LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
bingo efendija


Pijesnićki nadariti dijet Abduselam PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 23 Listopad 2017 10:14

 

Bakir i SebijaMene pita nena mi Zakira

Abduselam Hadžihafizsultanpašić, Malešići Gornji, Sarajevski kanton (poslo Bingo-efendija)

(Na sliki: Sebija hanuma veli Bakiru: "Hade ba, mahni se državnićkijeh poslova. Hajmo dijeci u mejtef odnjet kakih hedija. A on veli: "Peke, šećeru!")

Mene pita nena mi Zakira

Dal ja volim našog Bakira

A ja njojzi vako velim

Da najtiviše plaho želim

Da nam Bakir ljepo dođe

I kroz naš mejtef nogom prođe

I vidi sve butum maksume đake

Pa bogme i nas prvake.

A dodaje tetka mi Lamija

Da će šnjim garant doć i Sebija

A ona će donjet slatkijeh hedija

Uto se oglasi i amidžinca Raza

Što vavjek klanja pet vakat namaza

Veli kad njiha hazreti dvoje

vide u mejtefu maksume naske

Podjeliće svima nove adidaske.

Ažurirano: Utorak, 24 Listopad 2017 13:47
 
Bingo efendija protestira PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 01 Kolovoz 2017 14:59

 

Bingo-novaHasan Alijagić jeste doktor od nauka a Zijad Haraćić nije doktor od nauka nitće ikad bit pa zavidi u nama nam Hasanu pihećdiju

Doktor od nauka Bingo Efendija, specialac pihejćdi u klanjanju kišnijeh dova

Šta ba hoće otaj Zijad bolje rećeno Zijan-insan? Zavidnik jedan zavidni. Sve je ljude moguće zadovoljiti osim onoga koji zavidi na blagodati. Njega neće zadovoljiti ništa do nestanak blagodati – reko je kolega Muavija. Treba Zijad da znade da zavist u negativnom smislu skrnavi Allahovo određenje u davanju prednosti jednim ljudima nad drugima a što je suprotno islamskom vjerovanju – tako kažu kolege islamski naućenjaci.

Sram te da budne Zijade! Mjesto da te veseli što je Hasan efendija Alijagić doktor od nauka iliti pihejćdi ti mu zavidiš i ota ćete zavist pojest ko hrđa što pojede žejezo. Pukni od muke nalet te bilo!!!

Ja sam svijedok da je Hasan Alijagić doktoriro. Ja mu bijo mentor i glavni ćlan komisije za odbranu od doktorijata. Lićno bijo!

Oooo kako su se obveselile kancelorka doktorica od nauka profesorica Mišela i njezin zamijenik vicekancelor Endrju-efendija kasu dobili takog kandidata za doktorijat unama nam Hasan efendiju. Takim oduševitim pristupom oni su pokazali golem stupanj od stepena vijerske toleracije i neskrivene ljubavi prema doktoratima sa islamskim temama na njihovom juniverzitiju.

Helem da javnost zna Hasan efendija je na juniverziti dogno šeststotina kljanjaća bruto-neto još prija sabbaha a oni su svi ponjeli sasobom pustekije za klanjat kako je dogovorito sa doktorom od nauka u nastajanju. Ondak je Hasan efendija svima metnijo na glave nake mašine što mijere kako krv kola u njihovim glavama i doli. Mijerijo je krv prije abdesta u sviju njiha u svih pet vakat namaza, daklem, sabbaha, podneva, ikindije, akšama i jacije. Kasu svi uzeli abdeste u toiletima juniverzitija ponove him je prikljućio te aparate naglave i izmijerijo krv kako iđe kroz glave i doli ostalo, sve do tabana.

Kadje to uradijo uporedijo je dobijene para metre. I zamislite šta je prvi na dunjaluku Hasan otkrijo – otkrijo je da je hladna abdestna voda veoma jaka draž za kožu, odnosno za njene repceptore za hladnoću koji se nalaze na koži, a preko njiha koža je povezata sa mozgem. Poljevanjem i trljanjem hladnom vodom sa dlanovima šake o lice i stopala, daklem tenperaturnom razlikom vode i tjela dolazi do jake reakcije na krvne sudeve koji se skupe (stisnu) i svi su klanjaći osjetili hladnoću a kasu se zgrijali (bila kahva sa rahatlokumom svakom klanjaću, Hasan platijo sve iz svoga mu đepa, a i pošljem je bilo mrven hape burek svakom i jogurt da ne terete droba) dolazi do širenja od krvnih sudeva te ondak kroz njiha (logično ingenijozno) protiće više krvi pa je zato i cikulacija bolja. Hasan je prvi izmislio naziv za ovu iteresantnu pojavu koja je bila do njegova doktorijata đematlijama nepoznanica. Nazvo je to hidrotermalna reakcija našeg tijela na hladnu vodu u toku uzimanja abdesta. Da, da! Hidrotermalnaaaaaa reakcija!

Ondak su svi klanjali sabbah namaz. I ja šnjima. I Hasan.

I zamislite šta je Hasan dokazo – dokazo je da svi pokreti u klanjanju povećavaju cikulaciju od krvi. Zamislite drage đematlije, Hasan je prvi na dunjaluku dokazo da pokreti koje prave klanjaći povećavaju cikulaciju od krvi i to, PAZITE sad, kod svih pet vakat namaza. Spomoću otih njegovih izumitih aparata na glavama klanjaća Hasan je brez zehre dileme dokazo ono što se nikad prija njega nije znalo a toje da je u sve to ukljućito srce koje je punpa koja punpa krv uglavu, ruke, noge, tabane, itd. A tudi su ukljućita i pluća koja gone havu a više have treba kase klanja neg kase neklanja. I to je dokazo unamanam Hasan efendija.

Ingenijozno!!!

Ondak je zalego na pisanje rezultata i statičku obradu od svih podataka. Metnijo ljepo u kopjuter u nakog programa eskela i poskoćijo na šiltetu baš veso ko dijet. Sjećam se dobro da je krisno: “Mentor efendija poštovati kolega Bingo efendija postoji signifikatna razlika u krvi prija i pošljem klanjanja. Evo aritmetićkih sredina plus minus stadardna devjacija! Ode ja bome pisat diskusiju i zakjućke.”

I ljepo je braćo draga napiso i ukorićijo doktorijat u zeleno, sistem boja fesa, boja dresa, 695 strana, debo ko u menemi moj Musaf, al iteresatno plaho, hoće Emglezi da sprevedu da i oni ćitaju i ćejfe. Plaho ga profesori sa juniverzitija fale, bom baš, i hoće ga namah da metnu za profesora meritusa na Katedri za religiju, a on skromni skromno, nezgodno mu, sve se crveni ko dijet na tuti, a ja muj velim jami oto ponudito mijesto profesora meritusa i kad zasijedneš ima da hih sve naćeraš da ti stalno nazivaju selam i još više poštuju islam.

Englezi ga tapšu, nosali ga na rukama pošljem odbrane od doktorata a hotjeli su nosat imene a ja reko: “Tenk ju koligs pliiiiz! On jungers vorld remajnz. Onli ju kari Hasana bat bi kareful end dont alov dat Hasan fal daun sins on flor bikoz in suć situejšn hi kud hev šatering od his big and smol brejn a to bi bilo jazuk teribl!”

Eto! Poštuju ga Emglezi ko cara od nauke, a našo se nakav Zijad, bolje rećeno Zijan-insan da mu javno zavidi. Šta ćemo – naši insani će ti sve halalit al uspijeh nikad!

Pukni Zijade -Zijane od muke. Grov ap ba!

Ažurirano: Utorak, 01 Kolovoz 2017 15:54
 
Bingo efendija javlja iz Sarajva - misterijozno janje na ražnju PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 03 Svibanj 2017 16:35

 

Zisko i janjeZisko nije, pa ko li je ondak okretatelj misterijoznog janjeta na Ferhadiji???

Bingo efendija, partajm hođa, teletualac-alim

(Na sliki ljevo je Zisko, a desno je misterijozno janje)

Klix.ba je obijavijo ovu vjest da je moj jaran okrenijo janje u Ferhadiji (citiram) - Aziz Gluščević Zisko, pjevač i dugogodišnji showman iz Goražda danas je u centru Sarajeva "okrenuo" jagnje i napravio feštu za slučajne prolaznike i turiste koji su zastajali da se fotografišu. Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada u danas poprilično praznom Sarajevu zabave nije nedostajalo. Za to se pobrinuo popularni Zisko, koji je s prijateljima "okrenuo" jagnje i organizirao veselje na glavnoj sarajevskoj šetnici. Jagnje na ražnju bio je nezaobilazan detalj, a ulicom Ferhadija prolamala se pjesma i zvuk harmonike. Nakon što je u medijima objavljena informacija i fotografije da je Aziz Gluščević Zisko, pjevač i dugogodišnji showman, iz Goražda, povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada u Ferhadiji u centru Sarajeva "okrenuo" janje i napravio feštu za slučajne prolaznike i turiste, a što je izazvalo brojne reakcije, na Facebook-u se oglasio i Zisko:

- Dragi građani, ja nisam okrenuo janje. Ja sam naišao, a muzika i turisti su već bili tu. Neko je napisao da sam ja okrenuo janje, a ja sam samo sjedio tu. Ja sam patriota naše BiH i ne bih to sebi nikad dozvolio, napisao je Zisko na Facebook- u.

Kasnije je na Bportalu.ba i na Faktoru premijer Kantona Sarajvo Elmedin Konaković reko: “Primitivizam, urbicid urbicid, prekršaj, cirkus".

Eški premjera!

Ma, krivo mu što i on nije bijo tude da ga zapanu dva špinjetka i plećka. I pokoja hladna piva klipača! He-he-he, naučijo je Elmedin na đabića-muftića hape i cuge i janjetine na premjerske guzove. Zato je on ba popizdijo.

A evo šta kaže u mene mi jaran Zisko o svemu tome što bomba premjer Kantona Sarajvo narezlilti Elmedin Konaković.

Zisko je odlućan u ovom dematiju: “Ma nisam ja okretao janje. Gdje ću ja okretat', kad nije moja kafana. Ja sam slučajno naišao, čuo muziku i pjesmu, svratio malo, zapjevao malo... Bilo je turista iz Slovenije, Turske, Dubaija, iz Zagreba, Beograda... Oni pjevali, pa tako i ja malo bio tu, zapjev'o i zaigr'o i otiš'o. Ja sam sjeo pored vatre da se malo ugrijem. Nemam pojma ni ko je donio janje, ni da li ga je neko okretao ili je došlo pečeno. Otkud ja znam čije je janje - kazao je Zisko za Faktor.

U svom stilu je odgovorio i svima koji su se, bez prethodne provjere o tome čiji je ražanj zaista, obrušili na Ziska.

- A na koga će se obrušiti nego na mene, kad sam ondje bio najpoznatiji i najpopularniji. Niko nije bio poznatiji od mene. To je neka ljubomora. Možda ima i politike. Ne znam šta je. Nema razloga za to. Ja volim sport i muziku i mene ništa drugo i ne zanima, ni politika, ni janje. Vidio sam lijepo druženje, lijepe žene, bili su tu i turisti. Šta ja mogu što nisu bili drugi, nisam ja kriv - kazao nam je Zisko. Tako zakljućuju u Bportalu i Faktoru.

Ažurirano: Srijeda, 03 Svibanj 2017 16:40
 
Bingo efendija dobio emajla sa ataćmentom PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 02 Svibanj 2017 21:10

 

DodoI Dodig se slaže sa kolegicom, gospođom Mirsadom Hadžić, da se hali ne daje ime Gorana Čengića

Bingo efendija uoči tajnog tehvida Dodigovoj neni

(na sliki je Dodo prija tajnog tehvida njegovoj najdražoj neni)

Poslo sam emajla Dodigu sa pitanjem jel on zato da se sportskoj hali u Novom Sarajvu dadne ili nedadne ime Gorana Čengića. Bio je nešto zauzet oko tajnog tehvida za njegovu rahmetli nenu. Ne voli on puno prićati o neni jerbo bi mog'o kod svojih srbova zijanit' na popularitetu zbog radi toga što je i on d'jelom musliman odnosno Bošnjak. Ima jedna tajna genetićka veza. He-he-he!

Prič'o mi je prija u Titagino vr'jeme kad nije bijo vako srbast da je plaho begenis'o svoju nenu koja ga je k'o malehnog nosala i nosala kad bi mu mater i otac otiđi na muzike a njeg ostavi s nenom pa bi on u bešiki ili dubku zakamići. Tol'ko puta je spominj'o to nosanje da sam mu znao rijet: “Eeee, vallahi billahi, žao mi je što te nije đegod glavom na beton bacila, kol'ko si dosadan sa tom tvojom nenom!!!”

Evo šta piše: “Jarane Bingo, igrali smo se kao dijetovi i uspomene ostaju. Što se tiče pitanja o hali u Novom Sarajevu (Novom Teheranu, he-he-he, moram malkice zbog mojih hajvana ovdi) apsolutno se slažem sa odlukom Komisije na čelu sa kolegicom viječnicom gospođom Mirsadom Hadžić.

Brate si mi dragi, ne valja mu ime za etnički skoro očišćeno Sarajevo, dok mi u Republici Srpskoj živimo 100% multietnički. K'o prvo ne valja mu ime, srpskasto je Goran, a da je bijo naš srbski rukometaš pa ga ubile balije - Turci nebi išlo ni ovde, naprimjer da se sportskoj hali u Boriku dadne prezime Čengić. Svako srbsko djete zna kakav je genocid i holokaust nad nama napravio njegov predak Smailaga Čengić. Jasenovac je bio mala maca prema strašnom Smailagi Čengiću.

K'o drugo, imate vi tamo nekoliko heroja koji su prije tog rukometaša zaslužili da se hali dadne njihovo ime. Na primijer, po imenu onog velikomučenika Amira Zukića, Bakirovog partijskog sekretara, koji legi bez veze, zavidni mu na kućerku što ga je napravio otkidajući od usta i što je zapošljavao djecu pripadnika svoje partije. Pa koga će, ako neće djecu partijskih kolega. Taj isti Amir Zukić je bio tajni agent odbrane Sarajeva jer se uvijek presvlačio u cursko ruho, u dimije i hod'o pokriven k'o visoka cura i k'o cura trk'o Baščaršijom. Ostali majmuni koji se nisu obukli u dimije i pokrili - njih bi gonilo hajde hajvani juriš na Trebević, na Žuč i okolo. Šef Amirov Bakir k'o pi.ka se krio u već 100% opuhanom trezoru (opuhala pare šatro Hajra Balorda, he-he-he), a Amir pravi heroj u dimijama i pod zarom laganice šeće gradom. Amira u SDA, doduše iza leđa, iz zezancije nazivaju “golema lezbejka”.

Doduše, mogli bi esdeaovci dati ime toj hali i po onom SDA-ministru što je pobjegao iz već blokiranog Sarajeva preobučen u staru nenu ihtijarku, dakle u dimije, profesorske glavuše maskirane jamenijom i velikim starinskim naočalama sa staklima kao dna od tegle. U drhtavim rukama tespih i Kuran. Pravi heroj! Iskoristio je ministarski autoritet pa ujagmio vozilo Hitne pomoći sa šoferom Srbinom, pa su se ministar i njegov zamjenik, isto Srbin, potrpali u vozilo i nagarili. Zamjenik ministra je šatro bio pratitelj stare i bolesne nene koja se zahvaljujući ministarskom autoritetu snabdjela lažnim identitetom na ime svoje majke i sa nalazima koje su mu napisali doktori (i sada živi i zdravi) prema kojim je „nena“ trebala da ide na hitno i neodloživo liječenje u Zagreb. I zaista je bilo najherojskije djelo provući se kroz sve naše linije i kroz našu teritoriju tako preobičen u nenu i dokopati se Zagreba, pa onda Švedske. To je onaj što ga u kuloarima SDA sada nazivaju Žujan-Minhauzen. Da, da, onaj lažni emeritus za Sarajevo je bio k'o fol profesor emeritus u Švedskoj, a njima gore spaldumio da je profesor emeritus u Sarajevu, pa je u Sarajevu švedski emeritus, a u Štokholmu sarajevski meritus. Prevara na dva fronta. Zaista je herojski hrabro varati u dvije države. Kako je ono moja rahmetli nena znala kazati, zapamtio sam – bardak ide na fiskiju dok se ne razbije, lažni emeritus je i gore i u Sarajevu totalno provaljen. Šveđani se koji su dugo pušili njegove lažnoemerituske dumine okrenuli su mu leđa i ne fermaju ga ni za suhu šljivu, starog lažovčinu. Ne daju mu više oko njih prismrditi. Ušutio se nešto. Prije je pisao debele knjige pune šege i budalaština, a sada je kao bubica. Mora biti da nešto sprema, stari varalica. 

Doduše, ako Mirsada Hanuma predloži i podrži da se ime poda po imenu tog ministra - nene pobjegulje – heroja odbrane Sarajeva, nemam ništa protiv. Dobro mu je ime, a i staro, bivše prezime, a kako je promjenijo prezime sviđat će se ono i Jakobu Finciju, zna on zašto. Uostalom, mislim da je najbolje dati ime pod kojim je herojski pobjegao, dakle, prije nego što je promijenio prezime.

Eto, toliko od mene.”

Ažurirano: Srijeda, 03 Svibanj 2017 08:54
 
Bingo efendija o hali iz Novog Sarajva PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 29 Travanj 2017 22:13

 

Mirsada HadžićMirsada hanuma Hadžić mi izijavila izijavu!!!!

Na sliki: hazreti Mirsada hanuma Hadžić u nama nam vjećnica koja se pravo sriktala i nabakamila za ovu izijavu koju je meni izijavila

Bingo efendija, uzimatelj izijave od Mirsade

Mirsada hanuma: “Hej ba Bingo-efendija, ja sam bila pravo zbunita. Nadigla sa golema frkuša nanas koji smo demokratski glasali protiv da budne naša sportska haaala imena Goran Čengić a oto je naše pravo da glasamo slobodno kakav je svijetski trend jerbo kakoćemo u Evropu ako nejma demokratije i slobode glasanja. Neg' velim ti oćinjeg mi vida da bi ja bo'me glasala da se dvorani poda ime od otog rukometaša za kojeg ja nisam ćula, a'l mu dragi efendija nešta ne valja ime. Meni lićno ono se osobno ne sviđa. Nebegenišem mu ime!!! Pa eto. He-he-hE!!!

Doćim, da se on na primjer zove Suvad ko u mene mi kolega vijećnik Suvad Spahović …he-he-he… ja bi izatrke glasala da se pušća dat' njegovo mu ime, al' 'vako – okej mu je prezime Čengić k'o prdsjednik od Sabora u nama nam Islamske zajenice, al' Goran, eeee…nemere ba, vlaško mu ime totale i frontale pa bi to morda moglo uzbihuzirit' građane Novog Sarajva koje ja džematile zastupam k'o moju bazu il' moj narod doduše mi svi smo Bakirev narod a ovi iz Novog Saraj'va su moj narod.

Doćim, hvala tebi poštovati alime Bingo efendija. Ti si meni plaho puno pomogo u ovom mom za mozak mi i srdašce niježno, teretu. Pade mi kamen sa srceta! Fala ti đe ćuo i đe ne ćuo što mi reće da Goran na arapskom znaći Hasan. Odlično. Poguraću druge ćlanove od u mene mi komisije da damo sportskoj hali ima “Hasan Čengić” a šta sprevedeno znači isto ko Goran Čengić. Svi će biti hepi. I raja naša glasači, i Islamska zajednica, a bome i u nama nam hazreti prdsjenik od Sabora IZ-e, naš Hasan, a to je na arapskom Goran.

Joooj, šta bi mi brez naših alima – teletualaca.  

A vako da budne Goran Čengić, nemere ba ljudi, biobi oto pravi zbunjitis.

Ažurirano: Nedjelja, 30 Travanj 2017 09:34
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 3 od 15

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search