LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
bingo efendija


Bingo - efendija PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 24 Prosinac 2013 17:03

Eh, eh, baš sam peh!!!

Bingo - efendija

U jednom golemom gradu, ovdi u Australiji, za ćlana “nakog” đamiskog odbora preporučit je s visoka mijesta izvijesni Amir Egić. Mensćini se da mi jedan moj jaran stari đematlija tako njegovo ime reće il nešta slićno. Kažu hajmo uzet u đamiski odbor njega jerbo je svijetski smartlija bizmisman i diplomirati inžinjer mašinstva – drvni smijer.

Helem, onako uz kahvu, poćeše i naki drugi muhabeti osim predviditog službenog, pa otaj stari đematlija, koji mi je ovu andegtoticu i isprićo, upita:

-      Amire sine, de ti nama dušo ljepo reci kako bi to dati garažu hrsuzi tri puta obiše, sav ti halat svaki put pokradu, a murija do sada ne nađe ni traga od otijeh poćinitelje?

-      Vallahi billahi efendija, Allah dželešanuhu mi je znaći sviedok, da sam i ja znaći zbunit pravo i pitam se kako mi se oto moglo dogoditi. Neg da ti ja vako kažem. Ima znaći tudi i od mene moje greške znaći greške od moje dobrote i vijere u ljude, znaći…

-      Kakve ba tvoje greške? O ćemu ti to sada…

-      Ma, ja sam znaći vavjek garažu držo samo zatvoritu, ali znaći nezaključatu, pa…

-      Hej ba! Haloooooo! Kako ćeš bolan ne bijo garažu ostavljat otvoritu? Pa nije jamda tvoj halat Alajbegova slama da ga svak ko poželi raznosit more?

-      Ma... ja sam... znaći uvjek vako konto – ako neki brat musliman tuda naiđe, znaći pa mu kakva halatka zatreba, naprimjer jal motorka, jal flekserica, il bušilica, morebit mistrija jal fangla jal štemejzla znaći bilo kakva halatka, pa red je znaći da on tu halatku što mu treba kad zajmi sutra znaći ljepo u garažu i vrati…baš kako i prilići znaći poštenu bratu muslimanu i zbog radi otog mog dobra nijeta ja garažu nisam katancom zakljućavo…znaći…velim dođe brat musliman, pozajmi, posluži se znaći i vrati, a nemere znaći brat musliman pozajmit ako je garaža zaključata. Jel znaći oto logićno?

-      Pa vratil se ikad i išta?

-      Jok! Sve pokupe, poćiste sve znaći i nejma u mene mi halata. I triput tako! Skonto ja! Nisam pupahava baaa! Nisu to znaći zajmali braća muslimani već hapali inovjerci lopovi.

-      Pa kolko si jadan i nesretan dosad štetovo?

-      Ma, jok! Ništa! Naja. Znaći nisam nikad bijo na zijanu, već vavjek bome u debelu plusu.

-      Kako, bolan ne bijo? Kako si bijo u plusu, a nikad na zijanu, a opuhalo te triput?

-      Pa uvjek je svu štetu platijo inšuranc. Imam ja jednu havericu.... svijetska je ota! Joooj što ona ima debele veze u inšurancu pa mi je pravo pomogla naplatit keša. Podam joj štgoderce od pljena. Mora i ona imat tala, znaći. Ona je ovdi plaho iskusna u naplatama inšuranaca…. eh, eh, baš sam peh, meni sića samo…

-      A štaš ako te inšurancovci jame?

-      Hade ba efendija bolan ne bijo…ko će me ba jamit? Prava se lova znaći ovdi pravi kad imaš dobar alibaj šatro sijediš i sijeliš sa jaranicama hapiš buređike i tuhafije i ljepo kahvenišeš ono hja-haj lahuri i hakaćete se izmeđuse i traćate  a ljepo dok si na alibaju stopostotnome pošalješ jarane da ti materinu i babinu kuću kobajage provale i razvale i znaći unerede se po njoj znaći da izvineš i skinu sve lehava sa zidova i pobacaju po podu i pride radi murijanera napišu na zidovima muslim pigs gou aut ov Austrejlija, bajage diskiminacia antimuslim ono... zapale malo vatrice u njojzi i ondak ti inšurenc renovira bome đabice kuću i to pravo ko nova znaći ba, ha-ha-ha glupi Emglezi i još pride him inšuranc kirije platijo danemoraju dok se kuća pravi rentavat već da žive u drugoj kući rentatoj a pravo super akaomdejšnu dok him u njiha kuću nisu ganc završili….ko nova baaa!!! I platita him i selidba tamo vamo pride. Eh, eh, baš sam peh! Ja nasitno, samo oko halata i garaže, a pametni bome okolo kuća đabno renoviranje naplaćivaju i pravih profita….eh, eh, baš sam peh!!!

Ažurirano: Utorak, 24 Prosinac 2013 18:42
 
Bingo-efendija javlja... PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013 16:49

Ahtung, ahtung! Ne valja Njojzi ni ovaj anbasador i još mu je mubarek „Doktorica“ metnila diagnozu da je bilesi bolestan!!!

Bingo – efendija, imam u prićuvi, glasnogovornik za sama sebe, nako

Esselamu alejkum drage sestre i braćo u našom bošnjaćkom islamu! Jutros mi na sabahu Al-Dino, sin od Avde Hažihafizdsoganolmabegovića, onog šta ga znaju ispod nadimka mu Jahnija, doletijo sa lapi topom i veli žiku ba Bingo šta ima na nakom fejs buku. Morebit ćete iteresovat. Jope se zakuhiva! Nemere Bingo moj ni jedan anbasador ovdi izsarajva doć a da mu se jal dijagnoza ne postavi, jal kakav šega nadimak ne prišije da se mi Njezina vijerna raja hakaćemo jerbo je Ona u nama nam vertikalaprava šalđijka. Ha-Ha-Ha! Ma kad je viđam crknem od smjeha!!!

I upalijo Al-Dino u njega mu lapi topa i ćitam ja tako, tabirim, pa viđah ove pimg-pong muhabete:

Adnan Rondić teti Senadi: Iskrene čestitke i prisjećam se 2010...

Senada Softić-Telalović svom dobrom Adnančiću: Eh to je bila najbolja godina, a ova nam je gorčinu donjela ali riješit ćemo se mi gnjida koje rove i ruše stabilnost naše dijaspore. Rado bi da smo ponovo u 2010 i u društvu tako dragi nam ljudi.

Senada Bosnić-Ekić teti Senadi: Ambasador bi se samo svadjao! Ako njega ne slaviš, nisi podoban! I kod njega su na prijemu samo odabrani, lojalni.

Senada Softić-Telalović afirmativno imenjakinji: Arnaut IDE nazad ako BOG da, što prije, što bolje, njegova bolesna sujeta, njegov ego je previše čak i za ovu prostranu zemlju – bolesnik!

Pita mene Al-Dino: „Šta veliš efendija na oto? Šta misliš o ovim rjećima?“

Ažurirano: Utorak, 03 Prosinac 2013 07:05
 
Alija Resulović - Grande - lićnost godine bome pofalijo bh anbasadora PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 22 Listopad 2013 18:08

Bingo – efendija, prdsjednik Svijetskog Vijeća BiH – hođa u osnivanju

Ahtung, ahtung draga braćo u sestre u bošnjaćko-bosansko-hercegovaćkom islamu!!! Proćitajte ovo pažljivo, na tenane i jamda ćete uhavizat preduboku dubinu pohvale anbasdora u Magacinu. 

Daklem u najnovijom taze broju od Magacina Bosna broja 642 na strani osam u ćlanku „Ponižavanje države“ kometator stalni od otijeh novina Alija Resulović se osvrnijo i na dosadašnji rad BiH – anbasadora u Australiji. Pa vako naš veleucijenjeni mudralija piše:

„Saznanja kazuju da su se i ambasadori naše zemlje koji su službovali u Canberri držali nekog nepisanog pravila (ili je to, budimo objektivni, slika i prilika odnosa u zemlji?) da sve ili najveći dio svojih kontakata sa bh građanima vrše u krugu onih koji su iz istog nacionalnog korpusa kao oni?! Prečesto se koristila Islamska zajednica za nastupe ambasadora, što jeste protivno i djelovanju Islamske zajdenice, a i svebosanskom opusu rada ambasadora! Pogotovo što se nikada za posljednjih 18 godina nije ni pokušalo održavanje sličnih skupova pod svodovima pravoslavne ili katoličke crkve?!¨Mnogi su se ispražnjavali na efetmnim skupovima, turnirima, obećanjima i nerealizovanim uvjeravanjima, pa čak i nekakvog glumljenja svemogućih. Stiče se dojam da pojedine diplomate i dalje naše ljude, a sada državljane Australije i tretiraju i sa njima komuniciraju po onoj izlizanoj matrici starih vremena – radnici na privremenom radu u inostranstvu, ne trudeći se da uvežu bh ekonomiju, kulturu, informatiku sa uspješnim ljudima, Bosancima i Hercegovcima, koji su se na ovom kontinentu istakli i dokazali kao vrsni menadžeri, biznismeni, ljekari, pravnici, inžinjeri, informatičari. Uglavnom se ta navodna saradnja odvijala na sijelenjima, šutljivim slušaocima i praznim pričama.“ (završit citat)

Ažurirano: Utorak, 22 Listopad 2013 20:07
 
Bingo-efendija javlja... PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 13 Listopad 2013 00:37

U nas u Australiji nejma fikativih brakova! Ahtung, Ahtung! Ne nasijedajte svijetskim traćovima!

Bingo-efednija, prdsjenik vijeća hođa brez hođa

Braćo i sestrice u islamu, u našom hazreti sedmićnjaku, jal heftićnjaku, more bit i tijedniku, kako kodko hoće, daklem u našom predragom Magacinu Bosna, šta nosi broja šestaićeteresjedan a u njemu mu na petoj strani broj pet. U desnom uglu ima ćlanak doli desno đe piše naslov “Radi vize sklopila fiktivni brak s Australijancom – Cazinjanka se udala uz odobrenje svekrve”. Taj ćlanak je nepotpisat od strane novinara magacina. Al jebli lamperiju svoju namah ga od njiha kopi-pejst bizmisom maznijo hrsuzki Dnevni avaz ćiji je gazda onaj David Koperfild iz neke CG-vukojebine u kojega važi dva plus dva plus pun love esdea jesjednako miliarde maraka KM - ćisto bistro.

Proćito ja otaj test Mufetu sinu od u mene mi nejbera Hamzalije u homvestovu tavanhauzu šta stoji i taksejšna se ni mrven ne boji - ono - depresija teška logor Manjaća - šćer neuspiješna udavaća - guta para kopezacija  i mirna lezihljebovićka na dolu nacija.

Veli meni Mufe – Hej ba Bingane nije se ota Refmira udala u fiktivnom braku za Ozija ovdi. Jerbo ti si slabo skužijo ota se iz magacina doćim udala u Austriji a to je anamo u njiha poviš Slavonije. Kaka ba Australija! Kod nas se to Bingo efendija bog ti dao ljepo zdravlje i svake nafake bome drukćije radi. Ovo u magacinu je naka fukara ota ba S.K. na sliki u vijenćanici bjeloj "ko u ćetnika obraz" šta joj magacin krije odnje lićne podatke i daje samo icijale biće daje malolijetna a i jebla mater tako mlada  nejebata ima bilesi i svekrvu pride plus ćojka i djece razne komata tri. A magacin jope krije ko sve šta krije al mensćini nemre da hin jebu sakrit jednu priću koja se prića tuda po Đilongu.

Ažurirano: Nedjelja, 13 Listopad 2013 20:01
 
Bingo-efendija javlja... PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 29 Rujan 2013 13:49

Senada Softić-Talalović, u nama nam mubarek glasnogovornica (bošnjački - telalica) Vijeća BH organizacija Australije, bilesi raskrinkala propagadu beha Anbasade i anbasadora Arnauta!!!

Ahtung! Ahtung!

Đematlije u Australiji, draga braćo i sestre u našom bošnjaćkom islamu, svi daste izatrke otrkali na trafike i kupili glasnogovornicine đeride Magacin Bosna i ne morate sve ćitat al MORATE svi proćitat test i to dvatriput makar a koji je naslovit „Popis diskriminirao dijasporu“ na stranici 3. Letite na trafike, pa ako ujagmite baš ste plaho nafakali! Morebit lahko da je sav tiraž od preko 200.000 primjeraka već rasprodat jerbo tolko iteresovanje vlada za popis od naše diaspore u BiH.

Ima tude i njezina uslikata slika na fotografiji! Plaho ljepa glasnogovornica! Hanuma nabas – ko talambas! Nasmijata u nama nam glasnogovornica nako optimistićki a donje stoji smrknit Haris Halilović što naske gledi sa ote slike baš pesimistićki, luzer garant.

Helem u otom testu nepotpisatog autora vako piše da je „glasnogovornica vjeća bh organizacija u Australiji uputila OŠTRO upozorenje građanima u Australiji da ne nasijedaju na propagandu uposlenika Ambasade BiH po pitanju popisa, te ovaj popis građana u inostranstvu smatra završnim činom etničkog čišćenja (jamda je mislila ćetnićkog ćišćenja!!) i veli „nije ovo popis dijaspore, ovo je izigravanje dijaspore, ovdje nema ni „p“ od nekog popisa“ (citiro ja Bingo – efendija islamski samostalni glasnogovornik).

Jestel zapazili ono „oštro upozorenje“??!! Buuuu! Da se svi od hastra ukehamo!

Ažurirano: Nedjelja, 29 Rujan 2013 17:51
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 9 od 15

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search