LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost Mašallah, mašallah il po bosanski mašala, mašala – juriš naše Bošnje u borbu protiv miješatih brakova
Mašallah, mašallah il po bosanski mašala, mašala – juriš naše Bošnje u borbu protiv miješatih brakova
Utorak, 23 Studeni 2010 14:40

Bingo – efendija

Selam svima vama draga braćo i sestre,

E neka smo i ovo doćekali. Naše jedine „the only australian – bosnian newspeper“ pokazaše koliko su slobodoumne i pune razumjevanja za nemiješate brakove jerbo su na ćitavoj jednoj stranici golemoj obijavili svijetski iteresatan događaj i to sa Tportala zagrebačkog od kojeg su dobili saglasnost da oto mogu s halalom copy – paste. Kako se ono kaže: „Udri copy, ondak paste, pa novini tiraž bome raste!“ Kao da pravo muštuluk najavljivaju eto bome piše u njezinim i u nezina čojka joj džeridama oženijo se bome naš Mirza Beširević iz Sarajva za njezinog i u njojzi joj čojka kolegu Njemca novinara Hannesa Richtera. Mašallah, mašallah ili po bosanski mašala, mašala – juriš naše Bošnje u borbu protiv miješatih brakova.

Pa opisuje naša jedina „the only australian – bosnian newspeper“ do u detalje kako su se ova naša bosanska mlada Mirza zaljubijo u mladoženju pravo ljubav na najprviji pogled, pa opisivaju kako je bilo vijenćanje, pa šta je palamudijo matičar, pa kako se pijo šanpanjac, pa cvjeće, pa kumevi, pa bilesi presretna familija od mladoženje Švabe tudi, pa kako će roditelji od mlade od našog hajirlije Mirze doć njima gori u Dojćland ćim se ukinu vize, al je bio od Mirze mu burazer, pa kako mladenci sređivaju stan u nakom Kreuzbergu, ama sve su nam naše novine do u najsitniji detalj rastabirile, svakako prekopiravši i tekst i tri slike iz Tportala, kako se mlada i mladoženja pravo filmski ljube, iz Tportala od kojeg su, izričito napominjem, zatražili i dobili saglasnost za kopirajta il kako ovi pišu copy right, jerbo direktorica je tudi hejbet godina i dobro znade da je kad ne upitaš i brez pitanja a mazneš ili hamziga hop tuđi tekst u Australiji isto ko da si mazno bunt banana u Colesu pa nagulijo preko vrata, svakako ne plativši. Jamiće te zbog radi od banana kadli tadli! Zabranito je u Australiji bilo kako hapanje. Znaju to dvoje sve to i bome vavjek ljepo saglasnost zatraže i kadje dobiju ondak udre copy – paste da him tiraž ljepo raste.

Helem, eto naše novine se pojaviše da nam demostriraju svoju modernost, sinpatičnost za nemješate brakove, jer kaki se to sve vakti približivaju ako se počnu širiti ovi nemješati brakevi pa da se muškinje ženi za muškinje, a ženskinje za ženskinje, ondak će oti poćet proganjat naše sve miješate brakove koji su mješati jerbo se uzimaju i žene muško i žensko a tro je staromodno i antievropsdki i antisvijetski.  

Doćim, vala me je plaho obeselilo što naši urednici novina „the only australian – bosnian newspeper“ pokazuju kolko su moderni i da su pravo zapadnjaćki orjetisani a ne ko oni naši hojrati što lutije i lezibezi- lezinbejke gonjaju i marišu po Sarajvu kad hoće mrven pedersko-lezi-bezi parade uzdurisat doli u šaheru pa nemere Bosna u Evropu zbog radi od takog ponašanja i đabe u mene mi glavni šef jadan ko vilen leta po više od dvjesta dana po Evropi i dunjaluku i sve viće: „Hej ba misteri, herovi, mesjei i sinjori, pa mi smo evropski muslimani, dobri, mehki, velenagodni, moreš s nama kako hoš...” Đabe Mukiju mom dragom sve to kad ovi naši papci neće da plješću i navijaju za nemješate brakove, već su ti anamo šta nisu diaspora naki nemoderni, a mi smo ovdekarce diasporlie moderni. Mi smo bome davno i hediju ovdi ukinili, pedere i lezbejke na srce prifatili, a kažu da i među našim ljudima ima sve višlje od otih novih što su samo za vake moderne nemješate brakeve.

Ejvala i aferim našim „the only australian – bosnian newspeper“! Vala i jest bilo dosta i previše miješatih brakeva. Dosadili su i na vrh glave se popeli! Neg hajmo mi prvi u svijetu osnovat Svijetski savez BiH – organizacija nemješatih brakeva pa izabrat presjenicu od Saveza i ondak organizovat organizacije BiH – lutija jal pedera i BiH – lezibejki, pa more ondak taj Svijetski savez organizovat masovna vijenćanja nemješatih kadidata za take brakeve, pa kako kod se koji oženi a mi na cjelu stranu reportažu pa bi nam novine bile debelije a mi svi sretni zbog otih sretnijeh hepijenada između pedera i pedera i lezbejki i lezbejki.

Mirzi Bešireviću nemerem vala ništa zamijerit jer je sve legalno i regularno, kroz papire sprovedeno, u matićara ukajćeno, al mu ja jedino mrven zamijeram što je otišo za Vlaha pored tolko naših mladića koji žive u Njemačkoj. Da se udo za kakog našog Bošnju kontam da bi mu bilo bolje jer se vako on napola gubi iz naše diaspore, a i za potomstvo će bit problema jerbo se neće znati jesul Njemci il Bosanci. Vako je to po mom alimskom mišljenju jope sa vijerskog asapekta miješati brak, a da se je Mirza udo za našog moglo je bit uzdurisato i šerijatsko vijenćanje bilesi u Sarajvu u Begovoj đamiji gdje malo, malo u mene mi glavni bos vijenćava hejbet pareva da imaju i taj papir na svojoj zemlji u svojoj vijeri. Da se Mirza vijenćo šerijatski i da je makar mladoženju na islama presaldumijo, pa da se ispred đamije kolo zaigralo i da je kriska nastala „Kume driješi kesu!!!“, pa da su mladenci dijeci – maksumima okole bacali šakama bombona, pa da se je mrven i pripucalo u zrak, pa bogate sofre, pa čestitanja nako po bosanski, eeee, ondak bi to bilo pravo svijetski. Vako kontam da je Mirza mrven sefijo šta je poletijo vjenćavat se u Dojćlandu kad je mogo ljepo ovde pa da mu mater i otac ljepo u svojoj zemljici uživaju, a ne da ćekaju ukidanje viza a asli je svakom jasno da su hendikepirati jerbo jednom se sin ženi!  

Oćekivamo da će nam naše „the only australian – bosnian newspeper“ uskoro obijavit reportažu sa Mirzinog i Hannesovog braćnog putovanja, ali i iterviju sa Mirzinom presretnom materom, a još presretnijim babukom. Blago njima. Jednog sina udadoše bome u Njemaču, a sad je na redu još ovaj koji je osto. Hoćel i on bit Mirzine nafake i sreće mi to ne znamo?

Znam raja da mi svi jedva ćekamo da se što prija osnuje Svijetski savez BiH – organizacija nemješatih brakeva pa da se organizuju svijetski kogresi i turniri u malom fuzbalu pedera, a netbala za lezibejke. A moremo osnovat i politićku stranku Svijetska stranka BiH nemiješatih brakova. Kako je krenulo mogli bi jamit makar jedno mijesto u parlametu federacije makar, pa da imamo i mi svoju prestavnicu jal prestavnika doli.

Selamim vas s parolom „Doli miješati brakovi, naprjed nemješati brakovi.“  Što je višlje oženitih pedera i lezibejki to će bit nama lakši put u Evropu. A vi muškinje koji furate sa ženskom osobom suprotnog pola ili vi cure i žene što ljubav vodite sa muškim osobama suprotnog pola znajte da ste zaostali i da ne pratite svijetske tremdove i da ste svi mješati brakovi.         

 

Komentari  

 
0 #1 Holandija 2013-11-26 18:05
Aferim pametnija glavo koja si ovo napisala, vrlo pemetno sta si nam napisala ti pametnija glavo...a ima puno kod nasijeh onijeh brakova dje se zene udaraju il ono silom siluju kako se kaze ko u ratovima..a ima i onijeh sto piju mnogo rakije alkohola sto je zabranjeno, al et´to more. A treba neka piju i udaraju zene u sebe, to je tako po pravilima vjere. To se mora tako, jerbo zena sama trazi, nije cojk nikad kriv on samo sebe brani jadan. Zene su opasne ko dzenerali. Mi smo puno emancijepirani narod idemo puno naprijed, nije za nas ovo nista. U nas se zene udaraju. A ima li igdje jos zemlja dje se to smije...ima poneka vako malo ali kod nas se to vec odavno smije.
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search