LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost
Bingo-efendija vanredno javlja iz Sarajva…
Nedjelja, 26 Rujan 2010 02:17

Dolijo notorni hedijaš, bahati dedo Remzija Handanagić, a ruci pravde izmakao lukavi Abduselam Kajmakefendić, zvani Lopindža

Bahati dedo hadži - Remzija Handanagić, formula ko sam, šta sam, ko mi šta more, bio je toliko šalantan da je u Zuhdijinom granapu u Logavijinoj kupijo za keš maksi pakovanje od pola kile rahatlokuma, dvadeset deka friško mljevene kafe „Dedo“ i pola kile šećera u kocki, te zamolijo prodavačicu da mu sve to lijepo zapakuje izlaprdavši da iđe i nosi hedije zbog proslave pedesetogotdišnjice braka nekog njegovog ahbaba i ahbabice. Prodavačica ga je ko starijeg efendiju baš ljepo uslužila, sve cura nabas spakovala i dekorirala, ali ni ona, a ni hadži-Remzija nisu primijetili vlasnika društva jednog lica Zuhdiju Krgaliju, koji je pritajen sve to veoma podmuklo prisluškivo iza jedne zavjese u granapu i odmah nazvo na mobitel:  

 
Bingo-efendija vanredno javlja iz Sarajva…
Četvrtak, 23 Rujan 2010 17:52

Nakon energične icijative naše svijetsko-australijske vertikalne vertikale konačno započela borba za suzbijanja nosanja i primanja hedija u Bosni i Hercegovini

Historijska je izreka jedne naše ovdi najglavnije ovdašnje svestrane hanume, oduševite voloterke, književnićog mencene, nezamjenjive presjednice i poznavateljke svega i svačega, ekspertice bilesi i za mali i velki nogomet, itd.itd. i svašta drugo nešta.

Ostaće u analima njen gromki poziv iz „Preporoda“:

-U Bosni je najveći problem hedija – gleda se ko će kome šta odnijeti čime se sputava prisnost druženja. Ja to kritikujem – treba prestati sa hedijama i keksom ili bombonjerama koje kruže cijelom Bosnom dok im ne istekne rok trajanja i, možda se nikad ne otvore. Mi u Australiji nismo opterećeni tim stvarima.

Ja sam konto da će biti po onoj “Tresla se brda, rodijo se miš”, no, bome ispade da sam se grdno prevarijo. Na spomenuti vapaj pun gorljive rodoljubive dobronamjernosti niko od naših političara po običaju nije obratijo dužnu pažnju. Međutim, BiH je hiljadu puta sretnija, neg pametnija jerbo ima golemu sreću da je visoki predstavnik Valentin Inzko pasionirati čitač i preplatnik “Preporoda”, te je on protabrivši te vizijonarske riječi bivše glavne dijasporske svijetske vertikalne vertikale i sadašnje alfe i omege butun Bošnja u Australiji namah skočijo „na noge lagane“i glasno poviko:

 
Komentar Binga-efendije na neka ovdašnja pisanja
Subota, 11 Rujan 2010 18:31

Drage moje australiske dijasporlije, ustvari emigrantlije, džematlije, nedžematlije, prdsjenici, prdsjenice, beha pesimisti, beha optimisti, tragičari, komičari, priučeni keramičari, preškolati, školovati, neškolati, doškolati, braćo ste mi draga kojim je Bosnica makar i mrven na srcu evo vam se javljam iz Pertha gdje sam part-tajm imamčić, ko biva nakav aprentšip. Biće jamda i ful-tajm permanent pozišna samo bi pejšnt, sabur i u suru mumine, dok prođe ova frkuša i dok ne budne vake prevelke i eksplozivne ljubavi sprema islamu.

Ja ovdi u Australiji najtiviše ajlovju naše đeride, i one vavjek na vakat izlaze jednom nedeljno svake hefte. Ja najviše ajlovju kad iziđu naše novine pa hina ja ljepo prvo kupim, pa se pošljem ručka izvalim na sećiju, naredim mojoj hodžinici Behki da ne uključiva ni hajata, a ni pinka, pa isključim telefuna i onog za nosat malehnog šejtanskog nokiju svičofujem i na tenane čejfim i čitam najnovije šta piše unutri u našom magacinu.

 
Bingo-efendija: Dalsmo mi diaspora il emingrancija? Iterviju sa ekspertom za ota pitanja
Subota, 04 Rujan 2010 12:04

Dragi moji zemljaci ovdi u Australiji. Jamda su i vas utušile dumine kojekakih ublehanera, koji provaljivaju da mi nismo diaspora, nego palamude da smo emigrancija. Bome se ja sa otim budalašima ne slažem. Mi smo diaspora, šaljemo godišnje u Bosnicu prema verzijama nekih naših abicijoznijeh teta ciglih sedam miliardi jal maraka, jal dolara doli, al Hare, Alkalaj, pa i Halilović ne dadoše nam mrven ministarstva za diasporu u Sarajvu uzdurisat, pa da i mi imamo jal hanumu ministarku, jal ministar-efendiju.

Zbog radi od toga sam ja zovnijo profesora i doktora  Abduselama Hadžihafizmezetovića, zvatog Kuglof koji je pemzijonisati profesor Urinverziteta u Gornjoj Maoči, a sad živi u šćere mu i zeta u Deer Parku, a to je sprevedeno, neko kaže dragi parak, a neki jope vele park od jelena, al je posebno poznat što tamo u džamiji, pod minberom marišu presjednike koji hoće da kontrolišu blagajne, a samo se tako provaljivaju jerbo smo mi Bošnje dobar narod, mi smo pošten narod, ne trebaju nama nikakve finansijske kontrole, a ne trebaju nama u džamiskom odboru doktori, profesori, ekonomisti, magistri i nama trebaju oni koji će poštivat našeg efendiju i klanjat za njim, a take dobre džematlije mogu dat godišnje odmore i svom malehnom mozgu i onom golemijem mozgu jerbo za njiha treba da razmišlja i prekontava se samo u nas nam ful tajm efendija. Kad imaju pravo pametnog efendiju ko što ga imaju u otom parku šta se ondak moraju džematlije patit i nešto u glavušama kontat. On je platit da konta umjesto njiha.

 
« Početak«11»Kraj »

Stranica 11 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search