LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost
Kurbani, kurbani, slasni i masni kurbani – (3)
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2011 22:11

Komentar od  Binga – efendije

Bismillahir-rahmanir-rahim, drage sestre i draga braćo i Islamu!

Evo da se i ja uključim u ovu priću o njemaćkim kurbanima (deutsche Kurbanen, german Curbans) uplaćivatim od mog izuzetno poštovatog kolege i imenjaka Mustafe-efendije Klance na račun Mešihata Australije, odnosno na račun tadašnjeg blagajnika Jasmin-efendije Bekrića i račune njegova blagajničkog evlada. Prije svega, taj Hajdvan Ljevaković, kojeg bi ja nazvo Levat Levatović svašta u toj njegovoj ko biva knjigi piše, a levat levatski pojma nejma o našoj ovdi kurbanskoj demokratskoj legalizaciji u Australiji.

 
Komentar Binga – efendije na pisanje o Begovoj đamiji, katolićkoj katedrali, srpskoj crkvi i sinagogi na 550 kvadrata u Sarajvu
Srijeda, 06 Travanj 2011 07:36

Eselamu alejkum draga multietnička braćo i sestre u islamu!

Nemerem a da se ne oglasim na pisanje ovog hajirsuza dabili hajirsuza Nadana o pisanju kometara što ga je napiso kometator u našim đeridama Magazin Bosna.

Slušaj ti brezobrazniće brezobrazni Nadane, doklem ćeš ti zadjevat i podbadat? Šta ti imaš kometarisat kometar od kometatora iz novina koji je jope kometariso kometare bukadar drugijeh ljudi koji su kometarisali tu našu multietnićnost jerbo je kometator iz novina ćuo ote druge ljude i piše (petput sam proćito ponove) i ljepo vako stoji: “Godinama slušamo od brojnih međunarodnih organizacija, istaknutih pojedinaca, uglednika filozofije i književnosti, da je Sarajevo, vjerovatno, jedini grad u Evropi u kojem na prostoru od 550 metara kvadratnih postoje, stoljećima postoje, Begova džamija, Katedrala, Saborna crkva i Sinagoga.“

Ti nisi dobro uhavizo brezobrazniće jedan šta je pisac hotio kazat. A ja sam dumo i dumo i prekontavo se i na kraju u svojoj alimskoj glavi mudro skonto da je kometator iz Magazina Bosna bijo po svom obićaju reporter na licu mjesta i slušo brojne međunarodne organizacije, pa slušo istaknute pojedince, pa slušo pažljivo uglednike filozofije i književnosti i od njiha ćuo da je Sarajevo, vjerovatno, jedini grad u Evropi u kojem na prostoru od 550 metara kvadratnih postoje, stoljećima postoje, Begova džamija, Katedrala, Saborna crkva i Sinagoga.

 
Otvorito pismo za OKO - Mustafa Bingo-efendija Karaman
Utorak, 01 Ožujak 2011 19:55

Esselamu alejkum antislamski Nadane - Jadane! Ja ti ovo otvorito pismo pišem u vezi veze s ovim testovima što hih pišeš po tom svom nakom oku i kod ovih KBSA navijača za mog oćeratog kolegu doktora Senada, kojeg ja nako kolegijalno begenišem, al se nemere protiv zakona, moj si mi Nadane. Zbog radi od otih teksteva baš si me razoćaro a posebno sa ovim testom u kojem si se ko nakav ćetnićko - vlaški domuz okomijo na moje jarane iz Upravnog odbora iz ICC Nordbruh u Ćikagu. Star si ćojk, al si zaslužijo da te metnem u falage, pa degenek po tabanima. Imam ja ovdi jenog kolegu organizatora boks-mećova po džamijama, a on jope ima svoje raje pa bi ti mogo dobit pravog degeneka. Naša glavna šefica koja nama ovdi određiva islamske principe a što je naki što joj zavide što je doživorna prdsjenica prozvali baba Mugabe jerbo je ko Mugabe doživotna i nama bome najglavnija, šućur Allahu, ako ota izda našim islamskim jurišnicima fetvu ti bi mogo dobit u mrakuši i kolac i letvu, samo se ti igraj jerbo moreš proć gore od Šahbega pa nas ko on gonjaj po sudevima a morete nam i ti i on soli na naše repeve metnit. Pamet ba u staru glavušu i nemoj se više ponašat.

 
Velkokalibarski projektili vazduh-zemlja tipa “Ljakse-grande” u Sarajvu – pripazite glavuše!
Nedjelja, 12 Prosinac 2010 13:24

Bingo - efendija 

Bijo jedan od mene mi jaran odavle iz Australie šta se zove Selver Peksimet u Sarajvu. Podugo nije bijo doli pa kad je skupijo pogolemu guticu para kaže vako: ”Ode ja bome avijonom u njega da me želja mine. Ko zna kaću jope iz Australije šamse za ić doli na Čaršiji jamit.”

Kadje bijo u Sarajvu nanijetijo obaći u njega mu tetišnu Arduanu šta se prija zvala Pemba i u nje joj čoj’ka Abdulhamida Potkrižu.  Kadje pravo Selver u njiha posjelijo i pošo iz Arduaninog i Abdulhamideva stana u Nedžarićima on ljepo stao pred onaj njihov nebožder da čeka taksija koji je već bijo naručit. Čeko, čeko a taksija nije na nogama dočeko, al je bome zato dočeko da odozgo sa visokih visina doli sleti crna kesa od smeća i đe će bub Selvera u glavu. Kasnija istraga je dokazala da je u kesi bila prazna tegla od bivših kiselih krastavaca marke Vegafruit – Doboj jug – Brijesnica mala. Balistički stručnjak MUP-a Federacije BiH Senahudin Gutalija je u svom izvještaju napiso da je kesa najvjerovatnije bacita jal sa balkona, jal sa prozora nekog od viših kateva i da je istraga protiv zasad nepoznatog jal nepoznatijeh počinitelja ovog atetata u toku. Kako telegentan zaključak. Selver je ležo doli dok nije došo taksist pa ga pito: “Jarane ba ako si ti naručijo taksija vallahi bilahi nemerem te primit za mušterije jerbo si aščarile trogomindžoloz pjan, jal si drogirat, jal imaš eplepsiju sa padavicom kad tudi pred havustorom legiš u nevakat. Ti si meni ko potecijana mušterija plaho tuhafli.“

 
Mašallah, mašallah il po bosanski mašala, mašala – juriš naše Bošnje u borbu protiv miješatih brakova
Utorak, 23 Studeni 2010 14:40

Bingo – efendija

Selam svima vama draga braćo i sestre,

E neka smo i ovo doćekali. Naše jedine „the only australian – bosnian newspeper“ pokazaše koliko su slobodoumne i pune razumjevanja za nemiješate brakove jerbo su na ćitavoj jednoj stranici golemoj obijavili svijetski iteresatan događaj i to sa Tportala zagrebačkog od kojeg su dobili saglasnost da oto mogu s halalom copy – paste. Kako se ono kaže: „Udri copy, ondak paste, pa novini tiraž bome raste!“ Kao da pravo muštuluk najavljivaju eto bome piše u njezinim i u nezina čojka joj džeridama oženijo se bome naš Mirza Beširević iz Sarajva za njezinog i u njojzi joj čojka kolegu Njemca novinara Hannesa Richtera. Mašallah, mašallah ili po bosanski mašala, mašala – juriš naše Bošnje u borbu protiv miješatih brakova.

 
Islamizacija Vijeća BiH organizacija Australije ili politizacija islamskih zajednica u Australiji – jedno od to dvoje ili oboje
Petak, 19 Studeni 2010 10:02

Bingo efendija

Esselamu alejkum bosansko – hercegovaćka braćo i sestre, koji ste u isto vrijeme i braća i sestre u islamu, al ste i Bošnjaci ali i pripadnici bosansko – hercegovaćke nacije!

Javljam vam se namah pošljem Bajrama s plaho ljepim vjestima. Ćitam u „Bosni Magazinu“ da će nam doć vamo ćitava ekipa televizije Hayat iz Sarajva na ćelu s Adnan – efendijom Rondićem. Iz otog saopštenja koje nije potpisato sazno sam a i vi, da će ćlanice otog Vijeća sponzorisat troškove lokalnih avijonskih karata i smještaj. Te su ćlanice Vijeća BiH organizacija BiH Centar Springvale, IC Deer Park, Bošnjaćki Mesdžid Adelaide, IZ Perth, IZ Gazi Husrevbeg Sydney, te IZ Brisbane. Bogme se nakupi ćlanica, plaho hih se ućlanilo u Vijeće BiH organizacja, al mi je pravo krivo što se ni jedna organizacija Rvata porjeklom iz BiH ili Srba iz BiH ne ponudi da sponzoriše ovu akciju za samopromociju Vijeća jer je cilj istog kako piše u njezinim džeridama: “Cilj Vijeća BiH organizacija Australije je da kroz emisije koje će ekipa NTV Hayat snimiti u Australiji prikaže život, rad i organizovanost naše dijaspore, da istaknemo uspjehe naših zajednica koje su sagradile čvrste temelje u ovoj zemlji, te da promovišemo i slavimo uspjehe Bosanaca i Hercegovaca koji su na jedan poseban način dokazali da smo mi jedna vrijedna nacija, sposobna da našim radom, znanjem i kvalitetima doprinosimo bogatstvu ove zemlje.”

 
Bingo-efendija vanredno javlja iz Sarajva… - Antihedijska akcija i dalje traje
Petak, 15 Listopad 2010 11:15

Nastavlja se “akcija čišćenja”. Prema službenom saopštenju višeg inspektora antihedijske policije Al-Dine Kuglofa još se desetine notornih hedijaša kriju po šumama oko Faletića, kao i na Igmanu. Ilegalnih hedijaša još ima po Sarajvu, ali danonoćna potjera za njima je u toku. Veliku pomoć specijalnoj policiji pružaju naši građani, a posebno dijabetičari-šećeraši. Granapi i sve ostale trgovine prehrambenom robom pod diskretnom su kontrolom antihedijskih specijalaca. Sve poslovođe i zaposleni dobili su posebne istrukcije i ovlaštenja da svaku mušteriju naćeraju da čim kupi kutiju rahatlokuma, napolitanki ili veliku čokoladu, da istu, sa aspekta strogo zabranitog antidržavnog hedijstva potencijalno sumnjivu robu, pojedu na licu mjesta u prodavnici. Dočim, zaposleni takvim daju vode po želji. Znači nejma nosat! Samo pojest zapisnički u granapu.

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 10 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search