LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home BANDAKHANA
BANDAKHANA
Je li Mick Maslic izmislio i podatak o pohađanju Franjevačke klasične gimnazije u Visokom? PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 17 Kolovoz 2017 10:09

 

Franjevacka klasicna gimnazijaHasan Alijagić, navodni doktor nauka (???) nije pohađao Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom

Nadan Filipović

(na slici je zgrada Franjevačke klasične gimnazije u kojoj "doktor nauka" Hasan Alijagić nije bio učenik)

U intrevjuu se, između svega ostalog, nalazi i ovaj pasus:

Mick Maslić: Jasno. Reci nam nešto o svom školovanju. Kada si napustio Visoko?

MR. ALIJAGIĆ: -Završio sam osnovnu školu “Visočko-fojnički partizanski odred”, Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, te Rudarsko-geološki fakultet u Tuzli, smjer “Ekploatacija”.

Hasan Alijagić navodi (ili je i ovo “improvizirao" voditelj intervjua gospodin Mick Maslic????) da je završio  Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom.

To nije istina, dakle, i to je lako provjerljiva laž!

Dokaz: E-mail tajnika Franjevačke klasične gimnazije u Visokom gospodinu Adnanu Jašarspahiću:

“Poštovani,

Prema popisu učenika Franjevačke klasične gimnazije od njezina utemeljenje (1882) do danas očito je da Hasan Alijagić nije pohađao ovu Gimnaziju.

S poštovanjem,

Fra Ivan Nuić, tajnik Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.

Ažurirano: Četvrtak, 17 Kolovoz 2017 12:07
 
BANDAKHANA-lažni doktor nauka Hasan Alijagić PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 09 Kolovoz 2017 09:12

 

Hasan Alijagic -1O slučaju u Australiji – ukazanje lažnog doktora nauka Hasana Alijagića

Ivan Berisov, Portugal 

(na fotki nije Ivan Berisov već lažni doktor nauka Hasan Alijagić koji se kleberi u stili: "Niko mi ništa nemere!")

 

   I tako imamo slučaj koji je uzbudio dio intelektualne bosansko-bošnjačke javnosti u Australiji. Gle čuda, u redovima Bošnjaka otkriven je čovjek po imenu Hasan Alijagić, koji se predstavlja kao doktor nauka, ali provjerom je utvrđeno da on to nije. Poput zvijezde padalice iznenada se pojavio, zablistao na bosansko-bošnjačkom nebu i zatim netragom nestao. Zašto ga nema, pitaju se mnogi i sa nestrpljenjem očekuju njegovo novo ukazanje, nakon koje će nas obasjati blagotvornom istinom, koja će smiriti naše uznemirene duše.

No, vratimo se u realnost. Jasnoće radi spomenut ću ranije navode iz kojih se vidi, kako je dotični, ni od koga upitan u jednom intervju ustvrdio,  kako je doktorirao na Charles Sturt Univerzitetu u Sydney-u na temu “Analitički osvrt na povezanost fiziologije srčanog mišića i cirkulacije krvi sa tjelesnim pozicijama i aktivnostima u toku jednog namaskog ciklusa” (“Analytical review of the connection between physiology of the heart muscle and blood circulation with physical positions and activities within one prayer cycle”).

Blistava zvijezda padalica, maštoviti Hasan Alijagić je u datom intervju, kako bi nas što više zavarao, naveo čak i datum odbrane disertacije, 23. oktobar 2014., kao i njen naslov, ustvrdivši da je ta njegova disertacija (citat) “odlično ocjenjena u naučnim krugovima i sama po sebi, predstavlja početak rada u ovoj oblasti”. 

Podsjećam kako se sve ovo može provjeriti putem linka: Hasan Alijagić - man for all time http://www.aubha.net/index.php/337-razgovor-s-razlogom-sto-nije-zapisano-nije-se-ni-dogodilo, koji se i dalje nalazi na službenom sajtu AUBHA (Australska Unija BH Asocijacija) čiji je visoko pozicionirani član, junak priče “doktor” nauka Hasan Alijagić.

Kao što ću kasnije obrazložiti najveću pometnju ne izaziva toliko Hasanovo ukazanje već šutnja AUBHA, koja, ne obazirući se na sve iznesene navode, i dalje stoji iza svog “doktora nauka” , umjesto da što prije, čuvajući svoj ugled, kako bi bilo normalno, ukloni tekst navedenog intervjua, ako već neće da p(r)ozove Hasana Alijagića da na istom sajtu ili iznese dokaze da je on zaista doktor nauka Charles Sturt Univerzitetu u Sydney-u, ili da se izvine široj javnosti zbog laganja.

Da li će se to zbiti?

Sumnjam, jer šutnja spomenute Unije, u potpunosti odgovara i na najbolji način oslikava naše moderno vrijeme, kada se laž sa lakoćom, ne trepnuvši okom, pa čak i medu lučonošama univerzalnih moralnih vrijednosti, pravde i demokracije pretvara, u alternativnu istinu.

Dok sam ovo pisao, u mislima zalutah u zaboravljena vremena kada su se naveliko primjenjivali već odavno zaboravljeni „stupovi srama“, koji su se zbog očuvanja društvenog morala uz fizičko nasilje šibanjem masovno primjenjivali u sličnim slučajevima. Priznajem kako bi primjena ovih „stupova“ u naše naizgled demokratsko i humano vrijeme, bila potpuno neadekvatna i izazvala bi niz protesta.

Ažurirano: Srijeda, 09 Kolovoz 2017 21:07
 
BANDAKHANA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 28 Srpanj 2017 13:59

 

English tongueMama mu je rođena Sarajka sa Bjelava, ali joj je jezik (onaj u ustima) engleski

Ovaj prilog je za pasti u bandak pa sam ga smjestio u rubriku BANDAKHANA.

Ovaj baš šega oglas sa site-a Flirtic.com poslao mi je jedan doktor iz Sarajeva. Ime iprezime su poznati redakciji.

Radi se o oglasu njegovog kolege, doktora-specijaliste s kojim je do rata radio na Koševu, a koji je u toku rata nagario iz Sarajeva u okolnostima koje bi bile tragikomične, da nisu jako komične.

Helem, taj doktor specijalist živi i radi u jednoj od zemalja sjeverne Evrope.

Evo teksta oglasa čiju sam autentičnost temeljito provjerio, a možete i mnogi vi koji mi nećete vjerovati. Link je : http://www.flirtic.com/1333812


My name is S……. F………

I'm male and .. Years old. My Sign of Zodiac is ……..

I live in Ö….., S…..

On Flirtic.com I've been registered for 26.09.2016 years.

The aim of my registration on this site is friendship, flirt, relationship. If our iterests match, you can send me a message, make a gift or invite for a date.

I speak serbian.

My mother tongue is english.

Interested in: girls

Native language: English

Doktor-specijalist navodi da je zainteresiran za djevojke, odnosno da je cilj njegove registracije prijateljstvo, flertovanje ili veza. Pogrešno je napisao “iterests”, helem neise, i piše da ako se njegov interes i interes buduće djevojke ili ženske osobe podudaraju dozvoljava toj zainteresiranoj djevojci ili ženskoj osobi da mu pošalje poruku, da mu podare kakav poklon (sic!) ili da ga pozove da se nađu.

Onda taj doktor-specijalist koji je naveo da je njegov nativni jezik engleski, ponosno ističe da govori srpski, a onda još, pojma nemam zašto, u oglas upetljava svoju staru majku napisavši: “My mother tongue is english.”

Užas jedan!

Koji kreten!

Pa on, doktor-specijalist, već u poznijim godinama, dakle u kasnoj jeseni života, tvrdi da je jezik njegove majke engleski.

Pošto doktor-specijalist aščarile smatra da su riječi “tongue” i “language” identični po značenju mislim da je ipak red podsjetiti ga na definiciju pojma “tongue”.

Prema Cambridge Dictionary (citiram): Tongue is the large, soft piece of flesh in the mouth that you can move, and is used for testing, speaking, etc.

Examples:

-I burned my tongue on some soup last night.

-The tip of the tongue is sensitive to salt and sweet stimuli and the back of the tongue is sensitive to bitter stimuli.

-The horse rasped my hand with his tongue as I fed him the apple.

-The doctor asked me to stick out my tongue and say “aah”.

No, vratimo se rečenici: “My mother tongue is english.”

Da je majka tog doktora-specijaliste, čiji je nativni jezik engleski, a uz to kao rođeni Sarajlija govori i SRPSKI - kako on u svom oglasu za vabljenje cura i žena eksplicitno navodi - nekim slučajem rođena u Engleskoj pa joj je tijelo, a samim tim i jezik u ustima engleski, hajde, nekako bi prešli preko te izvaljotine. Međutim, doktor Sarajlija koji mi je skrenuo pažnju na link ovog oglasa, kaže da je majka doktora-specijaliste sa Flirtic.com rođena Sarajka sa Bjelava.

Dakle, proizilazi da mu je majka Bosanka, te je sve na njenom biću bosansko, osim jezika u ustima, koji je engleski.

Ako je i od starog doktora-specijaliste – previše je!!!!

Stvarno pravi prilog za rubriku BANDAKHANA!!!!

Ažurirano: Petak, 28 Srpanj 2017 14:05
 
Joooj šege raja!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 02 Lipanj 2017 09:49

 

SenadicaSenada Softić-Telalović i njen misteri(j)ozni magisterij – sad ga ima, sad ga nema!

Nadan Filipović

Nikad manjka šege kad je Senada u pitanju!

Raja, nešto se posebno čudno dešava kad je u pitanju magisterij Senade Softić-Telalović, odnosno titula magistra nauka s kojom se je sama okitila i zapetljala kao pile u kučine. Izgleda, međutim, da joj ta “magistarska titula” služi samo za impresioniranje u Bosni i Hercegovini i na nastupima po inozemstvu, dok navedeno naučno zvanje u Australiji nešto plaho ne koristi u samohvalisanjima lokalnog karaktera.

U zapisnicima, odnosno dokumentaciji sa II Kongresa Svjetskog Saveza dijaspore Bosne i Hercegovine koji je održan 12. i 13. juna 2004. godine u Sarajevu potpisana je kao mr. Senada Softić – Telalović (znači malo „m“ i tačka iza mr), a to jasno navodi na zaključak da je magistrirala prije 2004. godine.

Prilikom posjete rektoru Univerziteta u Sarajevu predstavljena je rukovodstvu Univerziteta kao magistra nauka, kako se to može vidjeti na službenoj stranici Univerziteta.

Kao magistra nauka je predstavljena i 2011. godine kada joj je u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu uručen dekret o postavljanju za ambasadora sarajevskog univerziteta. U oba ta teksta stoji napisano “mr Senada Softić – Telalović”.

Dalje, na službenoj stranici Instituta za istraživanje genocida u Kanadi jedan je od potpisnika “Saopćenja u vezi Jovana Divjaka” je potpisana kao Mr. Senada Softić – Telalović. (ovaj put magistra sa velikim “M” sa tačkom iza Mr).

Na istoj stranici potpisnica je “Saopćenja u vezi Gorana Hadžića” i to kao Mr. Senada Softić – Telalović.

Kao Mr. Senada Softić – Telalović se potpisala ispod “Zajedničkog pisma Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), Instituta za istraživanje genocida Kanada (IRGC), Bosansko-američkog instituta za genocid i obrazovanje (BAGI), Vijeće BiH organizacija Australije (VBHOA)” od 9. maja 2011. godine.

Spomenuta gospođa se 31. maja 2011. godine potpisala kao Mr. Senada Softić – Telalović ispod teksta u Bošnjacima.net koji je naslovljen “UKLONITI FLÜGGEA IZ SUDSKOG VIJEĆA U POSTUPKU PROTIV RATNOG ZLOČINCA RATKA MLADIĆA”

Na blogu “Jedinstvena Bosna i Hercegovina” u tekstu “Bošnjačke organizacije Amerike i Australije traže oslobađanje generala Divjaka” od 25. jula 2011. godine opet se potpisuje kao Mr. Senada Softić – Telalović.

U dokumentu naslovljenom sa “Open appeal of over 200 Bosnian and Hercegovinian intellectuals for an integrated, multiethnical and European Bosnia and Hercegovina”, iz decembra 2011. godine, potpisala se kao Senada Softić – Telalović, MSc.

Jasno je da Senada Softić – Telalović potpuno nekontrolirano, baš poput totalno pijanog vozača u gustom prometu, mulja sa svoje četiri različite biografije, a pogotovo sa inkonzistencijama u vezi nepostojećeg magisterija nauka kojim se (protiv)zakonito, hajde da bude blaze rečeno, (ne)dozvoljeno kiti.

Nekada je “mr”, nekada je “Mr.”, a nekada “Msc”!!!

Koliko je meni, iz predobro obavještenih izvora poznato, u Zagrebu nije magistrirala, niti je završila postdiplomski studij, što bi podrazumijevalo polaganje svih ispita tog studija, a nakon čega se, obično, dvije godine, pa i više, radi na magisteriju, odnosno na magistarskom radu ili radnji, a nakon čega slijedi predaja rada i njegova odbrana pred komisijom koju čine tri univerzitetska, odnosno sveučilišna profesora.

Dakle, da se podsjetimo, magistar nauka je titula koju ima ona ili onaj ko završi postdiplomski studij studij i uspješno odbrani magistarsku radnju, te jedino tako stiče pravo da uz svoje ima i prezime legalno piše titulu u obliku mr.sci. ili mr.sc., a u Australiji MSc (Master of Science).

Ako je i od kronične lažljivice i prevarantice kakva je Senada Softić-Telalović – sve ovo je baš pretjeralo svaku mjeru. A šta i očekivati od spomenute individue? Možda još pokoju lažnu biografiju i bilesi čak i naučno zvanje PhD ili tamo, u Bosnici, da bude “doktorica od nauka”.

Stekla je, bogu hvala, kako se hvali u stilu “ima se – može se”, pa neka sebi tamo kupi makar papire a la diploma o završenom fakultetu, o završenom postdiplomskom studiju, magisteriju, doktoratu, a kao ambasador Univerziteta u Sarajevu “more” anamo otvoriti i svoj privatni univerzitetić malehni nako portabl, pa biti na njemu rektorica i sebi odštampat hejbet tih papira koji bi mogli, makar formalno, začepiti rupe koje je na pisanjima o svom vlastitom grandioznom liku i djelu sama izbušila pa su joj laži iscurile na hektolitre.

Eeeee, grdne rane moje, sada je to jedan najobičniji ofucani klovn-lažljivac, a do jučer, što se kaže, bila je naša ovdašnja Staljinka od kojih su “pune gaće” bile većini australijske BiH – raje. Bila je ko nakav zmaj, a sada je krezubi zmajček koji se ne usuđuje više ni pisnuti, već kao uvijek gladna maca uporno baza od “non-profit” do “non-profit” organizacije nudeći se da popravlja stanje u Bosnici kaharnoj.

Ili je otišla tamo da na licu mjesta radi ono što je ovdje radila kao zadatak propisan odozgo?

Ažurirano: Petak, 02 Lipanj 2017 10:06
 
Senada Softić-Telalović je drska lažljivica i varalica PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 26 Svibanj 2017 21:51

 

Senada-1Senada Softić-Telalović i njene laži – dokle će ta hohštaplerka pokušavati varati ljude???

Nadan Filipović

(Na slici je lažljivica bajagi naivnoga lica. Čuvajte se raja! Opasna je to prevarantica i kronična lažljivica. Okolo je kokodakala da će me tužiti sudu i raskućiti, a ništa od toga. Zna ona da bi bila donja i pušiona! Jedva bih čekao!)

Hajmo se raja malo nasmijati!

U ovom nastavku ćete dobiti serviranu kolekciju laži koje je Senada Softić – Telalović godinama prodavala našim papcima u Australiji, baš kao mu.a pod bubrege, (izvinjavam se na izrazu, ali taj je najadekvatniji), pa pošto je ovdje konačno kompletno raskrinkana, da ne kažem provaljena, utekla je u Sarajevo da sebi tamo u “velegradu” kakve nafake nađe, odnosno, kako joj piše u najnovijoj biografiji, “da se uključi u akciju pružanja stručne podrške malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini u restruktuiranju i repozicioniranju njihovog poslovanja u cilju postizanja veće efikasnosti, višeg nivoa morala radnika i poboljšanja prakse upravljanja kojom će se prihvatiti i podržati jak i produktivan timski rad.”

Eški Senade! Ona, nemoralna prevarantica i lažljivica da radi na postizanju višeg nivoa morala BiH radnika! Za povratiti!!!!

Svakom čovjeku iz bivše Juge koji živi u Australiji je jasno da je Senada Softić-Telalović kronična prevarantica i lažljivica, možda čak i psihopatska lažljivica, a što bi najvjerojatnije mogao “dijagnosticirati” ne samo svaki psihijatar, već čak i mlađi specijalizant iz područja psihijatrije.

Evo laži okolozeničke “barunice Münchausen":

1. Ona ne posjeduje diplomu filozofskog fakulteta Deakin Univerziteta u Melbourne jer, prije svega, na Deakin Univerzitetu u Melbournu ne postoji Katedra za filozofiju.

Senada, varalice i lažljivice jedna, deder diplomu Filozofskog fakulteta Deakin Univerziteta u Melbourne-u na BiH sunašce!

2. Ona u biografijama tvrdi da je završila nekakav postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Laže toliko da gladan pas ne bi pomašćeno pojeo!

Naime, ona je boravila par mjeseci u Zagrebu na učenju hrvatskog jezika, kojeg nije nikad ni naučila, dakle, ostala je nepismena. Prema Statutu Sveučilišta u Zagrebu svaki njihov poslijediplomski studij traje dvije godine ili četiri semestra. Da bi neko mogao kazati da je završio postdiplomske studije na Sveučilištu u Zagrebu taj neko mora imati dokaze da je na studiju prove četiri semestra (dvije godine) te dokazati da je ispolagao sve ispite na istom postdiplomskom studiju.

U studentskoj referadi Sveučilišta u Zagrebu nigdje nema imena “postdiplomca” Senade Softić-Telalović.

3. Što se pak tiče laži da je dobila nagradu Telstra Business Women Award 2000. godine za Viktoriju, administracija organizacije koja dodjeljuje nagrade nije u stanju da, u svojim arhivama, pronađe bilo kakvu Senadu Softić-Telalović na spisku žena koje su tu nagradu dobile.

Da Senada Softić-Telalović ne govori istinu lako se može provjeriti na (https://www.telstrabusinesswomensawards.com).

4. Ona, po svoj prilici nije dobila Centenary Medal za 2003. godinu od predsjednika Australije kako urbi et orbi kokodače. Njeno ime ne može se naći na oficijelnoj stranici na kojoj se nalaze imena i prezimena svih 15,464 odlikovanih.

Samo treba laganice ukucati “Senada Softić-Telalović u http://www.smh.com.au/articles/2003/04/24/1050777361460.html i uvjeriti se da toj predugačkoj listi nema imena spomenute gospođe. Uostalom, 15.464 Centenary Medals su dodijeljene samo jednom, 2001. godine prigodom proslave stogodišnjice Australije, a Senada Softić-Telalović ju je, kako tvrdi, naknadno primila 2003. godine, dakle sa zakašnjenjem od pune dvije godine, i to iz ruku presjednika Australije.

Vidimo da Senada Softić-Telalović u toj svojoj laži izmišlja funkciju predsjednika Australije, jer takva funkcija u Australiji ne postoji.

Ažurirano: Nedjelja, 28 Svibanj 2017 22:19
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 1 od 10

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search