LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Komentari Sastanak na vrhu - Muftija profesor Jasmin efendija Bekrić primio Scotta Morrisona
Sastanak na vrhu - Muftija profesor Jasmin efendija Bekrić primio Scotta Morrisona
Srijeda, 03 Travanj 2019 18:35

 

JB i SMAustralija: Susret muftije Bekrića s predsjednikom vlade i članovima parlamenta

Autor: Redakcija Preporoda, Mart 16, 2019

 

Objašnjenje - (da ne bi bilo eventualne zabune) - na fotografiji s lijeve strane je ašćarile duboko zabrinuti Muftija profesor Jasmin efendija Bekrić, a desno je predsjednik vlade Australije Scott Morrison.

U povodu terorističkog napada koji se desio u petak 15. marta 2019. godine na nevine muslimane koji su došli da obave džumu namaz u gradu Christ Church u Novom Zelandu danas se, u subotu 16. marta, muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić sastao sa predsjednikom vlade Australije Scottom Morrisonom u Sydneyu.

Muftija Bekrić prenio je predsjedniku vladu svoju duboku zabrinutost ne samo za muslimane nego i sve građane Australije.

Predsjednik vlade gosp. Morrison dao je čvrsto obećanje da će vlasti i sigurnosne službe Australije učiniti sve da zaštite sve njene građane.

U popodnevnim satima muftija Bekrić sa članovima odbora sastao se i sa dva člana federalnog parlamenta iz Canberre gosp. Chris Bowenom i gosp. Edom Husicem u Smithfield džamiji. Članovi parlamenta došli su lično da izraze svoju sućut u povodu strašnog terorističkog napada koji se desio u džamijama Al Noor i Linwood u gradu Christ Church u New Zealand.

Muftija Bekrić u ime cijele bošnjačke Islamske zajednice u Australiji zahvalio se parlamentarcima iz federalnog parlamenta na njihovoj posjeti. Isto tako Muftija Bekrić obavjestio je reis-u-ulemu Husein-ef. Kavazovića, članove odbora IZ Bošnjaka u Australiji i ambasadora Bosne i Hercegovine u Canberri gosp. Mirzu Hajrića da sutra u nedjelju putuje u New Zeland u grad Christ Church gdje će prisustvovati zajedničkoj dženazi nevino ubijenih muslimana u terorističkom napadu koji se desio u Novom Zelandu.

(Saopćenje press službe IZB Australije preneseno je iz “Preporoda” od 16.marta, 2019)

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search