LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost Nagradno pitanje za nagradu jamit
Nagradno pitanje za nagradu jamit
Petak, 09 Rujan 2011 20:28

Nagradno pitanje za milion dolara (kovertibilnih zimbabveanskih) u kešu – Tax free - (uplata još samo ovaj puta preko Dobrotvorne organizacije “Merhamet”, zadnja pošta Sidni)

Mr. Bingo-efendija, direktor Dobrotvorne organizacije “Australiski Rijaset” u osnivanju i kandidat za velkog muftiju ili na emgleski Grand Mufti

Prije nekolko dana posla mi alčak Duba Banjac, plaho nakav opasan Vlah iz Melbourne-a ovo pitanje, a ja ne umijem odgovoriti i jamit nagrade. Pito ja ovdje hejbet naše raje da li bi oni znali, a svi se češu po glavušama i nešto a la “tuc-muc”, ali niko ne zna odgovor na Dubino misteriozno pitanje. Čudi me malo da raja iz Melbourna nisu pitali u nama nam “Hazreti Fatimu” koja ima tri-četiri-pet, pa možda i više raznoraznijeh naučnih biografija, raznih fakulteta, specijalizacija, odličja od Kraljice, a koja je bistra kao prava melburnška magistra, samo što njezinih diploma niko nije vidjeo jerbo hina ona ljubomorno skriva da joj ih neko ne ukrade, ali koja sve zna, čak možda i formulu tamjana. Ona je tolko pametna da je i svoj položaj ful-kasko osigurala. Trebali su nju pitati ili možda čak regtora Univerziteta u Sarajvu, profesora i doktora vetrine, za kojeg vele da je najbolji psihijator za hajvana krupnog zuba i da hina na brzaka hipnotiše. On je plaho prepametan, ima kamaru naučenjačkih radeva, pa bi morao znati odgovor na ovo pitanje. Ako ne zna sarajevski regtor, znaće koji od proregtora ili ko iz delegacije koja je šatro došla da ko biva uspostavi saradnju sa vodećim australijskim univerzitetima, a jedan mi stari ahbab veli “Bolan ne bio Bingane, došli anbasadorki da hih voda kako je do sada sve provodala i da im profesorski guzovi dunjaluka vide. Saće kraj madata ovom regtoru, pa će morat ko Nedžad jal na vetrinu, jal na neki drugi položaj, a ja nešto sanjo da gonja diplomatiju da i on budne abasador SDA, al hoće on samo u kaku golemu, po mogućnosti muslimansku zemlju, jerbo otkako je došo tobe i preskočio iz komunista u ove novokoponovane turbo-muslimane posto je dobar patvakatnamazlija iz prvijeh safeva….a i poslušni borac svoje partije…”

A ja velim tom ahbabu “Uduni ba, hablešino stara! Iz pouzdanih izvora znam da je regtor s delegacijom došo ko kontrola da pretrkeljaju fajlove i vetrinarske tovarne liste za njemačke kurbane uplatite u Australiji – znaš ono, hamzi ga hop ili potvrdica iz trafike levatima iz džemata – ljeva ruka, desni džep, šifra šaljite gutu para efendiji i familiji mu na privatne račune, al i efendijinom bratu kamaru eura jerbo se efendiji tom i tom gradi kuća u rodnom selu, najveća, najgolemija na tri boja, da sejaci njegovi povilene od ljubomore kad on dođe doli pa na nativnom engleskom gukne – Home! My sweet home only for summer time, sometimes!”

Helem, šegu na stranu, Dubino pitanje glasi:   

Koja je to jedna država, sa dva entiteta, sa tri predsjednika, sa deset kantona, četrnaest vlada, 183 ministarstva, 85 političkih partija, 50 boračkih udruženja, 13 sindikata, dvije policije, tri akademije nauka, dva penziona fonda, tri obrazovna sistema, šest državnih univerziteta, petnaest privatnih univerziteta, dvadeset i jednim rektorom, oko šezdeset prorektora, tri telekoma, tri elektroprivrede, 550 000 nezaposlenih, 630 000 penzionera, 450 000 raseljenih, sa 75% stanovništva na granici siromaštva, sa 65 000 državnih uposlenika i sa neutvrđenim brojem lopova na svim nivoima???

Ja tri dana konto i javim Dubi “To ti je Burkina Faso”, a on kao svinga, mrtav hladan odgovori “Nije! Zajebo si se stari! I ti hodža??? Bjeeeež ba!!!”

Evo, ima li ko pametan, pored naše hronične “Hazreti Fatime” i visoke delegacije glavatih profesora na čelu sa regtorem, da bi znao odgovor na ovo baš zeznuto pitanje.

Eeee, Duba, Duba, šejtan si bio, šejtan jesi, a šejtan češ ostat!!!

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search