “Ma ti si jarane za doktora diagnostićara a ne za drota! Pogodijo si pravo! Od bijelog me ubi kiselina! Poslije graševine posebno moram pit šakama sodali karbone”.

Joj jes moj haver Alki pravi šalđija. Duhovit i telegentan u svakoj situvaciji. Ma izvuće se on. Premuntaće on i saobraćajne droteve. Samo da prođe tri dana, jer za tri dana svakog ćuda dosti. 

 
Telefonski interviju sa mojim jarom Svenom Alkalajom, još BH-ministrom od vanjskih poslova
Subota, 21 Siječanj 2012 14:09

Bingo-efendija

Bingo-efendija: Haloooo, haloooo, Bingo-efendija vode! Hanumaaaaa,imal ti tudi u ministarstvu u tebe ti ministra i mog jarana velkog šalđije Alkalaja. Baš je šega. Šnjim sam se pravo sjaranijo na čimburijadi kad ga je glavna ovda vodala. Jooooj pravo se nahapio i zacugo pa nam je pošljem trtljo nešta šta nismo pravo uhavizali. Deder mi havera na telefun! Kaman bona!

Sekretarica: Efendija sačekajte malo. Ministar uskoro predaje dužnost pa se zabavio sam sa sobom i gomilama službenih dokumenata, a posebno sa preko dvije tone svojih putnih naloga i računa s putovanja.

Bingo-efendija:  Hade ba, bona ne bila, kakim ba dokumentima.Da siga namah zovnila!

Sekretarica: Ma zima ovdje efendija. Nema ministarstvo dobro grijanje pa ministar loži svu dokumentaciju. Šta će novom ministru stara dokumentacija kad će on imat svoju novu dokumentaciju? Evo ministra! Evo ga!

Alkalaj: Đe si ba Bingane? Šta ima u Melburnu? Kaš naletit vamo?

 
Ovo je užas – ljubav gradonaćelnika i krmka vlaškog divljeg Susa scrofe
Ponedjeljak, 09 Siječanj 2012 07:54

Bingo – efendija Ko je ovoj slici gradonaćelnik a ko Susa Crofa, velko je pitanje? Foto Kemo zvani Achtung sa lica mijesta eskluzivno iz centra Gornjih Hrljaga Draga braćo i sestre, javljam se iz Gornjih Hrljaga, pitomog sela u kojem je izmislita naša foklorna narodna igra zvata hrkljuš, koji se ustvari pravo zove hrgljuš, ali su ga nadrealisti, prikriveni urbani ćetnici i petokolonaši, ono pred sam rat krivo nazvali hrkljuš. Hele nejse! Da pređem na stvar! Tu u prepitomim Gornjim Hrljagama se plaho ljepo i tabijatli živilo sve dok mjesto gradonačelnika od sela nije zapalo Merhudina Klanfađiju zvatog Klanfa kojeg je u nama nam stranka postavila na oto važno mijesto.

 
Šta je višlje kleveta i laži, Mustafa nam je miliji i draži
Subota, 08 Listopad 2011 23:53

Bingo – efendija, imam u prićuvi

Draga braćo i sestre emigratlije raspuhati totale i frontale na svih pet strana od dunjaluka, evo ja bome prilego na sećiji. Pojo pešes zvrkova vruća bureka, zalijo paluzeto i prelistajem nake stare brojove od  Henfije šta mi hih je kamaru posudijo da ćitam “BH-dana”. Nešto se prekontajem, raskontajem I dokontajem kakve su nam tek bilesi BH-noči kad su vaki naopaki BH-dani. U broju 470, od birvaktile 16. juna 2006. (1428 po Hidžri) prvo tabirim članak sa podmuklim idikativnim naslovom “I Bog vozi Mercedes”. Ja namah popijo hapaurin od deset milih grama da se smirim prevetivno da ne bi bijo povilenijo i hodo po doktorima – psihijatorima.

Otaj munafik ko biva nakav novinar jadna li da mu je majka brezobrazno vako laže i piše: “Cerić, (viđaj, viđaj pa ni reis-efendija, pa ni doktor već samo Cerić ko on da je šnjime, u nama nam  vertikalom ovce čuvo, primjedba Binga-efendije) pak, ne vidi ništa nemoralno i neprimjereno u svom novom službenom Mercedesu i činjenici da je zabadava sebi u vlasništvo prepisao (jamda misli na se ukajtio) luksuznu državnu vilu u centru Sarajeva, što nije palo na pamet ni nekadašnjem stanaru te kuće, funkcioneru mrskog komunizma.” Jedan mi jope jaro, nek ostane strogo izmeđunas, moj tajni agenat zvati Luftika 007 donijo izsječeno iz „Vesti“ taze od 2.12.2009 šta hin masovno čitaju oni bre-breji šta od muke vilene pa sad i oni sprovociraju đe piše naslov „I Alah zatvorio oči“. Tudi je citirato iz one ko fol „Slobodne Bosne“ onog hroničnog munafika Senada Avdića đe srbonje vele da se otaj ahmak dokopo konpletne dokumetacije o tom kako se je u nama nam vertikala uvalijo u vlasništvo kuće jenog komunističkog diktatora Rate Dugonjića.

 
Nagradno pitanje za nagradu jamit
Petak, 09 Rujan 2011 20:28

Nagradno pitanje za milion dolara (kovertibilnih zimbabveanskih) u kešu – Tax free - (uplata još samo ovaj puta preko Dobrotvorne organizacije “Merhamet”, zadnja pošta Sidni)

Mr. Bingo-efendija, direktor Dobrotvorne organizacije “Australiski Rijaset” u osnivanju i kandidat za velkog muftiju ili na emgleski Grand Mufti

Prije nekolko dana posla mi alčak Duba Banjac, plaho nakav opasan Vlah iz Melbourne-a ovo pitanje, a ja ne umijem odgovoriti i jamit nagrade. Pito ja ovdje hejbet naše raje da li bi oni znali, a svi se češu po glavušama i nešto a la “tuc-muc”, ali niko ne zna odgovor na Dubino misteriozno pitanje. Čudi me malo da raja iz Melbourna nisu pitali u nama nam “Hazreti Fatimu” koja ima tri-četiri-pet, pa možda i više raznoraznijeh naučnih biografija, raznih fakulteta, specijalizacija, odličja od Kraljice, a koja je bistra kao prava melburnška magistra, samo što njezinih diploma niko nije vidjeo jerbo hina ona ljubomorno skriva da joj ih neko ne ukrade, ali koja sve zna, čak možda i formulu tamjana. Ona je tolko pametna da je i svoj položaj ful-kasko osigurala. Trebali su nju pitati ili možda čak regtora Univerziteta u Sarajvu, profesora i doktora vetrine, za kojeg vele da je najbolji psihijator za hajvana krupnog zuba i da hina na brzaka hipnotiše. On je plaho prepametan, ima kamaru naučenjačkih radeva, pa bi morao znati odgovor na ovo pitanje. Ako ne zna sarajevski regtor, znaće koji od proregtora ili ko iz delegacije koja je šatro došla da ko biva uspostavi saradnju sa vodećim australijskim univerzitetima, a jedan mi stari ahbab veli “Bolan ne bio Bingane, došli anbasadorki da hih voda kako je do sada sve provodala i da im profesorski guzovi dunjaluka vide. Saće kraj madata ovom regtoru, pa će morat ko Nedžad jal na vetrinu, jal na neki drugi položaj, a ja nešto sanjo da gonja diplomatiju da i on budne abasador SDA, al hoće on samo u kaku golemu, po mogućnosti muslimansku zemlju, jerbo otkako je došo tobe i preskočio iz komunista u ove novokoponovane turbo-muslimane posto je dobar patvakatnamazlija iz prvijeh safeva….a i poslušni borac svoje partije…”

A ja velim tom ahbabu “Uduni ba, hablešino stara! Iz pouzdanih izvora znam da je regtor s delegacijom došo ko kontrola da pretrkeljaju fajlove i vetrinarske tovarne liste za njemačke kurbane uplatite u Australiji – znaš ono, hamzi ga hop ili potvrdica iz trafike levatima iz džemata – ljeva ruka, desni džep, šifra šaljite gutu para efendiji i familiji mu na privatne račune, al i efendijinom bratu kamaru eura jerbo se efendiji tom i tom gradi kuća u rodnom selu, najveća, najgolemija na tri boja, da sejaci njegovi povilene od ljubomore kad on dođe doli pa na nativnom engleskom gukne – Home! My sweet home only for summer time, sometimes!”

Helem, šegu na stranu, Dubino pitanje glasi:   

Koja je to jedna država, sa dva entiteta, sa tri predsjednika, sa deset kantona, četrnaest vlada, 183 ministarstva, 85 političkih partija, 50 boračkih udruženja, 13 sindikata, dvije policije, tri akademije nauka, dva penziona fonda, tri obrazovna sistema, šest državnih univerziteta, petnaest privatnih univerziteta, dvadeset i jednim rektorom, oko šezdeset prorektora, tri telekoma, tri elektroprivrede, 550 000 nezaposlenih, 630 000 penzionera, 450 000 raseljenih, sa 75% stanovništva na granici siromaštva, sa 65 000 državnih uposlenika i sa neutvrđenim brojem lopova na svim nivoima???

Ja tri dana konto i javim Dubi “To ti je Burkina Faso”, a on kao svinga, mrtav hladan odgovori “Nije! Zajebo si se stari! I ti hodža??? Bjeeeež ba!!!”

Evo, ima li ko pametan, pored naše hronične “Hazreti Fatime” i visoke delegacije glavatih profesora na čelu sa regtorem, da bi znao odgovor na ovo baš zeznuto pitanje.

Eeee, Duba, Duba, šejtan si bio, šejtan jesi, a šejtan češ ostat!!!

 
Ode bome i ja na hadž, al ako skupim 7.400 dolara !!!
Petak, 01 Srpanj 2011 07:40

Bingo-efendija

Ćitam oglas u našom magacinu da Mešihat IZ Australije organizira odlazak na hadž u ovoj mubarek 2011. godini ili 1432 po našom hiđretskom kalendaru. Cjena hadža je prava bagatela, samo 7.400 dolara, što uključuje troškove za vodića, put jamda avijonom baš ko u Obame, smiještaj, hapu, vize, ihrame i bilesi kurban. Nemere naš Mešihat brez stalnih kurbana.To je jaće od njiha!

 

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 9 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search