LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
bingo efendija


Bora Ćorba uzvraća ćlanovima žirija PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 05 Veljača 2018 00:58

 

BoraHamdo Takiša je beli k'o vidovita Đemila

Bingo efendija, partajm imam, inaće alim

(Nije muha na slici - Bora je Ćorba zahvalni)

Naletijo Hamdo Takiša i donijo mi te'sta što ga je u njega mu sin Nahid kopipejstovo. Veli Hamdica da se sada se malo Bora Čorba zavlači članu žirija Muharemu Bazdulju i Nemanji Emiru Kusturici – baš u stilu: Mi tebi laureate-vojvodo, ti nama serdari-junaci, najveći režiseri i vrhunski teletuaci.

Ja njemu velim: “Ohani ba Hamdice, Bora Ćorba je jeben igrać ova dvojica, Nurin i Masnokos su malehni maksumčići za tog jalijaša što je sve finte beogradske davno doktoriro i koji ba kuži ovaj, za njega mandrake, najivni duet. Neće se Bora Ćorba zalećet namah da him se zahvaljiva i da hih kuje u zvezde dok je nagrada taze! Morebit kad nagradu zacuga pa mu usfali love more onda da hih hvali da ih navuće da mu podaju kak'u još nagradu. Da ima gutu kad izađe. Garant!”

A meni Hamdica slavodobitno izvadi i metnijo mi pod nosa mi te'st đe piše vako:

Citat iz teksta: “Bora Đorđević za Novosti: Uvek se vraćam velikom Andriću” Vesna Pantelić, Večernje novosti, Beograd 28. januar 2018.

Citirano iz teksta od slovceta do slovceta: “Odlika Andrićevog instituta u Višegradu da roker i pesnik Bora Đorđević bude dobitnik Velike nagrade "Ivo Andrić" za knjigu godine, zbirku poezije "Pusto ostrvo" ("Arte"), izazvala je podeljene reakcije u javnosti. Dok su jedni bili oduševljeni, drugi su se pitali da li Bora Čorba zaslužuje nagradu koja nosi ime našeg jedinog nobelovca.

- Mnogo mi je važnije šta misli jedan ostvareni pesnik i akademik Matija Bećković, jedan vrhunski intelektualac kao što je gospodin Muharem Bazdulj i jedan svetski priznat i poznat režiser kao što je Emir Kusturica, od ove kvazielite, beogradske čaršije, paćenika i plaćenika - kaže za "Novosti" Bora Đorđević. - Knjiga mi se zove "Pusto ostrvo" baš zbog takvih ljudi.”

Proćito ja i velim: “Aferim Hamdice! Puška! Ticape! Beli si u pravu. Baš hih je pozlatijo. Emir aka Nemanja Kusturica jeste vel'kokalibarski svijetski režiser, o tome nikad spora nije bilo. Ko bi to osporav'o bijo bi baš dalabu mahnita jedan kroz jedan. Uz to je Srbin od glave do pete. Krstit – totale regulare!I otac Murat mu je bijo Srbin – tako Emir i Nemanja tvrde. Neki u Sarajvu paldume da Nemanja dribla Emira i da laže da je rahmetli Murat bijo Srbin i da je bijo Srbin isto on'liko kol'ko je sultan Murat bijo Srbin jerbo đe će ba Srbin Miloš Kobilić, od familije Kobila, koknit 'nako podmuklo kolegu Srbina Murata, po zanimanju sultana. Ha'de ba. Prićo mi je jedan bistar od psihijatorskijeh nauka magistar da se u Emiru nalazi Nemanja, a u Nemanji Emir, pa je to k'o nakav doktor Đekil jal' Đemil i mister Hajd, doćim nadvladava Nemanja u Emiru jerbo tako mora bit'. Dali mu Srbi ko begovat ganc ćitavu ba planinu, Trebević je za otu planinu k'o hurmađik, pa mu gojeni Dodik dao k'o drugi begovat taj bajagi Andrić grad izgradit na otetoj zemji koja je ukajtita stotinama godina na druge ljude koji će to gonjat' i izgonjat' – kadli tadli, pa će tad bit' prave šege.

A Muha ili Muva?!

Eeeee, njega je prefrigani mandrak hajduk i ćetnićki vojvoda Bora Ćorba uzdig'o visoko visoko iznad butum beogradskijeh teletualaca koje je nazvo sve kvazielitom, beogradskom ćaršijom, paćenicima i plaćenicima.

Car je ba Muha (Muva)!!! Sadje on glavni BG-teletualac a oni zavidni ga podjebaju sa “leti muha na svako govno” ili “muha sve zna, teletualac opšte prakse”, “svakom pilavu vegeta il' biber, svakom paćetu sirće, tol'ki teletualac da sad radi da pronađe formulu tamjana!” – tako ta banda o teletuacu koji je najvrhunskiji teletualac i u BG i u Sarajv'u – šifra - telegetno janje dvije ovce sisa!

A plaho ga fali i Matija, a đe su u talu da te fale i da te napr'jed guraju Nemanja i Matija, bogami se Muhi sprema mantija. Isto k'o Nemanja! Nejma ba Muha u prave Srbe nako. Eheheee Muha! Nemere se Srbinom postat ko na guzove prodajući him filosofsku prdimahovinu i zanoseći im jaja na okukama. Valja ti k'o u tebe ti mentor, ono - mantija, manastir, isposništvo, nejma glavuše u škembetu, nejma crevca na žaru, nejma ćvaraka, nejma leskovaćki voz, itd., (poš'o si se debelit', drob napup'o, jamda te vodaju i tove)…da, da, da položiš kvalifikacijoni ispit za Srbina, pravoslavlje se mora polagat' i valja se krstit'. Stipu sad ba Mustafu Mulalića. Ćića je bijo mala beba za ove novokomponovate ćetnike. On je svoje vjerne muslimane – ćetnike c'jenio do zadnjeg mu dana, a ovi novi, hej ba Muhaaaa, proćitaj malo, kumovi Srbi su kumove muslimane jope klali ko 41-45. Dežavi, jaštaradi! Nagari Muha i ufati se krštenice, opametni i ne gicaj se. Vakat ti je, a to će bit' golema stvar. A lakše će bit' i Nemanji kad se u pravoslavlje presaldumiš. Neće on bit' jedini, a onda vama dvojici novokonponovatijeh Srba valja tražiti trećeg, ne za preferans, već ono – treća sreća. Što vas je više kod nas vas je manje, a u Srbiji opada natalitet pa im, ako i rad ćega, baš dobro dođete.

Dobar si Hamdice, đe ga ba nađe!

Ažurirano: Ponedjeljak, 05 Veljača 2018 01:05
 
Dva bre igrača, malo jača PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 02 Veljača 2018 09:26

 

Bingo-nova“Zanela ih svetla velikoga grada” - na dnu su dna BG-kloake

Bingo efendija, partajm imam, inaće alim

Dođe mi sinoć na s'jelo Hanefija Brezdrob, inaće plaho dobar mehanićar, a i svašta drugo zna popravit'. Meni naoštrijo onaj naš mlin za kahvu, onaj što se rukom okreće, jerbo ja nevolim ove letrićne što satru kahvu pa budne pošljem aćik i izhlapi. Helem, popismo po par filđana, kad me Hanefija upita: “Bingane, jes ba ćito ono što oni Begovićevi iz STAV-a pišu u svojim đeridama, ono “Bauljanje ka dnu”?

-Jesam, kako da nisam….dobro Nurinog maksuma ošinuše!

-Ma šta dobro moj si mi Bingo?! Vehdo je oto i plaho kratko. Za te pakašu, Nurinog maksuma i Masnokosog trebali su još nakitit'. Jamda se Mursel boji da Nurin ne dođe u redakciju i ne izmariše ga. Sad je on beogradska kung-fu Muva. Ko šta o njemu napiše, a da mu nije po volji ondak se on sakrije iza imena nakog Roberta Akija, a taj Aki puno prijeti i na tovare kaki, a iza tog imena Robert Aki garant je Nurin usranko.

-Ma šta mi kažeš ba?! A meni je bijo nako sinpatićan. Iz Travnika, a u Sarajvu se bijo plaho uklopijo. Šta mu bi? Da nije prolupo? Aaaa!

Hanefija će na to: “Šta ba simpatićan?! Moje je mišljenje da se Nurin maksum, a sada beogradski (po)četničić upustio se u nemilo bazduljanje nastojeći k'o p(j)etlić svojim nadrifilozofskim kukurikanjem stvoriti što pozitivniji utisak odanosti kod beo-četničke čaršijske halaše i male grupe ex-muslimanskih prodanih jada što se, takmičeći se u svojoj srbofiliji, guraju da se što dublje uvuku u šupke, oni kažu bulja za šupak, svakoj tamnošnjoj vlasti i svakom vladaru.”

-Pa zar ih nisu već prozentali?

A Hanefija odmah britko odreza: “Srbijanske vlade i vladari prolaze, a ex-muslimanski uvlakači kao nepotroš(e)ni supozitoriji o(p)staju “kano klisurine” i rezervirajući svoja m(j)esta u toplini vladajućih debelih cr(ij)eva, a svakako i financijske nagrade u vidu milodara (na bosanskom – sadaka) koje im svaka politička garniture udjeljuje jer ne može valjda džabe držati dekorativne balijske dorate na državnim jaslama. Neka se ne samozavaravaju, ipak su oni su za BG-čaršiju prodane, bolje rečeno pojeftino kupljene balijice.”

-Svaka ti je na mijestu Hanefija. Svijetski si igrać ba! Samo neznam šta ti je ota supoztorija? Meni to zvući k'o kase teletuaci skupe pa naprave sinpozij pa imaju referate i pošljem su oto refrence da budnu redovno profesori na fakultetima.

-Supozitorij ti je, moj Bingo, ono što se u naske kaže čepić što se kad neko ima hemoroide stavi u pakašu da mu tegobe olakša.

-Hvala ti Hanefija đe ćuo i đe ne ćuo. Vavjek ja od tebe nešta naućim. Znaći Nurin maksum i masnokosi Nemanja su hem obojica pakašu, hem su te supotorije jal bolje kazato ćepići za šupke?

Ažurirano: Subota, 10 Veljača 2018 16:33
 
Muva bazdulja po Beogradu PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 06 Siječanj 2018 12:39

 

Bingo-novaNisam znao da je Nurin maksum - ekavićar krstit i da ima krštenicu

Bingo efendija, partajm imam, inaće alim

Neki dan naleti kodmene na kahvu profesor i doktor od nauka i jako bistar jerbo je magistar Abduselam Hađihafizalimbegović, a između nas alima poznat više 'nako po nadimku Hepek-efendija. Sav uzbudit donese ćage što mu je u njega mu unuk kopi-pajstov'o sa konpjutera iz novina Politike štampate u Beogradu. Na tome ćagetu je bijo interviju što ga je u Beogradu dao onaj Nurin mali, Muharem Bazdulj, zvati Muha.

Evo da proćitate šta Muha mudruje:

Muharem Bazdulj: Ćirilica nije samo srpska, već blago svih nas

Intervju vodila Jovanka Simić, Politika, 21.6.2017

Jovanka 'vako pre'stavlja Muharema Bazdulja: “Ovaj analitičar, sa travničkom krštenicom, diplomom iz Sarajeva Filozofskog fakulteta i beogradskom adresom, koji vrlo često uskomeša strasti na svim stranama postjugoslovenskog regiona, smatra da, ako se ljudi i bore za nacionalističke ciljeve, oni kao takvi nisu nelegitimni.

Iz podugačkog intervjua izdvajam sl'jedeće:

Jovanka Simić: Šta bi nama bilo najbolje da činimo dok se EU bavi sopstvenim problemima?

Muharem Bazdulj: Ova priča o carinskoj uniji, koja se, ne čekajući EU ali i dalje se nadajući punopravnom članstvu, u poslednje vreme zavrtela na ovom našem prostoru, čini mi se dobrom. Iz perspektive komentatora i posmatrača bez stvarne političke moći, ja ne bih odbacivao kao ideju ne samo carinsku, nego i monetarnu uniju. Stvaranje jedne vrste potpuno zajedničkog ekonomskog prostora na kojem bi dominantna zemlja bila Srbija bilo bi dobro ekonomsko rešenje.

Jovanka Simić: Kako vidite rasplet situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom?

Muharem Bazdulj: Proglašenje nezavisnosti KiM bilo je potpuno u suprotnosti sa međunarodnim pravom i apsurdno je od Srbije očekivati da ona kaže "da, uzmite nam ovu teritoriju". Mislim da će tu morati da dođe do rešenja tipa dve Nemačke ili kao što je Kina imala sa Hongkongom, a to je neka vrsta presedana da se de fakto prizna stanje na terenu, a de jure da se Srbiji ostavi pravo da taj deo teritorije smatra svojom. Zbog celog niza istorijskih i drugih okolnosti teško je zamisliti da bi neki srpski političar bio spreman da napravi tu vrstu "reza" i da prizna nezavisnost Kosova.

Jovanka Simić: Evropa se manje-više pravi da ne čuje ratnohuškačke izjave albanskih vođa sa Kosmeta...

Muharem Bazdulj: Bio je zanimljiv razgovor Vučića i Hana, nedavno u Beogradu, kada je Han rekao da su izjave Haradinaja posledica predizborne kampanje, a Vučić kazao da to nije samo u pitanju predizborna kampanja. Naravno, ako ljudi u Srbiji osete da u Briselu postoje različiti aršini, da se izjave iz Beograda osuđuju jače nego izjave iz Prištine, to u Srbiji mora da izazove jednu vrstu revolta. Ali, kada se gleda politika, uvek je zdravije donositi odluke na nivou racionalnog elementa nego na osnovu sentimentalnosti.

I veli meni Hepek-efendija: “Poštovati kolega Bingo – efendija zaista nisam pojma im'o da je ovaj “kolega” svog travničkog sugrađanina Ivana aka Ive Andrića, čijim je srboguzno-uvlakačkim stopama kren'o, ima krštenicu u Travniku, te da mu je stalna adresa u Beogradu, ali odavno znam da piše ekavicom kako za Smailovićkinu Politiku, tako i za ostale srbijanske listove. Vala Nurin maksum u mozgu hlupa po Beogradu k'o da ima malehniju upalu vel'kog mozga, a golemiju grande upalu malehnog mozga jer po Travniku prićaju da je u Muhe veći mali mozak od vel'kog mozga i da je tude problem svih problem sa njegovim hlupanjem. A morebit i da je bijo p'jan kadje dav'o intervijua. Ćuuuuuuj…eški Muhe Nurinog… “stvaranje jedne vrste potpuno zajedničkog ekonomskog prostora na kojem bi dominantna zemlja bila Srbija bilo bi dobro ekonomsko rešenje.” A što se Kosova i Arnauta tiće Muha i tudi plaho hlupa i m'ješa nanule sa japankama kad kaže: “Mislim da će tu morati da dođe do rešenja tipa dve Nemačke ili kao što je Kina imala sa Hongkongom, a to je neka vrsta presedana da se de fakto prizna stanje na terenu, a de jure da se Srbiji ostavi pravo da taj deo teritorije smatra svojom. Zbog celog niza istorijskih i drugih okolnosti teško je zamisliti da bi neki srpski političar bio spreman da napravi tu vrstu "reza" i da prizna nezavisnost Kosova.”

Daklem, po Nurinom ekavskom maksumćetu jope bi on da Srbija budne domina'tna zem'ja nake ekonomski spojene bivše Juge i da more p'jaćkat kako je i za rahmetli Titage i pošljem njega sve ostale p'jaćkala, a što se Kosova i Arnauta tiće ma trebaju Beograd, beogradska ćaršija i vas cjela Srbadija da budnu sretni da him nije ostalo Kosovo u Srbiji jerbo bi za najtimanje 50 godina sav Niš govorijo albanski, a za sljedećih 50 i Beograd. Doćim ba poštovati kolega Bingo – efendija beogradski ćaršijanerski politićari da su riknili Kosovo zavavjek pa him Kosovo sada pre'stavlja ko nakav politićki žeton da se nekako namire supola Bosne, a pošljem i cjelom Bosnom samo minus zapadna Hercegovina, preciznije ono malo đe se bajagi Gospa na mobitel vidiocima javlja i đe je najpopularnije vel'ko slovo “U”.

E moj Muha, baš si beogradska podguzna muha. Neka te Muha sa tvojom travnićkom krštenicom tamo đe ti je mijesto – neka se “muha” podguzna Muha među svojim rođenim u Beogradu. Nikad Beogradu i srbijanskoj ćaršiji nije bila na odmet nova rolna toilet papira u obliku dekorativnih muslićkih fikusa u tamnošnjoj (ne)kulturi. I neka Muhe s travnićkom krštenicom – post'o Muha srbijanska podguzna muha, ali tamo nije ni Muha već obićna muva bre, kako mu braća po krštenici kažu.

A ja mu velim: Bom' baš kolega Hepek – efendija” Neka ga tamo i ABD (abede) nikad se u Bosnicu ne povratijo!

Ažurirano: Subota, 06 Siječanj 2018 22:46
 
Bingo-efendija se ljuti na Džemu Latića PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 02 Studeni 2017 08:25

 

Bingo-novaDžemo, Džemo ko te je ba u glavušu štemo pa udaraš take pokvarite paldume???!!! Baš hlupaš budalešćine!

Bingo- efendija, part tajm imam, inaće alim

Grdne rane moje! Oooooj Džemo, Džemice, baš si me razoćaro. Baš si posto munafikćina! Šta hlupaš! Legijo si sa Aljom rahmetli na robiji što su vam je odvalila crvena komunistićka banda samo zato što ste has muslimani bili i mumini strogi jedan kroz jedan a sve šatro vikali robija zbog Islamske deklamacije Aljine a oto je debela plaho knjiga i niko je od komunistićke bande nije ni prelisto akamoli proćito makar ciglih pet strana.

I bijo si Aljina desna ruka Džemo ba, a sada si navalijo ne samo na u nama nam Islamsku zajenicu već potiho ono kurvanjski latinsko-fitmijski i na u nama nam prjestolonasljednika Bakira i u njega mu hazreti hanumu Sebiju profesoricu, medecinsku doktoricu i doktorijatsku doktoricu od medecinskijeh nauka. Znaš ti Džemo dobro, a i brat ti Nedžad znade, a pravite se dilajlice, da se zna da Islamske zajenice nejma brez SDA i Bakira, a da SDA i Bakira nejma brez Islamske zajenice. To je sistem spojenih posuda, ako su to ikad ućijo. Islamska zajenica potpulcava Bakira i SDA a Bakir i SDA potpulcavaju Islamsku zajenicu.

I veliš Hilmo Neimarlija lopov – hapijo ćetri milijona dolara. Samo! Aaaaa!

Mensur Menso Brdar lopov – hapijo samo nekolko stotina hijada kaemova. Šega! Da se pravo nahakaćem!

Midhat Mido Paravlić i Sakib Sake Musabašića dva lopova – ukrali utal najmanje 900 milja kaemova. Mrven veća šega!

Ismet Bušatlić lopov – hapijo samo 100 milja kaemova. Sića!

Pa bilesi i reis meritus moj kolega profesor i doktor od nauka Mustafa Cerić po tebi Džemo lopov – veliš hapijo konplet kuću u kojoj je stanovo onaj anti muslimanski katil komunistićki Rato Dugonjić koji je bijo za muslimane gori neg Makso Luburić i u Ratinoj kućici koju je reis meritus dobijo potpuno legalno, sve po zakonu, platito pošteno Hidrogradnji, ukajtito jedan kroz jedan u gruntu i katastru i ti Džemo veliš meritus otuđio rezidenciju od cca 800.000 KM, koja pripada svim građanima ove zemlje.

Ćuuuuuj, pripada svim građanima ove zemlje!!! Ko da mogu u tu kućicu stati svi građani ove zemlje kad navale da se smijeste u njojzi. Uostalom i nejma višlje građana. Kaki ba građani! Jad od reisove kućice ti upo u oko. Meritus reis Muki bi trebo zauzet ono gori kućice kase na Kovaćima ugajguli da mu to budne kućica, a ne Ratina malehna ko pašćara. Ako je iko sazlužijo on je jer nas je sve svezo za Allahovo uže i vodi sa sobom, a Huso novopećeni doktor od nauka mu pomaže aktivno ko bajagi Huso reis jerbo Ćenga je meritusov ćojk pa preko Ćenge meritus i dalje vlada Rijasetom a doćim sin mu je šef raćunovostva gluho bilo da neko ne poćne šnjufat po papirinama.

Daklem Džemice, svi lopovi – a ti nisi!

I još tuliš da apeliraš na onog ćetnićinu Mektića što je klao po Prnjavoru i okole da on hapsi reisa meritusa i poštene insane koje si nabrojio. Ćuuuuj! Mektić da hapsi!! Vlašina da hapsi muslimane poštene. Oni samo mogu odgovarat pred sudem svoje partije daklem SDA a ne da hih muriraju ćetnićine. Baš si Džemo blesava hablešina! Eto ti!

Pripazi se Džemo. Mi imamo zastavu, imamo naš Sabor u kojom sijede samo pošteni mumini, naš presjednik od Sabora Hasan Ćengić je moralna veritikala naše Islamske zajenice i sluša reisa meritusa Mukija, imamo Ustav, imamo Ustavni sud na kojem ćemo ti sudit, akobogda imaćemo našu islamsku televiziju i kolege hođe će bit povazdan na televizoru.

Povratićeš se ti vamo kadli-tadli a onda će biti ne samo fetva i presuda, već bome i letva đegđe u mrakaći kad budneš okole po ćaršiji hodo.

Ćekamo te mi poštene hođe i alimi da položiš raćune o ovim klevetama.

Što je višlje kleveta i laža Islamska zajenica nam je sve draža.

A ti Džemo sakri se u mišiju rupu tamo i najtijebolje ne dolazi više vamo.

Ažurirano: Četvrtak, 02 Studeni 2017 21:07
 
Islamska zajednica u BiH i alimi u borbi za svaku kap vode PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 25 Listopad 2017 19:40

 

VodaKako se gombati sa sarajevskom krizom u vodoopskrbi? – Veliki doprinosi Islamske zajednice u BiH i uvaženog

alima Dr. sc. Zijada Ljakića

(Poslao saradnik OKA Bingo-efendija - trenutno je na odmoru dole u Bosni)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini odgovara na pitanja vjernika – konstruktivni i korisni savjeti ne samo alima iz Islamske zajednice, već i drugih mudrih alima kojih nam ašćarile u Bosni konaćno ne manjka.(Bingo-efendija)

Uzimanje abdesta kiselom vodom


Pitanje: Selamu alejkum. Da li se može uzimati abdest kiselom vodom jer na poslu gdje radimo nemamo druge vode?


Odgovor IZ: Esselamualejkum! Ako je voda prirodno kisela nema dileme da je dozvoljeno njome uzeti abdest, analogno dozvoljenosti abdesta morskom

vodom koja je slanija od obične vode. Ako se radi o vještački kiseloj vodi, također je dozvoljeno njome uzeti abdest, jer se takvom vodom može oprati

nečistoća, a ukus joj je promijenjen čistom tvari. Bitno je da je i dalje u biti voda, a ne neka druga tvar.


A na svojoj zvaničnoj web-stranici doktor nauka Dr. Zijad Ljakić prezentira čak i detaljan propis kako se uzima abdest sa kiselom vodom.


Dr. Zijad Ljakić, PROPIS ABDESTA SA KISELOM VODOM


Pitanje: Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu. Jeli ispravan abdest sa kiselom vodom. Bili smo u prirodi na planini, nestalo nam obične vode,

a imali smo samo tešanjsku kiselu dijamant, pa smo morali abdestit sa njom. Sad sumnjamo jesu li nam abdest i namaz ispravni?! Allah vas nagradio na

odgovoru.

Odgovor dokora nauka Dr Zijada Ljakića: Ve alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu. Svaka voda koja nije promijenila jedno od tri svojstva,

boju, okus i miris, ili koja se pomiješa sa nečim čistim što joj ne promijeni njenu čistoću niti oduzme opći naziv vode, abdest i gusul sa njom je ispravan.

Prirodne vode, poput mora, rijeka, jezera, izvorskih, mineralnih, kiselih i sličnih voda, abdest i gusul sa njima je valjan. Kisela gazirana voda je također

valjana za abdest i gusul, jer je pomiješana sa nečim što joj ne narušava čistoću niti oduzima naziv vode. Za razliku od sokova i gaziranih obojenih pića,

abdest sa njima nije ispravan, jer se ne smatraju vodom i jer su promijenili boju. Ve billahi tevfik.

Ažurirano: Četvrtak, 26 Listopad 2017 15:21
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 2 od 15

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search