LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
bosnjackooko.com
Prinova PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Petak, 20 Svibanj 2016 21:27

 

Kemin Kos

Maksum

Kemu Huseinćehajića vole tice, a i naš Moke voli njih. Pored sjenica koje su stalni stanari kod našeg Keme, pored vjereice Mufide koja je skoro sasvim pitoma, evo još jedne prinove. Iz jednog od četiri majušna zelena jajeta rodio se maksum kos. Potpuno je go i slijep i sada njegov život zavisi od matere i babuke, odnosno od toga koliko će mu hape u gnijezdo donijeti. Zasada nema konkurencije za ptičijom sofrom, ali kad se pojave još tri mala kosa, bit će guravo. Ipak, ne trebaju da se brinu jer tu je naš Kemo koji će ostaviti dovoljno pogodne hape pored kosova gnijezda. Da nikad ne usfali!

Joooj, što će biti lijepe pjesme!

Ažurirano: Petak, 20 Svibanj 2016 21:30
 
O varalici (ne našem kroničnom, australskom) koji je liječio sve vrste raka!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 01 Ožujak 2017 09:27

 

IvasovićNadriliječnik Boran Ivasović: “Ne govorite doktorima da pijete moje koktele za ozdravljenje”

Marina Butorac

 

Neizlječivim bolesnicima i njihovim obiteljima uzeo je stotine tisuća kuna za

običnu otopinu

– Za sebe nam je rekao da je liječnik koji je nekoć radio u bolnici Sv. Duh, kako je njegov lijek testiran na Institutu Ruđer Bošković, da je riječ o skupom i dobrom lijeku te da je Vlada razmatrala da taj lijek uvrsti na listu lijekova, no od toga se odustalo jer je bio preskup – tako je stomatolog Boran Ivasović (68) iz Zagreba mamio svoje žrtve, osobe oboljele od teških i neizlječivih bolesti, kojima je obećavao izlječenje čudotvornim koktelom.

Taj su koktel oboljeli morali prvo uzimati oralno, odnosno tekućinu su, kako im je Ivasović objasnio, morali grgljati i mućkati u ustima kako bi se stvorila neka pjena koja šalje signale u mozak i potom je progutati. Nakon toga slijedilo je intravenozno uzimanje, a potom i intramuskularno. Teško oboljelima Ivasović je posebno napominjao kako bi bilo najbolje da o uzimanju lijeka ne govore liječnicima jer "oni to ne odobravaju".

Sve ovo su tužiteljima zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva iznijeli članovi obitelji osoba koje je koktelima "liječio" Ivasović i sastavni su dio optužnice protiv ovog stomatologa.

Tužiteljstvo ga tereti da je prevario ukupno šest bolesnika tijekom 2012. i 2013. Od šest bolesnika četiri su bolovala od neizlječivih metastaziranih karcinoma, a troje ih je tijekom "liječenja" preminulo. Prema optužnici Ivasović je tako od travnja do lipnja 2012. od karcinoma gušterače u terminalnoj fazi "liječio" R. B. kojemu je rekao kako je otkrio koktel koji uspješno liječi karcinom.

Ažurirano: Srijeda, 01 Ožujak 2017 15:47
 
Pismo jednog mladog doktora Bakiru Izetbegoviću PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 09 Srpanj 2017 11:28

 

Kirba - 1Pismo jednog mladog doktora Bakiru Izetbegoviću: Znaš li kako boli kad ti otac kaže – da sam bar poginuo!

Piše ti El Bake jedan patriota koji je do jučer bio spreman poginuti za svoju državu, a sad molim Boga da ona nestane…

Nikada Bake nisam razmišljao da odem iz Bosne, a sad mi je to jedina opcija za egzistenciju i opstanak…

…Znaš li ti ljudino kako je ići u školu dnevno po deset kilometara pješke pa onda 40 kilometara autobusom, i to ako imaš para za mjesečnu kartu, a bude, pozajmi se, odradi na njivi ta jebena mjesečna pa se onda uči… i tako 4 godine srednje škole, 6 godina Fakulteta…

Znaš li ti Bake kako je dan provest sa dvije marke, kako je živjeti od socijalne pomoći, a završiti medicinu i postati doktor medicine koji je ovdje, u ovoj tvojoj avliji, samo tema za zezanciju, za ismijavanje…Onaj ko nije učio i ratovao taj sada dobro živi…Ti si Bake to omogućio…

Znaš li ti Bake kako boli nakon svog tog mučenja i učenja sjediti u kući, biti na birou mjesecima, dok TATINI sinovi, koji su bez mučenja, vezom i novcem, završili i sada rade i liječe takve ko tebe…Da Bog da vas Bake takvi liječili čitav život…

Znaš li ti Bake šta znači dva sata spavanja, šta znači ispit bez štele, bez stranke, bez novca, znaš li kako je boljelo to sve, a zbog čega, da bih bio danas na tvome birou…Jebo vas Bake vaš vitalni interes kad mi nedaš osnovno pravo na život i na egzistenciju…

Šuplja vam je priča da treba samo učiti…Oni što ne uče, a znamo svi ko su ti, dobijaju desetke, bivaju najbolji studenti i zapošljavaju se bez problema, a moje znanje, ovdje, ne vrijedi, pored takvih vaših besmrtnih studenata.

…Znaš li Bake ko dobija tvoje debilne stipendije, znaš li, zapitaš li se, kako se mi sa prosjekom 8,6 osjećamo, kako mi koji zimi tražimo drva po šumi, ljeti radimo za dnevnicu, a završimo fakultet, znaš li kako mi živimo…?

To ti se zove umijeće preživljavanja, sposobnost snalaženja u novonastaloj situaciji, iliti inteligencija, mada ti nemaš pojma o tome…,a ja ću učiti njemački, valjda mi bar vizu daju, a ima 100. 000 ovakvih i svi su su spremni na sve Bake…

Znaš li Bakire Izetbegoviću kako boli kada ti otac, koji je ratovao za ovu državu i ostao bez posla, bez igdje ičega, kaže DA SAM BAR POGINUO… SAD BI BAR IMALI NEKU PENZIJU?

Ažurirano: Nedjelja, 09 Srpanj 2017 11:31
 
Dileme - Kada je neko mrtav? PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 29 Ožujak 2017 12:42

 

SamKakva je ustvari medicinska definicija smrti?

Nadan Filipović

(Povratak iz mrtvih: Sam Hemming - slika sa diplomske svečanosti)

Hugo Wilcken (1964) živi i stvara u Sydney-u. Autor je knjiga “The Reflection”, “Colony”, “David Bowie's Low”, “The Execution”, “Obsession” i niza autorskih uradaka objavljenih poraznim časopisima i novinama. Neki dan sam pročitao njegov ogled pod naslovom “Dead or alive” koji je objavljen u časopisu “Australian Doctor”, od 24.3.2017. Wilcken u tom autorskom osvrtu postavlja čitav niz pitanja o tome koja je ili kakva je medicinska definicija smrti?

Na početku piše: “Njihova tijela su još uvijek topla i njihova srca još kucaju. Njihovi želuci i crijeva još vare hranu. Oni još uriniraju i izbacuju feces. Njihove rane zarastaju, a nove infekcije izazivaju povećanu tjelesnu temperaturu. Ako je neka od njih u drugom stanju ona se čak može i poroditi. A ako su to djeca ona nastavljaju da rastu i spolno sazrijevaju. Svi njihovi organi, izuzev mozga, normalno funkcioniraju. Dobro došli u spektralni svijet lješeva čije srce još kuca. Oni nisu ljudska bića u perzistentnom vegetativnom stanju koja imaju barem neke ostatke moždane funkcije. Oni su ljudska bića koja, nakon katastrofalnih povreda mozga, nemaju više moždane aktivnosti, iako ostaci njihovih organa ostaju u funkciji.”

“Lješevi” čija srca još kucaju su subjekti debate o tome šta u stvari znači biti živ... ili biti mrtav????

Takva debata otvara čitav niz etičkih pitanja i novih rasprava , a posebice na “terenu” donacije organa.

Medicinski gledano, veoma je teško održati na “životu” ove “lješeve” sa srcima koja još kucaju. Njihova tijela se moraju preokretati veoma često i stalno da bi se spriječilo stvaranje dekubitusa i rana. Funkcije bubrega trebaju da budu pod stalnom kontrolom da bi se spriječilo otkazivanje rada bubrega. Kontrolira se hormonski status i po potrebi se intravenski daju određeni hormone. Kontrolira se krvni tlak, šećer u krvi, balans fluida, itd. I zaista, moderna medicina, bolje rečeno tehnologija suvremene medicine, je u kondiciji da te “lješeve”, čija srca još kucaju, održava na “životu” mjesecima, godinama, a “rekord” je zabilježen kad je jedan takav “živi lješ” održavan na životu čak dvadeset godina.

Ažurirano: Srijeda, 29 Ožujak 2017 13:23
 
Novinska vijest stara 149 godina PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 28 Siječanj 2018 22:30

 

Sarajevski cvjetnikBjesnilo - bolest koja prijeti

Sarajevski cvjetnik, 29. maja 1869. / 29. safer 1286., god. 1, br. 22, str. 4.

Sarajevo: psi lutalice - bjesnilo.

U jednom selu kod Beča bijesan pas ujeo djete, koje je zatim pobjesnilo, te je ono ujelo drugo dvoje djece.

Napomena (urednikova) da se psi lutalice viđaju i u Sarajevu, „...oko Careve ćuprije i na drugijem krajevima čaršije i ulicama.”

(Preneseno iz naučne studije “Bibliografije Sarajevskog Cvjetnika, prilog povijesti knjige”, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu, 2017, uz direktno dopuštenje autora djela, gospođe Prof.dr Senade Dizdar, kojoj se od srca zahvaljujemo.)

Ažurirano: Nedjelja, 28 Siječanj 2018 22:34
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 2 od 675

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search