LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home BANDAKHANA Bandakhana vikendska!!!
Bandakhana vikendska!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 13 Rujan 2014 20:05

 

Navali narode! Halsburgovci, Halsburgovci! Još malo pa debelih knjiga „refleksija“ nestalo!

Nadan Filipović

Nihad Hasić ili Nihad Haas ponovo raspamećuje – izmislio je lozu Halsburgovaca, a u toj invenciji mnogo mu je pomogao recenzent „profesor (???) doktor Orhan Barjaktarević sa Fakulteta Islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Na nekoliko mjesta u svojoj golemoj „knjizi“ pretenciozna i zavaravajućeg naslova „Refleksije o povijesnoj znanosti i osvrt na djelo Nedima Filipovića“(Dobra knjiga, Sarajevo, 2012, cijena 45 KM); naslova koji je prava „navlakuša“ za najgluplje levate da kupe ovu jahniju punu budalaština i provala, nepopravljivi lažni profesor Univerziteta u Stockholmu na nekoliko mjesta navodi neke Halsburgovce!?

Da da! Dobro ste pročitali!

Odmah da kažem da će svaka „ovca“ koja se zaleti pa kupi ovu debelu knjigu ordinarne prdimahovine i Nihadovih zaista originalnih blesavih izvaljotina kasnije skontati da mu je bolje kupiti nekoliko gajbi pive, skupiti oko sebe par čaršijskih budala, pa se hem lijepo napiti, hem se naslušati običnih šega, a ne tugovati u stilu: „Jooooj što me nasadi onaj bivši Aljin „mini-star“ za kojeg se po Sarajevu priča da je preobučen u nenu džuturumku nagario u hitnoj pomoći čim je prva petarda, a ne puška pukla! Jooooj, jazuk mojih 45 kaemova! Hem povileniti hoću od budalaština koje pročitah, hem džabe bacih pare na gluposti...“

Prekasno! Kupio si! Tika, tika tačke, nema više vraćke! Debelu Nihadovu knjigu u rukice, pa čitaj od, naprimjer, šest, pa sve dok od na šege ne padneš u nesvijest!

Na jednom mjestu raspištoljeni švedsko – bosanski veseljak ovako piše:

„Tzv. „hrvatska kifla (naziv prema geografskom obliku Hrvatske) bila je, u biti, stoljećima svojevstran višestruki „sendvič“. To znači slijedeće. Hrvati su bili u „sendviču“ između Osmanske imperije i Mlečana; zatim, između Osmanske imperije i Halsburgovaca, zatim između Halsburgovaca i Ugarske, i konačno, između talijanske iredente i srbijanske iredente.“ (završen citat)

Oooo, kakvo divno objašnjenje „višestrukog hrvatskog sendviča“. Mnogi od nas smo čuli za Habsburgovce, ali je li iko za čuo za Halsburgovce....veliko je pitanje! Ako je ko čuo neka nam „pojasni“!

U tu nikom potrebnu knjigu koja, međutim, može i najtužniju osobu do suza nasmijati, dakle, u svoj papirnati cirkus Nihad Hasić je ne znam zašto „upregao“ i svog daidžu Nedima Filipovića koji je preminuo prije trideset godina. Biće da je psihogenetskom inercijom piljara i kočijaša daidžu iskoristio kao biber po svom naučnom pilavu da bi je lakše utaljivao naivnoj raji.

Eeeee, kada bi se nekim slučajem pokojni daidža ukazao pred pokvarenim i u suštini glupim sestrićem, dao bi mu podobra degeneka i isteglio mu uši da budu kao magareće...izvinjavam se magarcima, dobrim i korisnim životinjama, što iskoristih ovaj pridjev u Nihadovu slučaju.

I kad bi neko ovom ocvalom luftiki podviknuo - sram te bilo – to ne bi pilo vode jer je on takav od davnina i nema šanse da ga se ikako može dozvati pameti i spustiti na zemlju. Bio je tetrijeb i ostat će ohrdani tetrijeb do kraja. Tako su ga daidže i nazivale – naš pjetlić ili naš tetrijeb.

Toliko o komadu „naučenjaka“ koji, eto, izmisli lozu Halsburgovaca.

Ne mogu a da ne prigovorim vajnom recenzentu ovog „naučnog djela“, bolje rečeno kvazinaučnog zlodjela i veleprodaje magle i pirotehnike raji u Bosni i Hercegovini.

Recenzent je, tako u knjizi piše, izvjesni profesor doktor Orhan Barjaktarević, a koji se tako predstavlja na svome Facebook profilu.

Da, da! Profesor – hej ba profesor, kako to gordo zvuči!

Ali, ne lezi vraže! Recenzent profesor doktor Orhan Barjaktarević nije univerzitetski profesor već je DOCENT. Dakle, potpuno je netačan, da ne kažem neistinit, navod u knjizi koju je „profesor Orhan recenzirao“ i vjerojatno primio za tu recenziju izvjesnu guticu parica. Dokaz: „UNIVERZITET U SARAJEVU-SENAT - Broj: 01-38-103/12, Sarajevo, 25. 01. 2012. godine, izvod iz Z A P I S N I KA SA 36. SJEDNICE SENATA ODRŽANE 25. 01. 2012. godine: Dr. Orhan Bajraktarević se bira u zvanje docenta za oblast Islamska filozofija i tesavvuf.”

Pitam se što li je docentu Barjaktareviću potrebno da se kao docent po vlastitom Facebook profilu i u Nihadovom papirnatom cirkusu samopromovira u zvanje profesora - kad on to nije? Možda se zarazio virusom „lažnoprestavljitisa“ od kojeg kronično boluje lažni profesor emeritus Univeziteta u Stockholmu čiju je knjigu docent Orho bajagi recenzirao.

Eeeee, docent doktore Orhane, Orhaneeeeee, upamet se budući profesore Islamske filozofije i tesavvufa na uvaženom Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu. Naučite lekciju i ubuduće temeljito pročitajte ono što kao recenzent potpisujete, a ne stavljajte svoj docentski potpis na ovakve jezive budalaštine jednog kvazinaučnog klovna koji svojim fraziranjima može možda impresionirati kakvu nenu ili deduku u Vašoj rodnoj Špionici, općina Srebrenik ili u Jezeru, općina Jajce, rodnom mjestu samoumišljenog, ne Ajnštajna, već bilesi Cvajštajna - najvećeg „teletuaca“ u lozi jezerskih Hasića, prezimena koje „100% potiče od starobošnjačke loze Haas“, kako se sada i preziva lažni profesor emeritus Univerziteta u Stockholmu.

Uostalom o starobošnjačkoj lozi Haas od koje potiču jezerski Hasići Nihad Haas, ex-Hasić, je BiH – javnosti već natenane održao javnu lekciju koja je kao eho imala poznatu sarajevsku šutnju, ali i kafanske i sećijske zajebancije na račun starog jebivjetra.

Neka, neka! Neka se jasno vidi kakve je (ve)seljake SDA postavljala za ministre! Ha-Ha-Ha!

Biće još šege, raja! Ima toga kod profesora Haasa na bacanje i za izvoz!

Ažurirano: Subota, 13 Rujan 2014 21:54
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search