LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
bingo efendija


Bingova dijoptrija PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 15 Ožujak 2017 14:29

 

Bingo-novaBingo – efendija: Morem li ija koju moju rijet o otoj reviziji!

Bingo – efendija, po zanimanju efendija, hođa partajm, alim-espert i za međunarodno pravo

Vidim da su u nama nam naši Bakir i Sakib skupili na kamaru sve sarajevske alime na vjećanje u Vjećnici na ćelu sa mojim kolegom doktorom taze od islamskijeh nauka Husein efendijom Kavazovićem (Al Muki je reis meritus, a Huso jok on nije meritus jerbo ima da se još škola).

Naš Bakir je nabas ko talambas. A i Sakib mi je plaho sinpatićan. Sve obadva hih volim, svaka him dala, Allah hih je poslo nama Bošnjacima, al Bakiru mrven zamijeram što je pušćo bradicu jerbo se znade ko pušta brade kad jope krenu da nas kolju, a pogotovo sade kad nejma revizije pa nekako sud ko da porućiva: “Braćo ćetnici koljite hih, jerbo vidite nejma nikake kazne kolko god hina poklali!”

A Sakib je uvjek taze izbrijat i namirisat. Ko curica skockat.

Neg da mi budne dozvolito rijet i moju da se ćuje – Neznam što se digla volka frka oko kolega Sakiba i Bakira?

Sakibu zamijeram jedino nako kolegijalno i dobronamijerno što je imo nako najivan pisat pismo tom sudu u Hagu i pitat: “Hej sude, jesam li agenat il nisam?!”

Ćim je oto pito i to na ćagetu napismeno ovi skontali ako je agenat u takom duševnom stanju da nas pita jel on agenat il nije daklem on se nalazi u takoj psiološkoj situvaciji da ne zna jel il nije agenat hajmo otom blećku napisat da nije i da se mora on jope od prdsjedništva odnosno od tri prdsjednika jal potvrdit jal treba bit birat nanove za novog agenta.

I stvarno kako more bit agenat onaj koji suda pita jel on agenat?! Sasvim jasno - medecinska dijagnoza - more bit mala upala od velkog mozga jal velka upala od malog mozga. Dilema ostaje.”

Helem nejse!

Protutnjili i voz i vlak. Nejma od revizije u zadnji ćas ništa. Al pametan Sakib ba! Rasto u Tuholju na zraku i mozak mu se razvijo na kisiku na višoj nadmorskoj visini. Iako je on napismeno od suda u Hagu prija deset mijeseci dobijo da više nije agenat on se pred rajom i u Vjećnici na tom mudrom skupu najtelegntnijih mozgeva pravio da je agenat i oni što su sijedili anamo su avtomatski skontali – ma Sakib je naš agenat. Kostanta! I primo ljepo ljepu plaću ko agenat iako nije više bijo agenat.

Tika-tika taćke nejma parama vraćke!

I ćitam Sakib agenat koji nije agenat i Bakir u talu po našim novinama i na televizoru podućivaju sudije od suda u Hagu kako ne znaju radit i da ne rade kako treba i da su jedan kroz jedan teški levati za međunarodno pravo. Sudije u Hagu su to primile svom znanju i pokrile se ušima po glavušama i šute ko anamone da ne kažem kurve al ta šutnja je i znak da su Sakibove i Bakireve primijedbe dobra uputa za njiha kako ne treba radit. Istrukcije i to đab-đabice! Paziće ubuduće da ne sefe ko ovaj puta!

Ažurirano: Četvrtak, 16 Ožujak 2017 14:01
 
Bingova dijoptrija PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 28 Siječanj 2017 10:33

 

MukiŠto je višlje kleveta i laži meritus nam miliji i draži!!!!

Bingo-efendija, imamćić u prićuvi, honolarac

(na sliki: kolega meritus raširijo mubarek rukice i krisno: Joooj vlašino Šimiću kad te ujagmim ovim ću te vijerskim rukama šerijatski zadavit il kako prof.dr Sebija kaže još bolje - grkljan ću ti išćupat!)

Ljudi moji, tobe jarabi, tobe estagfirullah, šta se sve po Bosnici dozvoljava. Pogledajte ba šta ovaj vlašina Šimić piše o u nama nam rejsu meritusu profesoru i doktoru od islamskijeh nauka, mom imenjaku Mustafi, ćoj' ku o sebi pri sebi. Jooooj, naziva ga vlašina Šimić kriminalcom i to tak' im kriminalcom koji je organizov' o kriminal u Islamskoj vijerskoj zaje'nici i tako inputira da je Islamska vijerska zaje' nica leglo i loga kriminala.

Halooo, kolega meritus, deder presavi ćage i namah da si tužbicu protiv vlašine Šimića napis'o jerbo ako ako se ukehaš ko miš i budneš šutijo more ispast' da je vlašina Šimić napis'o istinu ne samo o tebi kolega merituse već i o kamari kolega nam hođa pa narod more pomislit da su hođe lopovi a svi mi izmeđuse hođe znamo da smo mi pošteni jerbo smo mi direktni zastupnici od Allaha đelešanuhu pa đeće lopovi bit' Božiji prestavnici.

Doćim, viđajmo konaćno dokle se ja ta vlašćadija povampirila da ima kuveta vake neistine pisati. Zbog radi od toga ti kolega meritus trebaš pod hitno dematije da udriš i zaringaš tužitelja Ćamparu da ovog vlašinu Šimića namah u prdekanu u Zenicu smijesti makar na deset godinica, a ako oto ne ugajguliš ovo će bit svijetski skandal.

Eto kolega meritus tolko od mene.

Selam,

Tvoj kolega Bingo

Jača mu pohlepa nego vjera - organizirani kriminal u Islamskoj zajednici BiH

Josip Šimić

Ovim obraćanjem, želim vam skrenuti pažnju na jedinstvenu pojavu nezabilježenu u dosadašnjoj povijesti Islamske zajednice u BiH,  od njenog uspostavljanja od strane Austro-Ugarske monarhije 1882. godine pa sve do danas.

O čemu se radi?

Opće je poznato, da je institucija vakufa u Islamskoj vjeri aksiom, dakle, nešto čije je postojanje neupitno i ne treba ga dokazivati. Smisao postojanja ove institucije jasno je definiran i kao takav inkorporiran u temelje same Islamske vjere. Posebnu težinu institucija vakufa dobila je upravo na teritoriji BiH, sa svim antropološkim nanosima koji su tokom povijesti utjecali na razvoj osebujnog Islama na ovim prostorima. Vakuf je zahvaljujući čestitoj ulemi i porodičnom ambijentu i formirao zdrav odnos bosanskohercegovačkog dijela svjetskog Ummeta prema smislu i svrsi postojanja vakufa. Dakle, prvotna želja i namjera vakufa ni u kom pogledu ne smije biti oskrnavljena, a pogotovu privatizirana, što je naročito potencirano u svakoj vakufnami, te kvalificirano kao protivljenje Božjoj volji, sa posljedicama prokletstva na počinitelja i njegove suučesnike – kolaborante do sedmog koljena.

Ažurirano: Subota, 28 Siječanj 2017 10:39
 
Bingova dijoptrija PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 15 Listopad 2016 21:53

 

Bingo-novaNešta se sve prekontajem ove subote

Bingo efendija, po zanimanju alim-meritus

Jedni hoće da je Bosna cjela, a drugi bi da je istri djela.

Bošnje hoće cjelu Bosnu, ne da budne samo njihova ukajtita na njiha jedan kroza jedan, već da budne jedan kroza tri, da je zemja i od Srba i od Hrvata i od Bošnjaka i svih ostalijeh. Doćim nemere him oto proć jerbo je mrven manje od cjele pole Bosne zapalo Srbima bilesi ko naka nagrada za genocid, masovna klanja, silovanja, otimaćine, saoravanje oko 700 đamija…ama da ne nabrajam više jerbo se sve zna al se sve to polako zaboravlja i pod ponjave mete.

A ta njihova “republika ćetnićka” je bilesi baš ko da su Rusi, Ameri i Englezi s Adom Hitlerom 1944 sklopili mir u Dejtonu, prekinuli onaj Drugi rat i dali mu pola Poljske da ona bajagi u Poljskoj budne republika nacistićka i da esesovci ćuvaju mehmorijalni centar Aušvic baš kako sada u Srebrenici, bošnjaćkom Aušvicu, ćetnici “ćuvaju” mezare od onih koje su oni postreljali na bigajri hak.

A Hrvati bosanski, bolje rećeno njihovi hadezejci, hoće da otkinu sebi više od pole preostale pole, baš ko da je Bosna polukrepala krava pa je komšije i susjedi ćejreće. Ćetama i ujama glavuša, plećke, butevi, bifteki, a Bošnjama crijeva za škembe ćorbe, posebno debelo cjevo.

I kad Bošnje legnu i latinima na rudu, ono hade ba da ih ne ljutimo - krmcima niz dlaku - šta će ondak nama ostat’?

Krpica Krajinice oko Bihaća - Kladuša je jope šaptom pala babuki Fikri u šape - rahmetli Njofra na vakat posl’o svog bajagi diplomskog komzula Bernarda Jurlinu u Krajinu sa golemim samsonajt kuferima punijem od pasoša sa šahovnicom, i naši, šta će drugo, svi polećeli i ujagmili hrvatsko državjanstvo jerbo sa našim pasošem možeš prelaziti “granicu” između kuhinje i sobe, ili iz špajza u ganjak, jazuk ba para i ćageta, a sa hrvatskim moreš dobacit’ do Evrope, makar k’o turist.

Ažurirano: Nedjelja, 16 Listopad 2016 18:43
 
Tepsija bureka na pet dijelova! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 25 Kolovoz 2016 21:54

 

BurekBakir poj'o “republiku srpsku” - Bosna i Hercegovina k'o tepsija bureka

Bingo efendija, imamćić u prićuvi, idepedet alim

Prićala mi jedna doktorica, specijalka za anastaziju, ona je'na koja klofa Sebiji ćilime da bi saćuvala radno mijesto na kliniki. Ima hazreti Sebijica pešes takih doktorica hizmećarki đabnijeh što su u nje klinerice samo da saćuvaju radno him mijesto na Sebijinim klinkama, a sve su njezine jedan kroz jedan. 

Prića ota što se glavnoj šefici u pakšu uvlaći vako je bilo:

Doš'o Kirba kući. Sebija uzdurisala burek. Taman izvadila tepsiju iz rerne.

-Šta ima mužiću. Jesil' gladan? Bil' hapijo? Haaa?

-Jesam ženo, kako da nisam. Krepajem odgladi! Vas se cijeli dan prekontajem kako da se rastalim od bakinaćkog domuzine i onog škutora, bivšeg direktora mostarskog “Sokola”, što se do 1992 potpisiv'o ćirlicom. Da se znade šta je njihovo, a šta je tvoje i moje da oto naše ljepo ukajtimo jedan kroz dva u grutovnicu!

-Hade ba! Što hih ti i Fahro ne pohapsite? Eno onaj vlašina Dragan Mektić ćeka k'o zapeta puška da ga zaringaš da ono debelo krme spremi u prdekanu, a poslije da SIPA pokuca i škutoru na vrata.

-Ma ženice draga, lukava se tude igra zaigraje! Puknel' grana, pade konplet vlada, odnosno pr(e)dsjedništvo. Odosmo i škutor i ja s krmkom u prdekanu. Garant! Moramo mi krmku niz dlaku jerbo dok je on na slobodi i mi smo.

-Pa štaš radit'?

-Doćim gledim ovu tepsiju bureka i kontam da je to Bosna. Da si napravila burek u zvrkovima...šta bi...svakom po zvrk, pa svak sebi, al' 'vako, mora se tepsija d'jelit. Deder mi dofati nož!

-Evo mužiću!

-Vako ću ja! Na pet d'jelova!

-Kako ba? Halooooo! Pa nije Bosna tepsija bureka. To ja morem radit' u mom zdravstvu, smicat nepodoban nam kadar, čak i onu Senku akademikicu, doće ona meni na koljenima molit i kamikat da naše hale ćisti samo da je vratim na pos'o, al' mrven morgen. Jok. Njojzi je tapija! Hatma! Bo'me ću đe god ima mijesta popostavljat' naše dajdžiće, amidžiće, dijecu naših taldžija ze šefove u mene mi klinika, baš kako ti postavljaš za anbasadore sve iz familije…al' d'jelit Bosnu ko tepsiju bureka, mislim mužiću da to ne iđe.

Ažurirano: Petak, 26 Kolovoz 2016 12:33
 
Bingo - efendija o nostalgiji PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 24 Lipanj 2016 22:14

 

BingoNostalgija – šta li je oto?

Alim teletualac Bingo-efendije, frilens partajm imamćić

Nostalgija je naš sevdah za onim vremenima od prije momenta kad se sve prevrnilo i krenilo naopaćke. A u nas Bošnja najtije jaća nostalgija za pustim turskim vaktom, al i za onom Bosnicom kad smo gonjali anomiju i radili šta smo hotjeli.

Jaka je i nostalgija za Bosnicom kao domovinom. Evo najboljeg primjera. U mane mi bivši glavni šef, a sada reis meritus moj imenjak Mustafa ili Muki, naša kostatna vertikalna vertikala malo-malo pa bi sjedi u avijona i letaj ko prava avijatika po na pet strana dunjaluka. Moro jadan i kaharan letat sve zbog radi nas evropskih muslimana da bi on sav jamda vas dunjaluk upozno da smo mi dobri muslimani, a ne ko oni bombnalije što se šicaju bombnama i kindaperi i teroristi, kakim i nas pogrešno zamišljaju u Evropi i svjetu. Eto zbog radi od tog fakta naš Muki leto li leto. Više je bijo u avijonu nego što je sa u njega mu hanumom Azrom i evladom. I ondak ga na otim putovanjima znala jamit nostalgija pa se zbog radi od nostalgije povrati, prokontroliše kako iđe gradnja fletića na Kovaćima, đe se oprala golema lovuša, pa jope uz one basamake u avijon. Kad je sproveo koji dan u Bosnici ondak ga jope ufati nostalgija za avijonima, ma nesuđeni pilot profesijonalac je to, a kad se navoza tamo-vamo i kad mu letanje dosadi ufati ga nostalgija za Bosnicom i sve tako. Pravi cirkus vicijozus. On je naš najveći nostalgićar.

Ja sam jope nostalgićan za stravama i zapisima. Joooj kaka su to vremena bila. Što je bila veća anomija, to je više ljudi tražilo moju vijersko-medecinsku pomoć. Moram priznat da sam nostalgićan i za onim mirnodopskim Srbima. Njih je najtivišlje bilo zakazivalo apojmente kod u mene. Cirka oko preko devedeset posto od procenata mojih pacijenata su bili Srbi. Oduvjek su oni gonjalu nas hođe za pomoć jerbo su još od Turaka jamda skontali da smo mi bolji esperti za strava i zapisa od njihovih popusija, a bili smo i jeftiniji i nagodniji u smislu nejmaš platit daj šta daš, more i u kaemovima al gluho bilo ako treba more i u naturi samo neka se promet promeće.

Ažurirano: Petak, 24 Lipanj 2016 22:21
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 4 od 15

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search