LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home BANDAKHANA Bandakhana vikendska!!!
Bandakhana vikendska!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 25 Listopad 2014 00:41

 691f0f2e394bf767edf67b212de7bf07Dr Damir Arnaut i nakon završetka ambasadorskog mandata i dalje objekt izražene mržnje nekih bolesnika - pojedinci ga čak nazivaju alom (ala, aždaha, aždaja)!!!

Nadan Filipović

Jako lijepo je rekao pokojni Mirko Kovač da „svi idioti imaju nešto zajedničko“!

 Zaista više ne obraćam pažnju i ne gubim dragocjeno vrijeme i energiju na kojekakve minorne tipove koji su ovdje u Australiji godinama telalili, a i sada luzerski telale o svojim bajagi zaslugama za našu BiH – emigraciju, o svojim postignućima, o svojim diplomama i odličjima koja ne postoje, ali ipak ne mogu a da se ne osvrnem na ponovno lajuckanja dva usamljena i ohrdana, krezuba „dijasporska avlijanera“ naoštrena, na koga će, već na ambasadore.

Prvo je početkom ove godine na javni teren ponovo istrčala totalno rasturena i definitivno raskrinkana Senada Softić-Telalović, samoproglašena glasnogovornica nečega što više ne postoji, a što ona naziva Vijeće BiH organizacija Australije. HA-HA-Ha!

Griješim, dakako, jedino u slučaju ako ta osoba sklona kroničnim lažnim predstavljanjima, dakle prevarama, Vijećem smatra sebe - glasnogovornicu, plus svog supruga, našeg glavnog „teletuaca“ koji je, kaže dosta raje, bio mnogo, mnogo uspješniji u valjanju kamionskih i automobilskih guma po skladištu nego u uređivanju copy-paste dreka zvanog „Bosna Magazine“ i možda, na prste jedne ili dvije ruke preostalih priljepaka ili supozitorija što su u glasnogovornicinom anusu (da budem pristojan i ne kažem šupku) po poltronskoj inerciji balijica koji se boje svakog, pa i nepostojećeg autoriteta. I umjesto da se ta fabrikantica svojih lažnih biografija, dakle prevarantica, pokrije ušima po glavušici zbog patološkog laganja i lažnog predstavljanja ona je očajnički zatulila: „Damir Arnaut, aktuelni ambasador BiH u Australiji, glavni je krivac što se osnovalo nepotrebno udruženje. Većina zajednica i klubova koje je ambasador okupio oko sebe upravo su najveći oportunisti i negatori svega bošnjačkog.“ (Dijaspora podijeljena kao država, Aljazeera, 13.1.2014)

Na ove riječi neutješne, plaho “bošnjakofilne” glasnogovornice organizacije koja egzistira samo u njenim bujnim i izgleda neizlječivim fantazijama, uzvratio joj je jednim odmjerenim i preciznim “bekendom” Sead Omerović, koordinator "(ne)potrebnog" udruženja AUBHA kazavši: "Naravno, mi nikome ne osporavamo demokratsko pravo da iznosi svoje mišljenje, ali smo jasno rekli da to nije naš stav i da je daleko od istine, te da služi interesima samo malog broja ljudi za ličnu promociju ili politički obračun".

Nakon toga je uslijedio Omerovićev pravi forhend po glasnogovorničkoj prnjokalici: „Državljanima Bosne i Hercegovine u Australiji, a i šire, poznata je činjenica da tzv. Vijeće, odnosno dugogodišnja predsjednica, a sada glasnovornica, sebe vidi kao jedinog predstavnika BiH u Australiji, te nas ne iznenađuje što podriva instituciju Ambasade BiH i njene diplomatske predstavnike, počevši od Sabita Subašića, Amire Kapetanović i Momčila Vukovića, do trenutnog ambasadora dr. Damira Arnauta.“ (Dijaspora podijeljena kao država, Aljazeera, 13.1.2014)

Činjenica jeste da su predstavnici naše BiH - diplomatske službe od strane “nesumnjive boginje Vijeća” dobivali nadimke, kao naprimjer “ta stara kokoš…gledajte joj spuštenih guzova (a svoje ne gleda)….joj glupače, itd,” (za jednog ambasadora) ili “četnik” za jednog poštenog otpravnika poslova koji nije kriv što je slučajno bosanski Srbin i koji je samo htio raditi svoj posao po pravilima službe, itd.itd, a o “epitetima” lijepljenim tada još aktualnom ambasadoru Dr Damiru Arnautu da i ne trošimo riječi.

Helem, ambasador Arnaut nakon završetka mandata ode iz Australije, ali ni kad ga više ovdje nema, dva, u početku teksta spomenuta ohrdana i krezuba „dijasporska avlijanera“, ne mogu izdržati a da malo na njega ne zareže, ovaj put iz bračno-privatne novinske jazbinice, jadna majko, nazvane „Bosna Magazine“.

U broju 691, od 16 – 23 oktobra 2014. godine javio se naš novinski Metuzalem, evo za par mjeseci ako bog da zdravlja, 80-godišnji Alija Resulović, po mom mišljenju najveći lažovčina među BiH – novinarima i, možda, najdrskiji, a u suštini najgluplji plagijator među patološkim lažovima. Taj prononsirani plagijator, kradljivac, ništa manje, već čitave knjige pokojnog novinarskog barda Vlade Mrkića, zalajuckao je u tekstu „Slomljenost Bosne“ na slijedeći način: „Fahrudin Radončić i ovaj put progutao je gorku pilulu samoljubivosti. Gradio je imidž stranke na svom, što je ipak, ko bolje poznaje njegov „sarajevski put“ kontraproduktivno! Oni koje je u posljednji čas prikupio pod svoj kišobran (ala Damir Arnaut) više su mu rušili kredibilitet stranke već su ga podizali.“ (završen citat)

Hej raja, ovaj stari lažovčina i lopina govori o Radončićevom kredibilitetu! Lopov govori o kredibilitetu!!! Ha-Ha-Ha! I usput spominje Damira Arnauta kojeg prozva alom (ala, aždaha, aždaja). Pogledajte raja taj jad od reda riječi, jada od „doajenske“ pismenosti. Čuuuuj Alje starca od osamdeset ljeta! Damira Arnaut ala! E, jado jadni, pa u šta si sprcao godine da ne znaš napisati „a la“ umjesto „ala“!

Dr Damir Arnaut se samo i jedino može nasmijati ovom paru „ohrdanih i krezubih dijasporskih avlijanera“ koji kevću i zapišavaju uz vjetar. A kad bi i sreli gospodina, sada parlamentarnog poslanika Dr Damira Arnauta negdje, naprimjer, kod Slatkog čošeta, pa se zaletjeli i popiškili mu se nako u tal na cipelu, ne bi ih taj pravi gospodin i fetivi Sarajlija ne daj Bože šutnuo ili na njih dreknuo. Samo bi se sažaljivo osmjehnuo, produžio dalje ostavljajući tu kerčad da tuli i zavija, pa nehajno oprao cipelu na onoj česmi kod Begove džamije. I produžio prema Sebilju.

E jesu se našla dva lažova, kao šipka i bubanj. Lažovčina i plagijator, starina Alija i glasnogovornica nepostojećeg Vijeća, takođe kronična lažljivica i prevarantica.

Mislim da je sve ovo iskustvo naših ambasadora i diplomata dovoljno novopečenom ambasadoru BiH u Australiji da se dobro čuva i ne ode na „buredžike i kadaif“ u Footscray, preciznije u notornu kuhinju gdje na frižideru stoji pečat Vijeća koje odavno ne postoji.

Vaša Ekselencijo, nije mene toliko briga za Vas osobno ako, ne daj bože kao prasence u surutku (mataforički rečeno – naglašavam) uletite u namješteni ofsajd, koliko bi mi bilo žao da se ta lažljivica i varalica „okiti još jednim ambasadorskim skalpom“. Kad je prešiftala i kao pijanog međeda po njezinim čimburijadama vodala onog trgovačkog putnika, predstavnika najmanje, a najviše "ugrožene" BiH – manjine što po glavi ima najviše ambasadora, direktora državne uprave i ministara (Harisov pokušaj uvlačenja u pakšu najjačem lobiju na dunjaluku!!!); trgovačkog putnika koji je na mjesto ministra zalutao baš kao neki pjanac na neku drugu, pogrešnu dženazu, ta je u stanju pokušati napraviti cirkus i od najnovijeg ambasadora BiH. To je jače od nje. Zaboga, pa i ona je ambasador Univerziteta u Sarajevu, dakle Vaša kolegica!!?? Poruka, a ne nikakva molba: „Na dajte se navuči!“ A Vi kako hoćete!

Vala, ako ovo nije dovoljno da ova dva lažova i prevaranta stisnu pa da autora ovog teksta tuže onda te dvije prejadne jade nemoćno priznaju da jesu to što jesu – lažovi i prevaranti.

Ažurirano: Nedjelja, 26 Listopad 2014 01:41
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search