LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
bingo efendija


Bingo-efendija javlja... PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 22 Kolovoz 2013 15:06

 

Bingo – efendija javljaaaaa....

Alimski osvrt na ćetnićki test “Mureslović proterao logoraše”

Najprvije, aferim hađi-Muhareme! Date nema trebalobite izmislit! Ma ote logoraše si trebo izgonit sa ljopata ba, ne na pismeno, jazuk od ćageta, bolan ne bijo!

Jope viđamo da nejma udarca brez starca, a nejma u logoraške guzove šuta brez ljuta Arnauta! Vavjek bilo i biće! Svaka ćast hađi-Muhareme! Baš si pravi mudaga! Eeeeee, svaka ti dala! Zajebavat se stobom nije šala. Hoće oni kurvanjski pisat “Daleko je Prjedor”. Budu pisali i okole lajuckali. Vala nako pitam sebe šta si hina ba i meto u taj svoj polovni prostor?! I to iznad u tebe ti restorana. Da ozgo šmekaju koje šta doli pojo i popijo. Haaa? Da ti ćejfa kvare kad doli sjedeš u separeju sa svojim najboljim jarom Markom Paviće i svojski mu sviraš na srbsku frulicu doli, mislim u restoranu, a Markan u svedahu totale koluta okicama i rokće: “Tooooo Mursele! Toooo! Joj sevdaha, joooj merakaaaa! Oh-Oh-Oh!

Ažurirano: Četvrtak, 22 Kolovoz 2013 15:17
 
Humor PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 04 Srpanj 2013 14:09

Zakon gravitacije po Bingu - efendiji

Uhvatili Jovo i Hrvoje Binga na trehu. Sjede tako u kafani i pijuckaju svak svoju pivu, pa će Jovo:

-         - Bingo, jel teži perjani jastuk od kile ili gevikt od kile?

Bingo se malo zamislio. Češe se po glavi. Odšuti minutu, pa odgovori:

-         - Bogme je puno teži gevikt od kile od perjanog jastuka od kile.

Tada graknuše Jovo i Hrvoje da se prolomi po kafani – Hej raja, žiku ba glupog Binga! Kakav ba hodža! Hajvan, dabili hajvan! Ne konta da je perjani jastuk od kile isto težak ko gevikt od kile. EEEEEE, Bingo jesi panglu. Jesil ba ikad čuo za zakon Njutnov zakon gravitacije ili zemljine teže? Haaaa?

Bingo otpi par gutljaja pive pa će: „Jebo vas i taj zakon i taj hablešina, ne znam kako se zove, koji ga izmisli. Totalno je taj polupo lončiće...

-      - Kako ba Bingo? Neš valjda ti sada mijenjat zakon gravitacije?

-          -  Nemam vala namjere zakone mjenjati, nego hajmo vako. Haj ti Jovo, kad si taki mangup i plaho prepametan, stani ispod mog balkona, a znaš da ja stanujem u homvestovom tavanhauzu. Ja ću ti ozgo na glavu baciti prvo perjani jastuk od kile na glavu, a onda gevikt, svakako opet na tu pametnu glavu prepunu i malog i velkog mozga. Pa ti Jovo, ljepotane moj prepametni, meni poslije reci je li teži perjani jastuk od kile il gevikt od kile. Svakako ako ostaneš pri svjesti i živ, gluho bilo.

Kafana umuknu na par sekundi, pa se razliježe gromoglasni smijeh. Jovo i Hrvoje se zgledaše i poklopiše ušima po glavušama.

Ažurirano: Petak, 05 Srpanj 2013 16:47
 
BINGO EFENDIJA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 23 Svibanj 2013 21:27

Muslimani smrde  –  ašćarile je oto još “uvek” službeni stav mojih kolega iz srbske pravoslavne crkve?

Bingo – efendija, partajm imam u prićuvi

U mojoj mi sehari već se evo preko devet godina valja jedan papir istrgnit iz srbskijeh đerida koje oni zovu na njihovom jeziku “Vreme”. Štede samoglasna slova?! Biće to. Neka, neka! Mašala!

Tada su se, 7. aprila 2004. godine, pod šatorom neđe uokolo od Valjeva sakupile moje pravoslavne kolege međ kojim je mensćini bilo i podosta vijerskih popina - glavuzija pa bijo tamo nakav njihov dernek. Helem biće da se tude i podosta popilo jute šjive pa je u neki vakat za govoraonicu se đipijo kolega Atanasije Jevtić, kojog ja odmilja zovem otad moj kolega  - veseli Tasa, jamijo ko podšatorski pijevać minkrofona  i bubnijo, ni manje, ni više neg baš vako:

Ažurirano: Četvrtak, 23 Svibanj 2013 21:38
 
Bingo-efendija javlja... PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 12 Ožujak 2013 15:42

Bingo – efendija javlja: Ahtung! Ahtung!

Draga braćo i sestre u islamu, a posebno ovom našem veselom bošnjaćkom!

Obaviještavam vas da će se od 15. do 17. marta u Melbouru održati Australisko-islamska koferecija o miru (Australian Islamic Peace Conference) u organizaciji Islamik resreć i edukejšunal akademije. Šućur Allahu! Ota trodnevna koferecija će se održavati na Melbourne Showgruond – u, u paviljonima 7,8,9,10,11 i 13. Ulaznice koštaju $50, te vam skrećem pažnju da požurite s kupovinom istih jerbo kolko znadem iz pouzdanih izvora navala na ulaznice je nezapamtita. Maltene, ko da se radi o finalu NFL-a ili Beha-Grćka.

Postoje određeni išareti da će šverceri, odnosno preprodavaći kupiti veliki dio karata, te ako zaksanite i hotjednete ujagnim sebu kartu za unutra platićete beli otim haram hrsuzima $150 do $200 da prisustvujete ovom velićanstvenom skupu svijetskih islamskih alima na kojom će biti na desetine govornika, daklem izabratih alima su pet zvijezdica samo, iz cjelog dunjaluka. Govoriće: IMAM OF MAKKAH (SAUDI ARABIA), BR IMRAN (IREF, India), SHEIKH MISHARY ALAFFASY (Kuwait), ABDULLAH ROLLE (UK), AHMED BUKHATIR (UAE), SHEIKH ABDULHADI (UK), SHEIKH ANWAR (NewZealand, Islamic Online University Professor, Dr SEHABEDDIN KIRDAR (TURKEY), SHEIKH MOHAMMED ISMAIL (UAE), SHEIKH YUSUF ESTES (US), SHEIKH YASIR QADHI (US), i tako dalje.

Ažurirano: Utorak, 12 Ožujak 2013 18:53
 
Bingo efendija - Ahtung!Ahtung! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 20 Veljača 2013 14:24

Mejtef - jedan na jedan (1)

Bingo-efendija, imam u prićuvi, alim frilancer, efikasan 99%

Mali Irhad je jako radozno. Kako znade dijet dobro oko kopjutera. Irhad stalno vjesi na kopjuteru. I ćita svašta nešta sa otog kopjutera zbog radi toga što ga plaho puno stvari iteresuje. On je ljubimac od kopjutera. Ono, odkako ga je babuka kao maksuma vodijo na otvor đamije u Melburnu da maksum i to viđa na kojem je bijo i naš rejs profesor i doktor Mustafa. Ono kadje Muha (šifra boks-meć u đamiji!) ko fol dao dvajes milja mešihatskih para, šatro njegove, Irhadćiću se rejs-efendija tude plaho svidijo. Mensećini otad Irhad stalno sanja jal da budne fuzbaler ko Đeko, a ako mu to ne uspije ondak mašta da budne rejs al kad mrven posraste. Druga dijeca na zidovima svojih soba imaju kojekake slike pijevaćica i pijevaća uslikate i to zovu posterima. Irhad samo ima jednu golemu Đekinu sliku a ostalo su sve malehnije slike od našog Mustafe – efendije. U koloru. A šta je posebno iteresatno on sa kopjutera sve sejvuje i bome skuplja sve ćlanke u kojim je rejs nešta reko ili piso koji je sada još pride i presjednik Svijetskog bošnjaćkog kogresa. Nek je vala - svaka mu dala! Mogo bi se jamda i za novog papu kadidovat doćim bi morao polagat naku razliku predmeta pa mu se jamda neda zahmetit.

Vako je bilo.

Ažurirano: Srijeda, 20 Veljača 2013 16:05
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 10 od 15

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search