LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home BANDAKHANA
BANDAKHANA
Bandakhana PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 18 Lipanj 2014 08:04

Mustafa Cerić je kandidat za člana Predsjedništva BiH – podsjećanja (2)

Nadan Filipović

Evo još “biserja” kandidata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

“Moj djed je proživio cio život bez muzike, ali naravno, nije mogao bez vode.”

(Čuuuuj! Mustafin dedo nije mogao bez vode!!! A bez muzike je mogao! Aaaaa, čuda???)

“Bošnjaci, po mom mišljenju, trebaju biti avangarda u promicanju bosanstva, odnosno nacionalnog ponosa.”

(Ja sam Bošnjak - nacionalno ponosni Bosanac!)

“Što hoćete boljeg primjera nego što je Ćiro Blažević. Ima li većeg Bosanca od njega?!”

(Jok! Nema.)

“Moralno je neprimjereno i politički porazno da Srbija uđe u Europsku uniju prije Bosne i Hercegovine.”

(Zaustavite Srbiju! BiH mora prije Srbije da uđe u Evropsku uniju! Svi na demonstracije ako Srbija prva uđe u Evropu!)

“Ako budem mogao uštedjeti, vrlo rado bih kupio kuću u Foči. Na isti način kao što Fočaci sebi kupuju rezervnu kuću u Sarajevu, pozivam Sarajlije da sebi rezervnu kuću kupe u Foči. Ako budem imao sredstava, bit ću prvi među tim Sarajlijama.”

(Još nije uštedjeo! Ali štedi! Čuuuuj! Fočaci imaju rezervne kuće u Sarajevu. Neki nemaju za rezervne gaće, a Fočaci imaju rezervne kuće u Sarajevu! Pa to nije ni lijepo, a ni fino! )

Ažurirano: Srijeda, 18 Lipanj 2014 16:07
 
Bandakhana PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 07 Lipanj 2014 18:12

Mustafa Cerić je kandidat za člana Predsjedništva BiH – podsjećanja (1)

Nadan Filipović

U normalnim državama političari i vjerski lideri su posebno odgovorni za svaku izgovorenu ili napisanu riječ. Što im je viša funkcija, odnosno što im je viši položaj u društvu, to je veća njihova odgovornost. To pravilo ne vrijedi u Bosnici prekaharnoj gdje je društvena i politička scena preplavljema tsunamijem ordinarnih papana, provincijskih primitivaca, malograđana i kojekakvih, najblaže rečeno začuđujućih (in)tele(k)tualaca čiji vokabular i pismenost izazivaju (ne)skriveno preneražavanje. Raja, pa šta bi se moglo kazati za državu u kojoj se jedan seoski đikan svoju neuspješnu boksačku karijeru zamijenio ministarskom funkcijom i koji se svako malo bije po birtijama gdje obično i redovno nokautira vlasnike kafana. Nažalost, (ne)spomenuti ministar kabadahija nije neki unikum.

Državni Parlament se pretvorio u (ve)seljački skup kojekavih klepetala čiji bi nastupi i replike bili komični da se ne odvijaju u tragičnim okolnostima društva i države. I ne samo u “parlamentu”, već u svim drugim javnim nastupima je začuđujuća nonšalancija posvemašnjeg odsustva bilo kakve odgovornosti za izgovorenu ili napisanu riječ. Iz izjava naših “političara” i nekih drugih “golemih faca” mogle bi sakupiti pregršti kojekakvih budalaština koje imaju jedinu pozitivnu stranu, a to je da barem nakratko nasmiju gladnu, obespravljenu i već potpuno (s)umornu bosansku sirotinju – raju.

Ažurirano: Subota, 07 Lipanj 2014 21:43
 
BANDAKHANA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 23 Studeni 2013 14:51

 

Alija Resulović, besprizorni plagijator mrtvog čovjeka i kronični lažov u Australiji „vratio među žive“ rahmetli hadži Omera Behmena!!!

Nadan Filipović

Ponovo je na sceni neumorni starčić što potkrada mrtve ljude, ali u isto vrijeme u Australiji „oživljava“ i stavlja u penziju ljude koji su davno umrli.

Ko li je to? – upitat će se netko.

Pa ko će biti doli Alija Resulović, miljenik glasnogovornice nepostojećeg društva, odnosno vijeća kojem je glasnogovornica što kad se nađe u društvu sama sa sobom glasno govori; dakle, njen „dvorski“ kolumnist, njena ličnost godine za doprinos književnosti u BiH – dijaspori, a u stvarnosti jedan ovdašnji kronični „barun Münchausen", plagijator i besprizorna stara lopina.

Pored „sepeta i kamara“ laži koje je po njenim novinama plasirao Alija Resulović je i zaista unikatno drski plagijator koji je, nije na odmet ponoviti, od „slova do slova“ prepisao knjigu „Nikad više zajedno“, pokojnog Vlade Mrkića, te je objavio ovdje u Australiji pod naslovom „Plač duše“. Tom prigodom je na poleđini tog plagijata dodatno slagao ovdašnju i širu javnost navodeći da su mu recenzenti tog njegovog (ne)djela bili, ni manje – ni više, već rahmetli Nedžad Ibrišimović, Abdulah Sidran i Kemal Kurspahić.

Istraživački novinari „BH-Dana“ su stupili u kontakt s Alijinim „recenzentima“ i sva trojica su kategorično izjavili da nisu pisali nikakvu recenziju za bilo kakvo „djelo“ Alije Resulovića, pa ni za plagijat nazvan „Plač duše“.

Alija Resulović je tolika lažovčina da je pored izmišljenih recenzenata i pokradenog teksta pokojnog Vlade Mrkića čak izmislio i ime izdavača, a to je navodno bila nikad postojeća institucija “National Library Australia and Queensland”, kao i “Institut Adila Zulfikarpašića Sarajevo”, koji se tako, zapravo, i ne zove, već - Bošnjački institut, fondacija Adila Zulfikarpašića, a koji, zvao ga Alijica ovako ili onako, veze nema s tim njegovim lopovlukom, odnosno besprizornom pljačkom intelektualnog vlasništva pokojnog Vlade Mrkića i nasljednika autorskih prava iz porodice Mrkić.

Helem, da na tog lopova-plagijatora i lažova ne trošim previše riječi, mogu samo kazati da bi valjda svaki čovjek koji ima i zehre obraza poduzeo nešto ako bi ga netko neopravdano nazvao lopovom-plagijatorom i lažovom. Bogu hvala, australijsko sudstvo bi moglo biti za primjer drugim sudstvenim ustrojima u svijetu, pa ako netko nije lopov-plagijator i lažov, a nazvan je od nekog lopovom-plagijatorom i lažovom, on lijepo pokrene sudski proces, dobije moralnu satisfakciju i pogolemu materijalnu kompenzaciju.

Međutim, ako je netko zaista svjestan da jeste lopov-plagijator i lažov, te da se sasvim lahko može dokazati ta tvrdnja, onda on pomalo tvrdoseri po novinicama, nešto kao bajagi bezmudo išareti, dakle u “copy-paste” privatničkim novinicama u kojim piskara bajagi jedne te iste kolumne, spominje “neke i neke”, ali, svakako bezmudo, bez imena i prezimena. Ta glasnogovornicina “ohrdana gramofonska ploča” ili taj “očerupani papagaj-oldtajmer”, jako dobro zna da on jeste lopina-plagijator i lažov, pa se pokriva svojim klempavim ušima po lopovsko-plagijatorskoj i lažljivoj glavušici i nema “muda da ode do suda”, “presavije papir” i podigne tužbu.

Zna on dobro da ga ni najbolji australijski QC -iji (Queen's Counsel-i), čak ni oni bivšeg predsjednika "mešihata"- afera "balduza", ne mogu izvaditi iz “septičke jame” u koju se sam uvalio i iz koje sada ima obraza još i lajuckati, kao i to da bi mu na sudu bila jedina “satisfakcija” da tuženiku napuše neku stvar kroz neku drugu stvar.

Evo sada naš olinjali “Dynamo” ili “Cosentino” ili, čak, “David Copperfield”, zamislite raja (!!!!!) oživljava mrtvaca. Tačka koju ni trojica gore nevedenih sihirbaza ne mogu izvesti.

Svoju “kolumnu” naslovljenu “Bosna bez zanosa”, Magazin Bosna, 647, od 21.11.-28.11.2013, stranica 8, Alija Resulović započinje slijedećim tekstom (citiram): “Karakteristika današnje Bosne i Hercegovine? Samo svađe, netrpeljivost; u vojsci, policiji, u strankama, u ekonomiji, finansijskom sektoru, među intelektualcima, korupcija, mito nepotizam. Rat je ostavio strašne posljedice među našim narodima i, stvarno, više nije ni uputno kazivati da ćemo uskoro isplivati na zelenu granu dobrote, dobrog života, međusobnog uvažavanja, poštovanja ali i čuvanja od zaborava – reče prije desetak godina Omer Behmen, jedan od suosnivača Stranke demokratske akcije, prvi ambasador Bosne i Hercegovine u Teheranu, danas umirovljenik.” (završen citat)

Prije svega mnogim ljudima u Bosni i Hercegovini će biti jasno, a posebice onim u vrhu Stranke demokratske akcije, da ova glomazna i nepismeno sročena rečenica ni teoretski nije mogla izaći iz usta rahmetli hadži Omera Behmena, koji je na Ahiret preselio davnog 23. aprila 2009. godine. Naime, samozatajni čovjek iz partijske sjene, rahmetli Omer Behmen nije plaho volio “svjetla političke pozornice”, a bio je poznat po tome da nije davao nikakve izjave ovakvog tipa. Siguran sam da ovo nije Behmenova izrečena misao o “karakteristikama današnje Bosne i Hercegovine”. Uostalom, da eventualno i jeste, a 100% sam siguran da nije, vajni “kolumnist” je trebao navesti izvor odakle je prenio tu izjavu.

Nadalje, evo svi vidimo da je rahmetli hadži Omera Behmena Alija Resulović “oživio” u najnovijem broju lahuri novinice zvane Magacin Bosna. Ne samo da ga je “oživio”, već ga je smjestio u kategoriju “umirovljenika”!!!

Ljudi dragi,

pa ovo je vrhunac bezobrazluka i bahatosti ne samo lopova-plagijatora i lažova Alije Resulovića, već i njegovih sponzora koji ga podržavaju u “prodaji magle” našim ljudima koji ovakva odvratna štiva uopće i čitaju. Ti sponzori su dvije potpuno neodgovorne osobe, a koje bi u stvarnosti trebale biti odgovorne za navode u novinama što su im vlasnici.

To su Senada Softić-Telalović, koju bi netko ili neki mogli nazvati lažljivicom jer posjeduje četiri-pet različitih biografija u kojim laže o svojim diplomama, nepostojećem magisteriju nauka, kojekakvim specijalizacijama, ordenima, postdiplomskiom studijima, itd., te njen muž, inače “poznati intelektualac” iz australijske BiH-dijaspore kojeg supruga “voda” kao "reprezentativnog predstavnika" australijske BiH dijaspore na Kongres intelektualaca BiH dijaspore u Sarajevu, a o čemu postoje zapisi, video-zapisi i drugi relevantni izvori.

Dakle, Senada Softić-Telalović, direktor Magacina Bosna i suprugin suprug “naš prvi "teletualac" i predstavnik na Kongresu naučne kreme svjetske BiH – dijaspore”, inače po zanimanju kućni odgovorni urednik istih novina jednostavno su dopustili, dopuštaju u dopuštat će kroničnom lopovu-plagijatoru, lažovčini i moralnom kepecu da se i dalje iživljava u njihovim privatničkim novinicama.

Sramota, sramota, više od sramote!

Ovakvo cirkusanje s rahmetli hadži Omerom Behmenom i njegovim australijskim “oživljavanjem” i smještanjem u kategoriju umirovljenika bit će jako uvredljivo ne samo za rahmetlijinu obitelj koja već znade sve pojedinosti ovog nezapamćenog skandala, ali svakako i za Stranku demokratske akcije što joj je rahmetli hadži Omer jedan od utemeljitelja, ako ne i najvažniji utemeljitelj.

 

Ažurirano: Subota, 23 Studeni 2013 16:39
 
BANDAKHANA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 30 Listopad 2013 10:44

 

Nihad Haas (Nihad Hasić) – površni osvrt na groznu nepismenost i neznanje bivšeg SDA – ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Nadan Filipović

Ovaj tekst, odnosno samo površni osvrt na samo neke od škrabofilnih strahota, posvećen je djeci koja ovdje u Australiji, a i šire pohađaju tečajeve bosanskog jezika. Neka djeca koja uče svoj materinji jezik dobro vide kakve je sve nepismene „akrobacije“ u stanju napraviti bivši SDA – ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport. Eški – ministar za obrazovanje i nauku!!!

Ha-Ha-Ha!!!

Neka se usput utješe naše nene i deduke, te naša, bez svoje greške neobrazovana raja, seljačkih, prigradskih, ali i gradskih sredina u Bosnici i emigraciji, kad uvide da su mnogi od njih pismeniji od bivšeg ministra BiH – obrazovanja i trenutačno lažnog profesora emeritusa Nihada Haasa, a koji se u Bosni zove Nihad Hasić. Individua je to sa dva prezimena, ali samo s jednim licem tužnog ostarjelog klovna koji nas svojim traljavim performansama više može rastužiti, nego što nas može nasmijati.

Hej raja,

svi znamo kakve su kadrovske promašaje pravili rahmetli Aljo i njegova SDA, ali izbor jednog nepismenog blefera i etabliranog kvazinaučnika za ministra obrazovanja i nauke, pa to je najveći autogol u BiH, da ga ne nazovem politički abortus. Helem, vidjet ćete raja ko je bio Alijin ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, pa ćete svi biti jako dobro obaviješteni o kakvoj se sećijskoj kadrovskoj politici radilo. Pitam se, odakle li Aljo i SDA iskopaše ovog nepismenog blefera i postaviše za ruglo od ministra? Heeej – ministra za obrazovanje i nauku!!!

Ažurirano: Srijeda, 30 Listopad 2013 11:03
 
BANDAKHANA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 19 Listopad 2013 12:10

Mustafa Cerić, po zanimanju eks-reis i velemajstor za hipertrofirane petarde, ponovo istrčao na centar terena

Nadan Filipović

Kako javlja agencija FENA, 18.10.2013, “reisu-l-ulema – emeritus” i predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, i obavezni biber po svakom bosanskom pilavu, oglasio se i u povodu desete godišnjice od smrti Alije Izetbegovića”. Mislim da bivši reis postaje već ne samo smiješan, već i zamoran. Kakvih se on sve gluposti nalupao, pa to bi bila čitava prebogata kolekcija. Tu golemu “struku unikata” dopunio je gurajući se da što hipertrofiranije oslika “lik i djelo”, prvog predsjednika “nezavisne” Bosne i Hercegovine. Prije osvrta na “emeritusove” pirotehničke bravure red je da raščistimo par stvari.

Prije svega možemo postaviti pitanje ko je to dodijelio titulu “reisu-l-ulema – emeritus”? Postoji li ta titula, makar i počasna, u Ustavu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini?

Odgovor je: NE POSTOJI!

Prema Ustavu IZ BiH status reisu-l-uleme reguliran je člancima od broja 55 do broja 61 i nigdje nema spomena ni o kakvoj tituli “reisu-l-ulema emeritus”. Dakle, "mensćini" da se radi o nepostojećoj tituli, "šupjaku", koju je eks-reis efendija sam sebi prikačio vjerovatno s ciljem da običnom puku izgleda da je on, "ko biva", na još višem položaju i od samog aktualnog reisu-l-uleme, u ovom slučaju skromnog, vrijednog i nadasve samozatajnog Husein-efendije Kavazovića. To samotituliranje nepostojećom titulom vidi cijela Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, vidi to i aktualni reisu-l-ulema, ali šutke prelaze preko i te, ko zna koje, eks-reisove eskapade. Zašto to rade, ostaje misterija?

Ažurirano: Subota, 19 Listopad 2013 19:01
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 9 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search