LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home HUMOR
Biser Elvisa J. Kurtovića PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Četvrtak, 22 Listopad 2015 21:57

 

Elvis KurtovićNa jednom američkom aerodromu

Mirko Srdić, poznatiji kao Elvis J. Kurtović, imao je masu urnebesnih zajebantskih provala i razvala, dosjetki, šega, šala i pošalica. Izdvajam jednu iz Amerike. Naime, potrefili su se članovi sarajevskog “Zabranjenog pušenja” na nekom američkom aerodromu neposredno nakon famoznog 11. septembra. Aerodromska policija i pripadnici carine skinuli su ih do gola, prtljag im je sto puta pretresen i provjereni su kroz niz raznoraznih detektora. Kad je ta cijela, ponižavajuća i veoma duga procedura okončana, Elvis je sasvim ozbiljne face rekao šefu aerodomske policije: “Gospodine, sa ovakvim ponašanjem vi nikad nećete ući u Evropsku zajednicu”.

Ažurirano: Četvrtak, 22 Listopad 2015 22:00
 
Iz alternativne medicine PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 11 Listopad 2015 09:27

 

Bijeli luk u votkiSavjeti iz alternativne medicine

Je li zaista korisno stavljati bijeli luk u votku?

Slušatelj nazvao Radio Erevan i pita: “Je li korisno, kako neki pričaju, stavljati bijeli luk u votku i onda piti?”

Spiker Radio Erevana odgovara: “Štoviše, vrlo je korisno. Tada će vas nakon fajronta lakše pronaći ispod stola, čak i u potpunom mraku!”

Ažurirano: Nedjelja, 11 Listopad 2015 09:29
 
Da ga, nedaj bože ne(j)ma, valjalo bi ga izmislit! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2015 21:31

 

SidranAko nema nikog – onda je Sidran!

Avdo Sidran

Najbolje bi bilo, kad bi ikako moglo, da čovjek za života počisti te stvari. Ali – ne može. Kad se neko u Sarajevu preko pedeset godina vrti pred očima tzv. javnosti, tj. čaršije, oko njega se isplete i uz njegovo ime sraste bezbroj priča i anegdota. Nema na svijetu metle kojom ih se može pomesti, niti sita da ih prosije: ova je lažna, ova istinita ! Dobroćudne, šaljive, posprdne i zločeste – mnoge su od njih istinite i vjerodostojne, ali je ogromna većina – to vam svjedočim dok sam živ i dok mogu svjedočiti – sumnjivog porijekla i sporne autentičnosti.Da se razlikuje anegdota nastala povodom istinitog događaja, sa istinitim, autentičnim akterima, od lažne, izmišljene ili preuzete iz drugih vremena i sa drugih 'likova' – nije dovoljno samo to: imati njihove aktere među živim stvorovima. Zašto ? Zato što – kad previše godina prođe - više ni oni sami ne znaju šta se jeste, a šta se nije dogodilo. Stotinama puta ispripovijedane, izmišljene pričice i anegdote, u svijesti njihovih 'aktera' postaju istinite i stvarnije od onih koje su se u zbilji dogodile.

Neko zvoni na vrata stana pjesnika Ivana Kordića, u Hrasnom. Neboder, s pogledom na most, džamiju i milicijsku stanicu. Sprat neki visoki, gore, pod oblacima.

Hajde, Tino, pogledaj ko je ! - kazuje Ivan plavookoj ljepotici kćerki, i Tina odlazi do vrata, propne se na dječije prstiće, proviri kroz 'šubu' – s one strane nikog. Tako i javi tati: Nema, tata, nikog ! Ivan istoga trena izdaje komandu:

Idi, otvori. Ako nema nikog - onda je Sidran !

Ažurirano: Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2015 21:34
 
Dvije bugarske šaljive priče PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 16 Kolovoz 2015 23:12

 

ražanjHitar Petar                                                            

Prevod s bugarskog: Sande Dodevski, Đenovići, Boka Kotorska

Hitar Petar i vladika

Bio jednom u nekoj palanci neki veoma lakomi vladika koji je za popove postavljao i kuso i repato. Svakako za novac. Petar se domisli kako da mu doskoči, te mu povede magare i na rep mu sveza nisku dukata. Kada ga vladika ugleda, obrecnu se na njega: - Što si mi doveo to magare?

-Da ga zapopim, djeda vladiko! Ono jeste magare, ali je na velikom glasu...!?

Vladika se rasrdi i potjera Petra, ali kako Petar povede magare i na repu mu bljesnuše zlatnici, vladika ga brzo pozva da se vrati.

- Vraćaj ga, vraćaj ga! Zapoipiću ga!

-Aaaa! Ne! Kad nisi htio prije da ga zapopiš, sada je kasno! – povede magare i ubrzo vladiku prozvaše „Magareći vladika“

Hitar Petar i brav

Gojio, gojio i ugojio Hitar Petar krupnog ovna sa lijepim, dvostruko povijenim rogovima. Bogate seoske čorbadžije se domišljale kako da ga nagovore da ovna zakolje pa da ga ispeku. Ali, za džabe! Jedan od njih se dosjeti i predloži im da pođu kod Petra i da mu kažu kako se vraćaju iz crkve.

Ažurirano: Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2015 09:54
 
Ne može šega b(r)ez Muje i Suje, a mogli bi na red doći i Jovo i Hrvoje... PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 16 Lipanj 2015 22:33

 

VlatkoPar viceva što nam ih je poslao Vlatko Slokar iz Kanade.

Dolazi Mujo u ambulantu i pita medicinsku sestru:
- Oprostite, gdje se daju injekcije nedjeljom? – a sestra mu odgovari: - U guzicu, bilesi k'o ponedjeljkom.

Došao Mujo u Amsterdam i vidjeo prostitutku u izlogu pa prišao, zagleda i nekoliko puta pokuca na staklo, pa zapita:
- Hej ba gospoja, kol'ko košta?
- 50 eura - odgovara prostitutka.
- Pa i nije puno. A je l' to duplo staklo?

Kaže Mujo Sulji: Ja i ekipa zavšili medecinski fakultet. Ha'de ba! Ne lupetaj. Eški…završili medecinski fakultet?! A Mujo će: -Jesmo, jesmo, završili smo fasadu na medecinskom, a sutra premještamo skelu na Ekonomski.

Došli Mujo i Fata na bračno savjetovanje kod psihologa. Buni se Fata kako je Mujo ne voli više k'o prije, ne gleda je, ne dodiruje... Doktor iznenada ustane, strastveno poljubi Fatu u usta, počne da je miluje po cijelom tijelu. Fata zanjemila i samo gleda.

Doktor se okrene Muji i kaže: - Vidiš, ovo njoj treba bar tri puta nedeljno. Kaže Mujo: - Ma doktore, mogu ja da je tebi dovodim ponedeljkom i srijedom, al' bolan petkom vala nikako ne mogu, jer petkom igram lopte sa jaranima.

Ažurirano: Utorak, 16 Lipanj 2015 22:41
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 6 od 45

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search