LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Komentari Klupko se odmotava
Klupko se odmotava
Petak, 29 Ožujak 2019 12:04

 

FFMedicinska sestra u JU Djeca Sarajeva dobila otkaz zbog krivotvorene diplome

 

I.Čavić, Sarajevo

S. H. je prilikom zapošljavanja dostavila krivotvorenu diplomu JU Srednje medicinske škole Tuzla. U JU Djeca Sarajeva bila je zaposlena od 23. aprila 2018. godine na osnovu ugovora zaključenog na određeno vrijeme.

Klix.ba je u posjedu odgovora direktora Srednje medicinske škole Tuzla upućenom JU Djeca Sarajeva, u kojem se navodi da diplomu nije izdalo i potpisalo ovlašteno lice škole, niti je ovjerena validnim pečatom.

"Ne potvrđujemo validnost diplome", navodi direktor Srednje medicinske škole Tuzla Mirnes Avdić, dodavši da se nada da će navedeni slučaj biti prijavljen nadležnom ministarstvu unutrašnjih poslova zbog procesuiranja odgovornih osoba.

No, krivična prijava protiv S. H. je, kako saznajemo od naših izvora iz JU Djeca Sarajeva, podnesena sredinom marta Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Prijavu je podnio Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom pri Vladi KS u kojem, po običaju, nisu bili voljni da nam to potvrde. Potvrdu da je podnesena krivična prijava smo, međutim, dobili u Kantonalnom tužilaštvu KS.

Šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduan Kafedžić nije bio voljan odgovoriti da li u kantonalnim javnim institucijama i preduzećima ima još slučajeva krivotvorenih diploma. Informacije portala Klix.ba kazuju da ima i bit će objavljivane u narednom periodu.

Klix.ba je ranije objavio da je prilikom sigurnosnih provjera utvrđeno da su tri dugogodišnja policijska službenika Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imala nevalidne diplome.

Podsjećamo, novinari portala Žurnal su otkrili kako se za 17 dana može nezakonito steći zvanje medicinskog tehničara Medicinske tehničke škole iz Sanskog Mosta, na šta se oglušilo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

(Tekst je prenesen sa sajta KLIX.ba od 29.3.2019)

 

Komentari  

 
0 #4 Amir Čamdžić 2019-04-01 09:01
Kad smo već kod diploma ja znam osobe koje su sa mnom studirale i koje su na jako nepošten i pokvaren način završavali fakultete, neki štelom, jer su imali ljude na fakultetu koji su im davali unaprijed pitanja za ispite, neki novcem a neki i sexom s profesorima. Poznata je afera na Pravno fakultetu gdje su profesori osuđeni za seksualno iskorištavanje (Golić, Saltaga i dr) i da stvar bude gora sve ti nepošteni su danas sudije, tužioci u tužilaštvima, u ministarstvima i dr i kako će takva država s takvim ljudima na dobro? Nikako, takvi su već na fakultetu izverzirani za nepoštenje i prevare, tako rade i u pravosuđu i na kojoj god da su funkciji u društvu i državi.
Citat
 
 
0 #3 Amir Čamdžić 2019-04-01 08:37
Šta će najviše Bosnu i Hercegovinu najviše upropastiti i šta je najviše upropaštava? Nepravda ili nedostatak pravde, nepoštenje u ljudima i ekstremno siromaštvo. Iz te tri stvari se stvara zamrza među ljudima a gdje god je zamrza neće na dobro izaći.
Citat
 
 
0 #2 Amir Čamdžić 2019-04-01 08:13
Evo još nešto u produkciji internet portala "Žurnal" sa mnogo težim posljedicama

https://youtu.be/S3keC1eAelY

Kako je uništen nekadašnji privredni gigant "Krivaja" iz Zavidovića.
Citat
 
 
0 #1 Zijo 2019-03-29 21:55
Klimaks nepostojanja reda i zakona je sprecavanje provjere diploma u tijelima Federacije (ako sam dobro upamtio). Kao povreda privatnosti. To nije povreda privatnosti nego cisto j..anje u zdrav mozak.
Ovi nasi po Australiji, u vecini, se lazno predstavljaju zbog vlastitog ega, samo poneko ima i koristi od toga. Npr. Vito Zepinic. Ali nikakve koristi nema lazni akademik, lazna magistra, lazni PhD-jedan, pa drugi, svi oni silni koji su napisali na svojim drustvenim profilima: Pohadjao/la Uni ovaj ili onaj, pohadjao postdiplomske studije tu i tu. Ali jesu li zavrsili osim sto su pohadjali? Onaj ko ima diplomu napise Diplomirani pravnik, diplomirani inzinjer, ekonomista itd. ili Magistar/Magistra toga i toga.
Svo to smece drustvene mreze mogu izdrzati jer nema efektive od toga, samo hranjenje sujete laznim ukrasima.
Ovi u Bosni su druga prica, oni se natovare drzavi na grbacu sa laznim kvalifikacijama i ugrozavaju kvalitetno funkcionisanje iste.
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search