LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home BANDAKHANA
BANDAKHANA
BANDAKHANA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 28 Srpanj 2017 13:59

 

English tongueMama mu je rođena Sarajka sa Bjelava, ali joj je jezik (onaj u ustima) engleski

Ovaj prilog je za pasti u bandak pa sam ga smjestio u rubriku BANDAKHANA.

Ovaj baš šega oglas sa site-a Flirtic.com poslao mi je jedan doktor iz Sarajeva. Ime iprezime su poznati redakciji.

Radi se o oglasu njegovog kolege, doktora-specijaliste s kojim je do rata radio na Koševu, a koji je u toku rata nagario iz Sarajeva u okolnostima koje bi bile tragikomične, da nisu jako komične.

Helem, taj doktor specijalist živi i radi u jednoj od zemalja sjeverne Evrope.

Evo teksta oglasa čiju sam autentičnost temeljito provjerio, a možete i mnogi vi koji mi nećete vjerovati. Link je : http://www.flirtic.com/1333812


My name is S……. F………

I'm male and .. Years old. My Sign of Zodiac is ……..

I live in Ö….., S…..

On Flirtic.com I've been registered for 26.09.2016 years.

The aim of my registration on this site is friendship, flirt, relationship. If our iterests match, you can send me a message, make a gift or invite for a date.

I speak serbian.

My mother tongue is english.

Interested in: girls

Native language: English

Doktor-specijalist navodi da je zainteresiran za djevojke, odnosno da je cilj njegove registracije prijateljstvo, flertovanje ili veza. Pogrešno je napisao “iterests”, helem neise, i piše da ako se njegov interes i interes buduće djevojke ili ženske osobe podudaraju dozvoljava toj zainteresiranoj djevojci ili ženskoj osobi da mu pošalje poruku, da mu podare kakav poklon (sic!) ili da ga pozove da se nađu.

Onda taj doktor-specijalist koji je naveo da je njegov nativni jezik engleski, ponosno ističe da govori srpski, a onda još, pojma nemam zašto, u oglas upetljava svoju staru majku napisavši: “My mother tongue is english.”

Užas jedan!

Koji kreten!

Pa on, doktor-specijalist, već u poznijim godinama, dakle u kasnoj jeseni života, tvrdi da je jezik njegove majke engleski.

Pošto doktor-specijalist aščarile smatra da su riječi “tongue” i “language” identični po značenju mislim da je ipak red podsjetiti ga na definiciju pojma “tongue”.

Prema Cambridge Dictionary (citiram): Tongue is the large, soft piece of flesh in the mouth that you can move, and is used for testing, speaking, etc.

Examples:

-I burned my tongue on some soup last night.

-The tip of the tongue is sensitive to salt and sweet stimuli and the back of the tongue is sensitive to bitter stimuli.

-The horse rasped my hand with his tongue as I fed him the apple.

-The doctor asked me to stick out my tongue and say “aah”.

No, vratimo se rečenici: “My mother tongue is english.”

Da je majka tog doktora-specijaliste, čiji je nativni jezik engleski, a uz to kao rođeni Sarajlija govori i SRPSKI - kako on u svom oglasu za vabljenje cura i žena eksplicitno navodi - nekim slučajem rođena u Engleskoj pa joj je tijelo, a samim tim i jezik u ustima engleski, hajde, nekako bi prešli preko te izvaljotine. Međutim, doktor Sarajlija koji mi je skrenuo pažnju na link ovog oglasa, kaže da je majka doktora-specijaliste sa Flirtic.com rođena Sarajka sa Bjelava.

Dakle, proizilazi da mu je majka Bosanka, te je sve na njenom biću bosansko, osim jezika u ustima, koji je engleski.

Ako je i od starog doktora-specijaliste – previše je!!!!

Stvarno pravi prilog za rubriku BANDAKHANA!!!!

Ažurirano: Petak, 28 Srpanj 2017 14:05
 
Joooj šege raja!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 02 Lipanj 2017 09:49

 

SenadicaSenada Softić-Telalović i njen misteri(j)ozni magisterij – sad ga ima, sad ga nema!

Nadan Filipović

Nikad manjka šege kad je Senada u pitanju!

Raja, nešto se posebno čudno dešava kad je u pitanju magisterij Senade Softić-Telalović, odnosno titula magistra nauka s kojom se je sama okitila i zapetljala kao pile u kučine. Izgleda, međutim, da joj ta “magistarska titula” služi samo za impresioniranje u Bosni i Hercegovini i na nastupima po inozemstvu, dok navedeno naučno zvanje u Australiji nešto plaho ne koristi u samohvalisanjima lokalnog karaktera.

U zapisnicima, odnosno dokumentaciji sa II Kongresa Svjetskog Saveza dijaspore Bosne i Hercegovine koji je održan 12. i 13. juna 2004. godine u Sarajevu potpisana je kao mr. Senada Softić – Telalović (znači malo „m“ i tačka iza mr), a to jasno navodi na zaključak da je magistrirala prije 2004. godine.

Prilikom posjete rektoru Univerziteta u Sarajevu predstavljena je rukovodstvu Univerziteta kao magistra nauka, kako se to može vidjeti na službenoj stranici Univerziteta.

Kao magistra nauka je predstavljena i 2011. godine kada joj je u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu uručen dekret o postavljanju za ambasadora sarajevskog univerziteta. U oba ta teksta stoji napisano “mr Senada Softić – Telalović”.

Dalje, na službenoj stranici Instituta za istraživanje genocida u Kanadi jedan je od potpisnika “Saopćenja u vezi Jovana Divjaka” je potpisana kao Mr. Senada Softić – Telalović. (ovaj put magistra sa velikim “M” sa tačkom iza Mr).

Na istoj stranici potpisnica je “Saopćenja u vezi Gorana Hadžića” i to kao Mr. Senada Softić – Telalović.

Kao Mr. Senada Softić – Telalović se potpisala ispod “Zajedničkog pisma Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), Instituta za istraživanje genocida Kanada (IRGC), Bosansko-američkog instituta za genocid i obrazovanje (BAGI), Vijeće BiH organizacija Australije (VBHOA)” od 9. maja 2011. godine.

Spomenuta gospođa se 31. maja 2011. godine potpisala kao Mr. Senada Softić – Telalović ispod teksta u Bošnjacima.net koji je naslovljen “UKLONITI FLÜGGEA IZ SUDSKOG VIJEĆA U POSTUPKU PROTIV RATNOG ZLOČINCA RATKA MLADIĆA”

Na blogu “Jedinstvena Bosna i Hercegovina” u tekstu “Bošnjačke organizacije Amerike i Australije traže oslobađanje generala Divjaka” od 25. jula 2011. godine opet se potpisuje kao Mr. Senada Softić – Telalović.

U dokumentu naslovljenom sa “Open appeal of over 200 Bosnian and Hercegovinian intellectuals for an integrated, multiethnical and European Bosnia and Hercegovina”, iz decembra 2011. godine, potpisala se kao Senada Softić – Telalović, MSc.

Jasno je da Senada Softić – Telalović potpuno nekontrolirano, baš poput totalno pijanog vozača u gustom prometu, mulja sa svoje četiri različite biografije, a pogotovo sa inkonzistencijama u vezi nepostojećeg magisterija nauka kojim se (protiv)zakonito, hajde da bude blaze rečeno, (ne)dozvoljeno kiti.

Nekada je “mr”, nekada je “Mr.”, a nekada “Msc”!!!

Koliko je meni, iz predobro obavještenih izvora poznato, u Zagrebu nije magistrirala, niti je završila postdiplomski studij, što bi podrazumijevalo polaganje svih ispita tog studija, a nakon čega se, obično, dvije godine, pa i više, radi na magisteriju, odnosno na magistarskom radu ili radnji, a nakon čega slijedi predaja rada i njegova odbrana pred komisijom koju čine tri univerzitetska, odnosno sveučilišna profesora.

Dakle, da se podsjetimo, magistar nauka je titula koju ima ona ili onaj ko završi postdiplomski studij studij i uspješno odbrani magistarsku radnju, te jedino tako stiče pravo da uz svoje ima i prezime legalno piše titulu u obliku mr.sci. ili mr.sc., a u Australiji MSc (Master of Science).

Ako je i od kronične lažljivice i prevarantice kakva je Senada Softić-Telalović – sve ovo je baš pretjeralo svaku mjeru. A šta i očekivati od spomenute individue? Možda još pokoju lažnu biografiju i bilesi čak i naučno zvanje PhD ili tamo, u Bosnici, da bude “doktorica od nauka”.

Stekla je, bogu hvala, kako se hvali u stilu “ima se – može se”, pa neka sebi tamo kupi makar papire a la diploma o završenom fakultetu, o završenom postdiplomskom studiju, magisteriju, doktoratu, a kao ambasador Univerziteta u Sarajevu “more” anamo otvoriti i svoj privatni univerzitetić malehni nako portabl, pa biti na njemu rektorica i sebi odštampat hejbet tih papira koji bi mogli, makar formalno, začepiti rupe koje je na pisanjima o svom vlastitom grandioznom liku i djelu sama izbušila pa su joj laži iscurile na hektolitre.

Eeeee, grdne rane moje, sada je to jedan najobičniji ofucani klovn-lažljivac, a do jučer, što se kaže, bila je naša ovdašnja Staljinka od kojih su “pune gaće” bile većini australijske BiH – raje. Bila je ko nakav zmaj, a sada je krezubi zmajček koji se ne usuđuje više ni pisnuti, već kao uvijek gladna maca uporno baza od “non-profit” do “non-profit” organizacije nudeći se da popravlja stanje u Bosnici kaharnoj.

Ili je otišla tamo da na licu mjesta radi ono što je ovdje radila kao zadatak propisan odozgo?

Ažurirano: Petak, 02 Lipanj 2017 10:06
 
Senada Softić-Telalović je drska lažljivica i varalica PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 26 Svibanj 2017 21:51

 

Senada-1Senada Softić-Telalović i njene laži – dokle će ta hohštaplerka pokušavati varati ljude???

Nadan Filipović

(Na slici je lažljivica bajagi naivnoga lica. Čuvajte se raja! Opasna je to prevarantica i kronična lažljivica. Okolo je kokodakala da će me tužiti sudu i raskućiti, a ništa od toga. Zna ona da bi bila donja i pušiona! Jedva bih čekao!)

Hajmo se raja malo nasmijati!

U ovom nastavku ćete dobiti serviranu kolekciju laži koje je Senada Softić – Telalović godinama prodavala našim papcima u Australiji, baš kao mu.a pod bubrege, (izvinjavam se na izrazu, ali taj je najadekvatniji), pa pošto je ovdje konačno kompletno raskrinkana, da ne kažem provaljena, utekla je u Sarajevo da sebi tamo u “velegradu” kakve nafake nađe, odnosno, kako joj piše u najnovijoj biografiji, “da se uključi u akciju pružanja stručne podrške malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini u restruktuiranju i repozicioniranju njihovog poslovanja u cilju postizanja veće efikasnosti, višeg nivoa morala radnika i poboljšanja prakse upravljanja kojom će se prihvatiti i podržati jak i produktivan timski rad.”

Eški Senade! Ona, nemoralna prevarantica i lažljivica da radi na postizanju višeg nivoa morala BiH radnika! Za povratiti!!!!

Svakom čovjeku iz bivše Juge koji živi u Australiji je jasno da je Senada Softić-Telalović kronična prevarantica i lažljivica, možda čak i psihopatska lažljivica, a što bi najvjerojatnije mogao “dijagnosticirati” ne samo svaki psihijatar, već čak i mlađi specijalizant iz područja psihijatrije.

Evo laži okolozeničke “barunice Münchausen":

1. Ona ne posjeduje diplomu filozofskog fakulteta Deakin Univerziteta u Melbourne jer, prije svega, na Deakin Univerzitetu u Melbournu ne postoji Katedra za filozofiju.

Senada, varalice i lažljivice jedna, deder diplomu Filozofskog fakulteta Deakin Univerziteta u Melbourne-u na BiH sunašce!

2. Ona u biografijama tvrdi da je završila nekakav postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Laže toliko da gladan pas ne bi pomašćeno pojeo!

Naime, ona je boravila par mjeseci u Zagrebu na učenju hrvatskog jezika, kojeg nije nikad ni naučila, dakle, ostala je nepismena. Prema Statutu Sveučilišta u Zagrebu svaki njihov poslijediplomski studij traje dvije godine ili četiri semestra. Da bi neko mogao kazati da je završio postdiplomske studije na Sveučilištu u Zagrebu taj neko mora imati dokaze da je na studiju prove četiri semestra (dvije godine) te dokazati da je ispolagao sve ispite na istom postdiplomskom studiju.

U studentskoj referadi Sveučilišta u Zagrebu nigdje nema imena “postdiplomca” Senade Softić-Telalović.

3. Što se pak tiče laži da je dobila nagradu Telstra Business Women Award 2000. godine za Viktoriju, administracija organizacije koja dodjeljuje nagrade nije u stanju da, u svojim arhivama, pronađe bilo kakvu Senadu Softić-Telalović na spisku žena koje su tu nagradu dobile.

Da Senada Softić-Telalović ne govori istinu lako se može provjeriti na (https://www.telstrabusinesswomensawards.com).

4. Ona, po svoj prilici nije dobila Centenary Medal za 2003. godinu od predsjednika Australije kako urbi et orbi kokodače. Njeno ime ne može se naći na oficijelnoj stranici na kojoj se nalaze imena i prezimena svih 15,464 odlikovanih.

Samo treba laganice ukucati “Senada Softić-Telalović u http://www.smh.com.au/articles/2003/04/24/1050777361460.html i uvjeriti se da toj predugačkoj listi nema imena spomenute gospođe. Uostalom, 15.464 Centenary Medals su dodijeljene samo jednom, 2001. godine prigodom proslave stogodišnjice Australije, a Senada Softić-Telalović ju je, kako tvrdi, naknadno primila 2003. godine, dakle sa zakašnjenjem od pune dvije godine, i to iz ruku presjednika Australije.

Vidimo da Senada Softić-Telalović u toj svojoj laži izmišlja funkciju predsjednika Australije, jer takva funkcija u Australiji ne postoji.

Ažurirano: Nedjelja, 28 Svibanj 2017 22:19
 
Ljigavi Dževdica "piše" epitaf za Bosnu!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 07 Veljača 2017 18:58

 

DževadЕПИТАФ ЗА БОСНУ

Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ

(na slici je provincijski četničić - potpisnik ašćarile tuđeg teksta)

“Почињем ову своју причу, низашто, без користи за себе и за друге, из потребе која је јача од користи и разума”…„Дервиш и смрт“ – Меша Селимовић

Када су ми неки пријатељи са Илиџе, по националности Срби, након формирања Источног Сарајева, рекли да они сада имају своје „Источно Сарајево“ а муслимани, опет, своје „Блискоисточно Сарајево“, мени је то звучало као мала безазлена заједљивост, чак више шала него провокација. А требало је да звучи као туробна истина о цивилизацијској странпутици једног културног обрасца и израза; крај илузије, чији су дио били и Бошњаци.

Сарајево данас, представља културну и историјску периферију – оно је данас цивилизацијски болесник који своју духовну наказност прикрива лажном бригом за државу, купујући за себе статус „града жртве“, и „града патриоте“, који због тога, и јер је „главни“, има право судити о свему, судити свакоме, одредити свему мјеру и сврху.

Без познатих научника, књижевника и пјесника, без ичега вриједног што би артикулисала или симболизовала, ова духовна касаба представља јединствену оставштину османске тираније, квази-империјалног аустро-угарског идентитета, комунистичке бахатости и безбожништва те вехабијске „авангарде“, због које сви требају да шуте и умру шутећи.

Од тренутка када се, у јединственој борби против везирског града Травника, први пут изборило да буде центар власти, ово Сарајево је ту титулу и тај положај љубоморно чувало снисходљивим односом према свакој власти, одакле год дошла и каква год била.

Било је тренутака када су други и другачији, долазећи са привидне периферије, снажно покретали ту жабокречину и стварали непревазиђена дјела, богатог стила и изражаја, пуна вриједних поука. Али… свака нова власт захтијевала је одрицање од створеног и негирање посебног и вриједног. Они без којих Сарајево никада ништа није знало створити отишли су на боље мјесто; а боље мјесто било је и Тузла и Травник, Бихаћ и Зеница, Београд и Загреб, Беч и Пешта. Сарајево их се олако одрекло и прекрижило, у име властите себичне природе, глади и бједе, жеље да буде власт или уз власт и због свог плитког ума.

Ažurirano: Utorak, 07 Veljača 2017 19:01
 
Evo raja šta sve Srbi rauhaju!!! Najnovija Nemanjina prodaja muda pod bubrege PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 12 Siječanj 2017 22:08

 

Dijelovi govorancije nekadašnjeg goričkog jalijaša, a sada srpske fašističke supozitorije , na proslavi republike genocidne

„Šta radi lider Bošnjaka Bakir Izetbegović, nego obavlja dželatski posao i zabija nož u srce jednoj kulturi čiji identitet i etika proističu iz mira i Svetog Stefana koga su u ilegalu proterali nakon osmansko-islamske agresije u 15. veku koju je izveo sultan Mehmed Drugi, zvani El fatih, a u proteklom ratu je na strani muslimana bila jedinica koja se tako zvala, što ne smemo zaboraviti“, rekao je Kusturica.

On je u besedi na svečanoj akademiji povodom 9. januara – Dana Republike naglasio da Srbima ne preostaje ništa drugo nego da se bore kao i do sada, da je srpski narod zajednica vezana jezikom, te da se ne sme dozvoliti da mu bude nametnut drugi jezik.

„Za ovu borbu, sestre i braćo, imam nekoliko uputstava. Prvo mora biti zaustavljeno mazohističko ponašanje najvećeg dela naše intelektualne i političke elite koja izbegava da se direktno suprotstavi ponižavanju, da napuste politiku kretanja ispod radara i klečanja pred našim političkim neprijateljima, da se okanu sitne vajde i prihvate stvarnost i rvu se sa njom makar kao predsednik Srpske Milorad Dodik“, dodao je Kusturica.

On je podsetio da ga je pred početak ratnih sukoba u BiH 1990. godine „visočki ters“ upitao šta mu je po nacionalnosti žena.

„Kažem, ona ti je najbolja smesa, svega ima u krvi Srba, Slovenaca i Hrvata. On veli ne pitam te to, nego je li šokica ili vlahinja. Kažem mu Jugoslovenka, a on meni, e pa da ti kažem slabo ti meni Kusta radiš, ne trudiš se, nisi je još preveo na našu stranu, jer uopšte nije važno koje je vere, važno je da je muslimanka“, prisetio se Kusturica.

Ažurirano: Četvrtak, 12 Siječanj 2017 22:12
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 2 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search